|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
skromne początki...
oto moje próby tworzenia biżu...zdjęcia może nie są wspaniałe (ciągle nad tym pracuję), ale proszę o komentarze nawet te na -.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: skromne początki...
Zdjęcia zamglone. Klasyczne początki. Jakoś nic mnie za serce nie chwyta, ale poczekam. Może następnym razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na początek powiem Ci jedno - loopy do poprawki
![]() Niestety zdjecia są niewyraźne, trudno coś więcej powiedzieć, bo szczerze mówiąc nie za bardzo chce się człowiekowi przez tą mgłę na zdjęciach przebijać. Niektóre foty są za duże.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Widać, że próbujesz eksperymentować - różne formy, używasz przekładek zamiast zwyczajowego 'szkiełka na druciku'.
Loopy do poprawy, ale poza tym całkiem nieźle ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a co powiecie na te? mam nadzieje, że nieco lepsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
kurcze nie wiem co jest z tymi zdjęciami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Kombinujesz z różnymi materiałami, przekładkami, kolorami-to bardzo na plus.....ale niestety wiecej ci nie doradze bo zdjecia sa tak fatalnej jakości że niewiele widac niestety po powiększeniu
![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Co do zjdęc wydaje mi się, że są małej rozdzielczości. Bo miniaturki są ekstra wyraźne. Jeżeli zwiększasz rozdzielczośc zdjęcia to się rozmazuje.
Jak pracujesz nad obróbką zdjęcia rób to na widoku orginału. tzn przytnij zdjecie, ew. zmniejsz do wymaganego rozmiaru i na takim zdjęciu pracuj, bo jak pracujesz na małym widoku i masz niby ostrośc ok, to po rozwinięciu do normalnej wielkości (orginału) rozmazują się. Mam nadzieję, że nie napisałam tego mętnie..... W razie czego pytaj, Foto to moja pierwsza miłośc. ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dzięki za rady. będę próbować...mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. a z resztą sami ocenicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Pod względem ostrości zdecydowanie bardziej podoba mi się pierwszy wrzut.Tylko ta mgiełka,hmm...No nic,poprawisz
![]() Loopy do wyćwiczenia-ale to przychodzi z czasem,jak już się wyrobisz,będzie ok.Używasz różnych materiałów,przekładek,łań cuszków,zacisków-widać,że masz pomysły,to dobrze,to już jakaś podstawa ![]() Najbardziej mi się podobają te wielokolorowe bransoletki z drugiego wrzutu-ta i ta.W tej drugiej mogłabyś dać inne zapięcie,w bransoletkach ten typ jest dość niewygodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
tą https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1250768778 nosiłabym z miłą chęcią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
trochę się rozkręciłam...oto rezultaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Lubię te klimaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.