![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy pierwszy krok może należeć do kobiety?
Drogie Wizażanki, czy waszym zdaniem, gdy kobiecie spodoba się mężczyzna, może ona wykonać jakis pierwszy krok, żeby spróbować nawiązać z nim głębszą znajomość ?
Poznalam ostatnio chłopaka, bardzo mi się spodobał, niestety nie wiem jak mam się zachować, nie znam go na tyle, żeby zaproponować mu jakieś spotkanie, to kolega mojej koleżanki którego spotkałam zaledwie 2 razy, jednak wydaje się naprawdę sympatycznym facetem i chciałabym się przekonać czy jest taki w rzeczywistości. Czekam na imprezę, na której ma się pojawić, stąd też moje pytanie. Kompletnie nie wiem jak zachować się , gdy go spotkam, nie wiem jak wykonać ten pierwszy krok, aby przekonać się czy cokolwiek pozytywnego z tego wyniknie. Czy któraś z was sama zdecydowała się wykonać pierwszy krok żeby przekonać do siebie waszego wybranka ? Przecież nikt nie powiedział, że ten krok należy do męźczyzny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy pierwszy krok może należeć do kobiety?
Dlaczego inicjatywa ma należeć się wyłącznie mężczyźnie?
Sama kilkakrotnie to ja byłam inicjatorką spotkań. Bo przecież często nie chodzi tylko o znalezienie mężczyzny życia ale o zwyczajną chęć poznania ciekawych osób. A że są oni płci przeciwnej... ![]() Sama pytałam o to wizażanki, możesz poczytać tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=618821 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja musiałam zrobić pierwszy krok bo inaczej nie miałabym tżta od 2 lat
![]() ![]() było wesoło, uwielbiam to wspominać ![]() ![]() no ale co? odważyłam się i zdobyłam faceta moich marzeń ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja robiac 1 krok niestety sie przejechalam
![]() ![]() ![]() Takze roznie to bywa... teraz staram sie nie wychylac. Rozmowa gdzies jako tzw.pierwszy krok to rozumiem, ale nie proponowanie spotkania przez dziewczyne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
łooo,jesuu,było już o tym milion wątków.
i to w ciągu kilku ostatnich dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja wolę być bierną stroną na początku. Raz się wychyliłam i niestety chybione to się potem okazało, co prawda z chęcią wejścia drugi raz do tej samej rzeki więc u podstaw skazane na niepowodzenie ale trzeba przyznać, że inicjatywa tego samobója była moja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Moze
![]() ![]() ![]() ![]() ja jestem bierna ,takie staranie sie o chlopaka czesto go rozpuszcza zbytnio i pozniej ciezej go wychowac ![]() ![]() a tak serio troche moze czasem to poplacac ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
raz chybione i koniec
![]() ah te kobiety odpuszczają ![]() Jakbym miał odpuścić za 1 razem nieudanym, to przez 9 lat nie miałbym żadnej dziewczyny ![]() ![]() co do kobiet, ja tam się cieszę, że po świecie chodzi jakiś tam ułamek ŚMIAŁYCH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czasami tak, czasami nie.
Moim zdaniem widać ten błysk w oku, takiego prawdziwego zainteresowania i zachwytu. Jak kobieta wyłapie takie fale, to może śmiało pruć do przodu. Jak jednak nie ma chęci z drugiej strony, to moim zdaniem nie ma sensu przeginać pałki, bo to będzie całe pasmo działań w kierunku sztucznego podtrzymywania zainteresowania i kontaktu.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dzustam.
Podjąć inicjatywę można, ale bacznie obserwując reakcję drugiej strony. Jeśli jest iskierka, to ją zauważysz, a wszystko potoczy się "samo". Jeśli nie - ja bym odpuściła, ale znam dziewczyny bardzo wytrwałe w swoich hmm... zalotach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2012-06-01 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
A czy czujesz, że możesz też mu się podobać? Chociaż w sumie widziałaś go tylko 2 razy, chyba to trochę za wcześnie...
Na twoim miejscu nie wychodziłabym z inicjatywą. Ja musiałabym najpierw wybadać czy mu się podobam czy nie, dla mnie nie ma takiej opcji, że po tak krótkim czasie znajomości pokazuje facetowi, że mi wpadł w oko. Musisz też jakoś dyskretnie popytać czy ma dziewczynę (chociaż z własnego doświadczenia wiem , że dziewczyna to nie problem ![]() Poza tym jeśli od razu pokażesz mu , że ci się spodobał,to nieźle poprawisz mu jego ego. Facet pomyśli, że musi być niezły skoro po 2 spotkaniach już ci sie podoba. ![]() ![]() Edytowane przez the cherry blossom girl Czas edycji: 2012-06-01 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie dalam sie zdobywac (tzn bardzo bym chciala, ale to nie byl ten typ), nie starano sie o mnie specjalnie... To ja zagadalam, to ja dostalam nr telefonu od niego nie on ode mnie, to ja wyczekiwalam az zaproponuje 1 spotkanie (a on to zdaje sie wyczuwal i przeciagal, podobalo mu sie to) i to ja pierwsza powiedzialam Kocham... ![]() Wtedy nie widzialam w tym nic zlego, czlowiek zakochany, wiadomo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Zdarzylo mi sie kilka razy i patrzac z perspektywy czasu, ZAWSZE dobrze na tym wyszlam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Jesli tylko dziewczyna jest odważna i ma dystans do siebie! Bo wiadomo, zawsze można nadinterpretować zachowanie chłopaka i potem okaże się, ze wcale mu się nie podobałysmy. To może być dosyć bolesne, więc dlatego trzeba mieć ten dystans. Dla mnie to byłoby straszne i pewnie ze wstydu bym przez miesiąc z domu nie wyszła, dlatego raczej nigdy pierwszego kroku nie wykonam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
jestę wieszczę
|
Pewnie że tak
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Kochana działaj. Ja sobie "wychodziłam" swojego Tżta
![]() ![]() ![]() na imprezie będziesz miała łatwo o kontakt z Nim. Zacznij od zwykłej rozmowy, żartów itd. i zobaczysz jak chłopak czuje sie w Twoim towarzystwie.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;34445637]Zdarzylo mi sie kilka razy i patrzac z perspektywy czasu, ZAWSZE dobrze na tym wyszlam.[/QUOTE]
Takie coś jest dobre bo bierze się sprawy w SWOJE ręce. Jest się czegoś pewnym i w ogóle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
W takim razie przy najbliższej okazji (oby się takowa pojawiła !) zagadam do niego luźno, spróbuję wybadać czy wogóle ma ochotę na rozmowę ze mną, raz kozie śmierć, później będę się zamęczać , że nawet nie spróbowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja mam 16 lat spodobal mi się chlopka rok mlodszy ze szkoły który wczesniej byl z moją koleząnka. Wczesniej kompletnie nei zwracalam na niego uwagi , a odc jakis 4 miesięcy coś mi się zrobilo ,że normalnie jakiś bzik na jego punkcie. Jestem niezbyt smiałą więc stwierdzilam ze narazie zaprosze go na facebooku bo mamy wpsolnych znajomych a pozatym sluchamy podobnej muzyki , ale odrzucił zaproszenie , nie znamy sie ,ale kilka razy widzialam jak szłam gapił sie na mnie, i wcale mi się nei wydawało poprostu centralnie się patrzył , potem coś mówił do kolegów ,ale to przecież nie wiadomo co znaczy ;/ jak odrzucił to zaproszenie to raczej chyba nie ma sensu już jakoś w szkole do niego podchodzić i sprobowac nawiazac znajomosc ;/
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chłopaki w Twoim wieku są raczej nieśmiali i dość prześmiewni w towarzystwie kumpli i mają w głowie sieczkę, więc ich zachowanie mnie nie dziwi. Rozumiem, że chcesz mieć chłopaka, bo to jest fajne ![]() Zawsze możesz spróbować zagadać jak będzie gdzieś sam. Bo z tekstami typu "Hej, poznamy się?" radziłabym nie wyskakiwać, jeśli on jest w swoim "towarzychu". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Nie che miec chłopaka bo inni mają , tylko poprostu czuję taką potrzebęniechce z kimś być tylko po to aby być , z kinś byle kim. Poprostu potrzebuje miłości jakkolwiek to brzmi.. może niektorzy popwiedza ze to dziecinne i jestem jeszcze dzieckiem, bo jestem ,ale tak poprostu czuję.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kobieto, czy opinia jakiegoś anonimowego forum jest naprawdę tak ważna dla Ciebie, że po fiasku poprzedniego wątku (gdzie sprawę przedstawiłaś nieco inaczej i nie uzyskałaś przyklasku) zakładasz kolejny, pisząc w nieco inny sposób, i szukając przyzwolenia na to, co i tak przecież zrobisz?
Bo serio nie ogarniam. Chcesz to zagaduj, chcesz to wypisuj, chcesz to dalej wciągaj koleżankę, wypytuj. Rób co chcesz, ale takie akcje to już naprawdę... litości. To tylko forum. Jak się kilka bab z Tobą nie zgadza to to Ci nie zabiera WOLNEJ WOLI do robienia tego co ty uważasz za słuszne... Więc gdzie sens? Gdzie logika? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
pewnie że może
![]() i czasem daje duuuuzą satysfakcję. kiedyś często wykonywałam ten pierwszy krok i mogłabym o tym książkę napisać ![]() zaś teraz mam okres, że palcem nie ruszam! bo tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam nigdy nie bałam się wyjść z inicjatywą jak mi się ktoś spodobał... Jak nie było "pozytywnego odzewu" to nie zastanawiałam się czy wyszłam na idiotkę czy coś. Po prostu wzruszałam ramionami i szłam dalej
![]() Mojego TŻ też sobie sama "sprawiłam" ![]() ![]() Wiele moich koleżanek też pierwsze wyszło z inicjatywą. Oczywiście fajnie jest jak to mężczyzna pierwszy inicjuje spotkania, randki, bliskość itp... ale dla mnie to nie jest reguła. Jeśli tylko widziałam zainteresowanie z drugiej strony, to nie bałam się zrobić tego pierwszego kroku. Nie wiem od czego to zależy... chyba po prostu jestem niecierpliwa i szkoda mi czasu na takie podchody w nieskończoność (tym bardziej, że jedne takie podchody - jak jeszcze byłam nieśmiała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam wątek, żeby nie dublować tematu
![]() Już w jednym wątku pisałam, że bardzo podoba mi się jeden facet z siłowni. Widzę, że sam zerka w moim kierunku,kontakt wzrokowy itd. ale czy mu się podobam czy nie - nie mam pojęcia no bo skąd ![]() Nie mam sposobności zagadać go tam bo mamy inne treningi. Kiedy patrzy nie potrafię się uśmiechnąć - normalnie paraliż ![]() Ale zastanawiam się, czy może nie zagadnąć go na fb. W znajomych go nie mam, ale widziałam, że mamy wspólnych znajomych, więc jakiś tam powód jest. Zagadnąć coś w stylu, że kojarzę go skądś i chyba z siłowni. Tak po prostu nie zobowiązująco zagadać. Do tej poty to mnie zagadywali i kiepska jestem w te klocki. Niczego mi nie brakuje, poza śmiałością względem facetów. Przynajmniej na początku :P Jak uważacie, czy pierwszy krok może w takim wypadku należeć do kobiety i nie zbłaźnię się tym?
![]() Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2017-10-13 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Mamy xxi wiek. Tak, mozesz sama podrywac, zapraszac na randki i pierwsza okazywac inicjatywe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Fajniej zagadać na zywo niż na fb. wtedy można wyczuć co on na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Niby tak.
Tylko nie chciałabym się czuć później na siłowni niezręcznie w razie czego. Żeby facet nie pomyślał, że wyszukiwałam go w necie i jestem jakaś nawiedzona ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Fakt. Tylko tak jak mówię, nie za bardzo mam ku temu okazję + on przychodzi od jakiegoś czasu z kumplem. Jak trenował sam to jeszcze byłoby łatwiej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.