Co Zrobić Zeby Facet Za Mną Szalał Jak Najdłuzej! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-25, 10:41   #1
sunrise150
Raczkowanie

Co Zrobić Zeby Facet Za Mną Szalał Jak Najdłuzej!

Dziewczyny

Czy zdarzylo moze Wam sie ze mialyscie poczucie ze on was za szybko zdobyl??
Ja wlasnie tak mam - znamy sie 2 miesiace bardzo intensywnie - bo niemal codzinnie sie widujemy, bylo co nieco intymnie jednak nie wiele . Po prostu strasznie sie w sobie zauroczylismy.
Jednak teraz widze ze on juz mniej jest nakrecony - i wiem teraz niestety po fakcie ze obralam zla stretegie!
KOBIETA POWINNA BYC JAK TWIERDZA! TRUDNA DO ZDOBYCIA..
NO I IM COS TRUDNIEJ ZDOBYC TYM BARDZIEJ SIE TO DOCENIA!

Jestem zwolenniczka tych 2 zasad jednak w tym wypadku nawalilam.. za bardzo sie zauroczylam, za szybko dalam mu poznac jak bardzo mi zalezy!

Jak to teraz odkrecic zeby on mial poczucie ze nadal jestem nieodgadniona i trzeba o mnie walczyc....
czasem czuje sie jakbysmy byli juz 2 letnia para..!!
skopalam strasznie.. a zalezy mi na nim baaardzo! jak jeszcze nigdy na nikim!
Stary 2006-09-25, 11:03   #2
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Co Zrobić Zeby Facet Za Mną Szalał Jak Najdłuzej!

Z własnych przeżyć i obserwacji wiem, że facet szaleje...jak się go olewa
Tak wiem, że to trudne jak nam się podoba.Ale miałam coś podobnego-wszystko za szybko.A ja głupia jeszcze za nim "latałam".Było znudzenie, przestal się mną interesować.
Aż nagle odżył jak ja o nim zapomniałam.I im bardziej go olewałam tym bardziej on nalegał...śmieszne prawda?
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 11:19   #3
kasiakkk
Zadomowienie

spróbuj dać Mu delikatnie do zrozumienia, że 2 msc. to zdecydowanie za krótko, żeby 'rozpracować' kobietę, i że możesz Go jeszcze zaskoczyć
No i musisz się postarać, żeby monotonia Was nie dopadła. Wszystkie miłe niespodzianki mile widziane.Piszesz też, że widzicie się codziennie - tym bardziej uważaj na nudę. Warto czasem doć Mu szansę, żeby zatęsknił
Czasami lepiej wyjść wcześniej pod byle pretekstem i pozostawić miłe uczucie niedosytu, niż siedzieć i siedzieć, aż np. wyczerpią Wam się tematy rozmów
powodzenia

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 12:17   #4
sunrise150
Raczkowanie

Super - dzieki wielkie za rady! Zwiazek to jednak wieczna gra.. niezleznie czy sie jest 2 mies czy 5 lat.. sztuka jest tak to rozgrywac , by on mial wrazenie ze ciagle ja zdobywa... na nowo odkrywa... ze ciagle ona go fascynuje, jest najlepsza!
sunrise150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 13:05   #5
Fioletto
Rozeznanie

dokładnie. ktoś kiedyś powiedział, że miłość zawsze zaczyna się od tajeminicy kobiety i ciekawości mężczyzny.
2 miesiące to dopiero początek związku, czas zauroczenia, warto więc troche "popracować" nad tym, żeby faceta zaintrygować osobowością, kobiecym czarem. tak jak radzą dziewczyny pozwól mu się zdobywać, bo faceci lubią być rycerscy wobec swojej damy- co oczywiście nie znaczy, że nagle masz stać się bezbronną dziewczynką, albo niedostępną królową śniegu.

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 13:22   #6
akurat
Rozeznanie

Ostatnio mam podobne dylematy Jesteśmy ze sobą troszkę dłużej niż Ty ze swoim TŻem,bo pół roku ale też mam czasem wrażenie, że za szybko i za łatwo dałam się zdobyć ;/ Chyba czas wprowadzić jakieś częstsze elementy zaskoczenia, niepewności, żeby sobie nie myślał że zna już każdy Twój ruch.. i że jest się na każde jego skinienie. Ale to się tak łatwo mówi - jak jestem z Nim, to jest mi tak dobrze, że ostatnią rzeczą jaką chce zrobić to wychodzić wcześniej albo udawać niedostępną... No i co tu zrobić
Stary 2006-09-25, 13:31   #7
Fioletto
Rozeznanie

myślę, że tu nawet nie chodzi o udawanie, o jakąś grę, bo to na dłuższą metę się na sprawdzi. każda kobieta chce, żeby jej TŻ kochał ją taka jaka jest naprawadę, a nie jakąś wykreowaną postać.
po prostu dobrze jest drugą osobę czasem czymś zaskoczyć- choćby strojem, nietypową randką, ale nie tylko. może to tez być coś, co wydarzy się niekoniecznie z myślą o nim. jeżeli facet zobaczy, że jesteś w stanie zdobyć się na odważny krok (realizować swoje marzenia, zdobyc pracę, zmienić studia, zaangażować się w jakąś działalność itd itp, po choćby nawet drobne sprawy) to zobaczy cię w nowym świetle. i pomyśli- ale ja dobrze wybrałem

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 13:35   #8
giraffe
Zadomowienie

Ja tam porponuje bycie sobą... Po co robić coś wbrew sobie??

Ja wcale nie byłam jakoś szaleńczo niedostępna ... a mam faceta przy sobie już 1,5 roku. Kwestia tylko taka, żeby nie być zimną i niedostępną jak lód - bo to czasami przynosi odwrotny skutek. Należy mu okazywać sympatię i uczucia (żeby wiedział, że jest dla Ciebie ważny) ale warto go czasami jakoś zaintrygować, spotkać się bez niego ze znajomymi i coś w tym stylu. Żeby nie czuł że skoro już jesteś jego to ma się przestać starać

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 13:56   #9
kasienka2883
Rozeznanie

Ja jestem już w dlugim zwiążku, w tym roku mamy 3 rocznice ślubu, a pobraliśmy sie po 3 latach, więc w sumie już 6 lat i z doświadczenia mogę powiedzieć, że wszystkie gierki, udawanie sa bez sensu, trzeba być sobą, przecież nie można udawać 24 h na dobę. Z drugiej strony wazne jest żeby siebie nie zatracić, mieć wlasne zainteresowania, mieć czas przeznaczony dla siebie, nie trzeba się poświęcać dla faceta w 100% i tak tego nikt nie docenia.
Po prostu być sobą, dla mnie to jest recepta na udany związek, jasne, ze na poczatku w fazie fascynacji, nie można myśleć o niczym innym, ale trzeba, każdego by znużylo takie ciągłe zainteresowanie.
Pozdrawiam
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 15:34   #10
sunrise150
Raczkowanie

To prawda - tez jestem za tym by byc sobą ! Nawet nie umialabym az tak perfidnie grac! Ale kurcze brak mi chyba takiej kobiecej tajemniczosci. Zle mi z tym ze juz prawie wszystkie karty zostaly odkryte... teraz mam ochotę wziac go na jakies przetrzymanie..mniej widzenia mnie, mniej rozmow, mniej kizi mizi - tylko zeby to sztucznie nie wyszlo
Stary 2006-09-25, 16:56   #11
doduŚ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez giraffe Pokaż wiadomość
Kwestia tylko taka, żeby nie być zimną i niedostępną jak lód - bo to czasami przynosi odwrotny skutek. Należy mu okazywać sympatię i uczucia (żeby wiedział, że jest dla Ciebie ważny)

tylko co wtedy jak ja sama nie wiem czy jest dla mnie wazny,a raczej wiem ze JESZCZE nie jest dla mnie wazny,dlatego jestem niedostepna i troszku zimna,ale roszke naprawde ,no i sprawa jest taka ze on chyba nie wie czy ma sie starac czy nie,wczoraj dalam mu do zrozumienia chyba najbardziej jak sie da ze powinien sie starac,nie odzywa sie

wiec albo jest leniwy,albo nie ma pomyslow

trudno ja sie nie przejumuje,o to chodzi ze wole nie angazowac sie na poczatku,ja chce zobaczyc zeby to jemu zalezalo ......zalezalo chociazby na tym zeby mi zalezalo

no jakos pogmatwane mi wyszlo ale dobra,Wy mnie zrozumiecie

"Największym więzieniem jest przeszłość"

"należy kochac rzeczywistość, a nie urojenia... "
doduŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 08:07   #12
Kari26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunrise150 Pokaż wiadomość
To prawda - tez jestem za tym by byc sobą ! Nawet nie umialabym az tak perfidnie grac! Ale kurcze brak mi chyba takiej kobiecej tajemniczosci. Zle mi z tym ze juz prawie wszystkie karty zostaly odkryte... teraz mam ochotę wziac go na jakies przetrzymanie..mniej widzenia mnie, mniej rozmow, mniej kizi mizi - tylko zeby to sztucznie nie wyszlo
Dokladnie trzeba byc soba i nie silic sie na bycie tajemnicza za wszelka cene bo w pewnym momencie mozana stac sie po prostu smiesznym i zmeczonym wiecznym udaw2aniem kogos kims sie nie jest.
Poza tm jestes pewna ze wszystkie karty zostaly odkryte? Przeciez dwa miesiace na pokazanie calej siebie to chyba troche malo? Nie powiesz mi ze jestes tak malo skomplikowaną i malo interesujacą kobieta. Z reguly przeciez kobieta to bardzo skomplikowane i nieodgadnione stworzenie, skoro kobiety czasami nie moga sie dogadac ze soba albo siebie rozgryzc to pomysl dopiero jaka jestesmy zagadka dla naszych mezczyzn...
Moja rada: badz soba i nic na sile,. jak nie ten to inny, zycie jest zbyt krotkie zeby starac sie o kogos kto traci nami zainteresowanie po 2 m-cach znajomosci, mozna szybko sie zapedzic w kozi rog i pozostawic sobie niesmak po takiej znajomosci...
W kazdym razie glowa do gory!! Jak nie ten to inny
Stary 2006-09-26, 15:49   #13
Debora86
Raczkowanie

Hmm...przede wszystkim powinien byc On dla Ciebie cześcią życia a nie całym życiem...Powinnaś miec swoje małe tajemnice, swoj wolny czas ktory nie bedziesz spedzac z nim,swoje hobby, zainteresowania.Wyjdz gdzies tylko ze znajomymi albo z przyjaciółką.Niech zatęskni....Niech wie, że jest dla Ciebie ważny ale nie najwazniejszy Nie biegnij na kazde Jego zawołanie.Spotykajcie sie rzadziej,może dwa razy w tygodniu wystarczą? Kiedyś robiłam tak, że w momencie kiedy sie zakochiwałam nie istniało już nic...tylko ON,tylko ON był najwazniejszy. Ale teraz troszke zmądrzałam, trzymam emocje na wodzy Bo ja jestem najważniejsza dla samej siebie A facet jest jak autobus-bedzie następny :P Niedawno poznałam wspaniałego chłopaka.Jest naprawde cudowny.Ale to on bardziej sie stara, on bardziej zabiega...To on zawsze pierwszy pisze smsa,to on pierwszy pisze na gg,to on proponuje spotkania ( a ja niekoniecznie sie na nie zgadzam bo np mam cos innego zaplanowane )To on powiedział pierwszy ze sie we mnie zakochał...a ja usmiechnełam sie słodko i przytuliłam do niego :P Obiecałam sobie, że nigdy wiecej nie bede poświecać sie dla faceta,dla naszej miłości.Lubie Go bardzo, chce z nim byc,powoli sie zakochuje,ale jest to takie dojrzalsze...Jestem realistką.wiem ze w kazdej chwili moze mu sie odwidzieć, moze poznac kogos innego, może okaże się, że nie pasujemy do siebie...ale tragedii nie bedzie I widze, że jemu podoba sie to moje podejście Powiedział też ze podoba mu sie to ze jestem taka troszke niedostępna, że nie otwarłam sie jeszcze przed nim do końca..."Piękna jest taka pewność,ale niepewność piękniejsza" W.Szymborska
Debora86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 09:51   #14
sunrise150
Raczkowanie

Debora - jestes niezwykle mądrą kobietą. Dokladnie takie samo podejscie mialam, jak Go jeszcze nie znalam. Ze trzeba umiec korzystac z roznych zrodel szczescia i ze facet NIGDY NIE MOZE BYC CALYM SWIATEM. Przeszlam juz 2 powazne zwiazki i chcialam by ten byl ostatni...ale tak jak mowisz.. nidgy nie wiesz tego... Stad nagle moja panika, ze psuje cos, co wydaje mi sie byc tak wartosciowe.
Mas zniezamowita rację i dzieki wieleki ze przypomnialas mi, jak nalezy postepowac!
Wpadlam w te milosc.. ale teraz czas na rozsądne trzymanie emocji na wodzy jak mowisz.. wiecej czasu dla siebie. Faceci sa czesto zazdrosni o czas, ktorego dla nich nie mamy, a mamy dla przyjaciolki czy na samoten zwiedzanie muzeum

Drogie dzieywczyny - wielkie dzieki za wasze trafne wskazowki. Czekam na więcej
Stary 2006-09-27, 09:52   #15
sunrise150
Raczkowanie

A moze ktoras zna jakas madra ksiazke o partnerskim zwiazku, albo o tym jak ppstepowac madrze z facetem?
Stary 2006-09-27, 11:44   #16
eve_malutka
Zadomowienie

GG do eve_malutka

Mezczyzni sa z marsa, kobiety z wenus
eve_malutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 14:01   #17
Debora86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunrise150 Pokaż wiadomość
A moze ktoras zna jakas madra ksiazke o partnerskim zwiazku, albo o tym jak ppstepowac madrze z facetem?
"Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" polecam
Debora86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 15:02   #18
kasiakkk
Zadomowienie

Allan Pease Barbara Pease "Dlaczego mężczyźni kłamią, a kobiety płaczą"

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 15:05   #19
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

Cytat:
Napisane przez Debora86 Pokaż wiadomość
"Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" polecam
o tych zolzach byl nawet artykul w cosmo glowie wlasnie o tym zeby miec swoje zycie i nie leciec na kazde skonienie swojego faceta czyli to co juz wiemy

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-28, 21:53   #20
Kawuśka
Zadomowienie

my staliśmy się parą po jakichś 2 tygodniach od pierwszej rozmowy i jesteśmy już ponad 1.5 roku nie warto odkręcać dlatego, że chłopak może się pogubić... Nie każdy szaleje jak dziewczyna go olewa... Niektórzy po prostu się z tym godzą
Kawuśka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 09:06   #21
Anness
Raczkowanie

GG do Anness Send a message via Skype™ to Anness

brak postu

Edytowane przez Anness
Czas edycji: 2012-08-11 o 18:21
Anness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-09, 13:15   #22
kochaniutka19
Raczkowanie

moje zdanie tutaj jest takie (wiem po sobie)ze im bardziej sie za nim ubiegasz tym bardziej on ma ciebie gdzies a im bardziej go olewsz ale mimo to jestes mila to on bardziej mgnie do ciebie bo brakuje mu tego ze bylas caly czas przy nim a teraz nagle malo, jemu zaczyna tego brakowac i sara sie zas o ciebie

ja mojego misia czesto glaskam jak lezymy sobie razem i podoba mu sie to bardzo ale gdy raz przestalam go glaskac to juz sie upominal ze czemu juz go nieglaskam bo wczesniej to tak fajnie robilam a teraz juz wogole co sie stalo kochanie??widzicie zabraklo mu

codziennie sie do niego przytulam pierwsza wtedy on do mnie malo
ale raz sobie pomyslalam ze przestane i zobacze co on zrobi
wtedy przyszedl do mnie i mocno sie wtulil i pyta czemu juz go nie tule
widzicie tak to wlasnie jest a mieszkamy ze soba wiec wiem co pisze

sprubujcie byc jak zawsze mile i usmiechniete tylko nie przytulajcie sie juz tak czesto tylko bardzo rzadko wtedy same i szybko zauwazycie skutki

powodzenia
kochaniutka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-09, 13:32   #23
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anness Pokaż wiadomość
kurcze, to ja całkiem nawaliłam. Nie jestem łatwa do zdobycia ale 1.5mies temu poznalam wspaniałego chłopaka z krórym po tyg zaczełam chodzić...Po miesiącu no wiecie ale nie żałuje narazie nic sie nie wypaliło a jest coraz lepiej... mysle że jesli z kims ma sie byc długo to nie ważne jest jak szybko kobieta da sie zdobyc. Miłośc to miłośc a jeśli chłopaka che sie tylko zabawic to szybko mu sie znudzi zdobywanie :P
Zgadzam się

Chociaż muszę przyznać, że ja trzymałam swojego obecnego partnera na dystans (dosłownie) przez pół roku (mieszkamy w różnych miastach). Za to jak go po tym pół roku (pisania smsów, gadania na gg i dzwonieniu) zaprosiłam ... to ho ho!!

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-09, 20:27   #24
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

A według mnie jeśli jesteś taka otawrta, nie umiesz ukrywać swoich uczuć to nie ma co się zmieniać. Czasem dla odmiany możesz nie odezwać się przez kilka dni, ale do niczego się nie zmuszaj . Wszystkiego są dobre i złe strony. Gdybyś była taka niedostępna, facet mogłby pomyśleć ze zadzierasz nosa. Więc po prostu bądz jaka jestes
Stary 2006-10-09, 22:47   #25
Maniwa
Wtajemniczenie

Nie wierzę że zna Cię już od deski do deski. Mój związek trwa sześć lat, a nadal zaskakujemy się nawzajem. Ale jest różnica między "chodzeniem" a małżeństwem. Inaczej gdy TŻ poznaje Cię, a inaczej gdy zna, ale Ty się zmieniasz.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-10, 10:00   #26
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Inaczej gdy TŻ poznaje Cię, a inaczej gdy zna, ale Ty się zmieniasz.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości