|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
W jakim mieście studiować?
Witam, w przyszłym roku będę miała maturę. Mam już wybrany kierunek studiów - finanse i rachunkowość. Zastanawiałam się nad Warszawą, Wrocławiem, Poznaniem i Gdańskiem. Warszawa odpadła, bo nie lubię zbytnio tego miasta i wiem, że czułabym się tam źle. Wrocław odpadł ze względu na bardzo dużą odległość od rodziny.
Został mi Poznań i Gdańsk. Szczerze nie mam pojęcia, co wybrać. Odległość do tych miast mam prawie identyczną, więc to nie gra roli. Chcę iść na Uniwersytet Gdański albo Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. Ktoś z was się tam wybiera, studiuje, jest po studiach albo ma tam znajomych? Interesuje mnie poziom tych uczelni, która jest lepsza. Atmosfera, jacy są wykładowcy, studenci, jakie są w tych miastach rozrywki, za ile można wynająć pokoj/mieszkanie (nie chce mieszkac w akademiku) itp. Akurat za morzem nie przepadam, wolę jezioro, wiec ze gdańsk lezy nad Bałtykiem nie robi na mnie jakiegoś wielkiego wrazenia. Dziękuję za opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: W jakim mieście studiować?
Wyższy poziom jest raczej na UE w Poznaniu, zwłaszcza że to uczelnia ekonomiczna i w finansach się specjalizuje. Jeśli chodzi o rozrywki będzie raczej porównywalnie, czyli mniej niż w Krakowie czy Warszawie, ale więcej niż w Olsztynie czy Sanoku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo, też właśnie byłam bardziej ku Poznaniu i z tego co widzę Poznań raczej troszeczkę tańszy niż Gdańsk ;-) Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dead & alive
|
Gdańsk to nie tylko morze, ale też Sopot i Główne Miasto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Oba miasta mają swój niepowtarzalny klimat, ale osobiście też wybrałabym UE Poznań, bo to uczelnia typowo ekonomiczna, znajomi sobie chwalą zarówno studia dzienne, jak i zaoczne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.