|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Czy cieniowanie co¶ mi da?
Witajcie
Mam d³ugie gêste grube w³osy do talii przez co pod ich ciê¿arem moje loki/fale ( które robiê lokówka ) siê szybko prostuj± jest to ju¿ mêcz±ce. Mam te¿ wra¿enie ¿e z powodu tego szybko przet³uszczaj± mi siê w³osy tak naprawdê muszê je codziennie myæ ( jak idê do pracy lub gdzie¶ jadê myjê zawsze rano jak zostaje w domu to ich nie myjê bo chce im daæ odpocz±æ) I zastanawiam siê czy jak pójdê na cieniowanie to czy co¶ mi to da czy stan± sie l¿ejsze? czy wtedy loki/fale bêd± trwalsze? Dodam zdjêcia ( tylko na tych widaæ d³ugo¶æ w³osów ) I szukam sposobu bo kupi³am sobie lokówkê z Babyliss jest super ale moje w³osy pod wyp³ywem w³asnego ciê¿aru zaraz te loki/fale sie prostuj± |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pyskatka
Wiadomo¶ci: 2 832
|
Dot.: Czy cieniowanie co¶ mi da?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Radzi³abym uwa¿aæ z tym cieniowaniem, gdy¿ w³osy cieniowane szybciej siê niszcz±, koñcówki s± nara¿one na rozdwajanie. Nie my¶la³a¶ o wypróbowaniu naturalnych metod krêcenia bez u¿ycia gor±cych temperatur? Szkoda tak torturowaæ w³osy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 762
|
Wszyscy powy¿ej maj± racjê ;p Cieniowanie faktycznie mo¿e sprawiæ, ¿e w³osy bêd± siê bardziej niszczyæ, ale i nada lekko¶ci fryzurze co sprawi ¿e bêd± bardziej podatne na krêcenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
A mi siê wydaje, ¿e cieniowanie nic nie zmieni..
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Zmieni, gdy¿ w³osy s± bardziej podatne na pocieranie o siebie co je w du¿ym stopniu os³abia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Cze¶æ wiem ze post dodaby byl dawno ale moze która¶ dziewczyna z takim samym problenem tu trafi i przeczyta to co napisa³am .
Otó¿ ostatnio by³am u fryzjera i tak¿e mam problem z ciê¿kimi grubymi w³osami. My¶la³am ze degarzowanie (cieniowanie) to jest dobry sposób bo przeciez tak sie robi -fryzjerki to polecaj± przecie¿ przy ciê¿kich w³osach. Otó¿ NIE. to byl b³±d. Moze i straca objêto¶æ ale przy glowie nadal bedzie ich wiele!! Beda ciê¿kie i beda sie przetluszczac. Po degarzowaniu: W³osy straci³y z d³ugo¶ci, pusz± siê i odstaj± ka¿dy to w inna strone. Wrrr jestem taka zla ze wcze¶niej nie trafi³am do mojej fryzjerki. Jedyny sposób akurat u mnie na g³owie to by³o wyciêcie poszczególnych kosmykow w³osów. Akurat u mnie najwiecej ciezkich wlosow mam na potylicznej czê¶ci glowy i tam wyciêla mi fryzjerka kosmyki wlosow. Momentalnie na glowie mam mniej w³osów a dalej sa dlugie . Moge spinac kucyka i nie widaæ ze wlosy zostaly wyciête. Z tego co wiem nie robi sie tego od gory i od do³u w³osów. A przy krêconych w³osach byla inna metoda niestety nie pamiêtam ale tez sie wycina ale w innch miejsach i uzyskuj± one lepszy "skrêt". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cieniowane wlosy napewno daja fryzurze objetosci i lekkosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 266
|
@cholewinska: na moim przyk³adzie (a problem mam identyczny) mogê powiedzieæ, ¿e cienowanie pomog³o. W³osy podciê³am mocno przy twarzy i teraz loki trzymaj± siê d³u¿ej - oczywi¶cie tylko na krótszych w³osach, jednak wizualnie ratuje to sprawê
![]() Co do przet³uszczania, podciêcie nic nie pomog³o :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dok³adnie ja te¿ jak pocieniowa³am w³osy to by³y l¿ejsze i tak szybko siê nie prostowa³y loki. Teraz ju¿ nie krêcê w³osów wiêc wolê jak s± proste i gêstsze dziêki temu. Zawsze mo¿esz u¿yæ jakiegos kosmetyku do lepszego skrêtu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.