Jak zacz±æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-05-30, 15:50   #1
paddy_1
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 223

Jak zacz±æ?

Mój problem wydaje siê trywialny i sama czujê siê jak za czasów podstawówki mimo, ¿e jestem po 20.
Mam nadziejê ¿e uda mi siê to prosto wyja¶niæ.
Przed koncertem w mie¶cie gdzie studiujê, umówiona by³am z moj± przyjació³k± (ze studiów), ¿e wpadnê na campus uniwerku, posiedzimy, napijemy siê czego¶. Pozna³am tam jej narzeczonego oraz jej znajomych - jedn± parê i jednego kolegê (dodam ¿e ca³a grupa zna siê ponad 10 lat).
Byli te¿ inni, nasi wspólni znajomi, ale raczej trzyma³am siê 'jej' grupki bo okazali siê bardzo sympatycznymi lud¼mi.
Jej jeden kolega okaza³ siê bardzo bardzo sympatyczny
W drodze na koncert szli¶my pod rêkê bo byli¶my lekko wstawieni.
Zdajê sobie sprawê jak zachowuj± siê w takich sytuacjach faceci i co mówi±, wiêc zabawne teksty, lekko owiane flirtem traktowa³am jako ¿arty.
Np. Zatrzyma³ siê nagle i powiedzia³ - wiesz... na k³amstwie nie mo¿na zbudowaæ niczego powa¿nego... mówi³a¶ ¿e ju¿ niedaleko.
Na koncercie przytuli³ siê do mnie i mocno trzyma³ mnie za rêkê.
W pewnym momencie powiedzia³ ¿e ju¿ zupe³nie wytrze¼wia³, zapyta³am czy to ¼le (chodzi³o mi o to, czy ¿a³uje ¿e jeste¶my tak blisko, ¿e mo¿e nie mia³ zamiaru doprowadziæ do takiego kontaktu). Odpowiedzia³ ¿e nie.
Wiedzia³am, ¿e on i narzeczony przyjació³ki musz± wracaæ bo rano id± do pracy. Przeprasza³ mnie, ¿e musi ju¿ i¶æ. Powiedzia³am ¿e rozumiem.
I tak mnie zostawi³, pe³n± sprzecznych emocji. Moja przyjació³ka z któr± wraca³am z koncertu by³a zachwycona. Mówi³a ¿e jest takim ¶wietnym facetem a wci±¿ jest sam, ¿e nie potrafi sobie znale¼æ normalnej dziewczyny. Mia³am w±tpliwo¶ci bo byli¶my trochê pijani ona jednak stwierdzi³a ¿e on nie jest typem faceta który ³atwo zapomina.
Chcia³a daæ mi jego numer, ale odmówi³am. Chcia³am trochê och³on±æ.
Dwa dni temu przyjació³ka napisa³a mi ¿e on nie mo¿e przestaæ o mnie my¶leæ, a co najgorsze mówiæ. ¯e chce ¿eby ona (przyjació³ka) zorganizowa³a jak±¶ wspóln± imprezê ¿eby¶my siê mogli jeszcze spotkaæ. Wys³a³a mi jego numer i powiedzia³a ¿e teraz mamy radziæ sobie sami. Nie wiem czy jemu te¿ da³a numer. Nie chcê jej ju¿ zawracaæ g³owy bo wiem w jak zabawnej i chorej sytuacji siê znalaz³a. Dwoje doros³ych ludzi boi siê nawi±zaæ kontakt.

Jutro mija tydzieñ. A ja nie wiem jak siê zachowaæ. Napisaæ? Nie jestem typem kobiety która uwa¿a ¿e to na mê¿czy¼nie spoczywa obowi±zek inicjatywy. Tym bardziej ¿e wydaje siê byæ nie¶mia³y.
Mój najwiêkszy problem to tre¶æ takiej wiadomo¶ci. Bardzo nie lubiê pisaæ, wolê rozmowê(mniej niedomówieñ), jednak na pierwszy ogieñ wola³abym sms.
Co mam napisaæ? Nie chcê ¿eby to by³o co¶ trywialnego w stylu - co u Ciebie?
Wola³abym raczej podziêkowanie, ¿e to by³ bardzo mi³y wieczór, ¿e mam nadziejê ¿e bêdzie okazja siê spotkaæ, niekoniecznie jeden raz?
Nie lubiê niedomówieñ wiêc najpro¶ciej by³oby mi napisaæ ¿e nie mogê przestaæ o nim my¶leæ i ¿e zaraz oszalejê :P

Dodam ¿e oni (ca³a grupka) mieszka w jednej miejscowo¶ci, 60 km od miasta gdzie studiujê, wiêc imprez± móg³by byæ problem.

Proszê, ratujcie moje drogie wiza¿anki bo czujê siê jak zakochana nastolatka, która straci³a zupe³nie rozum.
paddy_1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-30, 16:02   #2
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Wiadomo¶ci: 3 397
Dot.: Jak zacz±æ?

no to skoro uwa¿asz, ¿e nie tylko na facecie spoczywa obowi±zek wyj¶cie z inicjatyw± to w czym problem?
sama siê odezwij.
piszesz, ¿e byli¶cie na koncercie,wiêc byæ mo¿e znasz mniej wiêcej jego gust muzyczny.ca³kiem mo¿liwe, ¿e w ten weekend te¿ bêdzie jaki¶ koncert.
zadzwoñ,przedstaw siê,powiedz, ¿e x da³a Ci numer, ¿e siê ¶wietnie bawi³a¶ i chêtnie by¶ to powtórzy³a.
wyjd¼ z jak±¶ bardziej konkretn± propozycj±,mo¿e w³a¶nie jaki¶ koncert,mo¿e jaka¶ premiera w kinie etc a nie "musimy siê kiedy¶ spotkaæ".
mo¿esz te¿ napisaæ smsa ale ja bym zadzwoni³a.
z smsami ró¿nie bywa,mo¿e nie przeczytaæ,mo¿e przeczytaæ po ilu¶ godzinach,ty siê bêdziesz denerwowaæ etc.
raczej nie wyskakiwa³abym z podziêkowaniami.
Damayanti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-30, 16:07   #3
aliani
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 558

Cytat:
Napisane przez paddy_1 Poka¿ wiadomo¶æ
Mój problem wydaje siê trywialny i sama czujê siê jak za czasów podstawówki mimo, ¿e jestem po 20.
Mam nadziejê ¿e uda mi siê to prosto wyja¶niæ.
Przed koncertem w mie¶cie gdzie studiujê, umówiona by³am z moj± przyjació³k± (ze studiów), ¿e wpadnê na campus uniwerku, posiedzimy, napijemy siê czego¶. Pozna³am tam jej narzeczonego oraz jej znajomych - jedn± parê i jednego kolegê (dodam ¿e ca³a grupa zna siê ponad 10 lat).
Byli te¿ inni, nasi wspólni znajomi, ale raczej trzyma³am siê 'jej' grupki bo okazali siê bardzo sympatycznymi lud¼mi.
Jej jeden kolega okaza³ siê bardzo bardzo sympatyczny
W drodze na koncert szli¶my pod rêkê bo byli¶my lekko wstawieni.
Zdajê sobie sprawê jak zachowuj± siê w takich sytuacjach faceci i co mówi±, wiêc zabawne teksty, lekko owiane flirtem traktowa³am jako ¿arty.
Np. Zatrzyma³ siê nagle i powiedzia³ - wiesz... na k³amstwie nie mo¿na zbudowaæ niczego powa¿nego... mówi³a¶ ¿e ju¿ niedaleko.
Na koncercie przytuli³ siê do mnie i mocno trzyma³ mnie za rêkê.
W pewnym momencie powiedzia³ ¿e ju¿ zupe³nie wytrze¼wia³, zapyta³am czy to ¼le (chodzi³o mi o to, czy ¿a³uje ¿e jeste¶my tak blisko, ¿e mo¿e nie mia³ zamiaru doprowadziæ do takiego kontaktu). Odpowiedzia³ ¿e nie.
Wiedzia³am, ¿e on i narzeczony przyjació³ki musz± wracaæ bo rano id± do pracy. Przeprasza³ mnie, ¿e musi ju¿ i¶æ. Powiedzia³am ¿e rozumiem.
I tak mnie zostawi³, pe³n± sprzecznych emocji. Moja przyjació³ka z któr± wraca³am z koncertu by³a zachwycona. Mówi³a ¿e jest takim ¶wietnym facetem a wci±¿ jest sam, ¿e nie potrafi sobie znale¼æ normalnej dziewczyny. Mia³am w±tpliwo¶ci bo byli¶my trochê pijani ona jednak stwierdzi³a ¿e on nie jest typem faceta który ³atwo zapomina.
Chcia³a daæ mi jego numer, ale odmówi³am. Chcia³am trochê och³on±æ.
Dwa dni temu przyjació³ka napisa³a mi ¿e on nie mo¿e przestaæ o mnie my¶leæ, a co najgorsze mówiæ. ¯e chce ¿eby ona (przyjació³ka) zorganizowa³a jak±¶ wspóln± imprezê ¿eby¶my siê mogli jeszcze spotkaæ. Wys³a³a mi jego numer i powiedzia³a ¿e teraz mamy radziæ sobie sami. Nie wiem czy jemu te¿ da³a numer. Nie chcê jej ju¿ zawracaæ g³owy bo wiem w jak zabawnej i chorej sytuacji siê znalaz³a. Dwoje doros³ych ludzi boi siê nawi±zaæ kontakt.

Jutro mija tydzieñ. A ja nie wiem jak siê zachowaæ. Napisaæ? Nie jestem typem kobiety która uwa¿a ¿e to na mê¿czy¼nie spoczywa obowi±zek inicjatywy. Tym bardziej ¿e wydaje siê byæ nie¶mia³y.
Mój najwiêkszy problem to tre¶æ takiej wiadomo¶ci. Bardzo nie lubiê pisaæ, wolê rozmowê(mniej niedomówieñ), jednak na pierwszy ogieñ wola³abym sms.
Co mam napisaæ? Nie chcê ¿eby to by³o co¶ trywialnego w stylu - co u Ciebie?
Wola³abym raczej podziêkowanie, ¿e to by³ bardzo mi³y wieczór, ¿e mam nadziejê ¿e bêdzie okazja siê spotkaæ, niekoniecznie jeden raz?
Nie lubiê niedomówieñ wiêc najpro¶ciej by³oby mi napisaæ ¿e nie mogê przestaæ o nim my¶leæ i ¿e zaraz oszalejê :P

Dodam ¿e oni (ca³a grupka) mieszka w jednej miejscowo¶ci, 60 km od miasta gdzie studiujê, wiêc imprez± móg³by byæ problem.

Proszê, ratujcie moje drogie wiza¿anki bo czujê siê jak zakochana nastolatka, która straci³a zupe³nie rozum.
Napisz. Normalnie, jak do kolegi. Albo wspomnij o czym¶, o czym mo¿e rozmawiali¶cie, albo co¶ szczerze, o czym akurat my¶lisz. To pó¼niej i tak bêdzie bez znaczenia (no chyba, ¿e napiszesz mu "Ty ³ajzo" na wstêpie").
aliani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-30, 16:09   #4
becausewhat
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 116

A ja zgadzam siê z moj± poprzedniczk±, pani± D.
Napisz do niego, ¿e poznali¶cie siê na koncercie, bardzo mi³o wspominasz ten wieczór. Mo¿esz zapytaæ siê te¿, jakie ma wra¿enia z tego koncertu, co mu siê podoba³o, co nie, itp. Nie wyskakuj z podziêkowaniami, ani ¿adnymi wyznaniami, bo przestraszysz ch³opa

Heh, a poza tym widaæ, ¿e siê zauroczy³a¶!
becausewhat jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-30, 16:19   #5
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Wiadomo¶ci: 3 397

Cytat:
Napisane przez becausewhat Poka¿ wiadomo¶æ
A ja zgadzam siê z moj± poprzedniczk±, pani± D.

ja jednak bym zadzwoni³a,zaszalej,dziew czyno ! co Ci szkodzi?
mnie zawsze stresowa³a rozmowa przez tel z nowym facetem,wiêc po pierwszej czu³am jako¶, ¿e jeste¶my bli¿ej

przyk³adowo:
paddy: hej y,tu paddy,poznali¶my siê na koncercie w ubieg³ym tyg (tu chwila na zaczerpniêcie powietrza,jego odpowied¼)
y: ooo,cze¶æ,jak mi³o, ¿e dzwonisz ,nie mog³em siê doczekaæ (¿art,tak na pewno nie powie)
paddy: jak po koncercie,uda³o siê wstaæ/nie zaspaæ etc do pracy? (tu znowu oddech,serce ju¿ jako¶ mniej wali)
y: tak,bla bla bla
paddy: nie mia³by¶ ochoty pój¶æ ze mn± do kina na ........,koncert......,do mówkê do kole¿anki,itd?
y: tak,oczywi¶cie (tu ustalacie godzinê) /oj,niestety,wyje¿dzam,nie mogê ble ble
paddy" oo,szkoda.no,w ka¿dym razie masz mój numer,jak co¶ to siê odezwij.papap
y: fajnie, ¿e zadzwoni³a¶,dam znaæ,papa

i ju¿.
mo¿na odetchn±æ,posprz±taæ wyrwane z nerwów w³osy i kompletowaæ strój na weekendow± randkê
Damayanti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-30, 18:02   #6
Akinka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Ale to do¶æ dziwne, ¿e ch³opak ,,nie mo¿e przestaæ o Tobie my¶leæ, a co najgorsze mówiæ" a nie wzi±³ od przyjació³ki Twojego numeru. Spróbowaæ nie zaszkodzi, ale nie nastawiaj siê na zbyt wiele, bo mo¿esz siê rozczarowaæ.

Rozmawiaj na luzie i nie rozmy¶laj o tej rozmowie, ani nie planuj jej. Im d³u¿ej bêdziesz siê nad tym zastanawiaæ tym gorzej wyjdzie, wiem z autopsji
Stary 2012-05-30, 18:14   #7
wika82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 184

A¿ siê czuje te emocje. ))

Ja bym wys³a³a sms np. "Hej! W³a¶nie w radiu lecia³a piosenka zespo³u X i pomy¶la³am o Tobie. ) pozdrawiam, wika." (Zespó³ X to ten z koncertu).
Je¶li jest zainteresowany, to pójdzie jak z p³atka, je¶li nie, to nic siê nie stanie. Nie wyskakiwa³abym z podziêkowaniami, bo jeszcze pomy¶li, ¿e wi±¿esz z tamtym spotkaniem nie wiadomo jakie nadzieje.
Stary 2012-05-30, 20:51   #8
Melanchton
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 768

Ja bym napisa³a: "Cze¶æ, tu X, mo¿e piwo w pi±tek?"
Stary 2012-05-31, 00:30   #9
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 964

popieram Damayanti, nie pisz, dzwoñ!
Stary 2012-05-31, 14:03   #10
paddy_1
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 223

Dziêkujê a wszystkie rady. A teraz fina³. Jak¿e zaskakuj±cy.

Napisa³am do niego zabawnego smsa. Napisa³am te¿ przyjació³ce ¿e w koñcu zdoby³am siê na odwagê. Dosta³am od niego odpowied¼ mniej wiêcej po 30 minutach. Zastanawiaj±ce by³o to, ¿e z innego numeru. Brzmia³ mniej wiêcej - Cze¶æ tu X. Dosta³em Twój numer od Y. Pomy¶la³em ¿e napiszê <tu parê zdañ dotycz±cych tamtego wieczoru> Fajnie by³oby to powtórzyæ.
Wiadomo¶æ by³a d³uga na dwa smsy
Oczywi¶cie zachwycona napisa³am po raz kolejny do przyjació³ki ¿e mi odpisa³. Po czym ona napisa³a mi - ¿e jak to mo¿liwe, ¿e bardzo mnie przeprasza ale poda³a mi jego stary numer.
Jak siê okaza³o, napisali¶my do siebie w tym samym momencie, tylko ¿e mój sms nie dotar³. To siê nazywa przyci±ganie
Odpisa³am mu.
Jego kolejny sms wprawi³ mnie w tak± euforiê, ¿e wspó³lokatorzy chcieli mnie wpakowaæ do wanny z lodem i powstrzyma³ ich tylko jego brak
'w takim razie co powiesz na grilla w piatek lub sobotê w zale¿no¶ci od pogody'.
Tak wiêc, za rad± Damayanti idê kompletowaæ strój
paddy_1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-31, 17:48   #11
change
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 984

super... fajna historia

I) 10 kg
II) 10 kg
change jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-05-31, 21:14   #12
wika82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 184

Cieszê siê..!! ))
Stary 2012-05-31, 21:54   #13
b_blue
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134

Zawsze jak czytam takie rzeczy, to cieszê siê jakby to mnie dotyczy³o
b_blue jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.