Czy cieniowanie co¶ mi da? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-09-05, 10:28   #1
cholewinska
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Czy cieniowanie co¶ mi da?

Witajcie

Mam d³ugie gêste grube w³osy do talii przez co pod ich ciê¿arem moje loki/fale ( które robiê lokówka ) siê szybko prostuj± jest to ju¿ mêcz±ce. Mam te¿ wra¿enie ¿e z powodu tego szybko przet³uszczaj± mi siê w³osy tak naprawdê muszê je codziennie myæ ( jak idê do pracy lub gdzie¶ jadê myjê zawsze rano jak zostaje w domu to ich nie myjê bo chce im daæ odpocz±æ) I zastanawiam siê czy jak pójdê na cieniowanie to czy co¶ mi to da czy stan± sie l¿ejsze? czy wtedy loki/fale bêd± trwalsze?

Dodam zdjêcia ( tylko na tych widaæ d³ugo¶æ w³osów )
I szukam sposobu bo kupi³am sobie lokówkê z Babyliss jest super ale moje w³osy pod wyp³ywem w³asnego ciê¿aru zaraz te loki/fale sie prostuj±
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 13551108_886765031451734_2016198275_n.jpg (103,4 KB, 120 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 13563336_886764881451749_1557915853_n.jpg (110,9 KB, 81 za³adowañ)
cholewinska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-08, 15:33   #2
dorris23
Pyskatka

Wiadomo¶ci: 2 832
Dot.: Czy cieniowanie co¶ mi da?

Cytat:
Napisane przez cholewinska Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie

Mam d³ugie gêste grube w³osy do talii przez co pod ich ciê¿arem moje loki/fale ( które robiê lokówka ) siê szybko prostuj± jest to ju¿ mêcz±ce. Mam te¿ wra¿enie ¿e z powodu tego szybko przet³uszczaj± mi siê w³osy tak naprawdê muszê je codziennie myæ ( jak idê do pracy lub gdzie¶ jadê myjê zawsze rano jak zostaje w domu to ich nie myjê bo chce im daæ odpocz±æ) I zastanawiam siê czy jak pójdê na cieniowanie to czy co¶ mi to da czy stan± sie l¿ejsze? czy wtedy loki/fale bêd± trwalsze?

Dodam zdjêcia ( tylko na tych widaæ d³ugo¶æ w³osów )
I szukam sposobu bo kupi³am sobie lokówkê z Babyliss jest super ale moje w³osy pod wyp³ywem w³asnego ciê¿aru zaraz te loki/fale sie prostuj±
Oczywi¶cie przez cieniowanie stana siê l¿ejsze. Polecam kosmetyki do loków aby by³y bardziej trwa³e. Szczególnie z Loreal.
dorris23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-08, 19:11   #3
justyna1250
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Radzi³abym uwa¿aæ z tym cieniowaniem, gdy¿ w³osy cieniowane szybciej siê niszcz±, koñcówki s± nara¿one na rozdwajanie. Nie my¶la³a¶ o wypróbowaniu naturalnych metod krêcenia bez u¿ycia gor±cych temperatur? Szkoda tak torturowaæ w³osy
justyna1250 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-09, 13:43   #4
Kaminka24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 762

Wszyscy powy¿ej maj± racjê ;p Cieniowanie faktycznie mo¿e sprawiæ, ¿e w³osy bêd± siê bardziej niszczyæ, ale i nada lekko¶ci fryzurze co sprawi ¿e bêd± bardziej podatne na krêcenie
Kaminka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-10-03, 19:25   #5
gabigaba
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

A mi siê wydaje, ¿e cieniowanie nic nie zmieni..
Stary 2016-10-04, 18:57   #6
justyna1250
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Zmieni, gdy¿ w³osy s± bardziej podatne na pocieranie o siebie co je w du¿ym stopniu os³abia
justyna1250 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-18, 10:40   #7
YouColdBitch
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Cze¶æ wiem ze post dodaby byl dawno ale moze która¶ dziewczyna z takim samym problenem tu trafi i przeczyta to co napisa³am .

Otó¿ ostatnio by³am u fryzjera i tak¿e mam problem z ciê¿kimi grubymi w³osami. My¶la³am ze degarzowanie (cieniowanie) to jest dobry sposób bo przeciez tak sie robi -fryzjerki to polecaj± przecie¿ przy ciê¿kich w³osach.

Otó¿ NIE. to byl b³±d. Moze i straca objêto¶æ ale przy glowie nadal bedzie ich wiele!! Beda ciê¿kie i beda sie przetluszczac. Po degarzowaniu:

W³osy straci³y z d³ugo¶ci, pusz± siê i odstaj± ka¿dy to w inna strone. Wrrr jestem taka zla ze wcze¶niej nie trafi³am do mojej fryzjerki.

Jedyny sposób akurat u mnie na g³owie to by³o wyciêcie poszczególnych kosmykow w³osów. Akurat u mnie najwiecej ciezkich wlosow mam na potylicznej czê¶ci glowy i tam wyciêla mi fryzjerka kosmyki wlosow.

Momentalnie na glowie mam mniej w³osów a dalej sa dlugie . Moge spinac kucyka i nie widaæ ze wlosy zostaly wyciête. Z tego co wiem nie robi sie tego od gory i od do³u w³osów. A przy krêconych w³osach byla inna metoda niestety nie pamiêtam ale tez sie wycina ale w innch miejsach i uzyskuj± one lepszy "skrêt".
YouColdBitch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-10, 19:31   #8
mania311
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Cieniowane wlosy napewno daja fryzurze objetosci i lekkosci.
mania311 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-19, 15:09   #9
WeddingLover
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 266

@cholewinska: na moim przyk³adzie (a problem mam identyczny) mogê powiedzieæ, ¿e cienowanie pomog³o. W³osy podciê³am mocno przy twarzy i teraz loki trzymaj± siê d³u¿ej - oczywi¶cie tylko na krótszych w³osach, jednak wizualnie ratuje to sprawê
Co do przet³uszczania, podciêcie nic nie pomog³o :/
WeddingLover jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-19, 15:41   #10
Woolierr
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Dok³adnie ja te¿ jak pocieniowa³am w³osy to by³y l¿ejsze i tak szybko siê nie prostowa³y loki. Teraz ju¿ nie krêcê w³osów wiêc wolê jak s± proste i gêstsze dziêki temu. Zawsze mo¿esz u¿yæ jakiegos kosmetyku do lepszego skrêtu
Woolierr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-06-19 16:41:51

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.