|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przesuwanie miesiączki po poronieniu
Cześć.
W styczniu 2017r. odstawiłam Diane35, po niemal 9 latach brania różnych anty. We wrześniu prawdopodobnie poroniłam, liczę, że mógł być to 3-4 tydzień (miesiączka spóźniona ok. 2 tygodnie), na wizycie w październiku lekarka niestety nie mogła ustalić tego dokładnie, wykonała usg dopochwowe, ładnie było widać wodę, byłam po owulacji, niedługo potem dostałam miesiączkę. W listopadzie miesiączka spóźniła się ponownie o 2 tygodnie, w grudniu o 3 tygodnie. W styczniu nie miałam jej wcale, dopiero w lutym, więc @ było przesunięte o prawie 5 tygodni. Wizytę u ginekologa mam 20 marca. Zdarzyło wam się coś podobnego? Trochę się boję, czy to normalne, oczywiście czekam ze staraniami do wizyty u gina, ale byłabym trochę spokojniejsza wiedząc, że po poronieniu takie przesuwania miesiączki się zdarzają (lub nie). Jak długo musiałyście odczekać z ponownym planowaniem? czy nie robiłyście przerwy wcale? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Are you talking to me?!
|
Dot.: Przesuwanie miesiączki po poronieniu
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przesuwanie miesiączki po poronieniu
A skąd wiesz że poroniłaś, robiłaś test i miałaś pozytywny wynik? Przepraszam że pytam, ale z Twojego posta wynika że podejrzewasz ciążę bo spóźniła Ci się miesiączka. Po odstawieniu antykoncepcji organizm musi wrócić do swojego normalnego cyklu, więc nie można oczekiwać z góry określonej długości cyklu. Ja sama po odstawieniu anty miałam cykle o bardzo różnej długości i też za każdym razem z radością podejrzewałam ciążę, ale okazało się że to tylko mój organizm próbował znaleźć swój właściwy rytm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.