Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbokom? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 19:57   #1
HotterThanFire
BAN stały

Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbokom?

Hej Dziewczyny naszło mnie ostatnio na zalożenie profilu na mm. Pracuje jako hostessa, wiec profesjonalne foty są mi b.potrzebne a niestety mam tylko stylizowane na japońskie z sesji do Vivy(mialam tylko 1 w zyciu profesjonalna,na wiecej mnie nie stać ) i dalam tam w portfolio te 2 japonskie(sa na szafie mojej)i jakieś amatorskie. Byłam w szoku, tyle posypało mi sie od razu propozycji sesji za fotki.. przebrnełam przez jakieś 30 pw, wykluczyłam te z innych miast bo mam sesje i brak czasu(i kasy)na dojazdy, propozycje aktów i propozycje sesji za kase. Zostało kilka ofert z mojego miasta, ale mam obawy, bo po 1:
- z trzema z tych osób gadałam juz na gg, jeden wydaje sie byc ok, ma ciekawe pf i sie wstepnie umowilam,ale jeszcze nie wiem czy nie odwołam, gadajac z drugim wszystko super ok i niby normalna sesja w plenerze ale jak zapytalam czy moge przyjśc z Tz czy kims bo sie sama boje tak 1 raz i z neta to od razu wyzwisko od k i blok a z 3 z którym juz przeszlam na gg bylo ok i nagle wyjechał z tekstem ze on musi widziec moje reakcje jak pieszcze sutki róża (ze niby do zdjęć :/)i ze Tz nie musi wiedzieć..
- umawialabym sie z obcymi osobami poznanymi na necie a nie zawsze mialby kto ze mna isc i musialabym isc sama a róznie to bywa w zyciu..

Miała ktoraś styczność z tym max models? udalo wam sie poumawiac na jakieś ładne zdjecia do portfolio? ja najpierw bylam zachwycona, ale po rozmowie z 3 z 14 delikwentów z mojego miasta, nieco mi sie odechciało, bo najpierw byla mowa o sesji w plenerze, sniegu i portretach a potem dostaje teksty(kopiuje z rozmowy z gg przed chwila):

Max maxmodels
20:05:39
a dotykana roza po piersiach?
Max maxmodels
20:23:52
a jak roza ma wywolac reakcje na Tobie
20:24:03
nie pieszczac calych
ja
20:31:56
pisałam ze akty odpadaja.
Max maxmodels
20:33:29
sprobujmy
20:33:32
ja
20:33:40
odpada
Max maxmodels
20:34:43
moze co sesja
20:34:53
troche wiecej zsuniemy?
ja
20:35:03
nie i przestan bo sie nawet na portret ftp nie zgodze
Max maxmodels
20:35:57
nie chcialabys wiedzie jak Papierska
20:36:02
wygrala
20:36:05
top model
ja
20:36:25
pokazaniem cycków
20:36:34
ale ja bym w top model ich nie pokazala na cala polske'
20:36:39
najwyzej bym wyleciala;P

Max maxmodels
20:36:51
nie o to chodzi
20:36:54
inne tez pokazaly
20:37:07
chodzi o to co musiala
20:37:09
zrobic
by ich przekonac
20:37:26
mam kolege
20:37:34
jest dziennikarzem w Warszawie
Max maxmodels
20:40:11
fajna impreza sama z Tyszka i Wolinskim

ja
20:41:04
czyli <sex> :/ ? nie wierze, ale ok...........

Max maxmodels
20:41:39
bardzo wyrafinowane
20:41:42
i ostre
20:41:51
Tyszka jest bi

Teraz nie wiem czy kasować tam konto, czy nie, bo nawet jak trafie na kogos wydajacego sie normalnego, z fajnym portfolio bede sie bala... ktos miał styczność z tym portalem? Moze to tylko wyglada na taki fajny a przyciaga samych zboczeńców?
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 20:03   #2
201711060955
Konto usunięte

Dot.: Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbo

nigdy nie poszłabym na spotkanie w sprawie sesji z kimkolwiek kto wcześniej proponował/mówił coś o aktach i takie gadki jak tu wkleiłaś
toż to lekkomyślność i głupota
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 20:07   #3
HotterThanFire
BAN stały

Dot.: Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbo

nie no, koleś u mnie jesrt juz skreslony po tym rzecz jasna, ale przez tych 2 co tak trafiłam sie zraziłam do całego portalu że co 2 to jakiś zbok który nie wiadomo co mi zrobi.. dlatego chce wiedzieć czy któras miala w ogole stycznośc z tym portalem i na jakieś sesje chodziła
Stary 2011-01-20, 20:33   #4
crippled
Wtajemniczenie

Mam konto na maxmodels od 2 lat. Od razu przyszłam tam z profesjonalnymi zdjęciami (które wcześniej sama sobie załatwiłam), a później poszło jak z płatka. Jedna sesja za drugą, pokaz mody (nic prestiżowego, ale mała kasa wpadła), propozycje sesji do katalogu z bielizną, eventy... Było tego trochę.

Od niedawna jestem modelką, dostałam się do agencji, między innymi dzięki maxmodels i dalej staram się rozwijać w tym kierunku.

Łatwo nie jest, więc nie można spodziewać się, że po tygodniu w portfolio będzie 340 dobrych zdjęć, a skrzynka pocztowa będzie uginała się od nadmiaru propozycji, ale myślę, że warto spróbować i umawiać się nawet ze średnio dobrymi fotografami po to żeby nabrać doświadczenia. Bo pozowanie wbrew pozorom nie jest takie proste.
Stary 2011-01-20, 20:35   #5
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Trafiłaś na pacanów, ale nie zrażaj się Przede wszystkim jeśli ktoś nalega na akt i jeszcze puszcza aluzje to ucinaj od razu mówiąc, że nie jesteś zainteresowana i dziękujesz w takim razie. Patrz na referencje fotografów - tych, którzy mają dobre portfolio i dużo pozytywnych opinii nie musisz się obawiać

Ja siedzę co prawda z drugiej strony, bo mam konto jako fotograf na max models, ale umówiłam się za pośrednictwem tego portalu już na kilka sesji i nikt mnie nie porwał ani nie okradł Trzeba tylko dobrze szukać i rozsądnie wybierać
Stary 2011-01-20, 20:39   #6
HotterThanFire
BAN stały

no, w sumie Ci 2 co pisali teksty typu jak wkleiłam mieli w PF kilka fot i to takich na maxa amatorskich, ze ja lepiej bym zrobila, zero referencji i komentarzy od ludzi a foty nap[rawde tragedia a doswiadczenie sobie wpisali srednie xD widac w sumie bylo ze oszusci jacys
Stary 2011-01-20, 20:45   #7
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
no, w sumie Ci 2 co pisali teksty typu jak wkleiłam mieli w PF kilka fot i to takich na maxa amatorskich, ze ja lepiej bym zrobila, zero referencji i komentarzy od ludzi a foty nap[rawde tragedia a doswiadczenie sobie wpisali srednie xD widac w sumie bylo ze oszusci jacys
To takich omijaj po prostu od razu Ja miałam nieszczęście trafić na portfolio i stronę pewnego pana fotografa z doświadczeniem deklarowanym jako "duże" i miałam wrażenie, że gość zainwestował w sprzęt studyjny tylko po to, żeby sobie cycki pooglądać i jeszcze na tym zarobić - bierze parę stówek od sesji, a zdjęcia są momentami nie są nawet słabe, tylko wręcz niesmaczne... No ale cóż, klientki są i biznes się kręci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 20:48   #8
HotterThanFire
BAN stały

heh no ten jeden co ja trafiłam to w ogóle fotografa udawal i usiłował mnie namówić na sesje w jego mieszkaniu ze smyraniem róża po cyckach i tam xDD i to jeszcze FTP a w PF miał kilka tak beznadziejnych fot ze szok,masakra, a jak mu na koncu pocisnełam od zboczenca ktory szuka naiwnych zeby cycki poogladac to nie zaprzeczył xDDD boje sie teraz ze wciaz na takich bede trafiać :/
Stary 2011-01-20, 21:04   #9
muszynianka
Zakorzenienie

eee... to dziwne. znam osoby które całkiem dobrze funkcjonuję na portalu maxmodels i jeszcze nie sparzyły się zboczeństwem. trafiłaś na jakiegoś patafiana znajdziesz kogoś normalnego, tylko szukać musisz :P
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 21:06   #10
HotterThanFire
BAN stały

no, pocieszyłyście mnie w sumie to nawet nie szukałam, jestem w trakcie rozpatrywania pw no i niestety, naciełam się 2x, ale to tez moglam przewidzieć bo braku/beznadziejnych kilku fotkach i dziwnych tekstach o cyckach od poczatku xD
Stary 2011-01-20, 21:11   #11
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
no, pocieszyłyście mnie w sumie to nawet nie szukałam, jestem w trakcie rozpatrywania pw no i niestety, naciełam się 2x, ale to tez moglam przewidzieć bo braku/beznadziejnych kilku fotkach i dziwnych tekstach o cyckach od poczatku xD
Spróbuj też szukać na własną rękę, a nie ograniczaj się tylko do tych, którzy do Ciebie napiszą
Stary 2011-01-20, 21:48   #12
skazana_na_bluesa
.

patrz po zdjeciach i referencjach wielu moich znajomych z agencji fotograficznej szuka modelek przez mm i nie sa to zboczency
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 21:51   #13
HotterThanFire
BAN stały

no, pewnie wiele tez jest normalnych i wartosciowych fotografów tylko ja oczywiscie mialam pechaaaa a jeszcze z tym 1 sie niepotrzebnie w dyskusje wdałam i dalam sie naobrażać zanim go zablokowalam, eh.. pecha mam
Stary 2011-01-20, 21:52   #14
blackamor
Zakorzenienie

Każdy zna powiedzonko "Są ludzie i parapety" i tak też jest na MM Może poszukaj sobie pani fotograf?
Stary 2011-01-20, 22:06   #15
anka.d
Wtajemniczenie

badz asertywna i po prostu nie wchodz w dalsza dyskusje jak na takiego trafisz.

ja tam konta nie mam, ale bliska kolezanka tak i ze wzgledu na oryginalna urode (zielone oczy i ognistorude włosy) ma dość duze 'wziecie'. nie jest profesjonalistka, ale jest fotogeniczna i dobrze dogaduje sie z fotografami (chwala ja za dobre wykonywanie polecen ).
z tego co wiem nie miala przykrych niespodzianek, umawia sie z osobami ktore maja juz jakies portfolio, w koncu zgodzila sie na sesje w bieliznie, na ktorej oprocz fotografa i makijazystki byl obecny rowniez jej mąż - fotograf nie mial nic przeciwko, a ona czula sie komfortowo.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 22:20   #16
eyo
Zakorzenienie

nie wiem po co w ogóle ciągnąć rozmowy z takimi osobnikami... bo ja bym rozmowę z tym panem skończyła po pierwszej linijce - no ale każdy ma swoje standardy

co do maxm - cóż, wszędzie tak jest że zanim się dobrze trafi trzeba się naszukać
nie zrażaj się tylko szukaj dalej a w końcu trafisz na kogoś kto tam szuka ludzi do współpracy a nie taniej okazji i wrażeń

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 22:40   #17
HotterThanFire
BAN stały

dzieki dziewczyny, pomoglo mi to troche a juz myslalam ze to jakis lewy portal..
Stary 2011-01-21, 00:35   #18
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Oszusci nie oszusci, ale niestety spora cześć fotografów na tym portalu po prostu kupiło sobie cyfrówkę i szukają naiwnych dziewuszek, którym będą mogli pstrykać zdjęcia nago.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 05:31   #19
rabid
Zadomowienie

Z tego co widzę, więcej tam niespełnionych ginekologów niż artystów - niezależnie od wielkości portfolio i ilości referencji, co najmniej dziewięciu na dziesięć ewidentnie zostało fotografami żeby sobie pooglądać. No powiedz mi, że na przykład tego pana interesuje sztuka:
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5443215
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5453381
albo że tego interesują przynajmniej dobre zdjęcia:
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5131951
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=289587

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2011-01-21 o 05:33
rabid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 11:59   #20
skazana_na_bluesa
.

widzisz, sztuka to pojecie bardzo szerokie niedawno przegladalam akty na digarcie. i tamte byly o niebo gorsze. a co mnie najbardziej zmartwilo - mialy szeroka rzesze fanow. byly to "zdjecia artystyczne" jak np. babka zabawia sie gumowym penisem.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 17:25   #21
HotterThanFire
BAN stały

masakra, ze niektórym wydaje sie ze to sztuka a te biedne kobitki sa takie naiwne eh..

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
widzisz, sztuka to pojecie bardzo szerokie niedawno przegladalam akty na digarcie. i tamte byly o niebo gorsze. a co mnie najbardziej zmartwilo - mialy szeroka rzesze fanow. byly to "zdjecia artystyczne" jak np. babka zabawia sie gumowym penisem.
Stary 2011-01-21, 19:01   #22
201712190924
Konto usunięte

Mam konto fotografa na maxmodels, zrobilam kilkadziestas sesji za pośrednictwem tego portalu i póki co, zadna przykra sytuacja mnie nie spotkała. z tym, że ja nie pozuję, tylko fotografuje, więc to jednak inna sytuacja. kilka moich modelek skarżyło się na niemoralne propozycje itd., ale to nie jest standard. wiekszość bardzo sobie chwali wspolprace za pośrednictwem tego portalu. jednak trzeba uważać.
przede wszystkim trzeba sprawdzać referencje. zawsze doradzam moim modelkom, żeby ignorowaly zaproszenia od osob, ktore nie mają żadnych referencji lub mają ich bardzo mało, poniewaz to troche niebezpieczne.
poza tym na początek radzę ci znaleźć jakiegoś dobrego fotografa z twojej okolicy, z dobrymi referencjami, fajnymi zdjeciami itd., zapłacić mu pare stów i miec choc jedną porzadna sesje w portfolio na start. wtedy bedziesz dostawać powazniejsze propozycje. buracy pewnie będą pisać nadal ale na pewno zaczną sie odzywac tez lepsi fotografowie i będziesz miala w czym wybierac nie tylko ze względu na ilość, ale i na jakość.
jest szansa, ze ktos z dobrym portfolio sam cię zauwazy, bo jestes bardzo ladna, ale czasem warto wydac troche kasy i miec super zdjecia na start. tym bardziej, że jest tam sporo osób, które nie zajmują się tym długo, robia to amatorsko, ale mają talent i robią świetne zdjecia, a sesje u nich nie są drogie. mozesz zrobic fajna sesje juz i za 200 zł.

poza tym, tak: jeśli się boisz zboczeńców, to znajdz moze fotografa-kobietę na początek. zobaczysz, czy ci sie spodoba i zdecydujesz, co dalej. jak juz poznasz kilku fotografow, to później masz z górki, poniewaz wiele osob sie ze sobą zna i potem możesz chodzic na sesje do osob, ktore polecił ci np. inny fotograf osobiscie i jest to już bardziej bezpieczne. ja często polecam moim modelkom swoich znajomych

ogólnie uważam portal za bardzo fajny, poznalam tam sporo fajnych ludzi, wiele sie nauczyłam i spedzilam miło czas na sesjach mozna sie natknac na buraków, ale to tak, jak wszedzie niestety.

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2011-01-21 o 19:02
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 19:04   #23
crippled
Wtajemniczenie

rabid, to może dla odmiany coś wartego obejrzenia ; )

http://www.maxmodels.pl/prymitywizm.html

Edytowane przez crippled
Czas edycji: 2011-01-21 o 19:05
crippled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 21:37   #24
Kloe
Zadomowienie

Nie mam konta na mm, ale znam osoby co mają i chyba faktycznie źle trafiłaś, nie zrażaj się od razu. Drażni mnie za to inna kwestia, patrząc już po mojej znajomej - dziewczyna w moim wieku (18 lat) robiła parokrotnie akty, zdjęcia na profilu mm są, na dodatek jako nazwę użytkownika ma swoje imię i nazwisko. Czy tylko dla mnie jest to głupie, niepoważne i dziwne? Każdy praktycznie może ją znaleźć, zobaczyć "to i owo". Ja bym tak nie poświęcała się dla "sztuki".
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 21:39   #25
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kloe Pokaż wiadomość
Nie mam konta na mm, ale znam osoby co mają i chyba faktycznie źle trafiłaś, nie zrażaj się od razu. Drażni mnie za to inna kwestia, patrząc już po mojej znajomej - dziewczyna w moim wieku (18 lat) robiła parokrotnie akty, zdjęcia na profilu mm są, na dodatek jako nazwę użytkownika ma swoje imię i nazwisko. Czy tylko dla mnie jest to głupie, niepoważne i dziwne? Każdy praktycznie może ją znaleźć, zobaczyć "to i owo". Ja bym tak nie poświęcała się dla "sztuki".
Moje koleżaneczki to samo Nagie foteczki i widzieli je już pewnie wszyscy, a na pewno ludzie z klasy i pani od angielskiego zawodowego
Stary 2011-01-21, 21:51   #26
HotterThanFire
BAN stały

i właśnie dlatego ja zaznaczyłam, że nie chce aktow akty moge sobie zawsze zrobic sama/z przyjaciołka jako fotograf dla mojego Tz i tylko dla niego.. jakos glupio bym sie czula, wiedzac ze jak ktos wygoogluje moje imie i nazwisko zobaczy moje cycki i nie tylko xD
Stary 2011-01-21, 21:54   #27
Lanna43
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kloe Pokaż wiadomość
Wszystko zalezy od aktow . Niektore zdjecia sa takie , ze doslownie nic na nich nie widac , sa tez piekne . Inne zas mozna nazwac zwykla pornografia . Jednak wrzucanie czegos takiego na nk czy inne portale jest jednak glupota .
Lanna43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 20:04   #28
kasko2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Z tego co widzę, więcej tam niespełnionych ginekologów niż artystów - niezależnie od wielkości portfolio i ilości referencji, co najmniej dziewięciu na dziesięć ewidentnie zostało fotografami żeby sobie pooglądać. No powiedz mi, że na przykład tego pana interesuje sztuka:
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5443215
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5453381
albo że tego interesują przynajmniej dobre zdjęcia:
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5131951
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=289587
Widzę, że ktoś tu nie ma pojęcia o czym pisze...oczywiście najlepiej w ten sposób można zwrócić uwagę na siebie, ale proszę nie kosztem innych osób! Masz prawo do swojej oceny zdjęć, ale nie masz prawa obrażać tych którzy mają inne niż ty podejście do życia (i do sztuki) Myślę, że nie jesteś znawcą i nie masz pojęcia co to takiego sztuka. Obrażając fotografa, obrażasz też modelkę która sama z własnej woli pozuje do takich zdjęć jakie chce. Sam mam konto na MM i miałem już sporo sesji z modelkami za pośrednictwem tego portalu. Było różnie...czasem dziewczyny nie przychodziły na umówioną sesję bez słowa wytłumaczenia, ale generalnie współpraca jest dobra. Wiem, że są fotografowie którzy mają problemy z podejściem do modelek, ale mnie to nie dotyczy! i nie życzę sobie aby ktoś moje zdjęcia prezentował z komentarzem... "albo że tego interesują przynajmniej dobre zdjęci" ...poczytaj opinie do moich zdjęć i preferencje od modelek z którymi współpracowałem a przekonasz się czy to co napisałeś(łaś) jest prawdą. I jeszcze jedno...mam w portfolio 319 zdjęć, a Ty zamieściłeś(łaś) dwa wybrane...dlaczego? czy to jest uczciwe zaprezentowanie pracy fotografa? to wystarczająco świadczy o twoich intencjach.
http://www.maxmodels.pl/kasko.html

HotterThanFire - zawsze możesz przed sesją skontaktować się z modelkami które miały wcześniej sesje z danym fotografem i od nich dowiesz się więcej o takim człowieku, o jego podejściu do modelki i sposobie pracy...to nic nie kosztuje, a wiele wyjaśnia
kasko2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-04, 10:37   #29
biedronka91
Zakorzenienie

Trzeba uważać dziewczyny, jednak rozsądne przejrzenie oferty i portfolio fotografa zdecydowanie pozwala ocenić, czy jest to profesjonalista czy nie.
Stary 2011-02-06, 11:47   #30
Malwiana
Zadomowienie

Dlatego wg mnie na początek lepiej zrobić sobie dobrą sesje u porządnego fotografa i potem zgłaszać się do sesji FTP już z własnym z portfolio.
Bo właśnie pseudo-fotografowie zboczeńcy najbardziej czają się na dziewczyny zupełnie bez doświadczenia, licząc na to, że będzie chciała mieć jakiekolwiek zdjęcia i się zgodzi.

A fajną sesję można zrobić całkiem niedrogo. Ja w Warszawie znalazłam sobie fotografa za 250zł (a w zasadzie dwóch, bo robią zdjęcia razem) a jeszcze dziewczyna przed zdjęciami maluje i pomaga w trakcie sesji. Nie wiem czy tu można wklejac linki, jak coś to piszcie na priv.

Malwiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości