|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak znaleźć chłopaka godnego uwagi?
Sprawa ma się tak, iż bardzo męczy mnie samotność. Naprawdę chciałabym znaleźć "tego kogoś", z kim będzie mi po prostu dobrze. Nie zamierzam rozpisywać się tu nad jego charakterem czy wyglądem, bo nie o to chodzi. Jak można takiego mężczyznę "znaleźć"? Miejsca, sposoby?
Od razu muszę uprzedzić, że nie imprezuję, nie za bardzo mnie to kręci, preferuję mniejsze spotkania w zaufanym gronie. Nie chcę też zacząć narzekam, ale nie należę do najpiękniejszych dziewczyn i wątpię, bym potrafiła właśnie urodą kogokolwiek do siebie zbliżyć. W każdym razie, jestem pewna, ze gdzieś na świecie znajduje się ta jedna osoba. Pytanie: gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak znaleźć chłopaka godnego uwagi?
Przestać się spinać i zacząć cieszyć życiem - założyć piękny i nowy profil online.
Rzucają się na niego mężczyźni niczym głodni na jedzenie.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja swojego TŻ poznałam bliżej na imprezie (wcześniej znaliśmy się z widzenia ze szkoły) - na którą miałam nie pójść, bo byłam nieimprezowa, a on też planował nie przyjść, z tego samego powodu. Nie miałam wtedy spiny, bo byłam w trakcie kończenia znajomości z innym chłopakiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze przestać ciągle o tym myśleć. Po drugie dowartościować się troche. Po trzecie zacząć gdzieś wychodzić, nie tylko na imprezy, są jeszcze puby, kina, kawiarnie, parki (choć zimą z tym ostatnim może być trudno), muzea, galerie sztuki, restauracje, koncerty, teatry. Do wyboru w zależności co lubisz i co Cię interesuje.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
generalnie można spotkać WSZĘDZIE - wiem, że to wyświechtany frazes
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Najłatwiej to zacząć się rozglądać w swoim otoczeniu - w szkole, na uczelni, w klubie sportowym. Może się to wydawać śmieszne, przecież ,,ci faceci tacy nieogarnięci, nic ciekawego" - też tak powiedziałam mojej przyjaciółce przed klasą maturalną, gdy narzekałam, że nie mam gdzie poznać chłopaka, a ona powiedziała, żebym się przyjrzała kolegom z klas równoległych. Mojego TŻ - zanim został TŻtem - lubiłam, ale był trochę dziki i nieśmiały, czasem nawet nie mówił mi cześć, a na jakiekolwiek pytanie odpowiadał jednym słowem. Podobał mi się wizualnie, ale NIGDY bym nie przypuszczała, że zostaniemy parą. Dlatego zamiast wystawać samej po muzeach, galeriach i kawiarniach (nie wiem, do mnie w kawiarni/fast foodzie zwykle się tacy panowie 30+ dosiadają, najgorzej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy być otwartym na świat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie zamykaj się tylko zupełnie w domu i nie izoluj, nawiązuj znajomości po prostu dla przyjemności, bez ciśnienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
B)dowartościować się C)W zależności od wieku i zainteresowań: dołączyć do harcerstwa (zhp), klubu sportowego, zapisać się na kurs teatralny/ceramiczny, etc. Może akurat faceta nie znajdziesz, ale zaszkodzić nie zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
chodzisz na koncerty? Zazwyczaj na koncertach jest wielka szansa na spotkanie kogos , ale bez przesady nie rozgladajmy sie dookola w poszukiwaniu potencjalnego partnera i oddaj sie muzyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hmm według mnie wartościowego faceta można spotkać wszędzie, często jest to nawet kwestią jakiegoś szczęśliwego przypadku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Jak znaleźć chłopaka godnego uwagi?
Nie szukać ![]() sam się znajdzie, a może raczej znajdziecie się w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Wystarczy być godną uwagi i wychodzić z domu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
lokalna gwiazda
|
Zima jest, na lodowisko idź. Może zaliczysz efektownie glebę i jakiś chłopak cię pozbiera?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Omijaj autorko imprezy bo tam jest wielkie prawdopodobienstwo, ze trafisz na imprezowicza. Godny uwagi tzn jaki? Sprecyzuj wymagania bo bez nich ciezko ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
lokalna gwiazda
|
Zapewne chodzi o to, żeby nudnym dupkiem nie był. To po pierwsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Po 2 aby nie byl zarozumialy.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Warto zacząć chodzić na różne spotkania i wydarzenia kulturalne. Wykłady na jakiś temat, spotkania z ciekawymi ludźmi, jakieś zajęcia hobbystyczne, uprawianie sportu, kursy wszelakie. Ogólnie im więcej wyjść, spotkań z ludźmi tym większa szansa by poznać kogoś fajnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś z nudów zrobiłam taki test
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
lokalna gwiazda
|
Po 3 - poczucie humoru. Ponurak odpada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim nie zamykać się w czterech ścianach, nie izolować się. Ale też, żeby znaleźć, paradoksalnie, najlepiej przestać szukać. I jak już ktoś wspomniał, uważać na imprezy. Aczkolwiek nie wykluczać całkowicie
![]() W sumie wątpię, że autorka takich odpowiedzi oczekiwała, ale nie ma złotej rady typu "idź do teatru, parku, a tam, jako że chadzają"godni uwagi" spotkasz miłość swojego życia". Trza żyć własnym życiem, a książę na białym koniu, albo jak kto woli na osiołku się znajdzie ![]() Edytowane przez aaaagnik Czas edycji: 2014-01-26 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak to ,,gdzie"? Wszędzie. Grunt, to nie szukać na siłę - wiem z autopsji. Mojego pierwszego faceta poznałam, gdy miałam siedemnaście lat, a poznaliśmy się na koncercie, na który przyszedł z moim kumplem. Warto dodać, że kumpla poznałam jakieś trzy miesiące wcześniej i bardzo go namawiałam, żeby przyszedł na tamten koncert, bo w tamtym czasie się przyjaźniliśmy. I tak się zdarzyło, że przyprowadził ze sobą mojego eksa. Byliśmy razem trzy lata, w połowie 2013 z nim zerwałam i co? Po jakichś dwóch miesiącach od zerwania zaczęłam odczuwać potrzebę bliskości, zaczęło mi brakować faceta. Dodam, że jestem osobą towarzyską, uwielbiam nie tylko spotkania w kameralnym gronie, ale wszelkie domówki, kluby, puby, wypady na miasto etc., a weekend w mieszkaniu jest dla mnie weekendem straconym. I co? Po czterech miesiącach od zerwania, gdy naprawdę BARDZO potrzebowałam kogoś bliskiego (i nie, nie po to, by mieć substytut eksa; związek był na tyle burzliwy, a facet nieodpowiedni, że z zerwaniem poradziłam sobie w bardzo krótkim czasie), że wychodziłam jeszcze częściej, niż zwykle, ogólnie zaczynałam działać już trochę na siłę. W którymś momencie odpuściłam, uznawszy, że jak mam kogoś spotkać, to spotkam i opłaciło się, bo teraz od czterech miesięcy jestem w świetnym związku, a faceta poznałam... na uczelni. ![]() Jaki z tego wniosek? Nic na siłę, wyluzuj - fakt, warto trochę sobie pomóc i zacząć wychodzić, ale gdy kobieta szuka faceta na siłę, to trąci desperacją na kilometr, co zamiast pomagać, jedynie odstrasza. Także trzymam kciuki i życzę powodzenia! ![]() Edytowane przez Victorian Flowers Czas edycji: 2014-01-26 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Sam sie znajdzie, tylko wychodź z domu i nie szukaj na siłe
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie szukaj na siłę, ale bądź aktywna. Spotykaj się ze znajomymi i ich znajomymi, rozglądaj się na uczelni, bierz udział w różnych projektach, wydarzeniach i wyjazdach. Możesz też szukać w internecie, np. na forach tematycznych.
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Nie siedzieć w domu, wychodzić do ludzi, być pogodną, nie nastawiać się że każdy facet który do Ciebie zagada będzie Twoim mężem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;44808484]Jak znaleźć chłopaka godnego uwagi?
Nie szukać ![]() sam się znajdzie, a może raczej znajdziecie się w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie ![]() No ale ona musi Robić jakiś krok np. zarejestrowac się na portalu randkowym. Z siedzenia w domu i nic nie zrobienia Książę nie przyleci. Chyba że będzie pracował jako listonosz lub kurier. Po co ktoś odświeża tak stare wątki? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2020-04-02 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Podanie + 3 zdjęcia i odezwij się do mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Inwestowac w siebie i znać swoją wartość. Prędzej czy pozniej przypałęta sie sam jakis wartościowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.