|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbokom?
Hej Dziewczyny
![]() ![]() - z trzema z tych osób gadałam juz na gg, jeden wydaje sie byc ok, ma ciekawe pf i sie wstepnie umowilam,ale jeszcze nie wiem czy nie odwołam, gadajac z drugim wszystko super ok i niby normalna sesja w plenerze ale jak zapytalam czy moge przyjśc z Tz czy kims bo sie sama boje tak 1 raz i z neta to od razu wyzwisko od k i blok ![]() ![]() - umawialabym sie z obcymi osobami poznanymi na necie a nie zawsze mialby kto ze mna isc i musialabym isc sama a róznie to bywa w zyciu.. Miała ktoraś styczność z tym max models? udalo wam sie poumawiac na jakieś ładne zdjecia do portfolio? ja najpierw bylam zachwycona, ale po rozmowie z 3 z 14 delikwentów z mojego miasta, nieco mi sie odechciało, bo najpierw byla mowa o sesji w plenerze, sniegu i portretach a potem dostaje teksty(kopiuje z rozmowy z gg przed chwila ![]() Max maxmodels 20:05:39 a dotykana roza po piersiach? Max maxmodels 20:23:52 a jak roza ma wywolac reakcje na Tobie 20:24:03 nie pieszczac calych ja 20:31:56 pisałam ze akty odpadaja. Max maxmodels 20:33:29 sprobujmy 20:33:32 ja 20:33:40 odpada Max maxmodels 20:34:43 moze co sesja 20:34:53 troche wiecej zsuniemy? ![]() ja 20:35:03 nie i przestan bo sie nawet na portret ftp nie zgodze Max maxmodels 20:35:57 nie chcialabys wiedzie jak Papierska 20:36:02 wygrala 20:36:05 top model ja 20:36:25 pokazaniem cycków 20:36:34 ale ja bym w top model ich nie pokazala na cala polske' 20:36:39 najwyzej bym wyleciala;P Max maxmodels 20:36:51 nie o to chodzi 20:36:54 inne tez pokazaly 20:37:07 chodzi o to co musiala 20:37:09 zrobic by ich przekonac 20:37:26 mam kolege 20:37:34 jest dziennikarzem w Warszawie Max maxmodels 20:40:11 fajna impreza sama z Tyszka i Wolinskim ![]() ja 20:41:04 czyli <sex> :/ ? nie wierze, ale ok........... Max maxmodels 20:41:39 bardzo wyrafinowane 20:41:42 i ostre 20:41:51 Tyszka jest bi Teraz nie wiem czy kasować tam konto, czy nie, bo nawet jak trafie na kogos wydajacego sie normalnego, z fajnym portfolio bede sie bala... ktos miał styczność z tym portalem? Moze to tylko wyglada na taki fajny a przyciaga samych zboczeńców? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbo
nigdy nie poszłabym na spotkanie w sprawie sesji z kimkolwiek kto wcześniej proponował/mówił coś o aktach i takie gadki jak tu wkleiłaś
![]() toż to lekkomyślność i głupota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Maxmodels.pl - szansa na zrobienie super sesji za free, czy wystawianie sie zbo
nie no, koleś u mnie jesrt juz skreslony po tym rzecz jasna, ale przez tych 2 co tak trafiłam sie zraziłam do całego portalu że co 2 to jakiś zbok który nie wiadomo co mi zrobi.. dlatego chce wiedzieć czy któras miala w ogole stycznośc z tym portalem i na jakieś sesje chodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mam konto na maxmodels od 2 lat. Od razu przyszłam tam z profesjonalnymi zdjęciami (które wcześniej sama sobie załatwiłam), a później poszło jak z płatka. Jedna sesja za drugą, pokaz mody (nic prestiżowego, ale mała kasa wpadła), propozycje sesji do katalogu z bielizną, eventy... Było tego trochę.
Od niedawna jestem modelką, dostałam się do agencji, między innymi dzięki maxmodels i dalej staram się rozwijać w tym kierunku. Łatwo nie jest, więc nie można spodziewać się, że po tygodniu w portfolio będzie 340 dobrych zdjęć, a skrzynka pocztowa będzie uginała się od nadmiaru propozycji, ale myślę, że warto spróbować i umawiać się nawet ze średnio dobrymi fotografami po to żeby nabrać doświadczenia. Bo pozowanie wbrew pozorom nie jest takie proste.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Trafiłaś na pacanów, ale nie zrażaj się
![]() ![]() Ja siedzę co prawda z drugiej strony, bo mam konto jako fotograf na max models, ale umówiłam się za pośrednictwem tego portalu już na kilka sesji i nikt mnie nie porwał ani nie okradł ![]() ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
no, w sumie Ci 2 co pisali teksty typu jak wkleiłam mieli w PF kilka fot i to takich na maxa amatorskich, ze ja lepiej bym zrobila, zero referencji i komentarzy od ludzi a foty nap[rawde tragedia a doswiadczenie sobie wpisali srednie xD widac w sumie bylo ze oszusci jacys
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
heh no ten jeden co ja trafiłam to w ogóle fotografa udawal i usiłował mnie namówić na sesje w jego mieszkaniu ze smyraniem róża po cyckach i tam xDD i to jeszcze FTP a w PF miał kilka tak beznadziejnych fot ze szok,masakra, a jak mu na koncu pocisnełam od zboczenca ktory szuka naiwnych zeby cycki poogladac to nie zaprzeczył xDDD boje sie teraz ze wciaz na takich bede trafiać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
eee... to dziwne. znam osoby które całkiem dobrze funkcjonuję na portalu maxmodels i jeszcze nie sparzyły się zboczeństwem. trafiłaś na jakiegoś patafiana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
no, pocieszyłyście mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
.
|
patrz po zdjeciach i referencjach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
no, pewnie wiele tez jest normalnych i wartosciowych fotografów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Każdy zna powiedzonko "Są ludzie i parapety" i tak też jest na MM
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
badz asertywna i po prostu nie wchodz w dalsza dyskusje jak na takiego trafisz.
ja tam konta nie mam, ale bliska kolezanka tak i ze wzgledu na oryginalna urode (zielone oczy i ognistorude włosy) ma dość duze 'wziecie'. nie jest profesjonalistka, ale jest fotogeniczna i dobrze dogaduje sie z fotografami (chwala ja za dobre wykonywanie polecen ![]() z tego co wiem nie miala przykrych niespodzianek, umawia sie z osobami ktore maja juz jakies portfolio, w koncu zgodzila sie na sesje w bieliznie, na ktorej oprocz fotografa i makijazystki byl obecny rowniez jej mąż - fotograf nie mial nic przeciwko, a ona czula sie komfortowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie wiem po co w ogóle ciągnąć rozmowy z takimi osobnikami... bo ja bym rozmowę z tym panem skończyła po pierwszej linijce - no ale każdy ma swoje standardy
co do maxm - cóż, wszędzie tak jest że zanim się dobrze trafi trzeba się naszukać nie zrażaj się tylko szukaj dalej a w końcu trafisz na kogoś kto tam szuka ludzi do współpracy a nie taniej okazji i wrażeń
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
dzieki dziewczyny, pomoglo mi to troche a juz myslalam ze to jakis lewy portal..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Z tego co widzę, więcej tam niespełnionych ginekologów niż artystów - niezależnie od wielkości portfolio i ilości referencji, co najmniej dziewięciu na dziesięć ewidentnie zostało fotografami żeby sobie pooglądać. No powiedz mi, że na przykład tego pana interesuje sztuka:
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5443215 http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5453381 albo że tego interesują przynajmniej dobre zdjęcia: http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=5131951 http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=289587
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2011-01-21 o 05:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
widzisz, sztuka to pojecie bardzo szerokie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
masakra, ze niektórym wydaje sie ze to sztuka a te biedne kobitki sa takie naiwne eh..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Mam konto fotografa na maxmodels, zrobilam kilkadziestas sesji za pośrednictwem tego portalu i póki co, zadna przykra sytuacja mnie nie spotkała. z tym, że ja nie pozuję, tylko fotografuje, więc to jednak inna sytuacja. kilka moich modelek skarżyło się na niemoralne propozycje itd., ale to nie jest standard. wiekszość bardzo sobie chwali wspolprace za pośrednictwem tego portalu. jednak trzeba uważać.
przede wszystkim trzeba sprawdzać referencje. zawsze doradzam moim modelkom, żeby ignorowaly zaproszenia od osob, ktore nie mają żadnych referencji lub mają ich bardzo mało, poniewaz to troche niebezpieczne. poza tym na początek radzę ci znaleźć jakiegoś dobrego fotografa z twojej okolicy, z dobrymi referencjami, fajnymi zdjeciami itd., zapłacić mu pare stów i miec choc jedną porzadna sesje w portfolio na start. wtedy bedziesz dostawać powazniejsze propozycje. buracy pewnie będą pisać nadal ![]() jest szansa, ze ktos z dobrym portfolio sam cię zauwazy, bo jestes bardzo ladna, ale czasem warto wydac troche kasy i miec super zdjecia na start. tym bardziej, że jest tam sporo osób, które nie zajmują się tym długo, robia to amatorsko, ale mają talent i robią świetne zdjecia, a sesje u nich nie są drogie. mozesz zrobic fajna sesje juz i za 200 zł. poza tym, tak: jeśli się boisz zboczeńców, to znajdz moze fotografa-kobietę na początek. zobaczysz, czy ci sie spodoba i zdecydujesz, co dalej. jak juz poznasz kilku fotografow, to później masz z górki, poniewaz wiele osob sie ze sobą zna i potem możesz chodzic na sesje do osob, ktore polecił ci np. inny fotograf osobiscie i jest to już bardziej bezpieczne. ja często polecam moim modelkom swoich znajomych ![]() ogólnie uważam portal za bardzo fajny, poznalam tam sporo fajnych ludzi, wiele sie nauczyłam i spedzilam miło czas na sesjach ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2011-01-21 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
rabid, to może dla odmiany coś wartego obejrzenia ; )
http://www.maxmodels.pl/prymitywizm.html
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2011-01-21 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Nie mam konta na mm, ale znam osoby co mają i chyba faktycznie źle trafiłaś, nie zrażaj się od razu. Drażni mnie za to inna kwestia, patrząc już po mojej znajomej - dziewczyna w moim wieku (18 lat) robiła parokrotnie akty, zdjęcia na profilu mm są, na dodatek jako nazwę użytkownika ma swoje imię i nazwisko. Czy tylko dla mnie jest to głupie, niepoważne i dziwne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
i właśnie dlatego ja zaznaczyłam, że nie chce aktow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.maxmodels.pl/kasko.html HotterThanFire - zawsze możesz przed sesją skontaktować się z modelkami które miały wcześniej sesje z danym fotografem i od nich dowiesz się więcej o takim człowieku, o jego podejściu do modelki i sposobie pracy...to nic nie kosztuje, a wiele wyjaśnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Trzeba uważać dziewczyny, jednak rozsądne przejrzenie oferty i portfolio fotografa zdecydowanie pozwala ocenić, czy jest to profesjonalista czy nie.
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dlatego wg mnie na początek lepiej zrobić sobie dobrą sesje u porządnego fotografa i potem zgłaszać się do sesji FTP już z własnym z portfolio.
Bo właśnie pseudo-fotografowie zboczeńcy najbardziej czają się na dziewczyny zupełnie bez doświadczenia, licząc na to, że będzie chciała mieć jakiekolwiek zdjęcia i się zgodzi. A fajną sesję można zrobić całkiem niedrogo. Ja w Warszawie znalazłam sobie fotografa za 250zł (a w zasadzie dwóch, bo robią zdjęcia razem) a jeszcze dziewczyna przed zdjęciami maluje i pomaga w trakcie sesji. Nie wiem czy tu można wklejac linki, jak coś to piszcie na priv.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.