![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pigułki anty - jakie ceny?
Czy ktoś wie może, gdzie można znaleźć aktualny cennik pigułek antykoncepcyjnych (może jakiś link?) ? Albo ewentualnie, które pigułki można kupić za cenę do 20zł (poza Diane 35)? Niedługo wybieram się do lekarza, chciałabym zmienić tabletki, ale muszę wiedzieć, na które mogę sobie pozwolić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pigułki anty - jakie ceny?
Microgynon około 9 zł i jego odpowiednik Stediril za 3 zł.
Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzeczywiscie sa dobre? bo mi sie cos ta cena nie podoba. Prosze o jakies informacje od osob ktore je uzywaja ![]() pozdr. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Mrs Mrau
|
no włąsnie ja też jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś jeszcze Rigevidon był niedrogi. Nie wiem jak teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja brałam Microgynon przez 3 lata, ale niedawno lekarz powiedział mi, że są tabletki, które mają taki sam skład jak Microgynon tylko, że są tańsze. To właśnie Stediril. Byłam w szoku jak za 3 opakowania zapłaciłam ponad 9 zł. Właśnie kończę 3 opakowanie i jest wszystko ok. Nie tyje, nie mam żadnych skutków ubocznych. Poza tym uregulowała mi się miesiączka, jeste bezbolesna i...urosły mi piersi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
O to ceny:
Microgynon 21: - 21 tabl. - 9,58 zł - 63 tabl. - 28,73 zł Rigevidon - 21 tabl. - 9,58 zł Stediril 30 - 21 draż. - 9,58 zł Diane 35: - 21 tabl. - 21,52 zł - 63 tabl. - 62,70 zł - mercilon - 26 zł, - marvelon - 21 zł, - cilest - 26 zł, - harmonet - 28 zł, Nie wiem na ile one są aktualne ale skopiowałam to ze strony http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3375
![]() |
#9 |
Mrs Mrau
|
a ja ciemnota nie miałam o nich pojęcia :/ dzięki GosiKK za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Logest ok. 33 zł (po 37 zł też widziałam
![]() Yasmine 42 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja biorę Harmonet bo ma najmniejszą dawkę hormonów.Niestety nieźle za ta przyjemność bule
![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisalam wczesniej, biore je od 3 lat. Na poczatku przytylam 5 kg, ale wiecej skutkow ubocznych nie mialam. Po 3 miesiacach wrocilam do starej wagi i juz nie przytylam wiecej, piersi mi tez urosly, poza tym czuje sie dobrze, problemow zadnych nie mam. Tabletki polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]()
No w młodości lepiej nie szaleć z tymi hormonami...
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
brałam cilest- jak zaczynałam kupować kosztował 25,36 a potem podskoczył do 30 z groszami
teraz mam janinke i jak zaczynałam brać to było nowe i kosztowała ok 40 zł a teraz płace 33 do 35 - w zależności od apteki
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja za Rigevidon przedwczoraj zapłaciłam 7 zł z kawałkiem. Brałam je wcześniej i teraz do niech wróciłam. Są ok. Nic mi po nich nie było. Piersi urosły o prawie 1 rozmiar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja biorę Cilest i zawsze jak idę kupić to muszę mieć przygotowane 35 zł bo nigdy nie wiadomo ile za nie zapłace (a zawsze kupuje w tej samej aptece). Raz płacę 29 zł z groszami, raz 32 a ostatnio o zgrozo 36 zl... zdzierstwo !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja biore novynette i płace ok 28 zl
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję, że mój lekarz uwzględni cienki portfel licealistki i wybierze dla mnie tabletki z tych trzech proponowanych. Diane 35 mają dla mnie odpowiednią cenę, ale biorę je już rok, cera mi się poprawiła, i przydałoby się zmienić na coś typowo antykoncepcyjnego. Zobaczymy w poniedziałek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witam, ja od 4 lat biorę Logest i jestem bardzo zadowolona, choć cenę ma nienajniższą (35zł). Na skutki uboczne nie narzekam. A jeżeli chodzi o Diene to mój lekarz mówił, że po jej odstawieniu następuje blokada miesiączki i bardzo długo trzeba na niądługo trzeba na nią "czekać" a nawet wywoływać lekami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę Regulon. Kosztuje on ok. 25 zł. "Jest delikatny"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
biore Novynette->brak skutków ubocznych i kosztują ok.23-25 zł w zależności od apteki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja to się tak zastanawiam od jakiegoś czasu... że chyba "komuś" tu zależy na tym,żeby jak najmniej kobiet stosowało tabletki i nne "wynalazki" typu plasterki...
![]() Jednocześnie tyle się mówi o młodych matkach.. a nie myśli się właśnie o cenach.. skąd takie młode dziewczyny (jak my ![]() Ja na początku mojej "przygody" z tabletkami brałam Mercilon- kosztował mnie jakieś 36 zł? jakoś tak... nie pamiętam. Potem brałam Diane -kosztowała 10 zł. ale efekt.. pożal sie Boże.. więc przestałam. I teraz ginekolog przepisał mi yasmine za 42 zł!!! ![]() I już sama nie wiem co mam robić... Lekka przesada... powinni się tym zająć... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Masz rację jaszmurko... Później się dziwimy, że w najbiedniejszych rodzinach jest po dziesięcioro dzieci. Wiadomo - facet "musi" - a każde opakowanie chociażby gumek to spore obciążenie dla domowego budżetu, więc nie używa się żadnych środków, lub tylko nieskutecznych metod naturalnych. Gdyby leki były tańsze, może nie byłoby takiej biedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Jaszmurko, co racja, to racja. Ja jak była pierwszy raz u ginekologa poprosiłam o możliwie najtańsze tabletki. Przepisał mi Microgynon, ale to i tak dla mnie za dużo (26 zł na 3 miesiące) Teraz jestem zadowolona, bo Stediril jest świetny i tani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ja brałam microgynon tak jak pisały dziewczyny za około 9:00 zadnych skutków ubocznych,tylko ze coś za coś-te tabletki zawierają większe ilości hormonów tzw starej generacji.Wcześcniej brałam Logest,który kosztował około 28 zł :/ z tym ze zawierał malutkie ilości hormonów.i tez był ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.