|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kochane Wizażanki, pomóżcie!
Cześć! Mam pewien problem ze swoim image'em, otóż (poza tym że do ładnych nie należę) mam zupełnie - jak dla mnie - nieokreślony kształt twarzy i nie wiem, jak powinnam się czesać, żeby nie musieć obcinać włosów. A kolorystyka to już dla mnie rzecz kompletnie nie do określenia, choć dla was może też nie być łatwa, bo zdjęcia najlepsze nie są
![]() ![]() Pomóżcie, pliss! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kochane Wizażanki, pomóżcie!
Zajrzyj przede wszystkim do watku o typie kolorystycznym,jest przyklejony na gorze Forum Wizazystka
![]() ![]() ![]() Delikatnie tez poprawilabym ksztalt brwi zeby bardziej nadac im wiecej wyrazu. Optyczne powiekszenie oczu uzyskasz przez nalozenie rozswietlajacego cienia w wewnatrzne kaciki oczu. Moze jeszcze sie wypowiedza inne? ![]() Poza tym polecam przejrzenie makijazy na Moje Makijaze,tam mozesz odnalezc wiele inspiracji ![]()
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2006-07-09 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Masz śliczne włoski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W twoim przypadku wystarczyłoby podkreślić oczy i usta, ewentualnie wyregulować brwi, oczy pomalować brązowym lub czarny tuszem, a co do cieni to może fiolety lub szarości, a włoski ładnie wycieniować tak aby nadać im lekkości
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Teraz w okresie lata, można eksperymentować z kolorami. Ja proponuję Ci pomalować oczy w kolorach oranżu. Super efekt przy Twoim kolorze oczu. Co do fryzury, to wybierz się do sklepu na polowanie jakiejś modnej w tym sezonie chusty. Wklejam Ci jedno z moich propozycji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witaj!
Koniecznie odpowiedz na pytania załączone w wątku redakcyjnym dot. typów kolorystycznych. Dodatkowo załącz zdjęcie twarzy, na którym zwrócona będziesz wprost do obiektywu, z głową wyprostowaną. Wtedy będę mogła Ci pomóc określić jaki masz kształt i rozstaw oczu, itp. rzeczy. A co za tym idzie, dobierzemy odpowiedni typ makijażu. Dwie rzeczy, na które jako pierwsze zwróciłam uwagę to brwi, które trzeba wyregulować i naczynka na policzkach, które lekko trzeba zneutralizować ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Cóż, ze zdjęciem będzie niełatwo, aczkolwiek się postaram i myślę że na jutro coś załatwię. A co do pytań:
1. opalam się na czerwono, ale po pewnym czasie "brązowieję" 2. oczy mam jasne, stalowobłękitne, z ciemniejszą obwódką wokół tęczówki, z ciemnobeżowym "wzorkiem" przy samej źrenicy, rzęsy natomiast pokrywam henną, gdyż moje naturalne są krótkie i całkowicie jasne, więc kompletnie ich nie widać:-( 3. piegów raczej nie mam, ale mam sporo znamion, które są koloru czysto brązowego 4. bardzo łatwo się rumienię (na pewno na różowo!) więc trudno mi określić kolor cery, jasna, powiedziałabym że brzoskwiniowa, ale jak się teraz przyglądam, to jakaś chłodna ta brzoskwinia... 5. włosy mam koloru ciemnoblond, trudno mi określić "temperaturę" odcienia, to zależy od oświetlenia 6. kolor ust - jasnoróżowy 7. myślę, że błękity, bardzo lubię róże, ale nie jestem pewna czy jest mi w nich do twarzy, podobnie jak turkusy, brązy czekoladowe, jasne zielenie (ciemnych nie lubię); nie przepadam za jasnymi brązami, choć możliwe że jest mi w nich do twarzy, podobnie jest z bielą, czernią i szarościami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze czekamy na zdjęcie i jutro wydamy werdykt
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Koral, po pierwsze powinnaś zmienić zdanie o sobie, bo naprawdę jesteś ładna! A najprostsza zmiana fryzury bez ścinania i modelowania to zrobienie przedziałka z boku - spróbuj, może będzie Ci pasować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() Wracajac do kolorow i makijazu, to szalenstwa sa fajne latem, ale po sezonie lepiej wybierac delikatne kolory: tzw brudny roz, sliwka, liliowy, zlamana biel, szarosci, mietowa zielen, delikatne odcienie niebieskiego. Na Twoich rzesach ladnie bedzie wygladal brazowy lub sliwkowy tusz, a kreski na powiekach mozesz robic w takich samych kolorach albo np. sliwkowy tusz skontrastowac ze stalowa kreska, a brazowy - z rozowa. Niebieski przy oczach lepiej nie, bo "zgasi" kolor teczowki (kiedys zrobilam kolezance makijaz granatowa kredka, ma taki kolor oczu jak Ty, a przy tej kredce oczy nagle zrobily sie szare). Usta mozesz podkreslac naturalnymi kolorami, aby nie odwracaly uwagi od oczu - sa naprawde piekne ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1129206345 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
No dobra, mam to zdjęcie; moja poprzednia cyfrówka wypadła z szóstego piętra, więc musiałam postarać się o kolejną
![]() P.S. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.