|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niemożliwe?
Poznałam faceta, on ma 24 lata, ja 37. Mielismy kontakt przez 2 miesiące, spotykalismy się (przyjechal do mnie 3 godz z innego miasta, mowiąc ze mu zależało), rozmawialismy codziennie, była fizycznosc. On mimo wieku uwazam ze jest dojrzały. Dlatego sądzilam, ze moj wiek mu nie przeszkadza- na początku tak mowil. Ja wygladam mlodo, moze nie jak 24 lata ale mniej niz 30. Więc jak szlismy razem to nie wyglądało to dziwnie. W rozmowie bylo wspaniale, nie czułam że jest młodszy, czulam ze jest na moim poziomie intelektualno-emocjonalnym. Jeśli chodzi o moje intencje to byłam otwarta na wszystko- zarówno koleżeńskie, jak i coś więcej, niekoniecznie związek na całe życie, ale chociaz spotykanie się przez kilka miesięcy. Nagle kilka dni temu powiedział, że nie może kontynuowac znajomosci, bo ciągle o mnie myśli i się wkręca. Że nie da rady się nawet kolegować, bo go to dla niego zbyt ciezkie. A związku ze mną sobie nie wyobraza ze względu na rożnicę wieku i odleglosc, zaś on szuka kogoś kto będzie jego żoną a nie czegoś na jakiś czas. Ale chyba glownie roznicę wieku, tak to zrozumiałam. Rozmawialismy po tygodniu, powiedzial, ze to wciaz żywe i że rozmowa ze mną go rani, ze nie ufa sobie. Ja powiedzialam, że tęsknię za nim, brakuje mi go. Teraz nie mamy żadnego kontaktu, ja już nawet wolalabym się kolegować niż takie zupełnie zero kontaktu, choć moze on ma rację, ze byłoby to trudne, bo ja tez coś czuję. Wiem, że on jest w wieku kiedy dopiero kształtuje siebie i swoj charakter, ja już jestem ukształtowana. Wiem też, że gdybyśmy byli starsi, np. on 30 lat, ja 43, byloby inaczej. Co o tym myślicie? Czy on jeszcze za mną zatęskni i się odezwie? Wydaje mi się, ze czujemy to samo, dlaczego nie możemy być razem? Dla mnie ta znajomosc jest wyjątkowa, nie pamiętam juz kiedy się tak czułam przy kimś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niemozliwe?
Zostaw go w spokoju
Sent from my FP4 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Koleś się nacieszył nowością, oboje skorzystaliście na tym fizycznie i towarzysko i tyle. Koniec. Dotarła do niego proza życia i to, że pewnych rzeczy się jednak przy takiej różnicy wieku nie przeskoczy. To, że wyglądasz młodziej, niż masz biologii nie zmieni. A to, że koleś się wydaje dość dojrzały jak na swój wiek, to nadal jest - na swój wiek. Nie będzie dojrzały jakoś dużo bardziej.
Do tego jeszcze dochodzi odległość - samo w sobie problematyczne i zdecydowanie nie dla każdego. Jakieś gadanie o kolegowaniu się w takiej sytuacji to oczywista ściema. Przecież nie o koleżeństwo chodzi, a o romans, seks, bliskość, związek...
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2023-05-17 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
astro-loszka
|
ON nie chce być z Tobą i nie będzie.
Może jest dojrzały jak na swój wiek. Może Ty wyglądasz na dużo mniej, niż masz. Ale to nie zmienia faktu, że między Wami jest różnica wieku, która dla niego stanowi problem w byciu razem. Odpuść sobie.
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Autorko, niestety, ale powinnaś się zastanowić nad swoją dojrzałością, bo nie dość, że mocno bagatelizujesz realne utrudnienia dla potencjalnego związku, to nie słuchasz, co facet Ci wprost powiedział. On nie chce z Tobą być i tyle. Czas iść dalej.
![]() |
#7 |
(=^‥^=)
|
Czy ktoś też zauważył, że ostatnio wysyp wątków, gdzie kobieta jest dużo starsza od faceta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
uparta chmura
|
Cytat:
_______ Słuchaj, codziennie miliony, a nawet tysiące ![]() Twój właśnie rozpadł się z takiego powodu. Przyjmij to do wiadomości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zauważył, zauważył. Pewnie ktoś znowu za moment popełni "artykuł" na WP, czy ONECIE na ten temat.
![]() |
#10 |
(=^‥^=)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Niczego nie bagatelizuję. Po prostu jestem najwyraźniej idealistką i romantyczką, bo uważam, że uczucie może pokonać odległość i schematy, które mamy w głowach (bo przecież różnica wieku to schemat, jest dużo takich par). Poza tym myślę, że czujemy to samo, stąd mój wątek. Nie oznacza to, że nie godzę się z tym, że z jego strony to koniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dla niego ta roznica wieku i odleglosc jest zbyt duza przeszkoda i nie chce w to brnac,ma prawo,a ty powinnas to uszanowac ,ten mlody czlowiek ma prawo ukladac sobie zycie po swojemu ,daj mu spokoj bo wychodzisz na namolna desperatke |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-08 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tu po Twoim romantyzmie. On nie chce z Tobą być. Powiedział to jasno. Nie wciskaj komuś swoich uczuć. To nic nie da. Słuchaj co facet mówi. A mówi jasno.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2023-05-17 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-08 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Autorko widocznie jednak przeszkadza mu różnica wieku, sama spotkam się aktualnie z 20 latkiem, wcześniej z 22 latkiem im to nie przeszkadzało, ale i oni i ja wiemy ze to nie jest nic przyszłościowego. Nie można się wkręcać uczuciowo w takie relacje, jeśli już teraz się tak wkręciłas po paru miesiącach spotykania byłoby ci tylko trudniej.
Obojętnie czy to 20 latek czy 40 latek uważam ze jeżeli ktoś mówi ze nie chce ciągnąć jakiejś znajomosci trzeba odpuścić… |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Wiem, taki mam zamiar... niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-08 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
uparta chmura
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli, przypadkiem to jest prawdziwy wątek, to nie rozumiem, jakie ma znaczenie odległość czy wiek. Facet nie chce. No i kropka. Czemu w sumie nie ma znaczenia. Nie musimy znać więcej szczegółów ani całej historii. Nie znaczy nie.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątki o młodszych partnerach, wątki o kolegach ze studiów, wątki o współpracownikach. "Nie" faceta to od razu według niektórych foch, złośliwość, gierki. Dziwić się potem, że i "nie" kobiet jest potem traktowane przez tak wielu jako niepoważna gra w kotka i myszkę.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2023-05-18 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo łatwiej jest dorobić milion historii i wymówek, niż wziąć nie na klatę. I ja to rozumiem, nieprzyjemnie jest dostać kosza. Ale jeśli chcemy, żeby szanowano nasze nie, to musimy tak samo szanować nie innych ludzi wokół.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja również to rozumiem. To nie jest przyjemne, wiadomo. Tylko dokładnie - traktujmy "nie" innych tak samo serio, niezależnie od płci, wieku.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Oczywiscie. Z tym, że trudno pogodzić się z koszem, jeśli druga strona mowi, że coś czuje. Wiem, że czuje nie=chce być ze mną, ale jednak żal pozostaje. Jak ktoś wprost mowi "spadaj" to jakoś łatwiej się z tym pogodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-08 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemożliwe?
Chyba jest teraz moda w Polsce na podrywanie starszych kobiet. Tyle mysle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.