![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tarot - wierzyć czy nie ?
Witam! Widziałam już wiele wątków na wizażu o tarocie ale ja chciałabym opisać swoją historię..
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Tarot - wierzyć czy nie ?
Jeżeli wiara w to, że będzie epiej CI pomaga, to wierz w to niezaleznie czy wyszło Ci to w Tarocie czy też nie
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja to tylko przez sms miałam kontakt z wrózką... i to był moj bład kase straciłam, a za kazdym razem mowiła co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co mialam kontakt z dwoma wróżkami.
Jedna - dosc stara kobieta, teraz juz podobno niedomaga - sprawdziło sie wiekszość rzeczy ktore powiedziała - a przypomnialam sobie o tym jak wyszłam od wrozki nr 2. Druga - kobietka okolo 50 , przezabawna. Jak wrozyla najpierw kolezance (ja siedzialam obok) to mi szczęka opadła bo zgadzało sie wszystko co do słowa z jej zyciem. U mnie bylo to samo pozniej, a napewno nikt by sie nie domyslil takich rzeczy i sama ja na to nie naprowadziłam napewno. Wiec mozna powiedziec ze zaczełam wierzyc w wróżke ale nie przywiazuje do tego ogromnej wagi, działa to na zasadzie jak mi sie cos spełnia. "O wrozka kolejny raz miała racje". Za to znajoma lata do wrozki z kazda byle pierdoła i swiecie w to wierzy, czasem podporzadkowywuje swoje zycie. To juz przesada
![]() |
#5 |
Zakorzeniona
|
Doświadczone wróżki czy tarocistki to tak naprawdę świetni psycholodzy i często mimo, że jesteśmy pewni, że w żaden sposób nie naprowadziliśmy jej na trop, to jednak mimochodem to zrobiliśmy - nawet nie słowem, ale mimiką, gestami itp. Oglądałam kiedyś właśnie program o tarocistkach, które właśnie potrafiły niemalże czytać z twarzy i doskonale wiedziały, co powiedzieć, a mimika słuchacza pokazywała im dobitnie, że dobrze trafiły i drążyły dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Elwirka-Elmirka :D
|
To tak: u wróżki osobiście nie byłam, ale mój sąsiad wróży z Tarota. Część rzeczy się zgadza, ale w tym przypadku mam ograniczone zaufanie, bo zna mnie od 21 lat ( miałam 3, 5 roku jak się wprowadziłam do obecnej kamienicy, a teraz mam 24). Dlaczego część? Dlatego, że albo do końca nie chce mi powiedzieć co i jak, albo jeszcze nie umie dokładnie odczytać.
W gazecie miałam kiedyś artykuł na temat Tarota, dlaczego niektórym nie udaje się powróżyć lub nic im nie wychodzi. Odpowiedź była taka w przypadku jednej pani, że w poprzednim cieleniu nadużywała kart i teraz karty się od niej odwróciły. Ostatnio zastanawiałam się nad wróżeniem, ale czasem mam wątpliwości, czy chciałabym daną rzecz wiedzieć... ![]() Ostatnio moja babcia bardzo poważnie chorowała. Mogłabym się dowiedzieć, czy wyszłaby ze szpitala, ale jeśli odpowiedź byłaby przecząca...?
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
jakoś dwa tygodnie temu współlokator mi stawiał tarota, pierwszy raz miałam do czynienia z tymi kartami.
pytałam nie tyle o siebie, co o bliską mi osobę - każde słowo, które powiedział na jego temat było prawdą, a były to sprawy o których nie mógł mieć pojęcia. chętnie bym się dowiedziała jeszcze wielu innych rzeczy, ale nie chcę go póki co wykorzystywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
to są kompletne bzdury, a osoby, które "przepowiadają przyszłość" mówią tylko i wyłącznie truizmy dlatego wszystko się zgadza
![]() wróżki żyją tylko w bajkach
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzyc.
![]() |
![]() |
#10 | |
bez kija nie podchodz
|
Ja też miałam do czynienia z babcezką , która stawia tarota, do tej pory trochę się zgadza, zobaczymy jak dalej, mojej mamie sporo sie zgodziło
![]() Ale nie bierz tego zbyt do siebie, to tylko karty ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi się na razie sprawdziło
![]() Czekam na kolejna czesc wrozby, ktora mi sie srednio podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka stawia tarota. Powiem tak, kiedyś wróżyła mi kilka razy, wiele rzeczy się sprawdziło, ale było też tak, że wyszło kompletnie odwrotnie. Czasami wystarczy jedna decyzja, jedno wydarzenie i wszystko się zmienia. Mam przykład siebie i dwóch chłopaków. Poznałam ich w podobnym czasie, w jednym się zauroczyłam, on z początku we mnie też. Koleżanka wywróżyła mi, że będę z nim długo itp itd. Potem zginął brat tego chłopaka, między nami zaczęło się sypać i wtedy karty już takie przychylne nam nie były. Natomiast z drugim chłopakiem miałam kontakt, potem on nam sie urwał (to akurat sie sprawdziło), ale w obecnej chwili jesteśmy ze sobą już prawie 10msc i jesteśmy szczęśliwi, pomimo, że karty pokazały, że między nami nic nie będzie
![]() Z wróżkami, tarocistkami jest różnie, są takie co naciągają i takie, co jednak posiadają taki dar (ciotka mojego TŻ). Jednak jest jedna zasada, prawdziwa wróżka nie bierze pieniędzy za to co robi. Można jej zostawić coś w podziękowaniu za poświęcony czas. Nie dziękuję się za wróżbę.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Byłam dwa razy u wróżki..
Pierwsza 5 lat temu... sporo się sprawdziło, ale niestety nie wszystko teraz mam wrażenie, że raczej mówiła to co chciałam usłyszeć niż to co miało nastąpić... Druga niecały rok temu... nigdy nie podchodziłam do tego za bardzo serio ale wtedy po prostu zaczynałam nowy rozdział w życiu a raczej zaczynałam wszystko od nowa ![]() ![]() I tak jak mi powiedziała, gdy czegoś pragniemy to czy to osiągniemy czy nie, to zależy tylko od nas ![]() Ja wybrałam właściwą drogę i pewnie jeszcze kiedyś wrócę do P. Kasi
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Korzystałam kilka razy z pomocy kart i zwykłych do gry i tarota i zawsze wszystko się sprawdziło.
Nie były to jednak wróżki z prawdziwego zdarzenia. Kart do gry kładzie moja przyjaciółka u nich to przechodziło z pokolenia na pokolenie czyli uczyła się od babci ta z kolei od swojej. Karty pomogą tylko temu kto chce pomocy. Na tarota chodziłam do pani, która zawodowo pracuje w banku a tarotem zajmuje się hobbystycznie i bierze co łaska za wróżbę. Wróżba spełniała się na przestrzeni kilku lat ,część wrózby zależała ode mnie ale część była kompletnie niezależna ode mnie i stało się tak jak przepowiedziała. Myślę jednak że nie wolno nadużywać. Czasem chciałam po prostu żeby karty mnie naprowadziły na właściwą drogę . Odpowiadając na pytanie-ja wierzę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę; nie chodzę do wróżek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wróżki na pewno mają w sobie coś z psychologa
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Na pewno wróżka powinna być dobrym psychologiem ,bo widząc cos złego nie może palnąć" jutro zginiesz w wypadku " ale jakoś to wytłumaczyć lub ostrzec okrężną drogą.
Też zawsze wychodziłam zadowolona,podniesiona na duchu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie wierzyć
![]() Ciekawi mnie ten temat ale nie na tyle, aby odwiedzać wróżki a już na pewno wierzyć w przepowiednie. Myślę że osoby stawiające tarota są po prostu świetnymi obserwatorami a niekoniecznie posiadają tajemną wiedzę czytania z kart.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dużo ostatnio o tym czytałam i podobno wróżki interpretują znaczenie kart i dopasowują to do naszej sytuacji życiowej - na podstawie strzępków informacji, które uzyskały.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie zgodzę się z tym ,jak chodziłam do przyjaciólki na karty to celowo jej nic nie mówiłam o co mi chodzi i co chcę wiedzieć bo nie chciałam jej naprowadzać ,chciałam usłyszeć co tam "widzi".
Osoby które w to nie wierzą nic nie jest w stanie przekonać że to może być prawda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Ja to się Tarota boję.... kiedyś mama mi powiedziała ( a trochę się zna na tych rzeczach) że karty Taorta mogą mieć dobrą albo złą passę i że jak ktoś postawi Ci Tarota złymi kartami to można odwrócić los... co ma być to będzie
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Dla mnie te całe wróżenie czy jakieś talizmany szcześcia to kompletne bzdury...
Co do sprowadzania nieszczęść: według nauki kościoła katolickiego wiara we wróżby może prowadzić do zła i sprowadzać nieszczęścia czy tak zwane przekleństwa. Wróżby nie mają nic wspólnego z Bogiem tylko z wiarą w jakąś obcą ciemną moc sprawczą. Wszelkie jakieś nawiedzenia na których bazują filmy typu Egzorcyzmy Emily Rose zdarzają się też w prawdziwym życiu ale z różnym natężeniem oczywiście. Wiara w taroty i uczęszczanie na wizyty do wróżek może właśnie prowadzić do złego i do otwierania się na takie zło diabła i złych duchów, bo oddala człowieka od wiary i od Boga (cały czas mówię wg kościoła katolickiego). Może to mieć na nas potem zły wpływ który może się objawiać przez przygnębienie, wrogość wobec kościoła czy niechęć wobec uczęszczania we mszy św i wobec praktyk religijnych albo powodować że wszystko będzie się sypać, że nic nie będzie się układać... A teraz od Ciebie zależy czy w to wierzysz czy nie. Ja wierzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Aż dało się poczuć swąd siarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
O to w sumie gdyby nie to straszenie to pewnie było ciekawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Z tymi talizmanami i ściąganiem zła to prawda. Moja przyjaciółka studiuje na UKSW i mają zajęcia z egzorcystą i on mówił, że nawet krzyż może ściągnąć na osobę nieszczęście, jeżeli osoba wierzy że ten krzyż to BÓG i nie składa hołdu Bogu tylko Krzyżowi....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Coś bardzo to zagmatwane co piszecie ,dlaczego niby dobra wróżba ma ściągnąć na człowieka nieszczęście ? Bo tak naucza kościół?
Uważam że taka wróżba może wręcz pomóc ,np. ktoś usłyszy że znajdzie dobrą pracę i uwierzy ,wtedy zyskuje wewnętrzną pewność że mu sie to na pewno uda. tak swoją drogą to po co się nosi krzyzyki ,medaliki skoro wtedy się oddaje hołd im a nie Bogu ,po co sie wiesza w domu święte obrazy ,po co chodzi do kościoła tak można to rozumieć że oddaje się hołd innym rzeczom a nie Bogu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
mamy wrzesień - jak oceniasz wróżbę, sprawdziła się?
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Zadomowienie
|
wlasnie-jak ta wróżba?
Ja sama stawiam Tarota. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Logiczne, że jeżeli idziemy do pani Kasi, która ma salon wróżb, to płacimy jej za to, że nam powróży. Natomiast jeżeli jest to ktoś bliski, fajnie, jeżeli damy mu coś w zamian za sesję Tarota. Ciastko można przynieść chociażby. A czemu się nie dziękuje? Mi jakoś dziękują i nic się nie stało, nikomu świnki morskie nie pomarły, nawet świat się w grudniu nie skończył. Cytat:
![]() Czytania kart Tarota można się nauczyć. Tak naprawdę w Tarocie nie ma tak wiele "magii" i jakiejś "tajemniczej energii Kosmosu". ![]() Cytat:
Ja, oczywiście, katoliczką nie jestem. Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2013-01-01 o 14:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.