|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta do zdobycia kilogramów
Witam,
Aktualna waga to 49-50kg od dwóch lat nie mogę przytyć, max udało mi się ważyć 53,5kg i cieszyłam się jak dziecko.. Chce przytyć tak do 60kg żeby wyglądać jak kobieta a nie ja dziecko..
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta do zdobycia kilogramów
Cytat:
Ciało wtedy ukształtuje się w bardzo kobiece kształty, będzie jędrne, pozaokrąglane gdzie trzeba i szczupłe gdzie trzeba (a nie zapasiona talia i płaska mikro dupcia wisząca) a tak uzyskana waga jest o wiele trwalsza w przypadku osób które łatwiej wagę tracą niż zyskują, niż jak pójdzie w tłuszcz. Oczywiście raz wypracowane nie jest dane na zawsze, bodziec z aktywności fizycznej musi być ciągły, ale po wypracowaniu pewnego efektu, łatwiej go utrzymać mniejszym nakładem sił, niż wymagało zrobienie.
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie jesteś w stanie jeść więcej możesz zainteresować się np gainerami. Oczywiście najlepsze jest jedzenie ale z różnych względów niektórzy nie są w stanie przyjąć odpowiedniej ilości kalorii potrzebnej do przytycia.
Odpowiedni trening siłowy pomoże Ci zbudować ładną sylwetkę, zaokrąglić kształty i przetworzyć energię z pożywienia w mięśnie, a nie sam tłuszcz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kurcze, zazwyczaj to jak słyszę o diecie to w kierunku utraty kilkogramów a nie ich nabierania, no ale każdy ma w swojej diecie inny cel. O ile nie jest to dieta podytkowana jakimiś chorobowymi przeciwskazaniami to skupiłbym się mimowszystko na lekkich ćwiczeniach, które nie koniecznie będą miały na celu wymęczenie organizmu ale rozruszanie metabolizmu. Do tego można zadbać o zrównoważony stosunek węglowodanów tłuszczów i białka. Przy 4-5 sytych posiłkach dziennie powinnaś osiągnąc swój cel.
Czym podytkowana jest taka a nie inna twoja dieta?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Teraz nastepuje moda na kraglosci, i osoby szczuple sa krytykowane ze sa szczuple.Teraz glosi sie ze " tylko prawdziwe kobiety maja kraglosci"
![]() Nawet teraz w tv polsat leci program "rozmiar plus size"
UNIKAJ produktow z cukrem.CUKIER postarza skore, zabija KOLAGEN w skorze. Edytowane przez WielkaDamaSama1 Czas edycji: 2017-10-30 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami zwyczajnie człowiek jest po prostu za chudy z powodów różnych. I nie ma to nic wspólnego z modami i programami. U kobiet ma to większe znaczenie, bo realnie wpływa na żeńską gospodarkę hormonalną Tkanka tłuszczowa w odpowiedniej ilości u kobiet jest waznym organem odpowiadającym za utrzymanie odpowiedniego poziomu estrogenów a więc za kobiecą płodność(!) i ogólne zdrowie .
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy ten tluszcz zbyt duzo nie zatyka/blokuje?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak z każdych widełek, można wypaść mając za mało, lub za dużo i oba stany są niekorzystne. Ja tam nie wiem co komu tłuszcz zatyka, ale dostępu do informacji przez np. google lub staromodne czytanie książek tematycznych, raczej nikomu nie zatyka. Więc polecam.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czytalam ze otylosc -zbyt duzo tluszczu w ciele gromadzi duzo toksyn w organizmie, cialo staje sie bardzo zatoksykowane i z czasem pojawiaja sie choroby zwiazane z nadwaga...
Robaki w ciele czlowieka moga powodowac nadwage... Czlowiek ktory odzywia sie zdrowo, nie spozywa smieciowego jedzenia, niezdrowego tluszczu nie ma nadwagi. A skad sie biora choroby? z niewlasciwego odzywiania.
UNIKAJ produktow z cukrem.CUKIER postarza skore, zabija KOLAGEN w skorze. Edytowane przez WielkaDamaSama1 Czas edycji: 2017-11-03 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.