|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Allegro KUPONY RABATOWE pytania i porady
Witajcie drogie wizażanki!
Jak pewnie części z Was wiadomo, od jakiegoś czasu allegro udostępnia kupony rabatowe, upoważniające do zniżki podczas dokonywania zakupów. Warunkiem aby skorzystać z kuponu, jest transakcja poprzez aplikację mobilną. Zarówno zakup jak i płatność. W tym wątku możecie zadawać pytania odnośnie kuponów. Obecnie na dzień 27.01 kuponów nie ma. Czekamy na kolejną turę. Ostatnie kupony, które allegro przyznawało, upoważniały do obniżki -10 zł przy zakupie powyżej 50 zł. Kupony zazwyczaj nie mają ograniczeń co do kategorii zakupów. Podczas jednej akcji, użytkownik może wykorzystać jeden kupon. Kwota 50 zł musi obejmować jedynie przedmiot - nie wliczają się w nią koszty wysyłki. Kupon można wykorzystać robiąc zakupy u kilku sprzedających i płacąc jednocześnie za wszystkie zakupione przedmioty. Wtedy łączny koszt zakupów pomniejszony zostanie o 10/20 zł w zależności pd tego jaki w danym czasie zostaje przyznany. Jak to zrobić - klikamy zapłać (w aplikacji mobilnej dla przypomnienia!) . Gdy przejdziemy do płatności, serwis zapyta czy chcemy zapłacić też za inne przedmioty. Wówczas zaznaczamy ptaszkiem odpowiednie przedmioty i płacimy za nie wspólnie. W tym wątku możecie dzielić się swoimi spostrzeżeniami oraz problemami z wykorzystaniem kuponu bo i takie akcje się zdarzają TUTAJ WSZELKIE NOWOŚCI : http://news.allegro.pl/ TUTAJ INFORMACJA O DOSTĘPNYCH KUPONACH : https://kupony.allegro.pl/mobile/ ORAZ FAQ, KTÓREGO PRZECZYTANIE JEST WSKAZANE BY NIE ZADAWAĆ PO RAZ SETNY TEGO SAMEGO PYTANIA : https://kupony.allegro.pl/mobile/faq ZAPRASZAM TEŻ DO CHWALENIA SIĘ ZAKUPAMI Z ALL , W KTÓRYMŚ Z WĄTKÓW : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post49152704 wątek w którym dzielimy się tylko i wyłącznie linkami ; wszelakie dyskusje niewskazane https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post49150068 wątek, w którym dzielimy się linkami ale też prowadzimy rozmowy na wszelakie tematy Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2015-01-27 o 10:29 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Allegro KUPONY RABATOWE pytania i porady
No to będę pierwsza
![]() Super, że założyłaś wątek. U mnie dostępne w chwili obecnej są dwa kupony: -30 zł przy zakupie powyżej 100 zł oraz -20 zł przy zakupie powyżej 50 zł. A co do problemów z wysyłką, to na chwilę coś się odblokowało i udało mi się zapłacić za 2 tury
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie potrafię ich wykorzystać nigdy z telefonu nic nie kupowałam (ta aplikacja na telefon jest bezpłatna?) Czy przez telefon tez musze zapłacić?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Aplikacja jest bezpłatna.
Przez telefon musisz kupić i zapłacić. Jak wpiszesz lub zaznaczysz dane z karty, to niżej masz coś w stylu "wybierz kupon", klikasz na to i wybierasz tańszą przesyłkę albo chęć skorzystania z kuponu -20 lub -30.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam konto w banku spółdzielczym BS nie mają chyba mozliwości płacenia tak bezpośrednio po kliknięciu na allegro :/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
nie masz płatności internetowych? albo kartą można
![]() ja np. mam dodaną kartę i jak płacę to tylko wybieram tą opcję, dodaję kupon i tyle
Edytowane przez sanndras Czas edycji: 2014-11-15 o 18:21 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Spółdzielczego raczej nie ma na liście banków podczas płatności PayU. Jak będę płaciła za cokolwiek to sprawdzę przy okazji i wtedy napiszę Ci tutaj na forum czy na liście się wyświetla. A masz dostęp do swojego konta poprzez internet?
Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-11-15 o 18:33 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znalazłam, niestety wyświetlają się tylko na telefonie. Edytowane przez kurkawodnaa Czas edycji: 2014-11-15 o 18:58 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
W pierwszym poście pisałam o tym.. specjalnie nawet podkreśliłam, że kupon można wykorzystać jedynie przy zakupach mobilnych.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ale przecież nie trzeba przez PayU, można też kartą... i też wtedy są kupony
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 kupon 20 zł mi pobrano a ten co dostałam na emaila 30zl coś mi pobrać nie moze |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oba kupony juz wykorzystałam
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mniejsza o to - no i jak zapłacisz kartą to płaci automatycznie przez PayU i wtedy możesz wykorzystać kupon
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Płacisz kartą płatniczą przez PayU. Wtedy możesz skorzystać albo z kuponu, albo z darmowej wysyłki jeśli ta karta jest Visa. Ale darmowa wysyłka jest chyba tylko do jutra, o ile się nie mylę.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja wykorzystałam ok 25-30 kuponów na darmową wysyłkę przy czym za każdym razem płaciłam minimum za 2 rzecz
może ze 3-4 razy zdarzyło się, że wysyłka tyle kosztowała, że mogłam za jedną rzecz zapłacić z jednego kuponu. Ale za to zdarzyło mi się też z 2-3 razy, ze zapłaciłam za 3 rzeczy z jednego kuponu więc wychodzi na zero nie chcę nawet myśleć ile wydałam w tym miesiącu ale pocieszam się, że nawet jeśli nie zaoszczędziłam to pewnie też nie straciłam, bo pewne rzeczy MUSIAŁABYM kupić i płacić za wysyłkę.---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Nie mylisz się - darmowa wysyłka jest do jutra. Zastanawiam się tylko czy aby skorzystać z kuponu tego na - 20 zł albo - 30 zł, trzeba też płacić Visą.. bo chyba nie. Normalnie przez PayU albo kartą ale wtedy chyba obojętnie jaką.. Jedynie dla darmowej wysyłki ma to znaczeni - musi być Visa i żadna inna. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Działają wam kupony na darmową wysyłkę? Bo mi zniknęło okienko z możliwością wyboru karty
Edytowane przez Fionaaa Czas edycji: 2014-11-15 o 22:21 |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą u mnie było okej.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, już wiem, doczytałam
Kupiłam w kategorii, gdzie nie mogę płacić kartą, zostaje mi PayU.Z tym, że tutaj też mam problem, ale to od zawsze - nie mogę wpisać daty ważności karty w te okienko, niby wybieram, a i tak mi się nie wklepuje. Ktoś sobie z tym poradził? |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W chwili obecnej kupon mi się wyświetla Najgorsze jest właśnie to, że dopiero po zakupie okazuje się czy kupon będzie czy nie.. taka loteria ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Dziewczyny chyba w takiej sytuacji podpinały karty pod PayU .. ja bym się na to nie zdecydowała, bo wtedy nie odejmuje kosztów dostawy automatycznie, a zwraca do 2 tyg. Wolałabym nie ryzykować. A spróbuj wyczyścić dane aplikacji.. może to cokolwiek pomoże.. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). W ogóle z tego co widzę nie tylko ja mam problem z tą datą ważności, bo znalazłam wątek na forum Allegro. Zapobiegawczo wybrałam najtańszą przesyłkę, gdyby jednak nie chcieli zwrócić Czyszczenie nie pomaga, bo to mam od samego początku, czyli już ponad miesiąc tego nie naprawili
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na chwilę obecną kupony nie działają.. może do rana zaskoczą.. Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-11-16 o 01:19 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy.juz pozegnalam sie z darmowa wysylka. Ale mam dwa kupony za 20i30 zl. Kupilam zegarek dla tż za 104 zl. I pokazuje mi ze moge wykorzystac tylko ten kupon za 20zl. Czemu nie moge tego za 30zl? Ma waznosc do 18listopada i zakup byl powyzej 100 zl. :-( help
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w ogóle żaden kupon nie wchodzi (z tych -20 i -30), ale jak zauważyłam często mają z tym problemy...
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie darmowa wysyłka działa bez problemu, przed chwilą płaciłam
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wykorzystałam już kupony na ponad 300zł i ani razu nie miałam problemu.Wczoraj kupowałam sukienki i normalnie kupon wszedł.Może kupujesz coś w kategoriach nie objętych promocją.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
No ale zegarek jest w kategorii dodatki. Czy sie myle?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

mniejsza o to - no i jak zapłacisz kartą to płaci automatycznie przez PayU i wtedy możesz wykorzystać kupon
nie chcę nawet myśleć ile wydałam w tym miesiącu