Coraz mniej seksu w sta³ym zwi±zku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2024-06-03, 14:19   #1
Lousie3
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Coraz mniej seksu w sta³ym zwi±zku

Hej! Mam pytanie do osób, które s± w zwi±zku z d³ugim sta¿em lub w takowym by³y. Jak to u Was jest ze zbli¿eniami intymnymi? Czy zauwa¿y³y¶cie ogromny spadek? A mo¿e jest tak, jak by³o wcze¶niej?

Jestem w zwi±zku ju¿ 7 lat, od roku mieszkamy razem. Seks zazwyczaj mamy raz na tydzieñ, chyba ¿e co¶ „wypadnie”, to zdarza siê, ¿e rzadziej. Mój Partner nie nale¿y do tych stereotypowych mê¿czyzn, którzy ci±gle maj± ochotê i s± w gotowo¶ci. Ja przy nim trochê ostudzi³am swój temperament. O ile seks raz na tydzieñ jest dla mnie ok, o tyle je¶li s± d³u¿sze przerwy, to zaczynam czuæ ogromn± frustracjê.

Teraz wybija ju¿ miesi±c, jak nie uprawiamy seksu… Wczoraj mieli¶my lu¼n± niedzielê, wieczorem przygotowa³am kolacjê, wypili¶my winko. Szczerze? Liczy³am pó¼niej na jakie¶ zbli¿enie, a skoñczy³o siê na tym, ¿e Partner zaproponowa³ ogl±danie serialu, czyli wieczór jak wieczór.

Nie wytrzyma³am i porozmawia³am z nim potem, ¿e ju¿ miesi±c siê nie kochali¶my, ¿e co¶ jest nie tak itd. On twierdzi, ¿e ostatnio byli¶my oboje zajêci, ¿e normalnie kochamy siê raz na tydzieñ i teraz po prostu mieli¶my d³u¿sz± przerwê. Oprócz tego mówi, ¿e to jest normalne, ¿e rzadziej uprawiamy seks, bo teraz mieszkamy razem, jeste¶my ze sob± d³ugo, wiêc po¿±danie jest mniejsze, a bycie w zwi±zku to nie tylko seks.

Owszem, ale kurczê… On uwa¿a, ¿e pary w sta³ych zwi±zkach nie kochaj± siê czêsto, i ¿e on w poprzednich zwi±zkach te¿ tak mia³, ¿e dochodzi³ do momentu, kiedy seks by³ uprawiany coraz rzadziej.

Ja niestety nie mam porównania, poniewa¿ nie by³am wcze¶niej w sta³ym zwi±zku. Wiem za to, ¿e od jakiego¶ czasu nie czujê siê po¿±dana przez partnera, a to doprowadza do tego, ¿e moja samoocena maleje, trochê uderza to w moje kobiece ego, jakkolwiek to nie zabrzmi. Martwi mnie to, poniewa¿ jeste¶my m³odzi, nie mamy jeszcze dzieci, a tu tak ciê¿ko o zbli¿enie.

Dziewczyny, czy naprawdê to jest normalne, ¿eby ¿ycie seksualne by³o tak zaniedbywane w sta³ym zwi±zku? Jakie s± Wasze do¶wiadczenia? Nie wiem, czy przesadzam?

Bêdê wdziêczna za odpowiedzi i wymienienie siê spostrze¿eniami
Lousie3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-06-04, 17:21   #2
road_rage
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 121
Dot.: Coraz mniej seksu w sta³ym zwi±zku

A jak ci kto¶ napisze, ¿e to normalne, to bêdziesz siê lepiej czuæ? Masz wiêksze potrzeby ni¿ on, co jest zupe³nie normalne. Normalne te¿ jest, ¿e osoba, która aktualnie nie ma ochoty nie inicjuje zbli¿eñ. A ty jak masz, to przecie¿ mo¿esz zainicjowaæ albo zapytaæ zamiast po cichu na co¶ liczyæ.
road_rage jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-06-06, 11:56   #3
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 110

By³o ju¿ du¿o takich tematów:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=826230

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592496

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278997

Jak dla mnie i tak masz szczê¶cie. Ja by³am w zwi±zku z facetem, który mia³ wrêcz zerowe libido i seks by³ raz na kilka miesiêcy, i te kilka to bli¿ej 10 ni¿ 3 :/

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

Zdarza mi siê zmieniaæ niektóre drobne fakty w moich postach, ¿eby nie zostaæ rozpoznan±.
ColourTheSmallOne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-06-10, 00:42   #4
DrDoom
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 911

Cytat:
Napisane przez Lousie3 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej! Mam pytanie do osób, które s± w zwi±zku z d³ugim sta¿em lub w takowym by³y. Jak to u Was jest ze zbli¿eniami intymnymi? Czy zauwa¿y³y¶cie ogromny spadek? A mo¿e jest tak, jak by³o wcze¶niej?

Jestem w zwi±zku ju¿ 7 lat, od roku mieszkamy razem. Seks zazwyczaj mamy raz na tydzieñ, chyba ¿e co¶ „wypadnie”, to zdarza siê, ¿e rzadziej. Mój Partner nie nale¿y do tych stereotypowych mê¿czyzn, którzy ci±gle maj± ochotê i s± w gotowo¶ci. Ja przy nim trochê ostudzi³am swój temperament. O ile seks raz na tydzieñ jest dla mnie ok, o tyle je¶li s± d³u¿sze przerwy, to zaczynam czuæ ogromn± frustracjê.

Teraz wybija ju¿ miesi±c, jak nie uprawiamy seksu… Wczoraj mieli¶my lu¼n± niedzielê, wieczorem przygotowa³am kolacjê, wypili¶my winko. Szczerze? Liczy³am pó¼niej na jakie¶ zbli¿enie, a skoñczy³o siê na tym, ¿e Partner zaproponowa³ ogl±danie serialu, czyli wieczór jak wieczór.

Nie wytrzyma³am i porozmawia³am z nim potem, ¿e ju¿ miesi±c siê nie kochali¶my, ¿e co¶ jest nie tak itd. On twierdzi, ¿e ostatnio byli¶my oboje zajêci, ¿e normalnie kochamy siê raz na tydzieñ i teraz po prostu mieli¶my d³u¿sz± przerwê. Oprócz tego mówi, ¿e to jest normalne, ¿e rzadziej uprawiamy seks, bo teraz mieszkamy razem, jeste¶my ze sob± d³ugo, wiêc po¿±danie jest mniejsze, a bycie w zwi±zku to nie tylko seks.

Owszem, ale kurczê… On uwa¿a, ¿e pary w sta³ych zwi±zkach nie kochaj± siê czêsto, i ¿e on w poprzednich zwi±zkach te¿ tak mia³, ¿e dochodzi³ do momentu, kiedy seks by³ uprawiany coraz rzadziej.

Ja niestety nie mam porównania, poniewa¿ nie by³am wcze¶niej w sta³ym zwi±zku. Wiem za to, ¿e od jakiego¶ czasu nie czujê siê po¿±dana przez partnera, a to doprowadza do tego, ¿e moja samoocena maleje, trochê uderza to w moje kobiece ego, jakkolwiek to nie zabrzmi. Martwi mnie to, poniewa¿ jeste¶my m³odzi, nie mamy jeszcze dzieci, a tu tak ciê¿ko o zbli¿enie.

Dziewczyny, czy naprawdê to jest normalne, ¿eby ¿ycie seksualne by³o tak zaniedbywane w sta³ym zwi±zku? Jakie s± Wasze do¶wiadczenia? Nie wiem, czy przesadzam?

Bo w tym ca³y jest ambaras, ¿eby dwoje chcia³o naraz

Z mêskiego punktu widzenia, kolacja, wino, ¶wiece, knajpa, masa¿, budowanie atmosfery - to dzia³a, ale w odwrotnym kierunku, aby Pani± rozlu¼niæ i ukierunkowaæ na figle

Mê¿czy¼ni s± "prostsi", bardziej impulsywni, wzrokowcami.
Prêdzej by podzia³a³a seksowna bielizna i u³o¿enie na sobie sushi gdy wróci z pracy do domu :P

Uwa¿am, ¿e tutaj najlepiej siê sprawdzaj± "³opatologiczne" sygna³y, wskocz w co¶ seksownego i zatañcz przed nim, gdy ogl±da serial, usi±d¼ naprzeciwko i zacznij siê sama zabawiaæ, napisz pikantnego smsa, ¿e masz ochotê aby po pracy Cie "wzi±³".
Co¶ dzia³aj±cego na bod¼ce, bezpo¶redniego, nie trzeba pó³ wieczora budowaæ nastroju
Zamiast pytaæ, zaskocz go czym¶, co w momencie podzia³a na niego stymuluj±co
DrDoom jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-06-10, 09:16   #5
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DrDoom Poka¿ wiadomo¶æ
Bo w tym ca³y jest ambaras, ¿eby dwoje chcia³o naraz

Z mêskiego punktu widzenia, kolacja, wino, ¶wiece, knajpa, masa¿, budowanie atmosfery - to dzia³a, ale w odwrotnym kierunku, aby Pani± rozlu¼niæ i ukierunkowaæ na figle

Mê¿czy¼ni s± "prostsi", bardziej impulsywni, wzrokowcami.
Prêdzej by podzia³a³a seksowna bielizna i u³o¿enie na sobie sushi gdy wróci z pracy do domu

Uwa¿am, ¿e tutaj najlepiej siê sprawdzaj± "³opatologiczne" sygna³y, wskocz w co¶ seksownego i zatañcz przed nim, gdy ogl±da serial, usi±d¼ naprzeciwko i zacznij siê sama zabawiaæ, napisz pikantnego smsa, ¿e masz ochotê aby po pracy Cie "wzi±³".
Co¶ dzia³aj±cego na bod¼ce, bezpo¶redniego, nie trzeba pó³ wieczora budowaæ nastroju
Zamiast pytaæ, zaskocz go czym¶, co w momencie podzia³a na niego stymuluj±co
Na mojego by³ego nic takiego nie dzia³a³o, prêdzej siê za¶mia³ i zmieni³ temat. Faceci o zerowym libido niestety istniej±.

Zdarza mi siê zmieniaæ niektóre drobne fakty w moich postach, ¿eby nie zostaæ rozpoznan±.
Stary 2024-06-10, 11:33   #6
DrDoom
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 911

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Poka¿ wiadomo¶æ
Na mojego by³ego nic takiego nie dzia³a³o, prêdzej siê za¶mia³ i zmieni³ temat. Faceci o zerowym libido niestety istniej±.

To na pewno, ale je¿eli samemu ma siê wysokie, a takie rzeczy nie dzia³aj±, trzeba zmieniæ faceta : P
Natomiast w zwi±zku w którym wkrad³a siê trochê rutyna, ale seks siê lubi, tylko "szwankuje" inicjowanie czy tworzenie sytuacji, to takie zadzia³aj± prêdzej ni¿ kolacja z winem ; )
DrDoom jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-06-13, 14:10   #7
Sofiane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 442

Warte zobaczenia; https://www.youtube.com/watch?v=buHEDPS3QDk&t=418s
Sofiane jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2024-06-14, 14:06   #8
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hinolu Poka¿ wiadomo¶æ
rozp³acz siê jeszcze, jedna z drug±. to Tobie zale¿y, nie Jemu. ¿yj z tym.
Jedyna osoba, ktora placze to ty, zalosny incelu. Napisz jeszcze 50 takich samych postow. Idz sie poplacz, ze zadna cie nie chce

Stary 2024-06-18, 10:17   #9
tadko
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Cytat:
Napisane przez Lousie3 Poka¿ wiadomo¶æ

Nie, to nie jest normalne. Bêdzie z czasem tylko gorzej. Powinna¶ rozwa¿yæ rozstanie i poszukanie kogo¶ innego, a je¶li nie, to za³o¿enie tindera i znalezienie sobie kogo¶ na boku. Inaczej bêdziesz tylko bardziej sfrustrowana i odbije siê to na Twoim zwi±zku
tadko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-06-18, 12:39   #10
bierna_sosna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 207

Pogadaæ z nim i poznaæ powód. Mo¿e to jest rzecz jaka¶ zwi±zana za zdrowiem?
bierna_sosna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-12-17, 18:02   #11
Aniabru
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Widzisz u mnie jest odwrotnie partner ca³y czas by chcia³,a ja co¶ s³abo i te¿ mo¿e raz w tygodniu ,albo nawet rzadziej.
Aniabru jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2024-12-17 19:02:34

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.