"Odchudzenie" łydek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 12:28   #1
fiolusiek
Zakorzenienie

"Odchudzenie" łydek

Zawsze mialam problem z łydkami, nigdy nie moglam kupic kozakow na zime bo zadne mnie nie dosuwaly Obwod mojej łydki to 41-42 cm
Mam taka brzydka budowe łydek jak facet, nie wykonuje cwiczen a miesnie mam spore w tym miejscu
Chce troche podciagnac forme ii przedewszystkim zmniejszyc obwod lydki bo juz niedlugo lato i wstyd ubrac krotkie spodenki
Tak sie zastanawiam nad kupnem rowerka, ale wydaje mi sie ze to nie jest dobry pomysl, bo jak zaczne cwiczyc to mi sie zaczna budowac jeszcze bardziej miesnie

Jakie cwiczenia pomoga zmniejszyc mi lydki?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 13:53   #2
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: "Odchudzenie" łydek

Tak, rower rozbudowuje mięśnie łydek.

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będą ćwiczenia aerobowe + rozciąganie + ujemna podaż energii.
Stary 2010-05-18, 15:50   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zawsze mialam problem z łydkami, nigdy nie moglam kupic kozakow na zime bo zadne mnie nie dosuwaly Obwod mojej łydki to 41-42 cm
Mam taka brzydka budowe łydek jak facet, nie wykonuje cwiczen a miesnie mam spore w tym miejscu
Chce troche podciagnac forme ii przedewszystkim zmniejszyc obwod lydki bo juz niedlugo lato i wstyd ubrac krotkie spodenki
Tak sie zastanawiam nad kupnem rowerka, ale wydaje mi sie ze to nie jest dobry pomysl, bo jak zaczne cwiczyc to mi sie zaczna budowac jeszcze bardziej miesnie

Jakie cwiczenia pomoga zmniejszyc mi lydki?
Primo, to jakos w te spore miesnie bez cwiczen nie wierze.
Secudno, redukcja z odpowiednimi cwiczeniami powinna pomoc.

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Tak, rower rozbudowuje mięśnie łydek.

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będą ćwiczenia aerobowe + rozciąganie + ujemna podaż energii.
Najpierw mowisz, ze rower rozbudowuje miesnie, pozniej jako rozwiazanie podajesz cwiczenia aerobowe, wsrod ktorych jest oczywiscie rower

Na ujemnym bilansie nic nie rozbudowuje, miesnie sie z powietrza nie biora.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 16:01   #4
ulau
Raczkowanie

Nie wiem czy łydki mi schudły od tego, ale kiedy sporo jeździłam na rowerze, to ładnie mi się wyrzeźbiły. Ja jednak nie miałam w ogóle umięśnionych. A z efektu po rowerku byłam zadowolona.
ulau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 16:34   #5
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Najpierw mowisz, ze rower rozbudowuje miesnie, pozniej jako rozwiazanie podajesz cwiczenia aerobowe, wsrod ktorych jest oczywiscie rower
Ha rzeczywiście! Nie znam się na tym za bardzo i dlatego napisałam "wydaje mi się" :P
Stary 2010-05-18, 17:45   #6
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ha rzeczywiście! Nie znam się na tym za bardzo i dlatego napisałam "wydaje mi się" :P
Skoro się nie znasz, to po co wypisujesz bzdury: "tak, rower rozbuduje"?
Naprawdę nigdy tego nie pojmę, nie mieć o czymś pojęcia, a zabierać się za udzielanie "rad" i wprowadzać w błąd

Do autorki- niestety, ale żeby mieć 42cm w łydce nie ćwicząc, nie ma szans, żeby to były tylko mięśnie. Owszem są, jak u każdego ale przykryte sporą warstwą tłuszczu. Nie ma się co oszukiwać.
Najpierw poczytaj wątki podwieszone na fitnessie i dietetyce, później będziemy rozwiewać ewentualne wątpliwości
Bo jak ktoś nie wie, że żadne! ćwiczenia nie rozbudują mu czegokolwiek, jeśli będzie na ujemnym bilansie kalorycznym, to znaczy iż wiedzy podstawowej nie posiada A bez tego ani rusz, żeby osiągać efekty
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 11:25   #7
larva
Wtajemniczenie

Miałam 37 w łydce, myślałam naiwnie, że to mięśnie, a po redukcji okazało się, że jednak nie, bo dzisiaj mam 33 cm .
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 12:38   #8
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Miałam 37 w łydce, myślałam naiwnie, że to mięśnie, a po redukcji okazało się, że jednak nie, bo dzisiaj mam 33 cm .
dziekuje za dodanie otuchy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 13:53   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Podobnie by sie okazalo u tych wszystkich co nie cwicza, diety dobrej nie maja, ale "maja sklonnosci do budowania miesni", "maja naturalnie miesnie" itd.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości