|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 6 269
|
![]() Walka z ³ysieniem androgenowym i innymi typami przewlek³ego ³ysienia.cz III
Zapraszam do III czêsci
![]() Znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów ![]() Znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów cz.II Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2013-11-27 o 18:06 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 981
|
Dot.: Znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów cz.III
Pierwsza!
![]()
Wewnêtrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnêtrznie: szampon/¿el do mycia cia³a glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost w³osów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 831
|
Jestem
![]()
#4 |
Zadomowienie
|
hej i ja do Was do³±czê
![]()
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 655
|
ja tysz
![]()
WEWNÊTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNÊTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj te¿ bêdzie wiêcej ![]() == ODZYSKAÆ W£OSISKA== ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 709
|
Ale szybko nam posz³o
![]() Cytat:
Marlena, krzyw± cukrow± i insulinê kiedy¶ bada³a¶? wszystko z nimi ok by³o? Mo¿e wystarczy³by niski indeks glikemiczny, ¿eby to podtrzymaæ? co to s± za kulki i lekarstwa? zio³a jakie¶? maj± opakowanie, ¿eby sk³ad zobaczyæ? ciekawa jestem co w nich jest. Ja mam zupe³nie inne spostrze¿enia - mianowicie najwiêksze problemy widzê w dniach owulacyjnych i chwile po - tego nie rozumiem do koñca, ale obserwuje to co miesi±c. Generalnie przechodzê burzliwie ca³y cykl, odczuwam fizycznie i psychicznie wszystkie zmiany. Daj znaæ co powiedzia³ lekarz na ten wynik 17OH - powtórzy³a¶ go mo¿e? mo¿e to b³±d laboratorium by³, jest bardzo wysoki ... Mnie siê kojarzy, ¿e kiedy¶ widzia³am olej laurowy na stronie Solgar'u - w kapsu³kach. Mo¿e wewnêtrznie mo¿na by go bardziej spo¿ytkowaæ? Edytowane przez Sailor Star Fighter Czas edycji: 2013-11-28 o 01:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 566
|
I ja
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
hej dziewczyny nie uwierzycie dzisiaj po myciu wyci±gnê³am 20szt,wczoraj wsmarowa³am pierwsz± ampu³kê nanogenicu.
17-0h progesteron powtórzy³am pod koniec cyklu ,tak mi lekarz kaza³ i wynik by³ jeszcze wy¿szy Te czarne kulki zawieraj± zio³a,typowe chiñskie które reguluj± gospodarkê hormonaln±. No raczej nic nie wyczytasz bo napisy to znaki chiñskie ,ale kiedy¶ na takim opakowaniu by³y rysunki zió³. W okresach kiedy od¿ywia³am siê zdrowo czyli nie podnosi³am sobie jedzeniem cukru ,to fakt w³osy siê lepiej trzyma³y ,ale co¶ mi siê wydaje ¿e mo¿e teraz bêdzie lepiej .Zreszt± zobaczymy z czasem, poza tym ta dieta jest pyszna wreszcie nie czuje g³odu ,nie ci±gnie mnie do pogryzania,nie muszê siê ograniczaæ.Codziennie zjadam bit± ¶mietanê ,bita ¶mietana z kawk±,bita ¶mietana z truskawkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A co z wag± po tej bitej ¶mietanie?
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
No i kochane piszemy trylogiê
![]() Marlena mam pytanie, bo ja akurat takiej diety nie znam, ale chodzi w niej o jedzenie wêglowodanów i bia³ka? Dobrze rozumiem? Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2013-11-28 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 331
|
Witam, znalaz³am dopiero ten w±tek. Przy³±czam siê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 202
|
Jestem i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 095
|
Przy³±czam siê i ja!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 566
|
te¿ czytam Wasz± trylogiê
![]() Cytat:
![]() a bita ¶mietana to bez cukru? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 556
|
Marysiu, codziennie smaruje g³owê emulsj± zoxiderm i wczoraj tak piek³a mnie twarz, ¿e czu³am p³omieñ na twarzy. Preparat na pewno nie sp³ywa³ mi z g³owy, czy¿by ten nu¿eniec siê przenosi³, czy tak zareagowa³, bo jest wszêdzie?? W³osy przy kuracji czuj± siê do¶æ dobrze, choæ my¶la³am, ¿e bêdzie gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Czesc dziewczyny! Chetnie sie do Was dolacze. Czy ktoras z Was ma moze doswidczenia z "efektem ubocznym" niedoczynnosci tarczycy w postaci, delikatnie ujmujac, wypadania wlosow? Czy znacie jakis skuteczny sposob by poradzic sobie z tym problemem? Dodam, ze dbam o wlosy od przeszlo 2 lat, stosuje przerozne "mazidla" oraz suplementacje, ale wlosy leca jak szalone...:| Lysa nie jestem, ale zawsze mogloby byc lepiej zwazyszwy ze tyle ich dziennie trace.. Aha, i jeszcze jedno pytanie odnosnie specyfiku pod nazwa PRIORIN, czy ktoras z Was go moze przyjmowala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 426
|
Jestem i ja
![]() A propos wierzbownicy. Kto¶ pod koniec w±tku II pyta³, ile stosowaæ. Na mojej jest napisane, ¿e dwie p³askie ³y¿eczki na fili¿ankê wrz±tku. Jestem po 14-dniowym okresie picia wierzbo. Efekty - skrócony cykl, okres mniej obfity, ¶ci±gniêta skóra na twarzy (czytaj: wysuszona) a w³osy jak musia³am myæ codziennie, tak muszê nadal. Niniejszym koñczê z wierzbownic± ![]() Marysiu, ile razy w tygodniu stosujesz derma roller i jak go odka¿asz? Ja mam jaki¶ pancerny skalp - kupi³am ig³y 0,3mm i po dermarolowaniu praktycznie nic nie czujê. MM, gdzie¶ pisa³a¶, ¿e nie jeste¶ zadowolona ze szczotki z w³osiem dzika. Dlaczego?
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 281
|
To chyba ja pytalam...
![]() Wiedzialam,stosuje jej po prostu za malo,stad tez brak efektow - skora jak i wlosy przetluszczaja sie tak samo,a liczylam,ze wierzbownica choc troche zniweluje mi ten problem. Kupilam juz wierzbo w tabsach.Tylko,powiedzcie mi,Wy moje kochane pijaczki wierzbownicy,czy tak samo czesto biegacie po niej do toalety?Strasznie uciazliwe to jest,za kazdym razem mam wrazenie,ze leci ze mnie wodospad ![]() Kupilam tez dzisiaj ziolowe serum lopianowe.Ma mily ,ziolowy sklad.Sporo ekstraktow takich jak : pokrzywa,palma sabalowa,niacynamid,cente lla,koniczyna...cudow nie zdziala,ale sadze ze bedzie dobrym dodatkiem do mojej pielegnacji... Edytowane przez Margo123 Czas edycji: 2013-11-28 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
waga spadnie. Dietetykiem nie jestem, ale moim zdaniem takie diety na d³u¿sz± metê nie prowadz± do niczego dobrego. Co z problemami kardiologicznymi, w±trob± - cholesterolem, nerkami itd?
wysz³a¶ ju¿ z kartonów? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 426
|
Cytat:
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 228
|
Jestem i ja
![]() Anna tak, u mnie przet³uszczanie trochê siê zmniejszy³o - myjê 2 razy w tygodniu. Zauwa¿alnie mi siê mniej przy skórze przet³uszczaj±. Nie rezygnuj - 2 tygodnie to ma³o. Ja zauwa¿y³am efekty po ponad miesi±cu picia dopiero. Pije ju¿ ponad 2 miesi±ce. Dzi¶ startujê z kozieradk±. Bonadea siê super spisuje tzn. nie mam ¿adnych skutków ubocznych póki co i nawet lepsze libido. ![]() Biorê dopiero 8 dni wiêc na efekt w³osowy zdecydowanie za wcze¶no.
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 655
|
Cytat:
Kochana a gdzie kupilas to seum ³opianowe bo sk³ad z tego co wypisujesz ma fajny ![]()
WEWNÊTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNÊTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj te¿ bêdzie wiêcej ![]() == ODZYSKAÆ W£OSISKA== ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mo¿e nie potrafiê jej u¿ywaæ? ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- po bitej ¶mietanie spadnie?...moja od patrzenia na bit± ¶mietanê ro¶nie.... ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Mnie te¿ pomog³a na przet³uszczanie, biorê jedn± tabl. dziennie
![]() - , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielêgnacja w³osów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ ![]() ![]() Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2013-11-28 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mia³am na my¶li ca³± dietê o której pisa³a Marlena, stosuj±c odpowiednie proporcje t³uszczów i bia³ka a ograniczaj±c do minimum wêgle mo¿na chudn±æ wcinaj±c nawet ¶mietanê i przegryzaj±c golonk± ![]() S± ró¿ne szko³y i ¿adna mnie nie przekonuje do koñca, bo ¿adne skrajno¶ci moim zdaniem nie s± dobre dla zdrowia ogólnego. No i podobno jeste¶my tym co jemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
hej
Bita ¶mietana bez cukru, jest ze s³odkiej kremówki wiêc sama w sobie jest ju¿ s³odka. Truskawki mro¿one ze sklepu. W±troba nerki itd itp dziewczyny nie bêdê tutaj namawia³a was na t± dietê ani was edukowa³a ,bo jest o niej sporo w internecie. Ale gdyby¶cie siê chcia³y dok³adnie zapoznaæ z zasadami to szukajcie forum Kwa¶niewskiego lub przeczytajcie jego ksi±¿kê. Mnie ju¿ kilkana¶cie lat temu przekona³y jego argumenty jednak ¼le j± wtedy stosowa³am i nie potrafi³am na niej wytrwaæ. Ale chyba wiecie jak wypadanie w³osów potrafi cz³owieka zdopingowaæ. A dieta jest pyszna na wieczór uzupe³ni³am wêglowodany i zjad³am purre ziemniaczane z mase³kiem smietankowym ![]() dzisiaj wtar³am w skalp druga fiolkê neogenicu i dodatkowo przelatujê g³owê rolerem (wa³eczkiem z igie³kami) i w tym przypadku odnotowa³am te¿ mniejsz± ilo¶æ w³osów. Kiedy olejowa³am skalp seas± to w³osy lecia³y jak li¶cie z drzew tak do 40 ,³udzi³am siê ,¿e rano po umyciu wypadnie ich mniej ale tak nie by³o. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 202
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 281
|
Cytat:
http://ukrainashop.com/opis/1393109/...osy-slabe.html Ciesze sie i nie moge juz doczekac az dostane je,powinno byc ono dobra odmiana po tych wszystkich wcierkach alkoholowych,ktore przerobilam. ![]() Dzieki Wam dziewczynki za opinie o wierzbownicy.Postaram sie byc cierpliwa i czekac u mnie na takie efekty jak Wasze,mam cicha nadzieje ze i u mnie spowoduje odtluszcz na twarzy i wlosach ![]() Edytowane przez Margo123 Czas edycji: 2013-11-28 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 095
|
Cytat:
Te¿ mam niedoczynno¶æ tarczycy ![]() ![]() Je¶li mia³abym Ci co¶ poleciæ to tak: + REVALID - drogie ale skuteczne! Wyros³o mi po nich bardzo du¿o baby hair i w³osy ros³y szybciej ![]() ![]() + ampu³ki Radical - te¿ trochê drogie, ale na allegro wychodzi taniej i polecam stosowaæ siê do zaleceñ producenta (1 ampu³ka 1x dziennie), najlepiej stosowaæ tak± kuracjê przez miesi±c ![]() + lekkie, nieobci±¿aj±ce w³osy od¿ywki, + olejek rycynowy 2x na tydzieñ na skalp (przynajmniej na 2h, a najlepiej na ca³a noc), Teraz testujê te¿ szampon Biovax Med. stymuluj±cy odrost w³osów i pok³adam w nim spore nadzieje, bo recenzje na KWC s± obiecuj±ce ![]() ![]() A hormony masz na pewno dobrze ustawione? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Ja zauwa¿y³am jedn± bardzo niepokoj±c± rzecz u siebie i nie bardzo wiem, gdzie le¿y przyczyna: po 5 miesi±cach odstawi³am Yaz, w tym samym czasie odstawi³am Loxon. Miesi±c po zaczê³am pic wierzbownicê. Pijê j± kubek dziennie z jednej ³y¿eczki. Ju¿ ponad miesi±c. W ³eb wcieram od nieca³ego miesi±ca ampu³ki seboradin. I nic wiêcej. I rosn± mi k³aki pod nosem, du¿o wiêksze ni¿ mi uros³y jak stosowa³am Loxon. W³a¶ciwie mogê z pe³nym przekonaniem powiedzieæ, ze nigdy takich k³aków pod nosem nie mia³am, i nie wiem, jako¶ ciê¿ko mi upatrywaæ tego w wierzbownicy? No chyba nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.