G³ow± siêgam ledwie Twojego ramienia. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i u¿ytkowników w zakresie mody. Wejd¼ i poznaj odpowiedzi na nurtuj±ce pytania. Zadaj w³asne.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-03-29, 20:46   #1
RudeCiacho
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

G³ow± siêgam ledwie Twojego ramienia.

Cze¶æ,
Mo¿e sam tytu³ nie mówi wystarczaj±co du¿o, a wiêc wyja¶niam:
Jestem bardzo nisk± osob±. Zamykam siê w przedziale 150 - 155 cm wzrostu. Od jakiego¶ czasu strasznie irytuje mnie moje cia³o. Cokolwiek nie na³o¿ê wygl±dam masywnie niczym krasnolud z Hobbita, mimo tego, ¿e wcale nie cierpiê na nadwagê.
Na co dzieñ, aby mieæ bardziej unormowane proporcje nosze obcasy dodaj±ce mi prawie 10 cm, jednak mêczy mnie to i nie nadaje siê np. do pracy.
Wszystkie spodnie jakie kupuje roluj± mi siê w kostkach przez co wygl±dam na jeszcze bardziej masywn±. Nawet je¶li je zawinê to ich krój siê zmienia i wtedy poszerzaj± mi kostki.
Nie mogê ubieraæ siê w dzieciêcym, bo mam stosunkowo du¿y ty³ek.
Na co dzieñ preferuje kolor czarny, ewentualnie prawdziwy jeans i zgaszone kolory.
Je¶li jest tu kto¶ z podobnym utrapieniem lub wiedz± jak mi pomóc - z góry dziêkujê za pomys³y.
RudeCiacho jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-29, 23:19   #2
98801a4949b6e7be72628005159534798f7205e7_60b418f2c2c00
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 109
Dot.: G³ow± siêgam ledwie Twojego ramienia.

Kupuj ubrania przed internet, jest wiêkszy wybór ni¿ w stacjonarnych, s± podawane wymiary, mo¿na czêsto za darmo zwróciæ ni¿ wymieniæ w 14 dni. Ja od lat ciuchujê siê tylko przez neta;]
Kup sobie wygodne wysokie koturny. Chociaz niskosc jest w modzie hehe, baletek sobie nie odmawiaj. Ubieraj siê w jasne kolory bez wzorów albo w pionowe paski, du¿e dekolty (serki), d³ugie ³añcuszki (do pepka), lej±ce siê bluzki, obcis³e spodnie, o³ówkowe spódnice do ³ydek, spodnie z podwyzszonym stanem i wtedy odpowiednio krótka bluzeczka, do pracy tez kombinezony oraz garsonki z podwyzszonym stanem.jeans raczej pase, lepsze przy niskim wzroscie materialowe spodnie, czasami nawet z wyraznym kantem z przodu.
98801a4949b6e7be72628005159534798f7205e7_60b418f2c2c00 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-30, 06:43   #3
Sybil_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 524

te¿ polecam buty na koturnie, ale nie ogromne tylko tak 5-6 cm. Wtedy wygl±da to naturalnie , wygodnie i troszkê dodaje cm.
Wa¿na jest fryzura, bardzo d³ugie w³osy nie pasuj± osob± niskim, najlepszy jest bob, albo do ramion.
Nie wiem ile wa¿ysz, ale mo¿e gdyby¶ zrzuci³a te 3-4 kg, wygl±da³aby¶ lepiej. Jest wiele niskich i drobnych kobiet, którym na pewno nie mo¿na zarzuciæ, ¿e s± brzydkie. Popatrz np, na Evê Longoriê albo Kylie Minogue.
Je¶li masz mo¿liwo¶æ skorzystaj z pomocy stylistki, w kompletowaniu swojej szafy.
Sybil_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-30, 23:35   #4
Bayeczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 100

Cytat:
Napisane przez RudeCiacho Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystkie spodnie jakie kupuje roluj± mi siê w kostkach przez co wygl±dam na jeszcze bardziej masywn±. Nawet je¶li je zawinê to ich krój siê zmienia i wtedy poszerzaj± mi kostki.
Nie zawijaj, tylko skracaj / dawaj do skrócenia.
Bayeczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-31, 05:06   #5
wie-wiórka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 939

Do powy¿szych rad jeszcze jedna: szukaj marek, które maj± fasony petite, przecie¿ ubrania inaczej s± krojone na osoby niskie, inaczej na standardowe, inaczej na wysokie.
Przewodnik: http://petiteantics.blogspot.com/201...mi-petite.html
wie-wiórka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-03-31, 18:08   #6
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Te¿ pomy¶la³am o markach, które posiadaj± linie petite.
Sporo tego znajdzie siê na Zalando, a stacjonarnie spo¶ród tañszych siecziówek New Look. Od jakiego¶ czasu maj± w sklepach stacjonarnych liniê petite i tym sposobem pierwszy raz w ¿yciu uda³o mi siê kupiæ ramoneskê z idealn± d³ugo¶ci± rêkawów.

Sama mam 152 cm wzrostu i nie uwa¿am siê za kurdupla. Tzn jestem nim, ale to nie jest powód do kompleksów i do katowania siê butami 10 cm na co dzieñ. Ja normalnie ¶migam w p³askich butach i na pewno nie wygl±da siê przy tym ¶miesznie

Spodnie - skracaj lub kupuj z linii petite. Ostatnio kupi³am te¿ jeansy z Wranglera i nogawka d³ugo¶ci 30 wcale nie nadaje siê do skracania (chocia¿ z regu³y 30 jest te ~3cm za d³ugie), wiêc polecam te¿ po prostu marki typowo ze spodniami, z numeracj± uwzglêdniaj±c± d³ugo¶æ nogawki.

Idzie wiosna/lato, mo¿esz ¶mia³o nosiæ spódnice maxi. Byle nie takie do pó³ ³ydki czy 3-4 cm przed kostkê, ale faktycznie maxi. Uwa¿am, ¿e niskie osoby dobrze wygl±daj± w takiej d³ugo¶ci.

I nie nakrêcaæ siê w tym przekonaniu, bo tak naprawdê to tylko Twoje wra¿enie, ¿e wygl±dasz jak ten Hobbit i to siê dzieje w Twojej g³owie, a z ca³± pewno¶ci± nikt tak nie my¶li.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-04-05, 07:24   #7
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

Jak chcesz np. wydluzyc nogi to ubieraj buty tego samego koloru co reszta nogi. Np. w lecie cieliste bezowe (modne nude) w zimie czarne do czarnych rajstop. A jak lubisz dzinsy to zainwestuj w granatowe obuwie.
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Moda

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-05 08:24:24

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.