|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() test ciążowy a tabletki anty?? - zbiorczy!
Mam takie pytanie - nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale gdzies czytałam że pigułki utrzymuja kobietę w hormonalnej ciąży, to czy jeśli zrobię sobie test ciązowy to wykaże on prawdziwą ciąże czy ta hormonalną wywołaną przez pigułki.
Nie wiem czy wystarczająco dokładnie to opisałam, mam nadzieję że wiecie o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: test ciążowy a tabletki anty??
Oczywiście, że wykarze ciąże. To byłoby zupełnie idiotyczne. Przecież kobiety nie odstawiają pigułek, żeby test zrobić. Ja robiłam kilka razy i zawsze był negatywny.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
test ciązowy przy tabletkach
___
"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce nie wyschło i nie stało się pustynią..." ![]() Edytowane przez BlueEyeGirl Czas edycji: 2009-01-11 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: test ciązowy przy tabletkach
skoro bierzesz pigulki to po co chcesz robic test ? no bez przesady .
chlopak skoro sie tak stresuje niech dorosnie i zacznie wspolzycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Pigułki nie wpływają na składniki moczu więc możesz go zrobić zawsze nawet jak ich uważasz.
A myśle, ze tyle miesięcy powinno już przekonać Twojego chłopaka..;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
przepraszam ze zasmiecam Twoj watek ale chcialam sie zapytac droga Niebieskooka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moze wystapic ale nie musi .
dziewczyny nie panikujcie ,jelsi bierzesz pigulki regularnie to o jakiej wpadce mowimy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
no ja tylko sie tak na wszelki wypadek pytalam...gdyby cos mi sie kiedys zapomnialo wziac...a kazda tabletke lykam punkcik 21:00 bez pominiec, bez biegunek i wymiotow...moj lekarz powiedzial ze przy takim stosowaniu ma sie nawet 110% zabezpieczenia...ale lekarze rozne glupoty czasem gadaja..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Zastanowiłabym się na Twoim miejscu nad seksem z chłopakiem, który panicznie boi się wpadki. Dojrzały, kochający facet tak nie postępuje.
Tym bardziej, że szansa na ciążę jest minimalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce nie wyschło i nie stało się pustynią..." ![]() Edytowane przez BlueEyeGirl Czas edycji: 2009-01-11 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
BlueEyeGirl,
możesz zrobić test ciążowy bez obaw, że pigułki wpłyną na wynik. Nie zawierają one tego, co ma test wykryć, czyli hormonu produkowanego przez łożysko. I pamiętaj, żeby test zrobić z pierwszego moczu porannego, wtedy stęzenie tego hormonu jest najwyższe. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
to ja znów postraszę swoim przypadkiem ciąży przy pigułkach
![]() dla mnie to jednak nie był dramat bo dziecko chciałam tylko nieco później ![]() dla mnie to było tylko kosmiczne zdziwienie i niedowierzanie że akurat na mnie trafiło ![]() a skoro strach przed ciążą u twojego chłopaka jest tak ogromny to naprawdę lepiej niech sobie da spokój z seksem, bo to oznacza że na mało prawdobodobnego przy tabsach, ale jednak mozliwego potomka to on gotów nie jest acha i test zrobiłam rutynowo gdy krwawienie się opóźniało i wyszedł pozytywny jak diabli...
#klubrecenzentki Edytowane przez goha80 Czas edycji: 2008-02-09 o 11:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Goha80 a jakie jescze mialas objawy? jakies mdlosci czy cos? (zbieram info
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Właściwie to miałam normalne objawy ciążowe. tyle że pojawiły się dopiero jak lekarka potwierdziła ciąże
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam, że można robić test biorąc tabletki. Mi się zdarzyło
![]() ![]() Osobną sprawą jest paniczny lęk przed ciążą jaki występuje u Twojego TŻ. Nie da się ukryć, że skoro uprawia się seks trzeba się liczyć z ciążą. Jeśli jest to wizja tak przerażająca to chyba warto jeszcze poczekać. Zamiast radość z wspólnej miłości i bliskości jest sam stres, a to chyba nie o to chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
test ciazowy a tabletki anty
czesc,biore systematycznie tabletki od ponad 2 lat,ale ostatnio mnie cos jajniki bola,czy jak zrobie test ciazowy to moze byc falszywy przez tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: test ciazowy a tabletki anty
Cytat:
wyszukiwarka sie klania.
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dot.: test ciążowy a tabletki anty?? - zbiorczy!
Biore Yasminelle juz 4 miesiac. Teraz jestem w 5 dniu tygodnia i od poczatku tego drugiego tygodnia bola mnie mocno piersi i od 2-3 dni zaczal mnie bolec krzyz... Zwykle mialam taki objaw przedmiesiaczkowy nawet 7 dni przed, ale teraz jest 14 dni do okresu....Ostatni stosunek byl dwa tygodnie temu...Zrobilam test (bobo-test) - negatywny...Od czego moze byc ten bol? A moze test niewiarygodny? (skutecznosc 99% i bylo napisane ze mozna robic juz w 6 dniu...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Skończyłam pierwsze opakowanie pigułek, zamiast normalnego okres miałam 3 dniowy. Dodatkowo zabezpieczałam się gumą, nie pękła. O co chodzi z tym okresem? Miałyście tak? Dodam, że poprzedni okres miałam normalny, obfity, 5cio dniowy, więc raczej wykluczam ciążę...Pigułki mogą powodować skąpy okres? Cały miesiąc miałam plamienia przy tych pigułkach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zabezpieczałaś się podwójnie więc wluzuj, w ciązy na pewno nie jesteś. A plamienia do 3 pierwszych miesięcy są czymś normalnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
up, up
To ja chciałabym się zapytać o pewną sprawę. Aby nie krwawić na sylwestra, wzięłam dwa opakowanka na raz. Krawienie z odstawienia zawsze dostawałam w środę, a teraz pomimo braku przerwy przyszło w piątek (wiem, że tak czasami bywa, ale to nie jest mój problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam, mam dość nietypowyt problem. Zacznę od tego że od 4 dni mam dziwne objawy tj. mdłości, kręci mi się w głowie, jestem zmęczona jednakże mdłości uniemożliwiają mi sen. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że tabletki antykoncepcyjne biorę od ok. 2 lat. W ostatnich 2 - 3 miesiącach miałam przygody z tabletkami tj. ominięcie godziny wzięcie o późniejszej, pomyłka dni zamiast zacząć w sobotę zaczynałam w piątek itd. Robiłam test ciążowy 2 razy, dwa różne. W obu testach nie wykazało mi żadnego wyniku. Tak jakby test nieprawidłowy jednakże ja robiłam dokładnie z instrukcją. Nie pokazało mi żadnej kreseczki. Szczerze mówiąc trochę się obawiam co się dzieje. Podkreślę że mdłości i to że jest mi niedobrze miałam już jakiś czas temu jednak nie regularnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
a wpływja na wynik bety z krwi tabletki anty ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Stosunek 22 lutego test ciążowy z krwi w labo wykonany 17 marca ale podczas tabletek antykoncepcyjnych czynnych , (hormonami ) czy po takim czasie test z krwi jest wiarygodny z krwi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.