Niemożliwe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-05-17, 10:27   #1
Malowanysen
Przyczajenie

Niemożliwe?

Poznałam faceta, on ma 24 lata, ja 37. Mielismy kontakt przez 2 miesiące, spotykalismy się (przyjechal do mnie 3 godz z innego miasta, mowiąc ze mu zależało), rozmawialismy codziennie, była fizycznosc. On mimo wieku uwazam ze jest dojrzały. Dlatego sądzilam, ze moj wiek mu nie przeszkadza- na początku tak mowil. Ja wygladam mlodo, moze nie jak 24 lata ale mniej niz 30. Więc jak szlismy razem to nie wyglądało to dziwnie. W rozmowie bylo wspaniale, nie czułam że jest młodszy, czulam ze jest na moim poziomie intelektualno-emocjonalnym. Jeśli chodzi o moje intencje to byłam otwarta na wszystko- zarówno koleżeńskie, jak i coś więcej, niekoniecznie związek na całe życie, ale chociaz spotykanie się przez kilka miesięcy. Nagle kilka dni temu powiedział, że nie może kontynuowac znajomosci, bo ciągle o mnie myśli i się wkręca. Że nie da rady się nawet kolegować, bo go to dla niego zbyt ciezkie. A związku ze mną sobie nie wyobraza ze względu na rożnicę wieku i odleglosc, zaś on szuka kogoś kto będzie jego żoną a nie czegoś na jakiś czas. Ale chyba glownie roznicę wieku, tak to zrozumiałam. Rozmawialismy po tygodniu, powiedzial, ze to wciaz żywe i że rozmowa ze mną go rani, ze nie ufa sobie. Ja powiedzialam, że tęsknię za nim, brakuje mi go. Teraz nie mamy żadnego kontaktu, ja już nawet wolalabym się kolegować niż takie zupełnie zero kontaktu, choć moze on ma rację, ze byłoby to trudne, bo ja tez coś czuję. Wiem, że on jest w wieku kiedy dopiero kształtuje siebie i swoj charakter, ja już jestem ukształtowana. Wiem też, że gdybyśmy byli starsi, np. on 30 lat, ja 43, byloby inaczej. Co o tym myślicie? Czy on jeszcze za mną zatęskni i się odezwie? Wydaje mi się, ze czujemy to samo, dlaczego nie możemy być razem? Dla mnie ta znajomosc jest wyjątkowa, nie pamiętam juz kiedy się tak czułam przy kimś.
Malowanysen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 11:52   #2
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Dot.: Niemozliwe?

Zostaw go w spokoju

Sent from my FP4 using Tapatalk
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 12:02   #3
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Koleś się nacieszył nowością, oboje skorzystaliście na tym fizycznie i towarzysko i tyle. Koniec. Dotarła do niego proza życia i to, że pewnych rzeczy się jednak przy takiej różnicy wieku nie przeskoczy. To, że wyglądasz młodziej, niż masz biologii nie zmieni. A to, że koleś się wydaje dość dojrzały jak na swój wiek, to nadal jest - na swój wiek. Nie będzie dojrzały jakoś dużo bardziej.

Do tego jeszcze dochodzi odległość - samo w sobie problematyczne i zdecydowanie nie dla każdego.

Jakieś gadanie o kolegowaniu się w takiej sytuacji to oczywista ściema. Przecież nie o koleżeństwo chodzi, a o romans, seks, bliskość, związek...

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2023-05-17 o 12:15
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 12:06   #4
linaya
astro-loszka

ON nie chce być z Tobą i nie będzie.

Może jest dojrzały jak na swój wiek. Może Ty wyglądasz na dużo mniej, niż masz. Ale to nie zmienia faktu, że między Wami jest różnica wieku, która dla niego stanowi problem w byciu razem.

Odpuść sobie.
Stary 2023-05-17, 12:07   #5
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malowanysen Pokaż wiadomość
dlaczego nie możemy być razem?
Cytat:
(on) związku ze mną sobie nie wyobraza ze względu na rożnicę wieku i odleglosc
czego nie rozumiesz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 12:16   #6
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Autorko, niestety, ale powinnaś się zastanowić nad swoją dojrzałością, bo nie dość, że mocno bagatelizujesz realne utrudnienia dla potencjalnego związku, to nie słuchasz, co facet Ci wprost powiedział. On nie chce z Tobą być i tyle. Czas iść dalej.
Stary 2023-05-17, 12:45   #7
Miss_Suze
(=^‥^=)

Czy ktoś też zauważył, że ostatnio wysyp wątków, gdzie kobieta jest dużo starsza od faceta?
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-05-17, 13:16   #8
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Czy ktoś też zauważył, że ostatnio wysyp wątków, gdzie kobieta jest dużo starsza od faceta?
Dokładnie xD

_______

Słuchaj, codziennie miliony, a nawet tysiące związków rozpada się z rozmaitych powodów.
Twój właśnie rozpadł się z takiego powodu.

Przyjmij to do wiadomości
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 13:17   #9
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważył, zauważył. Pewnie ktoś znowu za moment popełni "artykuł" na WP, czy ONECIE na ten temat.
Stary 2023-05-17, 13:43   #10
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Zauważył, zauważył. Pewnie ktoś znowu za moment popełni "artykuł" na WP, czy ONECIE na ten temat.
Poziom 'dziennikarzy' jak widać na wysokim poziomie.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 13:46   #11
Malowanysen
Przyczajenie

Cytat:
Autorko, niestety, ale powinnaś się zastanowić nad swoją dojrzałością, bo nie dość, że mocno bagatelizujesz realne utrudnienia dla potencjalnego związku, to nie słuchasz, co facet Ci wprost powiedział. On nie chce z Tobą być i tyle. Czas iść dalej.
Niczego nie bagatelizuję. Po prostu jestem najwyraźniej idealistką i romantyczką, bo uważam, że uczucie może pokonać odległość i schematy, które mamy w głowach (bo przecież różnica wieku to schemat, jest dużo takich par). Poza tym myślę, że czujemy to samo, stąd mój wątek. Nie oznacza to, że nie godzę się z tym, że z jego strony to koniec.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-05-17, 16:07   #12
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 06:20
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 16:23   #13
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Niczego nie bagatelizuję. Po prostu jestem najwyraźniej idealistką i romantyczką, bo uważam, że uczucie może pokonać odległość i schematy, które mamy w głowach (bo przecież różnica wieku to schemat, jest dużo takich par). Poza tym myślę, że czujemy to samo, stąd mój wątek. Nie oznacza to, że nie godzę się z tym, że z jego strony to koniec.
ale to ze ty tak uwazasz nie oznacza ze on ma myslec tak samo
dla niego ta roznica wieku i odleglosc jest zbyt duza przeszkoda i nie chce w to brnac,ma prawo,a ty powinnas to uszanowac ,ten mlody czlowiek ma prawo ukladac sobie zycie po swojemu ,daj mu spokoj bo wychodzisz na namolna desperatke
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 16:38   #14
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-12-08 o 09:33
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 16:46   #15
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, taka różnica wieku w kontekście bycia dla kogoś problemem to nie żaden schemat, a m.in. biologia. Młody facet uznał, że nie chce być z kobietą o tyle starszą. Bo z tą różnicą wieku wiąże się wiele spraw np. kwestia posiadania potomstwa za kilka lat. Schemat to mógłby być, gdyby chodziło o niewielką różnicę.

Nic tu po Twoim romantyzmie. On nie chce z Tobą być. Powiedział to jasno. Nie wciskaj komuś swoich uczuć. To nic nie da. Słuchaj co facet mówi. A mówi jasno.

Czas edycji: 2023-05-17 o 16:48
Stary 2023-05-17, 20:16   #16
Malowanysen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
To że jesteś gotowa na związek ze sporą różnicą wieku nie znaczy, że chłopak myśli w ten sam sposób. Jak widać nie pokochał Cię na tyle, żeby chcieć z Tobą być. Postaraj się o nim zapomnieć.

Na Twoim miejscu zastanowiłabym się również, dlaczego Cię do niego ciągnie. Nawet mimo różnicy wieku. Nawet mimo że powiedział Ci wyraźnie, że nie chce z Tobą być. Jesteś pewna, że zadowalałby Cię związek choćby na kilka miesięcy? Mam wrażenie, że nie cenisz siebie zbytnio i nie wierzysz w siebie...
Zauraczam się baaaardzo rzadko. Ostatnio 5 lat temu. Myślę, że to mówi wystarczająco o tym, dlaczego mnie do niego ciągnie. Nie wiem czy zadowalałby mnie związek na kilka miesięcy, być może tak, nie każdy związek musi trwać do śmierci. Trudno na tym etapie to wyrokować. Po prostu nie chciałam się tak łatwo poddawać. Ale oczywiście szanuję jego decyzję wbrew temu, co niektórzy tu piszą. Nie walczę z nią przecież, byłam jedynie ciekawa opinii.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Nie, taka różnica wieku w kontekście bycia dla kogoś problemem to nie żaden schemat, a m.in. biologia. Młody facet uznał, że nie chce być z kobietą o tyle starszą. Bo z tą różnicą wieku wiąże się wiele spraw np. kwestia posiadania potomstwa za kilka lat. Schemat to mógłby być, gdyby chodziło o niewielką różnicę.

Nic tu po Twoim romantyzmie. On nie chce z Tobą być. Powiedział to jasno. Nie wciskaj komuś swoich uczuć. To nic nie da. Słuchaj co facet mówi. A mówi jasno.
Nie wciskam nikomu moich uczuć. Zapytałam Was tylko o opinię.
Stary 2023-05-17, 20:24   #17
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-12-08 o 09:33
Stary 2023-05-17, 20:32   #18
samaniewiem_1
Przyczajenie

Autorko widocznie jednak przeszkadza mu różnica wieku, sama spotkam się aktualnie z 20 latkiem, wcześniej z 22 latkiem im to nie przeszkadzało, ale i oni i ja wiemy ze to nie jest nic przyszłościowego. Nie można się wkręcać uczuciowo w takie relacje, jeśli już teraz się tak wkręciłas po paru miesiącach spotykania byłoby ci tylko trudniej.

Obojętnie czy to 20 latek czy 40 latek uważam ze jeżeli ktoś mówi ze nie chce ciągnąć jakiejś znajomosci trzeba odpuścić…
samaniewiem_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-17, 20:40   #19
Malowanysen
Przyczajenie

Cytat:
Rozumiem Cię oczywiście. Też zakochuję się rzadko, bardzo rzadko. Ale nie można wpaść w pułapkę walczenia o kogoś, kto nie chce walczyć o nas... Dwie osoby muszą chcieć. Trzymaj się faktu, że chłopak wyraźnie powiedział Ci, że nic z tego.
Wiem, taki mam zamiar... niestety
Stary 2023-05-17, 20:51   #20
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-12-08 o 09:34
Stary 2023-05-17, 21:33   #21
Malowanysen
Przyczajenie

Cytat:
Będzie dobrze. Pamiętaj, że najgorzej to wmówić sobie, że to było coś niesamowitego i potencjalna miłość życia. Gdyby to miał być Ten facet, to by nie odpuścił. Ja wierzę, że czasem lepiej zaczekać na prawdziwą miłość, i że ona zawsze może się zdarzyć. Wcale nie jest powiedziane, że będziesz czekała na swoją miłość kolejnych 5 lat, pamiętaj o tym
Wiem, wierzę w przeznaczenie i doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że jeśli on z tego rezygnuje to znaczy, że nie jest tym jedynym.
Stary 2023-05-17, 22:15   #22
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Wiem, wierzę w przeznaczenie i doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że jeśli on z tego rezygnuje to znaczy, że nie jest tym jedynym.
Dokładnie.

Bądź twarda
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-18, 12:56   #23
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, zakładam, że zbliża się jakiś artykulik.

Jeśli, przypadkiem to jest prawdziwy wątek, to nie rozumiem, jakie ma znaczenie odległość czy wiek.

Facet nie chce. No i kropka. Czemu w sumie nie ma znaczenia. Nie musimy znać więcej szczegółów ani całej historii. Nie znaczy nie.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-18, 13:05   #24
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
(...)
Facet nie chce. No i kropka. Czemu w sumie nie ma znaczenia. Nie musimy znać więcej szczegółów ani całej historii. Nie znaczy nie.
Dokładnie, tylko coś dziwnie ostatnio po wielu wątkach na tym forum przebija myślenie, że "nie" kobiety znaczy "nie", szanujmy to, ale już "nie" faceta to taka jakby szara strefa. I zaczynają się tłumaczenia w stylu: pewnie się boi, pewnie chciałby, ale trzeba go przekonać, pewnie sam nie wie czego chce, pewnie trzeba o niech zawalczyć, pewnie będzie żałował. Według niektórych tutaj facet nie może po prostu nie chcieć, zmienić zdania, czy się nie zakochać.

Wątki o młodszych partnerach, wątki o kolegach ze studiów, wątki o współpracownikach. "Nie" faceta to od razu według niektórych foch, złośliwość, gierki. Dziwić się potem, że i "nie" kobiet jest potem traktowane przez tak wielu jako niepoważna gra w kotka i myszkę.

Czas edycji: 2023-05-18 o 13:06
Stary 2023-05-18, 18:01   #25
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, tylko coś dziwnie ostatnio po wielu wątkach na tym forum przebija myślenie, że "nie" kobiety znaczy "nie", szanujmy to, ale już "nie" faceta to taka jakby szara strefa. I zaczynają się tłumaczenia w stylu: pewnie się boi, pewnie chciałby, ale trzeba go przekonać, pewnie sam nie wie czego chce, pewnie trzeba o niech zawalczyć, pewnie będzie żałował. Według niektórych tutaj facet nie może po prostu nie chcieć, zmienić zdania, czy się nie zakochać.

Wątki o młodszych partnerach, wątki o kolegach ze studiów, wątki o współpracownikach. "Nie" faceta to od razu według niektórych foch, złośliwość, gierki. Dziwić się potem, że i "nie" kobiet jest potem traktowane przez tak wielu jako niepoważna gra w kotka i myszkę.

No bo łatwiej jest dorobić milion historii i wymówek, niż wziąć nie na klatę.

I ja to rozumiem, nieprzyjemnie jest dostać kosza.

Ale jeśli chcemy, żeby szanowano nasze nie, to musimy tak samo szanować nie innych ludzi wokół.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-18, 18:09   #26
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

No bo łatwiej jest dorobić milion historii i wymówek, niż wziąć nie na klatę.

I ja to rozumiem, nieprzyjemnie jest dostać kosza.

Ale jeśli chcemy, żeby szanowano nasze nie, to musimy tak samo szanować nie innych ludzi wokół.
Ja również to rozumiem. To nie jest przyjemne, wiadomo. Tylko dokładnie - traktujmy "nie" innych tak samo serio, niezależnie od płci, wieku.
Stary 2023-05-18, 19:26   #27
Malowanysen
Przyczajenie

Cytat:
Ja również to rozumiem. To nie jest przyjemne, wiadomo. Tylko dokładnie - traktujmy "nie" innych tak samo serio, niezależnie od płci, wieku.
Oczywiscie. Z tym, że trudno pogodzić się z koszem, jeśli druga strona mowi, że coś czuje. Wiem, że czuje nie=chce być ze mną, ale jednak żal pozostaje. Jak ktoś wprost mowi "spadaj" to jakoś łatwiej się z tym pogodzić.
Stary 2023-05-18, 20:01   #28
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-18, 22:25   #29
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-12-08 o 09:35
Stary 2023-05-22, 07:20   #30
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Niemożliwe?

Chyba jest teraz moda w Polsce na podrywanie starszych kobiet. Tyle mysle.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości