|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tabletki Seasonique
Cześć dziewczyny! Właśnie dostałam receptę na tabletki Seasonique. 91 tabletek w opakowaniu i okres 4 razy w roku. Wcześniej korzystałam z Nuvaring, ale ciagle plamiłam - stad zmiana.
Czy któraś z Was je bierze/brała? Jakie są Wasze doświadczenia? Jesteście zadowolone? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2 | |
Are you talking to me?!
|
Dot.: Tabletki Seasonique
Cytat:
Myślę, że musisz wypróbować po prostu, bo nawet jeśli są kobiety niezadowolone, to akurat u Ciebie mogą okazać się super.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam je przez kilka lat i byłam bardzo zadowolona. Brałam je ze względu na bardzo bolesne miesiączki i nie dość że dzięki nim miałam krwawienie z odstawienia co 3 miesiące to praktycznie nie czułam że je mam - nie musiałam się faszerować tabletkami przeciwbólowymi, często w ogóle nie musiałam ich brać.
Jedyny minus jaki zauważyłam, to że po odstawieniu krwawiłam dość obficie przez tydzień, ale jednak macica musiała się dokładnie oczyścić (a krwawienie było i tak dużo mniej obfite niż moje standardowe krwawienia zanim zaczęłam brać hormony). Teraz nie biorę żadnych tabletek, ale jeśli kiedyś zdecyduję się wrócić do antykoncepcji to na pewno do Seasonique. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Biorę od roku i jestem bardzo zadowolona. Krwawienie 4 razy w roku to dla mnie wybawienie, nie mam żadnych skutków ubocznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Brałam przez rok. Faktycznie krwawienie z odstawienia jest raz na 3 miesiące. Nie miałam żadnych skutków ubocznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2018-04-18 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!
Jestem w trakcie 2 miesiąca brania tabletek Seasonique. Niestety blister z tabletkami został utracony wraz ze skradzioną torebką. Czy mogę pominąć te 9 tabletek z drugiego blistra i dziś rozpocząć 3 blister ? Czy ochrona antykoncepcyjna będzie zachowana?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, czy któraś z was podczas brania tych tabletek miała nudności, czasem wymioty i bóle żołądka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U mnie tabletki nie powodowały żadnych skutków ubocznych.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.