|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
lekki a zarazem matujący podklad vel puder!
Niedlugo ide na wesele i poszukuje jakiegos lekkiego pudru czy podkladu, bo nie zalezy mi zeby jakos specjalnie kryl, a zeby tylko matował! Dotychczas uzywam z oriflame podkladu do cery suchej i normalnej, na zime idealny bo nawilza, ale latem odpada juz po 2 godzinach wychodzi na wierzch tluszcz. A dodam ze mam cere mieszana tzn. poliki suche a strefa T wiadomo. Doradzcie jakis puderek, a i dodam ze mam ciemna karnacje wiec gama kolorow tez musi byc bogatsza. Zastanawialam sie na Pure-makeup albo dream matt muse.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: lekki a zarazem matujący podklad vel puder!
Na podkladach sie nie znam, ale z pudrow moge ci polecic Chanel sypki, jest rewelacyjny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
moze gosh x-ceptional wear?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Gosh nie jest zbyt lekki, moim zdaniem najbardziej nadaje się na zimę. U mnie nie dawał całkowitego długiego matu (a mam cerę obecnie normalno-przesuszającą się), dawał efekt raczej satyny niż matu, ale za to nieźle krył.
Czekoladka21 - z podkładów polecałabym właśnie Dream Matte, a z pudrów prasowanych/sypkich te z Lumene, które u mnie najdłużej matują z wszystkich pudrów, również wtedy, gdy miałam mieszaną cerę. Nie wiem tylko, jak wygląda sprawa z odcieniami dla ciemnej karnacji (ja poszukuję zawsze tych najjaśniejszych), ale można się rozejrzeć. Stoiska Lumene są w drogeriach Natura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.