![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Związek z Turkiem- a jak wyglądały Wasze doświadczenia?
Pojawił się watek z Meksykaninem, a to dało mi pomysł zapytania o związek z Turkami. Miałam tak owy za sobą. Powtarzam miałam- i na szczęście, jestem już po! Piękny kraj, piękna muzyka, piękni ludzie... Ale powiem krótko: nigdy więcej TurkishLove
![]() A co wy myślicie o związkach Polka-Turek i na odwrót? Pozdrawiam i czekam na odp ![]()
bądź sobą- po prostu sobą ![]() Edytowane przez vinitha Czas edycji: 2009-09-16 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Związek z Turkiem- jak wyglądały Wasze doświadczenia?
Nie wierze w takie milosci- no chyba ze dziewczyna chce byc sluzaca i poddana swojemu Panu. Mam znajoma ktora ma meza Turka i dziewczyna nawet nie moze odebrac swojego telefonu komorkowego jak maz jest w domu tylko jej maz odbiera. Poza tym mysle ze faceci z Turcji sa mili tylko przed slubem a potem wychodzi z nich ziolko. No chyba ze byli chowani od dziecinstwa w innym kraju..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tak, dokładnie- zapewnienia o wielkiej miłości, prezenty, wielka romantica..., tylko pozazdrościć
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie skusiłabym się, bo wiem jaka jest ich kultura, ze kobiet się nie szanuje tylko traktuje jak sprzątaczki kucharki i obiekt od seksu. Szczerze mówiąc dziwią mnie kobiety wychodzące za mężczyznę z arabskich krajów, przecież tyle się słyszy że najpierw był aniołkiem a po ślubie kobieta nawet wyjść z domu nie może bez pozwolenia Pana. Za tydzień lecę do Turcji - nie dam się jakby coś
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Oj, i tak zazdroszczę
![]() To się dopiero napatrzysz!!! ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że nikt nie uzna tego za bardzo brzydkie slowa, ale na usta ciśnie mi się tylko: dupki dupki i jeszcze raz dupki! co kraj to obyczaj, ale oni są 100 lat za murzynami. Kobietki w Polsce są juz na tyle wyedukowane i niezależne, że związanie się z kimś takim (a jestem niemal pewna, że oni wszyscy maja takie chore zasady co do kobiet wpojone) jest cofnięciem sie w rozwoju. Już dawno minęła epoko kamienia łupanego i tego, że kobietę bierze się za włosy i do jaskini. Never moje panie, NEVER TURKISH MEN!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka taki miała. W skrócie oddała mu się i więcej się nie spotkali a gadali tylko raz
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Fakt, że kobiety pomimo świadomości często godzą się na związek małżeński z mężczyzną z krajów muzułmańskich, a co gorsza- na wyjazd z nim do jego ojczystego kraju...
Myślę jednak, że o wiele bardziej we wschodniej Turcji panuje tradycyjny pogląd na kobietę i mężczyznę. Na zachodzie prędzej szerzy się rozpusta, gdzie faktycznie kobieta traktowana jest jako obiekt pożądania. I co najbardziej zakazane- Kurdowie. Czarnowłosi przystojniacy o niebieskich oczach, ochy i achy ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
w związku z turkiem nie byłam ale mimo tego ,że niektórzy z nich są przystojni mam niemiłe skojarzenia z nimi.
bedąc w niemczech spotykałam ich na każdym kroku i nie odpędzałam się od adoracji.co więcej niektórzy byli bardzo nachalni a chodząc samotnie po niemieckich ulicach nie było to bezpieczne.zaczepiali,dot ykali ![]() ![]() myślę ,że inaczej jest jak turek mieszka np w Polsce od dłuższego czasu.Moja znajoma ma kolege Turka,który własnie mieszka od 7 lat w Polsce i jest to zupełnie inny Turek niż Ci,których spotykałam w Niemczech.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hm ja również mam w miarę miłe wspomnienia z związku z turkiem odrazu zaznaczam że przebywałam w niemczech on tam był wychowywany od małego a to niesie za sobą wpojanie nowej mentalności nie mniej jednak turkiem się urodził haha po 2 miesiącach już doszło do oświadczyn ale dla mnie to była tylko przygoda! Nie uwazam aby było dobrym posunienciem ślub bądz zobowiązania uczuciowe z tym że narodem jeszcze raz zaznaczm inna mentalnośc, religia, przyzwyczajenia są bardzo konserwatywni na dłuższą mete to nie przejdzie nie polecam nikomu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To prawda, są bardzo nachalni- ja od tego, z którym związałam się przygodnie nie mogłam się odpędzić przez następne dwa lata po rozstaniu! Od tych dwóch lat jestem już w związku z Polakiem, który jest wściekły, bo pan S. nie daje mi spokoju... Póki nie spotykam go na ulicy jest ok. Ale jak tylko mnie zobaczy- tragedia! Smsy, nachodzenie- raz śledził mnie w drodze do domu, zablokował na klatce schodowej- skończyło się na moim płaczu.
Przystojniak, niejedna oglądała się za nim, kiedy szliśmy ulicą ![]() Ale osobiście nie popełnię tego samego błędu. Turcy to naród uparty, zwłaszcza mężczyźni. Nie spoczną póki nie dopną swego i mowa tu o kobietach, a już tym bardziej jeśli są to jeszcze dziewice... p.s. haha, ten mój po dwóch tygodniach chciał mieć juz ze mną gromadkę ślicznych dzieci ![]()
bądź sobą- po prostu sobą ![]() Edytowane przez vinitha Czas edycji: 2009-11-11 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja znam też głupich, nachalnych i chamskich Polaków
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wiedząc jacy są mężczyźni z krajów islamskich (co bynajmniej nie wydaje się być stereotypem :/) dziwie się kobietom decydującym się na taki związek a co dopiero na wyjazd z nim do jego kraju - to już jak dla mnie wręcz lekkomyślność i głupota.
Co innego przelotna znajomość na wakacjach a co innego małżeństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Oczywiście Polacy to także dupki. I także najczęściej kierują się tradycją- najlepiej, by żona nie wychodziła z domu- zero rozrywek, koleżanek, czasem nawet pracy- liczy się tylko obiad, mąż i liczą się tylko dzieci...
Są zdrajcami i draniami. Choć owszem zdarzają się wyjątki- polak dżentelmen...- rzadkość.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem jaki cel tego wątku? Były zresztą podobne.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Turkowie NIE SA Arabami ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie widziałam w mojej wypowiedzi znaku równości...
![]() Utworzony przeze mnie wątek miał na celu podzielenie się doświadczeniami i przeżyciami związanymi ze związkiem polsko- tureckim. Wspomniałam, że polscy mężczyźni traktują kobiety niemal tak samo. Zresztą jak niejeden facet na tym globie, bez znaczenia z jakiego kraju pochodzi. Pozwólmy więc kontynuować wypowiedzi, hmm? ![]() Pozdrawiam ![]()
bądź sobą- po prostu sobą ![]() Edytowane przez vinitha Czas edycji: 2009-09-16 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony byłam niedawno w Stambule, oczywiście w tak krótkim czasie nie da rady poznac miasta czy państwa, ale jak zdązyłam zauważyć pracują głównie mężczyźni, kobiety widywałam wyjatkowo rzadko a na ulice zakładają przeważnie tradycyjne stroje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
I tak samo w Egipcie- kobiety nie pracują... Ale mogą, tylko przyjęło się, że nie i tak się dzieje.
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Prawo jedno a kultura i obyczaje to drugie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet teraz w mniejszych miastach słyszy się jeszcze od czasu do czasu, że kobieta powinna siedzieć w domu z dziećmi. A więc cóż, chyba nie różnimy się tak bardzo od Egiptu ![]() Odnośnie Turków - parę osobników pojawiło się kiedyś u mnie na uczelni jako studenci z wymiany. Nie mam o nich najlepszego zdania, ale w porównaniu ze studentami z Syrii, to wręcz wzór dżentelmenów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Jeden Turek chciał kupic mamę mojej koleżanki za kurtkę skórzaną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
No to chyba Arabowie bardziej doceniają piękno kobiety, bo za moją ciotkę proponowali wielbłąda i co jeszcze- próbowali targować się o nią z jej mężem
![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Przecież żartuję
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
dla mężczyzny muzułmanina to hańba żeby jego żona pracowała, dlatego mimo prawa nie pozwalają swoim żonom na pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
świat się kończy ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Czasem przecież zdarzają się pewne wyjątki, ale no właśnie- czasem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.