|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Coraz mniej seksu w stałym związku
Hej! Mam pytanie do osób, które są w związku z długim stażem lub w takowym były. Jak to u Was jest ze zbliżeniami intymnymi? Czy zauważyłyście ogromny spadek? A może jest tak, jak było wcześniej?
Jestem w związku już 7 lat, od roku mieszkamy razem. Seks zazwyczaj mamy raz na tydzień, chyba że coś „wypadnie”, to zdarza się, że rzadziej. Mój Partner nie należy do tych stereotypowych mężczyzn, którzy ciągle mają ochotę i są w gotowości. Ja przy nim trochę ostudziłam swój temperament. O ile seks raz na tydzień jest dla mnie ok, o tyle jeśli są dłuższe przerwy, to zaczynam czuć ogromną frustrację. Teraz wybija już miesiąc, jak nie uprawiamy seksu… Wczoraj mieliśmy luźną niedzielę, wieczorem przygotowałam kolację, wypiliśmy winko. Szczerze? Liczyłam później na jakieś zbliżenie, a skończyło się na tym, że Partner zaproponował oglądanie serialu, czyli wieczór jak wieczór. Nie wytrzymałam i porozmawiałam z nim potem, że już miesiąc się nie kochaliśmy, że coś jest nie tak itd. On twierdzi, że ostatnio byliśmy oboje zajęci, że normalnie kochamy się raz na tydzień i teraz po prostu mieliśmy dłuższą przerwę. Oprócz tego mówi, że to jest normalne, że rzadziej uprawiamy seks, bo teraz mieszkamy razem, jesteśmy ze sobą długo, więc pożądanie jest mniejsze, a bycie w związku to nie tylko seks. Owszem, ale kurczę… On uważa, że pary w stałych związkach nie kochają się często, i że on w poprzednich związkach też tak miał, że dochodził do momentu, kiedy seks był uprawiany coraz rzadziej. Ja niestety nie mam porównania, ponieważ nie byłam wcześniej w stałym związku. Wiem za to, że od jakiegoś czasu nie czuję się pożądana przez partnera, a to doprowadza do tego, że moja samoocena maleje, trochę uderza to w moje kobiece ego, jakkolwiek to nie zabrzmi. Martwi mnie to, ponieważ jesteśmy młodzi, nie mamy jeszcze dzieci, a tu tak ciężko o zbliżenie. Dziewczyny, czy naprawdę to jest normalne, żeby życie seksualne było tak zaniedbywane w stałym związku? Jakie są Wasze doświadczenia? Nie wiem, czy przesadzam? Będę wdzięczna za odpowiedzi i wymienienie się spostrzeżeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz mniej seksu w stałym związku
A jak ci ktoś napisze, że to normalne, to będziesz się lepiej czuć? Masz większe potrzeby niż on, co jest zupełnie normalne. Normalne też jest, że osoba, która aktualnie nie ma ochoty nie inicjuje zbliżeń. A ty jak masz, to przecież możesz zainicjować albo zapytać zamiast po cichu na coś liczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Było już dużo takich tematów:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=826230 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592496 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278997 Jak dla mnie i tak masz szczęście. Ja byłam w związku z facetem, który miał wręcz zerowe libido i seks był raz na kilka miesięcy, i te kilka to bliżej 10 niż 3 :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z męskiego punktu widzenia, kolacja, wino, świece, knajpa, masaż, budowanie atmosfery - to działa, ale w odwrotnym kierunku, aby Panią rozluźnić i ukierunkować na figle ![]() Mężczyźni są "prostsi", bardziej impulsywni, wzrokowcami. Prędzej by podziałała seksowna bielizna i ułożenie na sobie sushi gdy wróci z pracy do domu :P Uważam, że tutaj najlepiej się sprawdzają "łopatologiczne" sygnały, wskocz w coś seksownego i zatańcz przed nim, gdy ogląda serial, usiądź naprzeciwko i zacznij się sama zabawiać, napisz pikantnego smsa, że masz ochotę aby po pracy Cie "wziął". Coś działającego na bodźce, bezpośredniego, nie trzeba pół wieczora budować nastroju ![]() Zamiast pytać, zaskocz go czymś, co w momencie podziała na niego stymulująco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast w związku w którym wkradła się trochę rutyna, ale seks się lubi, tylko "szwankuje" inicjowanie czy tworzenie sytuacji, to takie zadziałają prędzej niż kolacja z winem ; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Warte zobaczenia; https://www.youtube.com/watch?v=buHEDPS3QDk&t=418s
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Pogadać z nim i poznać powód. Może to jest rzecz jakaś związana za zdrowiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Widzisz u mnie jest odwrotnie partner cały czas by chciał,a ja coś słabo i też może raz w tygodniu ,albo nawet rzadziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.