Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz III - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 18:00   #1
kaska222
Moderator

Arrow

Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz III

Zapraszam do III częsci

Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów

Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II

RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2013-11-27 o 18:06
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:05   #2
Maria221
Wtajemniczenie

Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.III

Pierwsza!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:47   #3
MM-1968
Rozeznanie

Jestem

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:47   #4
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

hej i ja do Was dołączę
medsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:20   #5
Blackbejbe
Rozeznanie

ja tysz
- reszta dojdzie

ZEWNĘTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- olej musztardowy z papryczka
- szampon cebulowy

- i tutaj też będzie więcej

== ODZYSKAĆ WŁOSISKA==

Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 01:14   #6
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Ale szybko nam poszło

Cytat:
Cześć dziewczyny, cały czas podczytuję wątek , dlatego podzielę się z wami moimi doświadczeniami.
Trochę za wcześnie na radość ,ale może to jakieś światełko w tunelu.
Ostatnio zrobiłam sobie komplet badań i wyszło mi bardzo wysokie 17-oh progesteron. Jak dostane namiar na lekarza to się z tym wybiorę.

Ale wcześniej byłam u lekarza medycyny chińskiej,w tamtym tygodniu w środę.
Wizyta trwała dosłownie 2min ,sama wypisywałam nawet karte pacjenta.Dostałam lekarstwa i szampon za 150zł,znane mi czarne kuleczki ,które mają regulować gospodarkę hormonalną i takie oto zalecenia:
80gr węglowodanów,dużo białka i nie bać się tłuszczów.
Ja tą dietę znam to dieta Kwaśniewskiego do której podchodziłam dwa razy jakieś kilkanaście lat temu, rezygnowałam bo zazwyczaj się na niej przebiałczałam no i chciałam być szczuplejsza.
Jeszcze tydzień temu byłam czarnej ....du..ie, miałam myśli samobójcze,wszystko było problemem ,fatalny nastrój ,samobójcze myśli. Od dłuższego czasu włosy strasznie mi zaczęły lecieć czasami po myciu ,bo tylko wtedy liczę wyciągałam 80szt dochodziło do 100. Dosłownie po trzech dniach mój nastrój się zmienił i ja wiem ,że to jest zasługa jedzenia. Zazwyczaj przed okresem obserwowałam pogorszenie nastroju a włosy jeszcze bardziej sie sypały. Teraz jestem przed okresem i o dziwo nastrój mi się poprawił i zmniejszyła się ilość wypadających włosów do 40szt nastroju .
Dzisiaj rozpoczynam kurację neogenickiem vichy,też wam zdam relację ale chciałam żebyście wiedziały ,że odżywiam się zdecydowanie inaczej niż wy.

Stailor ja mam olejek laurowy już sobie go wcierałam w skórę głowy ,ale nie moge się wypowiedzieć czy działa bo nie robie tego regularnie. Ma okropnie intensywny zapach.
Za to glutka z siemienia robie sobie wtedy kiedy mnie skóra głowy swędzi i ciągnie i chyba troche czuje po tym ulgi.
Raz zrobiłam sobie kozieradkę ,no piękny zapach ale umówmy się nie na włosach

Amelka naprawdę współczuję Ci takich doświadczeń z lekarzami, gdybym miała okazję to bym mu nawrzucała, bydle i tyle .

Dziewczyny jeśli zauważę dalszą poprawę lub pogorszenie to dam wam znać.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

sorki Sailor

Marlena, krzywą cukrową i insulinę kiedyś badałaś? wszystko z nimi ok było? Może wystarczyłby niski indeks glikemiczny, żeby to podtrzymać?
co to są za kulki i lekarstwa? zioła jakieś? mają opakowanie, żeby skład zobaczyć? ciekawa jestem co w nich jest.

Ja mam zupełnie inne spostrzeżenia - mianowicie największe problemy widzę w dniach owulacyjnych i chwile po - tego nie rozumiem do końca, ale obserwuje to co miesiąc. Generalnie przechodzę burzliwie cały cykl, odczuwam fizycznie i psychicznie wszystkie zmiany.

Daj znać co powiedział lekarz na ten wynik 17OH - powtórzyłaś go może? może to błąd laboratorium był, jest bardzo wysoki ...

Mnie się kojarzy, że kiedyś widziałam olej laurowy na stronie Solgar'u - w kapsułkach. Może wewnętrznie można by go bardziej spożytkować?

Edytowane przez Sailor Star Fighter
Czas edycji: 2013-11-28 o 01:18
Sailor Star Fighter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:24   #7
Gaya_oo
Rozeznanie

I ja
Gaya_oo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 07:24   #8
marlena29
Raczkowanie

hej dziewczyny nie uwierzycie dzisiaj po myciu wyciągnęłam 20szt,wczoraj wsmarowałam pierwszą ampułkę nanogenicu.

17-0h progesteron powtórzyłam pod koniec cyklu ,tak mi lekarz kazał i wynik był jeszcze wyższy

Te czarne kulki zawierają zioła,typowe chińskie które regulują gospodarkę hormonalną. No raczej nic nie wyczytasz bo napisy to znaki chińskie ,ale kiedyś na takim opakowaniu były rysunki ziół.

W okresach kiedy odżywiałam się zdrowo czyli nie podnosiłam sobie jedzeniem cukru ,to fakt włosy się lepiej trzymały ,ale coś mi się wydaje że może teraz będzie lepiej .Zresztą zobaczymy z czasem, poza tym ta dieta jest pyszna wreszcie nie czuje głodu ,nie ciągnie mnie do pogryzania,nie muszę się ograniczać.Codziennie zjadam bitą śmietanę ,bita śmietana z kawką,bita śmietana z truskawkami jeśli ten sposób da mi zdrowie to ja z tego się nie wycofam.
marlena29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:45   #9
MM-1968
Rozeznanie

A co z wagą po tej bitej śmietanie?

- ,

Stary 2013-11-28, 09:25   #10
mastiff
Zadomowienie

No i kochane piszemy trylogię

Marlena mam pytanie, bo ja akurat takiej diety nie znam, ale chodzi w niej o jedzenie węglowodanów i białka? Dobrze rozumiem?

Edytowane przez mastiff
Czas edycji: 2013-11-28 o 09:29
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:40   #11
paradise_city
Raczkowanie

Witam, znalazłam dopiero ten wątek. Przyłączam się
paradise_city jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:44   #12
susse
Zakorzenienie

Jestem i ja
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:31   #13
MassieDran
Zakorzenienie

Przyłączam się i ja!

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:41   #14
neo999
Rozeznanie

też czytam Waszą trylogię

Cytat:
Napisane przez marlena29 Pokaż wiadomość
...dzisiaj po myciu wyciągnęłam 20szt,wczoraj wsmarowałam pierwszą ampułkę nanogenicu.

...poza tym ta dieta jest pyszna wreszcie nie czuje głodu ,nie ciągnie mnie do pogryzania,nie muszę się ograniczać.Codziennie zjadam bitą śmietanę ,bita śmietana z kawką,bita śmietana z truskawkami jeśli ten sposób da mi zdrowie to ja z tego się nie wycofam.
chyba neogenicu

a bita śmietana to bez cukru?
neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:47   #15
Antuanetta
Rozeznanie

Marysiu, codziennie smaruje głowę emulsją zoxiderm i wczoraj tak piekła mnie twarz, że czułam płomień na twarzy. Preparat na pewno nie spływał mi z głowy, czyżby ten nużeniec się przenosił, czy tak zareagował, bo jest wszędzie?? Włosy przy kuracji czują się dość dobrze, choć myślałam, że będzie gorzej.
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:58   #16
milkamm
Przyczajenie

Czesc dziewczyny! Chetnie sie do Was dolacze. Czy ktoras z Was ma moze doswidczenia z "efektem ubocznym" niedoczynnosci tarczycy w postaci, delikatnie ujmujac, wypadania wlosow? Czy znacie jakis skuteczny sposob by poradzic sobie z tym problemem? Dodam, ze dbam o wlosy od przeszlo 2 lat, stosuje przerozne "mazidla" oraz suplementacje, ale wlosy leca jak szalone...:| Lysa nie jestem, ale zawsze mogloby byc lepiej zwazyszwy ze tyle ich dziennie trace.. Aha, i jeszcze jedno pytanie odnosnie specyfiku pod nazwa PRIORIN, czy ktoras z Was go moze przyjmowala?
milkamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:27   #17
Anna07_07
Raczkowanie

Jestem i ja

A propos wierzbownicy. Ktoś pod koniec wątku II pytał, ile stosować. Na mojej jest napisane, że dwie płaskie łyżeczki na filiżankę wrzątku. Jestem po 14-dniowym okresie picia wierzbo. Efekty - skrócony cykl, okres mniej obfity, ściągnięta skóra na twarzy (czytaj: wysuszona) a włosy jak musiałam myć codziennie, tak muszę nadal. Niniejszym kończę z wierzbownicą

Marysiu, ile razy w tygodniu stosujesz derma roller i jak go odkażasz? Ja mam jakiś pancerny skalp - kupiłam igły 0,3mm i po dermarolowaniu praktycznie nic nie czuję.

MM, gdzieś pisałaś, że nie jesteś zadowolona ze szczotki z włosiem dzika. Dlaczego?
Wcierki - Alopexy 5% (co drugi dzień
wieczorem), wcierka wzmacniająca Kolorówka, maski różne, cassia
Anna07_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:43   #18
Margo123
Raczkowanie

To chyba ja pytalam...

Wiedzialam,stosuje jej po prostu za malo,stad tez brak efektow - skora jak i wlosy przetluszczaja sie tak samo,a liczylam,ze wierzbownica choc troche zniweluje mi ten problem.
Kupilam juz wierzbo w tabsach.Tylko,powiedzcie mi,Wy moje kochane pijaczki wierzbownicy,czy tak samo czesto biegacie po niej do toalety?Strasznie uciazliwe to jest,za kazdym razem mam wrazenie,ze leci ze mnie wodospad)

Kupilam tez dzisiaj ziolowe serum lopianowe.Ma mily ,ziolowy sklad.Sporo ekstraktow takich jak : pokrzywa,palma sabalowa,niacynamid,cente lla,koniczyna...cudow nie zdziala,ale sadze ze bedzie dobrym dodatkiem do mojej pielegnacji...

Edytowane przez Margo123
Czas edycji: 2013-11-28 o 15:44
Margo123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:48   #19
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Pokaż wiadomość
A co z wagą po tej bitej śmietanie?
waga spadnie. Dietetykiem nie jestem, ale moim zdaniem takie diety na dłuższą metę nie prowadzą do niczego dobrego. Co z problemami kardiologicznymi, wątrobą - cholesterolem, nerkami itd?

Cytat:
Napisane przez susse Pokaż wiadomość
Jestem i ja
wyszłaś już z kartonów?
Stary 2013-11-28, 15:56   #20
Anna07_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margo123 Pokaż wiadomość
To chyba ja pytalam...

Wiedzialam,stosuje jej po prostu za malo,stad tez brak efektow - skora jak i wlosy przetluszczaja sie tak samo,a liczylam,ze wierzbownica choc troche zniweluje mi ten problem.
Kupilam juz wierzbo w tabsach.Tylko,powiedzcie mi,Wy moje kochane pijaczki wierzbownicy,czy tak samo czesto biegacie po niej do toalety?Strasznie uciazliwe to jest,za kazdym razem mam wrazenie,ze leci ze mnie wodospad)

Kupilam tez dzisiaj ziolowe serum lopianowe.Ma mily ,ziolowy sklad.Sporo ekstraktow takich jak : pokrzywa,palma sabalowa,niacynamid,cente lla,koniczyna...cudow nie zdziala,ale sadze ze bedzie dobrym dodatkiem do mojej pielegnacji...
Margo, ja żadnych "urologicznych problemów" nie miałam. Piłam jedną filiżankę wierzbownicy dziennie. Ja chciałam ograniczyć przetłuszczanie włosów, aby nie musieć ich myć codziennie. Mnie się nie udało, ale Kolamara jakiś czas temu pisała, że dzięki wierzbownicy myje teraz włosy dwa razy w tygodniu.
Wcierki - Alopexy 5% (co drugi dzień
wieczorem), wcierka wzmacniająca Kolorówka, maski różne, cassia
Anna07_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:13   #21
kolamara
Raczkowanie

Jestem i ja

Anna tak, u mnie przetłuszczanie trochę się zmniejszyło - myję 2 razy w tygodniu. Zauważalnie mi się mniej przy skórze przetłuszczają. Nie rezygnuj - 2 tygodnie to mało. Ja zauważyłam efekty po ponad miesiącu picia dopiero. Pije już ponad 2 miesiące.

Dziś startuję z kozieradką.

Bonadea się super spisuje tzn. nie mam żadnych skutków ubocznych póki co i nawet lepsze libido.
Biorę dopiero 8 dni więc na efekt włosowy zdecydowanie za wcześno.

zewnętrznie: szampon Paraderm, Pirolam, kozieradka
kolamara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:58   #22
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
To chyba ja pytalam...

mnie po wierzbownicy ganiało tylko pierwsze dwa dni A później już normalnie.
medsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:16   #23
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
To chyba ja pytalam...

Kochana a gdzie kupilas to seum łopianowe bo skład z tego co wypisujesz ma fajny
- reszta dojdzie

ZEWNĘTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- olej musztardowy z papryczka
- szampon cebulowy

- i tutaj też będzie więcej

== ODZYSKAĆ WŁOSISKA==

Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:43   #24
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anna07_07 Pokaż wiadomość

MM, gdzieś pisałaś, że nie jesteś zadowolona ze szczotki z włosiem dzika. Dlaczego?
Bo nie potrafię rozczesać nią włosów...... szczotka z "dzika" moje włosy tylko głaszcze ......tzn. w moim odczuciu czesze je tylko z góry i gdzie tu masaż skalpu?
może nie potrafię jej używać?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sailor Star Fighter Pokaż wiadomość
waga spadnie
po bitej śmietanie spadnie?...moja od patrzenia na bitą śmietanę rośnie....

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Anna07_07 Pokaż wiadomość
Margo Mnie się nie udało, ale Kolamara jakiś czas temu pisała, że dzięki wierzbownicy myje teraz włosy dwa razy w tygodniu.
Mnie też pomogła na przetłuszczanie, biorę jedną tabl. dziennie

- ,

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-11-28 o 18:56
Stary 2013-11-28, 19:35   #25
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Pokaż wiadomość

po bitej śmietanie spadnie?...moja od patrzenia na bitą śmietanę rośnie....
hehehe, mnie bardziej interesuje skąd te truskawki o tej porze roku
A miałam na myśli całą dietę o której pisała Marlena, stosując odpowiednie proporcje tłuszczów i białka a ograniczając do minimum węgle można chudnąć wcinając nawet śmietanę i przegryzając golonką
Są różne szkoły i żadna mnie nie przekonuje do końca, bo żadne skrajności moim zdaniem nie są dobre dla zdrowia ogólnego. No i podobno jesteśmy tym co jemy
Stary 2013-11-28, 21:01   #26
marlena29
Raczkowanie

hej
Bita śmietana bez cukru, jest ze słodkiej kremówki więc sama w sobie jest już słodka.
Truskawki mrożone ze sklepu.
Wątroba nerki itd itp dziewczyny nie będę tutaj namawiała was na tą dietę ani was edukowała ,bo jest o niej sporo w internecie. Ale gdybyście się chciały dokładnie zapoznać z zasadami to szukajcie forum Kwaśniewskiego lub przeczytajcie jego książkę.
Mnie już kilkanaście lat temu przekonały jego argumenty jednak źle ją wtedy stosowałam i nie potrafiłam na niej wytrwać. Ale chyba wiecie jak wypadanie włosów potrafi człowieka zdopingować.
A dieta jest pyszna na wieczór uzupełniłam węglowodany i zjadłam purre ziemniaczane z masełkiem smietankowym.Jeśli mi dupa urośnie to też was o tym poinformuję ale wolę większy tyłek niż łysą glacę.

dzisiaj wtarłam w skalp druga fiolkę neogenicu i dodatkowo przelatuję głowę rolerem (wałeczkiem z igiełkami) i w tym przypadku odnotowałam też mniejszą ilość włosów.
Kiedy olejowałam skalp seasą to włosy leciały jak liście z drzew tak do 40 ,łudziłam się ,że rano po umyciu wypadnie ich mniej ale tak nie było.
marlena29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 21:58   #27
susse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sailor Star Fighter Pokaż wiadomość

wyszłaś już z kartonów?
Tydzień temu znowu się przeprowadziłam, ale chyba jestem już na właściwej drodze, bo dziś pierwszy raz od baaaardzo długiego czasu byłam w Z.
susse jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 23:02   #28
Margo123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Kochana a gdzie kupilas to seum łopianowe bo skład z tego co wypisujesz ma fajny
Bejbe serum zakupilam na ukrainashop,ale z tego co widzialam,mozna tez je dostac na allegro.Podam Ci bezposredniego linka:
http://ukrainashop.com/opis/1393109/...osy-slabe.html

Ciesze sie i nie moge juz doczekac az dostane je,powinno byc ono dobra odmiana po tych wszystkich wcierkach alkoholowych,ktore przerobilam.

Dzieki Wam dziewczynki za opinie o wierzbownicy.Postaram sie byc cierpliwa i czekac u mnie na takie efekty jak Wasze,mam cicha nadzieje ze i u mnie spowoduje odtluszcz na twarzy i wlosach

Edytowane przez Margo123
Czas edycji: 2013-11-28 o 23:05
Margo123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 07:06   #29
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milkamm Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Chetnie sie do Was dolacze. Czy ktoras z Was ma moze doswidczenia z "efektem ubocznym" niedoczynnosci tarczycy w postaci, delikatnie ujmujac, wypadania wlosow? Czy znacie jakis skuteczny sposob by poradzic sobie z tym problemem? Dodam, ze dbam o wlosy od przeszlo 2 lat, stosuje przerozne "mazidla" oraz suplementacje, ale wlosy leca jak szalone...:| Lysa nie jestem, ale zawsze mogloby byc lepiej zwazyszwy ze tyle ich dziennie trace.. Aha, i jeszcze jedno pytanie odnosnie specyfiku pod nazwa PRIORIN, czy ktoras z Was go moze przyjmowala?

Też mam niedoczynność tarczycy co prawda włosy nie wypadają mi w jakiejś ogromnej ilości (gorzej było przed przyjmowaniem Euthyroxu, wtedy włosy faktycznie wypadały z 2x bardziej niż teraz), no ale chciałabym żeby wypadało ich mniej i przede wszystkim chciałabym odzyskać te włosy, które wypadły mi w tamtym roku

Jeśli miałabym Ci coś polecić to tak:

+ REVALID - drogie ale skuteczne! Wyrosło mi po nich bardzo dużo baby hair i włosy rosły szybciej najlepiej zamówić na allegro

+ ampułki Radical - też trochę drogie, ale na allegro wychodzi taniej i polecam stosować się do zaleceń producenta (1 ampułka 1x dziennie), najlepiej stosować taką kurację przez miesiąc

+ lekkie, nieobciążające włosy odżywki,

+ olejek rycynowy 2x na tydzień na skalp (przynajmniej na 2h, a najlepiej na cała noc),

Teraz testuję też szampon Biovax Med. stymulujący odrost włosów i pokładam w nim spore nadzieje, bo recenzje na KWC są obiecujące Chciałabym go stosować przynajmniej pół roku, a potem przerzucę się na BIOXSINE - to też jest szampon przeciw wypadaniu

A hormony masz na pewno dobrze ustawione?

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 10:44   #30
mastiff
Zadomowienie

Ja zauważyłam jedną bardzo niepokojącą rzecz u siebie i nie bardzo wiem, gdzie leży przyczyna: po 5 miesiącach odstawiłam Yaz, w tym samym czasie odstawiłam Loxon. Miesiąc po zaczęłam pic wierzbownicę. Piję ją kubek dziennie z jednej łyżeczki. Już ponad miesiąc. W łeb wcieram od niecałego miesiąca ampułki seboradin. I nic więcej. I rosną mi kłaki pod nosem, dużo większe niż mi urosły jak stosowałam Loxon. Właściwie mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, ze nigdy takich kłaków pod nosem nie miałam, i nie wiem, jakoś ciężko mi upatrywać tego w wierzbownicy? No chyba nie?
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości