Jak urz±dziæ sypialniê zgodnie z feng shui? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomo¶ci

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomo¶ci Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomo¶ci? Masz ju¿ upatrzone lokum i czeka ciê remont? Dobrze trafi³e¶ - tutaj wymieniamy siê wiedz± i do¶wiadczeniem.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-06-15, 13:19   #1
lotkaHH
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32

Jak urz±dziæ sypialniê zgodnie z feng shui?

Nie wiem, czy interesujecie siê tym tematem, ale mam nadziejê, ¿e przynajmniej czê¶æ z was zna siê na rzeczy i bêdzie mi w stanie pomóc. Zaczê³am siê powoli wkrêcaæ w feng shui i chcia³abym w ten sposób urz±dziæ sypialniê. S³ysza³am, ¿e to nawet nie chodzi tylko o to, ¿e takie wnêtrze lepiej wygl±da, ale ¿e jest te¿ bardziej uporz±dkowane i przyjemniej spêdza siê w nim czas. Macie jakie¶ wskazówki co do tego jak urz±dziæ sypialniê. Zak³adam ¿e trzeba trzymaæ siê jakich¶ konkretnych zasad. Urz±dza³y¶cie mo¿e w ten sposób mieszkanie? Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii
lotkaHH jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-15, 19:58   #2
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395
Dot.: Jak urz±dziæ sypialniê zgodnie z feng shui?

Cytat:
Napisane przez lotkaHH Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, czy interesujecie siê tym tematem, ale mam nadziejê, ¿e przynajmniej czê¶æ z was zna siê na rzeczy i bêdzie mi w stanie pomóc. Zaczê³am siê powoli wkrêcaæ w feng shui i chcia³abym w ten sposób urz±dziæ sypialniê. S³ysza³am, ¿e to nawet nie chodzi tylko o to, ¿e takie wnêtrze lepiej wygl±da, ale ¿e jest te¿ bardziej uporz±dkowane i przyjemniej spêdza siê w nim czas. Macie jakie¶ wskazówki co do tego jak urz±dziæ sypialniê. Zak³adam ¿e trzeba trzymaæ siê jakich¶ konkretnych zasad. Urz±dza³y¶cie mo¿e w ten sposób mieszkanie? Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii
W feng shui nie chodzi tyle o "³adnie urz±dzone" wnêtrza, ile o ich praktyczno¶æ i dobry wp³yw na cz³owieka (nie bêdê siê rozpisywaæ bo to feng shui to szerokie pojêcie, czêsto bezsensownie mylone z jak±¶ magi±, zabobonami itp.).
Je¶li chcia³aby¶ zg³êbiæ temat poza "tu ustawiê ¶wieczkê, a tu powieszê lustersko" to nale¿a³oby przygotowaæ sobie plan mieszkania (mo¿na te¿ konkretnego pokoju) i wybraæ jedn± z metod feng shui (najpopularniejsze chyba to: trzech bram - najprostsza chyba lub wêdruj±cej gwiazdy), a potem zgodnie z tym przeanalizowaæ rozmieszczenie mebli, drzwi, okien, dodatków i zastosowaæ wybrane regu³y
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-16, 14:44   #3
AlwaysCocoChanel
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 161

ja siê niestety na tym nie znam, ale s³ysza³am ¿e s± jacy¶ eksperci od feng shui, wiêc zawsze mo¿esz siê zwróciæ do nich. to pewnie trochê kosztuje, ale jak chce siê mieæ co¶ dobrze zrobione to mo¿e warto
AlwaysCocoChanel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-17, 14:06   #4
Slowiczeq90
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 33

Ja mysle ze sypialnie feng shui mozna sobie bez problemu zaaranzowac na wlasna reke tylko trzeba sie trzymac kilku podstawowych zasad. Kiedys sie tym troche bardziej interesowalam i z tego co czytalam nie powinno sie raczej stawiac w sypialni lustro bo ono nie sprzyja energii, ktorej potrzebujemy w tym pomieszczeniu. Poza tym w sypialni powinno byc przytulnie, czyli jakies poduchy, grube zaslone, futrzaste dywany itp. Nie powinno byc zbyt wielu skosow, szczegolnie takich skierowanych w strone lozka. No i jezeli kwiaty to tylko swiezie, suszone lapia kurz i brud a tego feng shui i dobra energia nie lubia
Slowiczeq90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-21, 12:59   #5
tinka2222
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 180

No tak, sporo fajnych porad. Ja tu jeszcze mogê dorzuciæ tyle, ¿e takie pomieszczenie powinno byæ jasne, przyjemne, pe³ne ³adnych dobrze kojarz±cych siê przedmiotów. Za przyk³ad mogê wam podaæ chocia¿by co¶ takiego:

Wszystkie propozycje z xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-07-11 o 18:28 Powód: Link.
tinka2222 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-23, 13:42   #6
lotkaHH
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32

Dziêki dziewczyny za odpowiedzi. Takie wnêtrza mi w³a¶nie najbardziej pasuj±, szczególnie w przypadku sypialni. Przede wszystkim ma byæ jasno i przytulnie, a jak to jeszcze wspó³gra z feng shui to ju¿ naprawdê ¶wietnie. Eksperta akurat zatrudniaæ nie bêdê, bo pewnie brak³oby mi drobnych, ale waszych porad i propozycji chêtnie pos³ucham. Bardzo podobaj± mi siê takie obrazy z maksymami na bia³ym tle
lotkaHH jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-30, 13:03   #7
yagmursahin76
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 106

Moja mam na pocz±tku alt 2000 fascynowa³a siê FS. Wprowadzili¶my siê w tedy do nowiutkiego mieszkania i bardzo pragnê³a je urz±dziæ w zgodzie z tymi zasadami. Jednak po kilku próbach i projektach, stwierdzi³a, ¿e pewnych rzeczy po prostu nei da siê zrobiæ
yagmursahin76 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 13:32   #8
marzenaszy
Kosmetykomaniaczka

Wiadomo¶ci: 21

My równie¿ zastanawiali¶my siê nad urz±dzeniem sypialni w my¶l zasad feng shui, ostatecznie jednak uznali¶my, ¿e wystarczy nam jasna sypialnia bez zbêdnych ozdób i rozpraszaczy. Jedynym mocnym akcentem jest fototapeta z pozytywnym cytatem, który zawsze mi³o nastraja nas na pocz±tek dnia. xxx Tutaj pisz±, ¿e ciekawym sposobem urz±dzenia sypialni jest shabby chic, ale ja osobi¶cie nie umia³abym siê zrelaksowaæ w takich przestylizowanych wnêtrzach.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-07-11 o 22:10 Powód: Link.
marzenaszy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-08, 14:06   #9
panna chichotka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 155

tinka2222, mo¿esz zdradziæ sk±d ta lampa i ile kosztuje? Pasowa³aby mi do sypialni. W stylu feng shui jej akurat nie urz±dza³am, ale nie ma tam lustra i jest jasna i przestronna wiêc zak³adam ¿e nie jest temu stylowi tak bardzo na przekór
panna chichotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-11, 14:32   #10
tinka2222
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 180

Chyba nie zauwa¿y³a¶ ale napisa³am pod zdjêciami, ¿e to sfmeble. Lampa kosztuje 199 z³ ale do 15 lipca masz na ni± jak±¶ wakacyjn± promocjê wiêc mo¿esz to sobie sprawdziæ na stronie
tinka2222 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-05, 09:35   #11
ma_arta
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Ej a czy to prawda, ¿e w sypialni nie powinno byæ ro¶lin? Podobno grzej siê wtedy ¶pi czy co¶? Nigdy nie mia³am jaki¶ wiêkszych problemów ze snem, ale zaczynam siê zastanawiaæ nad tym? Nie wiem teraz czy ma siê pozbywaæ ro¶lin, a donice na taras wynie¶æ ( bo niestety nigdzie indziej siê nie pomieszcz±) czy mo¿e nie panikowaæ?
ma_arta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 13:34   #12
100club
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

Jest wiele poradników na ten temat i nawet kursy np. jak urz±dziæ sypialniê wg zasad... i wszystkie wytyczne co mo¿na co nie. My¶lê, ¿e je¶li kto¶ chce spróbowaæ z feng shui na w³asne potrzeby to ¿aden ekspert nie jest potrzebny - wystarczy poczytaæ
Co do ro¶lin w sypialni, to podobno nie s± wskazane, a je¶li ju¿ to w minimalnej ilo¶ci.
Stary 2023-01-28, 22:45   #13
arczix1989
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Aby zgodnie z feng shui urz±dziæ sypialniê, wa¿ne jest, aby zachowaæ porz±dek i harmoniê. Umie¶æ ³ó¿ko w odpowiednim miejscu, tak aby by³o skierowane w kierunku drzwi, ale nie naprzeciwko nich. Umie¶æ doniczki xxx z ro¶linami po obu stronach ³ó¿ka, co symbolizuje równowagê i harmoniê. Pamiêtaj o regularnym podlewaniu ro¶lin, aby przynosi³y one pozytywn± energiê do pomieszczenia. Unikaj te¿ umieszczania ro¶lin w pobli¿u drzwi, poniewa¿ mo¿e to blokowaæ przep³yw energii.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-03-03 o 10:22 Powód: link
arczix1989 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-02-28, 07:23   #14
MimiMoore
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Je¶li chodzi o urz±dzanie sypialni zgodnie z feng shui, to zalecane jest zastosowanie kilku zasad. Przede wszystkim trzeba zadbaæ o dobre o¶wietlenie, tak aby wnêtrze by³o jasne i przytulne. Nie powinno siê równie¿ ustawiaæ ³ó¿ka przy ¶cianie, a lepiej, aby by³o ono skierowane w stronê wej¶cia do pokoju. Warto te¿ pamiêtaæ o usuwaniu zbêdnych przedmiotów z pomieszczenia oraz wyrzucaniu wszystkich przedmiotów, które nam ju¿ nie s³u¿±. Warto te¿ zadbaæ o odpowiednie kolory ¶cian – najlepiej stosowaæ stonowane, ciep³e barwy. Przestrzeñ powinna byæ te¿ odpowiednio zorganizowana – trzeba unikaæ chaosu oraz rozrzucania rzeczy po ca³ym pokoju.
MimiMoore jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-08-27, 20:50   #15
kreatywnaaranzacja
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

£ó¿ko jest centralnym elementem sypialni. Staraj siê umie¶ciæ je w miejscu, gdzie bêdzie widoczne wej¶cie do sypialni, ale jednocze¶nie nie bêdzie na wprost drzwi wej¶ciowych. Unikaj umieszczania ³ó¿ka pod belkami czy oknami, które mog± tworzyæ presjê energetyczn±.

Pamiêtaj, ¿e Feng Shui to kompleksowa filozofia dotycz±ca harmonii przestrzeni ¿yciowej. Wybieraj±c siê do sypialni zgodnie z zasadami Feng Shui, staraj siê równie¿ s³uchaæ swoich w³asnych uczuæ i potrzeb, aby stworzyæ przestrzeñ, która jest dla Ciebie komfortowa i relaksuj±ca.
kreatywnaaranzacja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2024-05-29, 02:22   #16
anhdavid
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

My¶lê, ¿e wezg³owie ³ó¿ka nie powinno byæ skierowane w stronê toalety
anhdavid jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomo¶ci

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2024-05-29 03:22:21

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.