![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Uniqalnej (wy)tworki
Kochane Wizażanki!
Mam już co prawda jeden wątek, ale poczatkowy zamysł był inny - aby pogrupować moją biżu również na forum w "kolekcje", jednak stwierdziłam, że bezsensowne chyba jest zakładanie kilku wątków i tak tutaj wrzucać będę (wy) twory mojej wyobraźni maści wszelakiej. Wiem, że niektóre zdjęcia są marnej jakości, które dało radę poprawiłam w miarę możliwości, jednak najzwyczajniej w świecie większości tych prac już nie mam i nie mam tym samym możliwości ponownego sfotografowania. Zaglądających witam zawsze serdecznie i proszę o ocenę i komentarze ![]() Wiem, że to są tylko zwykłe składaczki i nie mogę porównywać swoich prac do Waszych, które dla mnie w większości są arcydziełami w porównaniu do moich tworów. Edytowane przez Uniqalna_Art Czas edycji: 2010-12-07 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniqalnej (wy)tworki
baardzo piękne.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo oryginalne prace
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się, bardzo oryginalnie, pomysłowo i uniwwersalnie
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
przyjemne prace
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej mi się podobają ważki i serduszka. Prześliczne.
Dzięki za ocenę moich obrazów. Pozdrawiam. Ps. Koniecznie wykończ tą zimę krzyżykową. Moja biżuteria: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471599 moje malowanie:https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() LilySerpent100, kiniaczek711, wilczex, Karolka326 dziękuję za opinie i miłe słówko - aż chce się dalej pracować ![]() ![]() Tymczasem kilka nowości - nie nowych ![]() ![]() Edytowane przez Uniqalna_Art Czas edycji: 2010-12-07 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Aaaależ tu u CIebie kolorowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A mi się najbardziej podobają ostatnie kolczyki
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Kathinna, a wiesz że i moje jedne z ulubionych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Fajne biżuty, (szczególnie jedna bransoleta, ta tak bogato utkana). Kiedyś się w to bawiłam i Klientki dostawały dzikiego szału na Ich widok - koleżanki Klientek ponoć też, tak słyszałam od dziewczyn, ktre ode mnie kupiły.
Jak Cię ciągnie w tę stronę, to tak idź, teraz dziewczyny lubią bogactwo w biżu, jest na to zapotrzebowanie ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ojej, ile roboty musiałaś mieć przy tych bransoletkach.
Mnie też podoba się ten projekt tych ostatnich kolczyków- ale projekt, bo kolorki już nie moje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz rację, że Klientkom się podoba i lubią, to już wiem, tyle że cena raczej im się już nie za bardzo podoba, ale to już osobny temat. Zaniżanie cen się kłania tutaj i niestety robi swoje, bo jak ma ktoś kupić skoro podobną ma za min. pół ceny z alle lub nawet z galerii... ehhhhh Miło mi, że się Tobie podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Może jakies podobne wykombinuje kiedys w innej tonacji. Co do wisiora, to jest wisior, a krawatka rzeczywiście się schowała, więc z oczętami u Ciebie wszystko w jak najlepszym porządku ![]() Przy tych bransoletkach jest troszkę pracy, ale nie mogę powiedzieć, ze tego nie lubię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Uff, jakie szczęście. Bo już po wczorajszym czytaniu ustawy o dochodach gminy (zawierającej mniej więcej 20 stron opisów wzorów matematycznych na obliczenie czegoś tam) zaczęłam bać się o swój mózg i oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Weekendowo trzeba odpoczywać, a nie studiować ustawy
![]() ![]() Korzystając z okazji pokażę Wam moje wymęczone pseudowrapy ![]() z góry przepraszam wszystkie wrapujące doskonale Koleżanki za ten horror dla oka ![]() Technika jest dla mnie jedna wielką tajemnicą i nie wiem jeszcze tak naprawdę czy to dla mnie, bo że mnie bawi to bez dwóch zdań. Poniższe kolce powstały po zmarnowaniu "kilometrów" drutu, przy nadszarpniętych już nieco nerwach "bo mi nie wychodzi" i zmarnowanym czasie oraz wątpliwościach, bo może lepiej było go poświęcić na coś, co jako tako mi wychodzi ![]() Błagam o szczerość - wszystko zniosę ![]() Raz kozie śmierć ![]() ![]() Edytowane przez Uniqalna_Art Czas edycji: 2010-12-07 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie zaniżaj cen (tj poniżej własnych odczuć). Jak ktoś będzie chciał, to naprawdę, kupi. Ja tego typu bransy sprzedawałam w okolicach 90-100 zł w galeriach a prywatnie ok. 70 zł. I TAK uważam, że to mało. Miałam trochę więcej detali, czy minerałów a na pewno więcej metalowych ozdób, dużych bali (20-30 na bransę) i były "wypasione". To była praca na kilka bitych godzin, ok 4, czasem 5 - na samo tworzenie od a do zet, przy jednej bransolecie. Ciężkiej pracy, bo trzeba było jeszcze to tak połączyć, by miało sens.
Jak na początku będziesz zaniżać, to potem będzie tylko jojczenie "a czemu tak drogo, skoro wcześniej mogło być taniej?" ![]() Ps: jak na os. próbującą swoich sił we wrappach - bardzo równe owijki w ostatnich wrzutach ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-11-08 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No ja jak wiesz też dopiero wrappów się uczę, ale jeśli chodzi o te niebieskie to tak tylko z praktycznego punktu widzenia mogą być trochę niepraktyczne (ależ to zabrzmiało pięknie). Bo ten taki haczyk-nie-haczyk (ta odnóżka, no nie wiem jak to lepiej nazwać) to albo o włosy będzie zaczepiać albo o szyję uderzać. Albo mnie się tak wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z narzekaniem już miałam Kochana, po tym jak z zupełnych zwyklaków zaczęłam cześć biżu robić ze srebra, no to gadania było, że drogo, że nie halo, że cos tam, a potem się przekonały Panie, że jednak nie znów tak drogo jak im się wydawało i ucichło. Czasem mam wrażenie, że wypadałoby oddać po kosztach z napiwkiem na kawę ![]() W kwestii owijania... hmm no starałam sie jak najlepiej umiałam, ale usłyszeć od Ciebie, że owijki są równe, to prawdziwy komplement ![]() ![]() Co z tego mojego pseudowrappowania wyjdzie, to czas pokaże. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to mi się zaczęło podobać w biżuterii i decoupage, że- przynajmniej na początku- nie wychodzi to, co się planowało/ chciało lub w ogóle planu się nie robi. Jak jeszcze kiedyś pisałam, to wszystkie odpowiadania musiały być przemyślane- od początku do końca i często poddawałam się, bo pomyślałam- kurcze, jak ja znam tę historię, to teraz opowiem sobie inną, po co będę tamtą spisywać i tracić czas. A tutaj nie ma sensu. To, że sobie wyobrażę kolczyki to przecież nic mi nie da, bo chcę je kiedyś założyć i basta!
Chociaż: http://demotivatorsblog.com/wp-conte...visibility.jpg Niewidzialność- wszystko czego potrzebujesz to wyobraźnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, powiem Ci że czasem jak coś robię, to i plan mam rzeczywiście opracowany, a potem w trakcie sam z siebie plan ulega modyfikacji ![]() i cóż począć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kochana, a jednak się odważyłaś. Rewelacja, nie wiem czego się bałaś. Rówiutkie owijki jak u starej wraperki. Kształt niebieskich nietypowy ale są dziewczyny, które lubią nosić jakieś ekstrawagancje. Widać, że pomysłów Ci nie brakuje. Gratulacje. Już sobie wyobrażam następne prace.Fakt, że trzeba w nie włożyć więcej pracy niż w składaki ale jaka satysfakcja.
Moja biżuteria: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471599 moje malowanie:https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 W poprzednim wrzucie ostatnie, jesienne-super, podobają mi się też te z turkusem (howlitem?). Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2010-11-08 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
O, wrapki
![]() ![]() ![]() Co do planowania biżu- już to gdzieś kiedyś pisałam- żaden projekt u mnie nie wyszedł tak jak chciałam ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny!
![]() Birnacka4, już Ty sobie za wiele nie wyobrażaj ![]() ![]() Raczej będzie to kolejny, nieprzemyślany egzemplarz, bo jak Heurek powiedziała Cytat:
![]() Heurek dziękuję za zaliczenie początku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam twój wątek i widze mnóstwo ciekawych prac
![]() ![]() ![]() edit: ogólnie owijanie idzie ci równo ![]()
"nie należy gniewać się na bieg wypadków, bo to ich nic nie obchodzi"-marek aurelisz ![]() ![]() Edytowane przez ak_pinki Czas edycji: 2010-11-09 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jest różnorodnie, bo staram się raczej nie powtarzać ![]() ![]() Ciągnie mnie do owijania, noo zobaczymy jak to będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się różnorodność Twoich prac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Pięknie Wam dziękuję za wszystkie opinie i komentarze raz jeszcze
![]() Tym razem kolczyki anioły, takie nawiązanie troszkę do zbliżającego się BN. Moja Córa stwierdziła, że mi nie przepuści i mają być w tym roku nie kolczyki co prawda, ale tak wyglądające zawieszki - ozdóbki - niby-bombki na choince, bo mi ![]() ![]() ![]() Bransoletka pieprz i wanilia, wykonana z zachomikowanych przez Babcię i ostatnio odnalezionych w szufladzie pereł ecru, które niegdyś się zerwały - po dodaniu czekoladowych wyszedł całkiem (chyba?) sympatyczny twór ![]() ![]() Bransoletki do charms, bo mnie Klientki zamordują ![]() ![]() P.S. Przepraszam z góry za jakość niektórych zdjęć, wykonanych nieco wcześniej na oczopląśnym tle ![]() ![]() Mam nadzieję, że jest różnica - jeśli nie będzie poszukiwań tła ciąg dalszy ![]() Edytowane przez Uniqalna_Art Czas edycji: 2011-01-16 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Aniołki fajne, najbardziej te białe czy przezroczyste- jak kto woli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A mnie jakos te niebieskie najbardziej chyba, bo takie najbardziej niebiańskie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.