|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Dlaczego ona taka jest?
Ehh muszê siê wygadaæ.... Jestem aktualnie na urlopie macierzyñskim. Koñczy mi siê w czerwcu i w pa¼dzierniku wracam do pracy. Nie dlatego ¿e chcê tylko dlatego ¿e muszê. Mamy kredyt i z jednej wyp³aty by³yby trochê ciê¿ko. I z kim bym nie rozmawiala czy to kole¿anki czy dziewczyny z pracy i jak s³ysz± ¿e za nied³ugo wracam to siê dziwi± ¿e tak szybko. Wszyscy siê dziwi± tylko nie moja matka... Wczoraj siê pyta kiedy wracam do pracy i jak powiedzia³am ¿e w pa¼dzierniku to mi wyjecha³a z tekstem ¿e dlaczego dopiero wtedy, ¿e my¶la³a ¿e w czerwcu. Jak jej powiedzialam ¿e niby jak mam wróciæ w czerwcu jak w czerwcu to mi siê macierzyñski koñczy a jeszcze przecie¿ zaleg³y urlop a wychowawczy te¿ muszê i tak trochê wzi±æ, to mi odpowiedziala ¿e wydawa³o jej siê ¿e ja jej mówi³am ¿e wracam w czerwcu. Jej o to chodzi ¿e ja "siedzê" w domu a ona musi pracowaæ. W ci±¿y to samo by³o. Bo na pocz±tku chodzi³am do pracy jak da³am radê chyba przez dwa tygodnie odk±d siê dowiedzialam o ci±¿y, i dziewczyny w pracy mi mówi³y ¿e chyba chora jestem ze ja chodzê o ¿ebym siê niczym nie przejmowa³a bo dziecko jest najwa¿niejsze teraz, a matka mi tru³a ¿ebym mo¿e nie sz³a na zwolnienie bo co zrobiê jak wrócê i mnie zwolni, jakby to jedyna praca by³a i nie by³o innych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 583
|
Dot.: Dlaczego ona taka jest?
Cytat:
Powinnas kontynuuowac w poprzednich Ja akurat sie z nia zgadzam nie rozumiem chodzenia na zwolnienie w ci±¿y bez pwodu Ciaza to nie choroba Co do powrotu do pracy to jest tylko I wylacznie wasza decyzja jako rodziny ,jak cie stac siedziec w domu ,twoj maz nie ma nic przeciwko temu ze sam was bedzie utrzymywal dluzej -to siedz . Nie potrzebujesz zgody czy aprobaty matki Twoja matka sie nie zmieni dlatego skup sie na swojej rodzinie ,zyj po swojemu i przestan ja oceniac bo zachowujesz dokladnie tak samo jak ona Przesyan lazic do rodzicow ogranicz kontakt do minimum i zyj po swojemu bez oczekiwania zrozumienia z jej strony bo tego nigdy nie bylo i nie bedzie
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-28 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 600
|
Cytat:
Zgadzam siê. Po co ze wszystkiego zwierzasz siê matce skoro wiesz jaka jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 792
|
Czyli w³a¶ciwie reaguje agresj± prawie na wszystko, co mówisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Znaczy mo¿e nie agresj± ale tak jakby by³a zazdrosna ¿e ja mam lepiej ni¿ ona i chyba najwa¿niejsze ¿e nie chcieli¶my z nimi mieszkaæ. Ona sobie chyba wymy¶li³a ¿e bêdzie sobie mn± rozkazywaæ i bêdê robiæ wszystko, ¿e bêdzie mi wje¿d¿aæ na ambicjê ¿e jestem m³odsza i jestem jej córk± to moim obowi±zkiem jest jej pomagaæ (czyli robic za ni±). Kiedy¶ my¶leli¶my ¿eby z nimi mieszkaæ, jakby by³a inna i nam siê w nic nie wtr±ca³a to by wtedy mo¿na by³o. Ale jak kiedy¶ jej powiedzia³am, ¿e jak tam zamieszkamy to chcemy ¿yæ w³asnym ¿yciem i robiæ co chcemy, przyk³adowo mam ochotê sprz±taæ to sprz±tam nie mam to posprz±tam za dwa dni i nic siê nie stanie. Ale jak mi wyjecha³a z tekstem ¿e chyba nie my¶limy ¿e my bêdziemy le¿eæ a ona wokó³ nas robiæ to w tym momencie zaczêli¶my szukaæ mieszkania i robiæ wszystko ¿eby dostaæ kredyt. Teraz tam przyje¿d¿amy raz na miesi±c. I za ka¿dym razem jest taki syf, pod³oga w psich kudlach, kurzu i dziecko ma po tym chodziæ i na rêkach wszystko. Pomijaj±c ¿e mój m±¿ ma alergiê na sier¶æ. Zwróci³am jej uwagê ¿e jak chce ¿eby¶my nastêpnym razem przyjechali to ma to posprz±taæ to powiedzia³a ¿e ok, ale jak przyjechali¶my to by³o to samo, dziecko sier¶æ mia³o na nogach i rêkach, jak jej zwrocilam uwagê to stwierdzi³a ¿e sprz±ta³a. I wtedy z mê¿em ucieszyli¶my siê ¿e mieszkamy sami bo tylko siê upewnili¶my ¿e ona le¿a³a i czyta³a gazetê a mi kaza³a wszystko robiæ i zawsze bym tam by³a traktowana jak dziecko które ma obowi±zek robiæ to co powie rodzic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Chcesz ¿yæ swoim ¿yciem aby nikt siê w nie nie wtr±ca³, a dyrygujesz mama.
Jak chcesz j± odwiedziæ to j± odwied¼ i nie oczekuj ¿e sprz±tnie, czerwony dywan roz³o¿y. Co do g³ównego w±tku: mama ma prawo powiedzieæ co s±dzi, Ty masz prawo siê tym nie przejmowaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to po prostu nie przyje¿d¿ajcie, nie mo¿ecie te¿ jej ustawiaæ ¿ycia w drug± stronê. Tak jak chyba pisa³am, po co siê zwierzaæ i utrzymywaæ bliski kontakt je¶li jest to tylko problem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 583
|
Cytat:
Caly czas ten sam problem Ma pretensje do matki ze sie wtraca a tam ciagle jezdzi opowiada o wszystkim i teraz jeszcze jezdzi po jej standardach czystosci Nie podoba sie matki podejscie,matki "syf" w domu? PRZESTAN JEJ ZAWRACAC DUPE I TAM JEZDZIC problem solved Autorka zafiksowana jak ta od zdrady poprzez zwykla rozmowe z jakims facetem sprzed zwiazku W kolko macieju ten sam problem Ze tez ludzie wytzymuja z nimi w zwiazku mnie by to doprowadzilo do sza³u
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Ju¿ w poprzednim jej w±tku kilka osób pyta³o, czy w ogóle autorka czyta odpowiedzi bo ci±gle pisze to samo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1291085
Niestety znowu wygl±da na jakie¶ powa¿ne problemy emocjonalne/psychiczne. Przykre, ¿e wiêkszo¶æ w±tków na forum to albo trolle, albo osoby od których na kilometr wieje zaburzeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O, kojarzê ten w±tek, rzeczywi¶cie wygl±da jak kolejna osoba tego typu… jak przez tyle miesiêcy mo¿na nic nie zmieniæ, narzekaæ i po raz który¶ mêdlic ten sam temat. No i odpowiedzi standardowo jak krew w piach, wiêc do zobaczenia za pó³ roku pod kolejnym takim samym w±tkiem autorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.