![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Antykoncepcja hormonalna a skrêt w³osów - przesta³y siê krêciæ!
Kochane kreconowlose zalozylam nowy watek, bo nigdzie nie ma(czy na wizazu czy w internecie) zadnych konkretnych informacji jak/dlaczego antykoncepcja hormonalna wplywa na skret wlosow.
Nie ma informacji czy/co mozna zrobic jesli wlosy przestana sie krecic przez antykoncepcje hormonalna. Buszowalam po internecie, ale nie znlazlam zadnych konkretnych informacji. Jedynie watki na roznych forach o zdesperowanych kreconowlosych, ktorym aktualnie loki przestaly sie krecic, falowac,a na glowie jest siano. Naleze do takich osob ![]() Serdecznie prosze o umieszczanie konkretnych informacji, porad oraz swoich wlasnych historii zwiazanych z tematem. Chcialabym bardzo, aby w koncu gdzies mozna bylo cokolwiek o tym przeczytac. Mam nadzieje, ze wypowiedza sie tu specjalisci, bardzo bym chciala. Serdecznie pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 542
|
Dot.: Antykoncepcja hormonalna a skrêt w³osów - przesta³y siê krêciæ!
Znam dwie osoby, które po ci±¿ach straci³y swoje loki, jedna z 3b na 2b, druga z 3a na 2B. W¶ród celebrytek podobnie siê sta³o u Kasi Cichopek i Natalii Kukulskiej. O ile siê nie mylê, pigu³ki maj± trochê wspólnego z hormonami ci±¿owymi, wiêc zapewne jaka¶ korelacja zachodzi. Ja nie mia³am k³opotów ze skrêtem w czasie stosowania hormonów, ale ju¿ np. cera dochodzi³a do siebie oko³o rok po odstawieniu. Natomiast z tymi lokami u znajomych to w sumie niewiele siê poprawi³o, mimo ¿e min±³ ju¿ szmat czasu. Nie wiem, na ile to jest odwracalne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co piszesz o cerze to faktycznie pasuje, organizm po hormonach dochodzi do siebie okolo roku. Mam nadzieje, ze odwracalne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 341
|
A mi za to za³eczy siê falowac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To kolejny dowód na to, ¿e hormony nie s± obojêtne dla organizmu, tylko ka¿dy inaczej reaguje. Mi siê np. skrêt wzmocni³ w okresie dojrzewania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Przechodzi³am przez to samo piek³o rok temu, dlatego te¿ do³±czy³am do zakrêconych na wiza¿u...
Te¿ siê naszukalam, i nic nigdzie nie mog³am znale¼æ, lekarz do którego chodzi³am, b³agaæ o wyjecie implantu anty patrzy³ na mnie jak na wariatke, twierdz±c, ¿e wymy¶lam i to co wyros³o to siê nagle magiczne nie zmieni... ze co to za teorie, ¿e mi siê w³osy przesta³y krêciæ... JAKIM CUDEM?! Nigdy nie musia³am walczyæ o skrêt, byle jaka od¿ywka i szampon, bez stylizacji w³osy siê krêci³y same, na noc warkocz, ¿adnej reanimacji nastêpnego dnia... Teraz, bez ugniatania, dyfuzora, stylizacji, ¿elu lnianego.. w³osy s± pó³proste. Jednego mycia s± loki a'la Magda Gessler, innego ledwo 1c.. ![]() Po warkoczu na noc... straki. Od roku nie mam implantu i jest lepiej, ale tylko dlatego, ¿e opracowa³am sobie program stylizacji, pielêgnacji, który bardzo pomaga, jednak nie wróci³ ten skrêt ca³kowicie, i nie wiem czy kiedykolwiek wróci. Co prawda ju¿ po 3 miesi±cach widzia³am ¿e w³osy siê latwiej stylizuja, wywijaja od wilgoci itp. I te¿ mnie to zastanawia, bo mam pare kole¿anek, które np. po ci±¿y maj± zupe³nie proste w³osy, albo zaczê³y siê fale po tabletkach anty, no kurde, musi mieæ to jakie¶ wyt³umaczenie, przecie¿ jak sobie robisz rachunek, i zauwa¿asz ¿e nic prócz faktu za¿ywania hormonów, siê w Twóim ¿yciu nie zmieni³o, no to nie ma bata!!! Nie znoszê jak ludzie robi± ze mnie idiotkê...
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-09-18 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ach rêce mi ju¿ opadaj±, hormony to najwiêksze dziadostwo jakie mo¿e byæ. W czwartek by³am przedegazowac w³osy i musze przyznaæ, ¿e od razu zaczê³y siê lepiej uk³adaæ. No, ale co z tego jak loków nie ma dalej. Najchêtniej to bym g³owê ogolila, mo¿e nowe w³oski by³yby mocniejsze, a skrêt by wróci³
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
To prawda,¿e hormony maj± wp³yw na skrêt w³osa.Moje w³osy zawsze by³y podatne na krêcenie,podkrêca³y siê ,falowa³y ale dopiero w wieku dojrzewania pojawi³y siê loki.W ci±¿y nie zauwa¿y³am,¿eby mniej siê krêci³y,tabletek any nie bra³am nigdy ,wiec nie wiem jakby wygl±da³y ale wiem,¿e kiedy¶ loków nie mia³am i wiele osób nie chcia³o mi uwierzyæ,¿e mam naturulne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Miejmy nadziejê, ¿e wróci ;-) Póki co ci±gle szukam informacji. Jedyne co znalaz³am to,¿e owoce s± takimi wspomagaczami, ale sama nie wiem. Chocia¿ na pewno dostarczaj± du¿o witamin wiec kto wie
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ehh, nie chcê straszyæ, ale moja znajoma po ci±¿y ju¿ nie odzyska³a loków, minê³y 3 lata, a z bardzo mocnego skrêtu 3b, zosta³y ledwie fale. Z tym, ¿e ci±¿a to oczywi¶cie wiêksza burza hormonalna ni¿ antyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Chyba ró¿nie to jest bo mi ci±¿a zupe³nie nie zmieni³a loków dlatego my¶lê,¿e nie ma siê co nakrêcaæ i poczekaæ cierpliwie a¿ odrosn±.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Oj, naprawdê wspó³czujê. Moja mama te¿ mia³a problemy ze skrêtem po tabletkach, a kiedy odstawi³a doradzi³am jej oleje. Generalnie prawie wróci³y do stanu przed.
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Cytat:
![]() W ogóle wszystkie ¶rodki nie s± obojêtne dla organizmu. Lekarze nie zalecaj± takich ingerencji. Kolejny powód ¿eby siê w to nie zapêdzaæ. Bo o tym, ¿e dzia³aj± wczesnoporonnie pisa³am w innym temacie (informacje ze stron medycznych, nie bêdê siê tu rozpisywaæ, bo zrobi³am to w dziale o antykoncepcji). Niedopuszczenie do zagnie¿d¿enia to dzia³anie wczesnoporonne, abortywne, a posiadaj± ten mechanizm wszystkie ¶rodki (nawet te, które w pierwszej kolejno¶ci hamuj± owulacjê, posiadaj± te¿ ten wczesnoporonny mechanizm oddzia³ywania na endometrium "w zanadrzu" gdyby do zap³odnienia dosz³o) Wiêc i niezdrowe i niemoralne. Edytowane przez anonimka321 Czas edycji: 2014-09-29 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Moja przygoda z tabletkami antykoncepcyjnymi wygl±da³a troszke inaczej, kiedy je bra³am w³osy krêci³y siê jak szalone, ros³y, nie wypada³y, ogólnie och i ach. Po odstawieniu tabletek przez pierwszy miesi±c wszystko by³o dobrze, nastepnie przez oko³o 4 miesi±ce w³osy masowo migrowa³y z g³owy, straci³am 1/3 jak nie wiecej
![]() Nie oznacza to niestety koñca problemów ![]() Po tych cudownych do¶wiadczeniach wiem jednak ¿e ju¿ nigdy nie bede braæ tabletek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziêki olejowaniu i nowej pielêgnacji w³osy bardzo mi siê poprawi³y. Niezmiernie mnie to cieszy. S± teraz bardzo miêciutkie. Niespodziewalam siê, ¿e ju¿ po miesi±cu tak siê zmieni±. Skrêt nie wraca. Musze jednak przyznaæ, ¿e dzi¶ wysuszylam g³owê suszark±,a wcze¶niej na w³oski nanioslam isane professional locken cream, ta pomarañczow±. Efekt jest na prawdê fajny. Mo¿e wlosy nie krêc± siê jak kiedy¶, ale odzyska³y dawna objêto¶æ. S± puszyste, miêciutkie i póki co nie opadaj±. Przyznam siê Wam,¿e marze o dniu kiedy w lustrze zobaczê moje dawne sprê¿ynki.
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedys uzywalam prostownicy. Nie byl to jednak dlugi okres, doslownie kilka razy. Bylo to na prawde lata temu, bo w 2007 roku wiec sporo minelo. Moje wlosy jednak po prostownicy wrocily no normy i krecily sie dalej. Teraz mam dylemat czy na swieta nie wrocic do mojego koloru wlosow czy moze zostawic Taki blond jaki teraz mam. Kto wie moze wlosy szybciej wroca do siebie jesli beda ciemniejsze. Ach sama nie wiem co tu juz robic, zeby ten skret wrocil ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mo¿esz zrobiæ sobie balejage.S³ysza³am,¿e niektórym skrêt siê poprawia w³a¶nie po pasemkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Witam wszystkie zakrêcone dziewczyny. Mo¿e Wy bêdziecie umia³y mi pomóc bo jestem za³amana zmiana na mojej g³owie :-( zawsze mia³am krêcone w³osy po tacie. Nic nie musia³am z nimi robiæ umylam rozszczesalam potem troszkê pianki i schly naturalnie. Pp godzinie by³y piêkne wyra¼ne loczki. Odk±d urodzi³am córeczkê plus zaczê³am braæ tabletki antykoncepcyjne (nie wiem co jest przyczyn±) moje w³osy oszalaly! Zrobi³y siê z nich nijakie fale. Próbowa³am je odzywic ró¿nymi sposobami i dalej nic :-( doradzcie mi co¶ proszê bo jestem zdesperowana i têskniê za moimi w³osami. Czy jest szansa ¿e mój skrêt jeszcze powróci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
A takie by³y kiedy¶ :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Niestety, nikt Ci tego nie powie. W jakim wieku jest dziecko?
Czasami niestety loki nie wracaj±, a czasami po porodzie gospodarka hormonalna siê stabilizuje i skrêt wraca. Tabletki te¿ mog± miæ wp³yw. Bra³e¶ je te¿ przed porodem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Jestem w szoku w ogóle, ¿e to mo¿e mieæ wp³yw, ale w sumie racja.. Mojej kole¿ance w okresie dojrzewania zaczê³y siê krêciæ..
![]() |
#27 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
moze i co¶ w tym jest mi wczesniej w³osy te¿ bardziej siê kreci³y ni¿ teraz
xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-11-02 o 11:55 Powód: linki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 965
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Bra³am tabletki antykoncepcyjne przez 2,5 miesi±ca, ¿eby przesun±æ miesi±czkê. Przed tabletkami mia³am mieszankê typów 3a, sporo 3b i nawet 3c przy twarzy. Po tabletkach mia³am najprostsze w³osy w moim ¿yciu, g³adkie jak tafla.Tak proste,¿e wystarczy³o suszenie suszark± i by³y proste jak druty. Przedtem partiom w³osów przy twarzy nie dawa³a rady prostownica a w³osy nawet mokre nie by³y proste. Teraz wracaj± powoli do swojego kszta³tu, musia³am ¶ci±æ rozprostowane koñcówki w³osów.Powrót do krêconych jest o tyle ciê¿ki,¿e przez ten czas zosta³o wycofanych wiele sprawdzonych kosmetyków i na nowo muszê testowaæ i próbowaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 965
|
To i tak, masz dobrze, bo mi nie chc±, ¿e tak krêciæ jak przed terapi± hormonaln±... ja mia³am zapisane tabletki na torbiele, a potem wiadomo bra³am dalej, aby nie byæ w ci±¿y. a teraz mam spirale, ale nadal fale nie s± takie jak kiedy¶... nie wiem czy w ogóle wróc± ;/ mia³am kiedy¶ mocne fale a teraz faluj± tylko przy skroniach ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.