|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tabletki dwuskladnikowe i jednoskladnikowe
Czesc dziewczyny !
Mam nadzieje ze pisze w dobrym miejscu - jesli nie to prosze o przeniesienie ![]() Potrzebuje Waszej rady odnosnie antykoncepcji. Przez ostatnie 8-9 lat przyjmowalam dwuskladnikowe tableki antykoncepcyjne, od 4-5 lat mieszkam w UK i odpowiednikiem moich tabletek ktore tutaj dostalam jest Gedarel 20/150. Ostatnia cytologie mialam wykonana w maju tego roku- wyniki prawidlowe. W polowie listopada zaczelam plamic ( bardziej na brazowo) codziennie, dwa tygodnie temu poszlam do lekarza, opisalam problem, niestety lekarka spytala kiedy byla ostatnia cytologia i jako ze byla robiona dopiero ponad pol roku temu to nie zarzadzila zadnych dalszych badan tylko postanowila zmienic mi tabletki - tym razem dostalam minipigulke, odpowiednik naszej Cerazette. Pierwsza tabletke wzielam w ubiegly wtorek i teraz w sobote na wieczor dostalam bardzo mocnego krwawienia, trwa to do teraz. Troche sie martwie, bo nikt nie kieruje mnie tu na zadne badania, bylam juz w dwoch przychodniach i kazdy mowi ze to normalne, ja sie jednak troche martwie, poniewaz nigdy nie mialam takiej sytuacji. Czy ktoras z Was miala podobne doswiadczenie ? Pozdrawiam ![]() Edytowane przez xpaulaax Czas edycji: 2017-12-12 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Are you talking to me?!
|
Dot.: Tabletki dwuskladnikowe i jednoskladnikowe
Trochę dziwna zmiana; w Polsce do kontroli krwawień śródcyklicznych celuje się raczej w "mocniejsze" tabletki dwuskładnikowe, a nie w minipigułkę. Minipigułka ma to właśnie do siebie, że stosując ją, często ma się plamienia i nieregularne miesiączki.
Jeśli krwawienie będzie się utrzymywać, warto udać się do innego ginekologa, który zbada Cię ginekologicznie i dobierze inne tabletki.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz, ta lekarka powiedziala ze ze wzgledu na raka piersi w rodzinie w linii prostej nie powinnam stosowac dwuskladnikowych... najgorsze ze tutaj nie mam nawet gdzie isc, dzwonilam do jednego gina, termn na 27 grudnia a dwoch pozostalych w ogole ignoruje sprawe i mowi ze to normalne a ja sie tu stresuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Pobierz ją jeszcze trochę, bo może organizm "zaskoczy" i krwawienie zniknie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.