|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co brać na brak koncentracji i znużenie?
Witajcie. Nowa praca, nowe wyzwania, tyyyyyle wiedzy do pochłonięcia a ja nie mogę się skoncentrować i przysypiam. Biorę od dłuższego czasu Bodymax Plus ale nic on nie daje. Możecie mi polecić z farmaceutyków coś na taką "mgłę umysłową"?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co brać na brak koncentracji i znużenie?
Przede wszystkim sugerowałabym zrobienie badań i poszukanie przyczyny takiej "mgły umysłowej", a nie faszerowanie się suplementami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
bywam
|
Zrób sobie podstawowe badania krwi, może masz czegoś za mało i temu tak
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
pewnie przyczyną są zmiany pogodowe w obecnym czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam badania i wszystko co mogłoby wpływać na znużenie mam w normie. Bardziej mi chodzi o rady jakie suplementy na poprawę koncentracji.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taka mgle umyslowa mialam przy nieleczonej niedoczynnosci, nijak sie nie dalo tego poprawic. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A sprawdzałaś poziom witaminy D3? Możesz jako kobieta mieć też niedobory żelaza i kwasu foliowego. U dzieci z ADHD kwas foliowy podaje się właśnie na podniesienie koncentracji. Przy stresie jaki masz możesz też mieć niedobory magnezu. To też może skutkować sennością.
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według norm z wyniku to chyba w normie ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Przy długotrwałych problemach z koncentracją i znużeniem warto wypróbować SWANSON Fosfatydylseryna. Regularne stosowanie tego preparatu poprawia ogólna wydolność organizmu. Co do zakupu to mój wybór padł na aptekę internetową xxx Tam płace za Swanson niecałe 43 zł.
xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-17 o 23:03 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Warto zacząć biegać - albo przynajmniej maszerować. Więcej tlenu = lepsze myślenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Najpierw się przebadaj jaki masz poziom tych witamin i mikroelementów w organizmie, a potem suplementuj. Nie pisałam by brać Bodymax razem z innymi suplementami jeżeli składniki się dublują. Uzupełniaj to, czego masz niedobór. Bo branie wielu suplementów przy braku niedoborów nie pomaga, a może nawet zaszkodzić.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jeśli nie masz niedoborów to problem może wynikać albo z niedotlenienia albo z przesuszonego powietrza. Jeśli rzadko wietrzysz i mało czasu spędzasz na zewnątrz, to możesz być znużona przez brak tlenu. Teraz jednak większym problemem jest powietrze wysuszone przez kaloryfery i to może być powodem takiego zmęczenia. Przerabiałam to w zeszłym roku i próbowałam sobie pomóc mokrymi ręcznikami na kaloryferach, ale w końcu kupiłam nawilżacz powietrza i problem zniknął. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-11-21 o 12:40 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Doświadczenie
|
Rozumiem, że czasem trzeba dłużej popracować, a organizm nie chce słuchać i siły opadają. Przyjmując, że ogólny stan zdrowia jest u Ciebie w porządku, mogę Ci polecić parę preparatów na pamięć i koncentrację.
Nie kupuj tabletek musujących ani zestawów witamin, bo niektóre mają bardzo słabe składy i trudno się wchłaniają. Trzeba po prostu doświadczenia, aby wiedzieć, które preparaty są dobre, by nie wyrzucić pieniędzy w błoto. Na nogi stawiają preparaty z żeń-szeniem, np. Olimp GOLD ŻEŃ-SZEŃ COMPLEX. W utrzymaniu gotowości umysłowej moim znajomym na studiach pomagał też Glucardiamid. Jeśli natomiast chciałabyś poprawić pamięć, to po dłuższym stosowaniu działa lecytyna lub Bilobil. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A ja polecam orzechy wloskie i jagody jedzone najlepiej codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja poleciłabym wesprzeć się jakimiś witaminkami najlepiej naturalnego pochodzenia ( owoce, zielone warzyw, duuużo warzyw) ewentualnie jakimiś suplementami.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam, ja tez mialam taki okres ze nic mi sie nie chcialo-bylam caly czas spiaca i zmeczona..kupilam sobie witaminy Centrum i po czasie poczulam sie znacznie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie suplementów - unikam, szczególnie tabletek. W domu mamy tylko butelkę Biovitalu, która dość szybko schodzi. Za to nie biorę już nawet witaminy C przy przeziębieniach - czego moja mama zrozumieć nie może, bo przecież witamina C "leczy" przeziębienia i grypy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Poradzilam sobie, teraz kazdy dzien mam tak otwarty umysl, ze az wierzyc mi sie nie chce. Kazdego rana biore po 1 tabletce: Bodymax Plus, lecytyna slonecznikowa, milorzab japonski, zestaw witamin B forte, magnez forte, witamina D3. Czuje sie swietnie mimo, ze sporo tego jest co rano, to w ciagu dnia nawet kawy nie potrzebuje
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Tereskaa - ale to wszystko masz w jednej tabletce, czy zaczynasz dzień od garści pigułek?
Ja tam nie wyobrażam sobie poranka bez kawy. To już przyzwyczajenie i lubię kawę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No niby tylko suplementy, ale sam fakt łykania kilku tabletek nie brzmi fajnie. Może dlatego wolę z rana sięgnąc po Biovital, bo ani nie trzeba go w niczym rozpuszczać, ani nie ma problemu z łykaniem - i jest całkiem smaczny.
![]() ![]() Niby dla zdrowia można wiele, ale jak ktoś chce się czymś wspomagać na co dzień, to już mogliby trochę ułatwić życie człowiekowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja już byłam tak zdesperowana, że było mi wszystko jedno czy będę łykała czy piła, czy będzie smaczne czy nie, ważne żeby działało
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mi znajoma z pracy na zmęczenie poleciła Biovital zdrowie, więc możesz spróbować.
Ja bym pomyślała też o zmianie trybu życia - pomyśl może, czy jest szansa na zwiększenie ruchu (może zacząć biegać albo chociaż codzienne spacery - wysiądź przystanek lub dwa wcześniej i się przejdź). Dotlenienie organizmu powinno pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
syropy z cebuli zmorą dzieciństwa? Az się boję pomyśleć co moje dzieci powiedzą za ładnych parę lat.. gdyz dostają taki syrop ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
bodymax jest bardzo dobry, ale polykanie tabletek, zwlaszcza tych (duże sa) jest naprawde klopotliwe.. no nie każdy to potrafi. Ja wolę biovital w syropie, bo w nim mam tez od razu magnez i zelazo, jedynie co, to osobno witamine D biore
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Przyczyną może być np. stres. Więc warto pić codziennie uspokajający napar np. z melisy. Możesz też sięgnąć po inna zioła, jak np.: żeń-szeń, imbir, kozieradkę.
Kuracja pobudzająca z tataraku: do szklanki zimnej wody wsypujesz łyżeczkę od herbaty kłączy tataraku i tak zostawiasz na noc. Rano podgrzewasz i przecedzony odwar pijesz po jednym łyku po każdym posiłku przez 3 dni.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.