|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Coraz mniej seksu w sta³ym zwi±zku
Hej! Mam pytanie do osób, które s± w zwi±zku z d³ugim sta¿em lub w takowym by³y. Jak to u Was jest ze zbli¿eniami intymnymi? Czy zauwa¿y³y¶cie ogromny spadek? A mo¿e jest tak, jak by³o wcze¶niej?
Jestem w zwi±zku ju¿ 7 lat, od roku mieszkamy razem. Seks zazwyczaj mamy raz na tydzieñ, chyba ¿e co¶ „wypadnie”, to zdarza siê, ¿e rzadziej. Mój Partner nie nale¿y do tych stereotypowych mê¿czyzn, którzy ci±gle maj± ochotê i s± w gotowo¶ci. Ja przy nim trochê ostudzi³am swój temperament. O ile seks raz na tydzieñ jest dla mnie ok, o tyle je¶li s± d³u¿sze przerwy, to zaczynam czuæ ogromn± frustracjê. Teraz wybija ju¿ miesi±c, jak nie uprawiamy seksu… Wczoraj mieli¶my lu¼n± niedzielê, wieczorem przygotowa³am kolacjê, wypili¶my winko. Szczerze? Liczy³am pó¼niej na jakie¶ zbli¿enie, a skoñczy³o siê na tym, ¿e Partner zaproponowa³ ogl±danie serialu, czyli wieczór jak wieczór. Nie wytrzyma³am i porozmawia³am z nim potem, ¿e ju¿ miesi±c siê nie kochali¶my, ¿e co¶ jest nie tak itd. On twierdzi, ¿e ostatnio byli¶my oboje zajêci, ¿e normalnie kochamy siê raz na tydzieñ i teraz po prostu mieli¶my d³u¿sz± przerwê. Oprócz tego mówi, ¿e to jest normalne, ¿e rzadziej uprawiamy seks, bo teraz mieszkamy razem, jeste¶my ze sob± d³ugo, wiêc po¿±danie jest mniejsze, a bycie w zwi±zku to nie tylko seks. Owszem, ale kurczê… On uwa¿a, ¿e pary w sta³ych zwi±zkach nie kochaj± siê czêsto, i ¿e on w poprzednich zwi±zkach te¿ tak mia³, ¿e dochodzi³ do momentu, kiedy seks by³ uprawiany coraz rzadziej. Ja niestety nie mam porównania, poniewa¿ nie by³am wcze¶niej w sta³ym zwi±zku. Wiem za to, ¿e od jakiego¶ czasu nie czujê siê po¿±dana przez partnera, a to doprowadza do tego, ¿e moja samoocena maleje, trochê uderza to w moje kobiece ego, jakkolwiek to nie zabrzmi. Martwi mnie to, poniewa¿ jeste¶my m³odzi, nie mamy jeszcze dzieci, a tu tak ciê¿ko o zbli¿enie. Dziewczyny, czy naprawdê to jest normalne, ¿eby ¿ycie seksualne by³o tak zaniedbywane w sta³ym zwi±zku? Jakie s± Wasze do¶wiadczenia? Nie wiem, czy przesadzam? Bêdê wdziêczna za odpowiedzi i wymienienie siê spostrze¿eniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 121
|
Dot.: Coraz mniej seksu w sta³ym zwi±zku
A jak ci kto¶ napisze, ¿e to normalne, to bêdziesz siê lepiej czuæ? Masz wiêksze potrzeby ni¿ on, co jest zupe³nie normalne. Normalne te¿ jest, ¿e osoba, która aktualnie nie ma ochoty nie inicjuje zbli¿eñ. A ty jak masz, to przecie¿ mo¿esz zainicjowaæ albo zapytaæ zamiast po cichu na co¶ liczyæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 110
|
By³o ju¿ du¿o takich tematów:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=826230 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592496 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278997 Jak dla mnie i tak masz szczê¶cie. Ja by³am w zwi±zku z facetem, który mia³ wrêcz zerowe libido i seks by³ raz na kilka miesiêcy, i te kilka to bli¿ej 10 ni¿ 3 :/ Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 911
|
Cytat:
![]() Z mêskiego punktu widzenia, kolacja, wino, ¶wiece, knajpa, masa¿, budowanie atmosfery - to dzia³a, ale w odwrotnym kierunku, aby Pani± rozlu¼niæ i ukierunkowaæ na figle ![]() Mê¿czy¼ni s± "prostsi", bardziej impulsywni, wzrokowcami. Prêdzej by podzia³a³a seksowna bielizna i u³o¿enie na sobie sushi gdy wróci z pracy do domu :P Uwa¿am, ¿e tutaj najlepiej siê sprawdzaj± "³opatologiczne" sygna³y, wskocz w co¶ seksownego i zatañcz przed nim, gdy ogl±da serial, usi±d¼ naprzeciwko i zacznij siê sama zabawiaæ, napisz pikantnego smsa, ¿e masz ochotê aby po pracy Cie "wzi±³". Co¶ dzia³aj±cego na bod¼ce, bezpo¶redniego, nie trzeba pó³ wieczora budowaæ nastroju ![]() Zamiast pytaæ, zaskocz go czym¶, co w momencie podzia³a na niego stymuluj±co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 911
|
Cytat:
Natomiast w zwi±zku w którym wkrad³a siê trochê rutyna, ale seks siê lubi, tylko "szwankuje" inicjowanie czy tworzenie sytuacji, to takie zadzia³aj± prêdzej ni¿ kolacja z winem ; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 442
|
Warte zobaczenia; https://www.youtube.com/watch?v=buHEDPS3QDk&t=418s
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 66
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Pogadaæ z nim i poznaæ powód. Mo¿e to jest rzecz jaka¶ zwi±zana za zdrowiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Widzisz u mnie jest odwrotnie partner ca³y czas by chcia³,a ja co¶ s³abo i te¿ mo¿e raz w tygodniu ,albo nawet rzadziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.