![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kobiece Mądrości Jak Postepować Z Mężczyznami Byśmy Były Szczęsliwe W Związkach:)
Kobietki - zapraszam do dzielenia sie Waszymi spostrzeżeniami wynikającymi z waszych doświadczeń. Wiem, jak wiele blędów zawsze popełniamy. Postarajmy sie podzielic naszą wiedzą, moze ona niejednaj z nas pomoże. Najlepiej zwięźle i w punkcikach
![]() Edytowane przez sunrise150 Czas edycji: 2006-10-27 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiece Mądrości Jak Postepować Z Mężczyznami Byśmy Były Szczęsliwe W Związkach
Mężczyźni lubia pochwały nawet za najmniejsze drobnostki. Lubią komplementy tak jak my. Więc nie szczędźmy im pochwał
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiece Mądrości Jak Postepować Z Mężczyznami Byśmy Były Szczęsliwe W Związkach
Cytat:
Cytat:
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
mi się wydaje, ze te wszystkie dobre rady po prostu nie są dobre!! Bo co?? Mam traktować faceta jak dziecko?? być miłą na każdym kroku, nie okazywać złosci, bo mnie zostawi? Jasne, nie ma facetów ideałów więc i ja nie muszę być ideałem, mam siedzieć z zaciśniętymi zębami, jak widzę, ze coś robi nie tak, że MI COŚ NIE ODPOWIADA??
Ja tak nie potrafię, kota tez można zagłąskać na śmierć I sądzę, że wcale nie muszę byc miła na każdym kroku Może mnie trochę poniosło, ale sam temat wątku - postępowanie z meżczyznami, bysmy były szczęśliwe możnaby w tym wypadku zamienić na JAK POSTEPOWAĆ Z MĘŻCZYANMI BY OD NAS NIE ODESZLI bo te rady chyba pod t podchodzą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Kobiece Mądrości Jak Postepować Z Mężczyznami Byśmy Były Szczęsliwe W Związkach:)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyżby czytanie Playboya było zakazanym owocem? Zresztą my takie gazetki czytamy i oglądamy razem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale oczywiście pokorę trzeba mieć ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
1.Ja mysle ze przede wszytskim kobieta powinna znac swoja wartosci i jasno stawiac sprawy, jesli cos mi sie nie podoba mowie o tym raz a potem ma byc przestrzegane i koniec. kobieta ktora szanuje siebie i ma wymagania jest szanowana przez partnera i postrzegana jako godna "bycia z"
![]() 2. chwalic chwalic i jeszcze raz chwalic to tez wazne ![]() ![]() ![]() 3 pozatym mysle ze faceci lubia jak sie eksperymentuje w lozku ![]() ![]() ![]() ![]() 4.poczucie humoru. Ale to chyba obustronne. 5. moj TZ dodatkowo patrzy we mnie jak w obrazek od kiedy jezdze z nim na rowerze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
sper
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
większość tych zasad działa w obie strony- kobiety tez chcą być doceniane, chwalone, obsypywane komplementami. poszukują partnerów wyrozumiałych i z poczuciem humoru. tak więc myśle, że szczęsliwe związki to takie, w których obaj partnerzy w podobnym stopniu dają coś od siebie i otrzymują od drugiej osoby.
skoro więc on uwielbia filmy wojenne, to obejrzę z nim "Das Boot" a potem on pomęczy sie ze mną przy "Dogville" ![]() odnośnie prośby o coś- to oczywiście nie można wydawać partnerowi "poleceń" czy "nakazów" jednak chuchanie i dmuchanie na niego, by przypadkiem nie był urażony, bo zdenerwowały mnie jego skarpetki na podłodze też odpada. tak więc nie można : "być miłą na każdym kroku, nie okazywać złosci, bo mnie zostawi? Jasne, nie ma facetów ideałów więc i ja nie muszę być ideałem, mam siedzieć z zaciśniętymi zębami, jak widzę, ze coś robi nie tak, że MI COŚ NIE ODPOWIADA??" natomiast z byciem kobietą- twierdzą też trzeba uważać. żaden mężczyzna nie marzy o adorowaniu sopla lodu i prędzej czy pózniej poszuka ciepła gdzie indziej. co oczywiście nie znaczy, że mamy być od razu jak otwarta księga- mgiałka tajemnicy to przeciez atrybut kobiecości ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jasne, zgadzam sie ze to dziala w obie strony i ze tak naprawdę szczesliwy zwiazek to nie gra, w ktorej ma byc wygrany i przegrany a milość, przebaczenie, zrozumienie, szczerosc, lojalnosc. Zawaralm tu po prostu skrot myslowy
![]() ![]() Grunt to byc soba ale jak mowie czasem trza sie odwolać do pewnych sztuczek ...
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
;]
D ![]() Edytowane przez Mysia_ Czas edycji: 2007-11-23 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mysiu - no co Ty .. to nie ja
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hooopa!!!!!!
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a wiec moja babcia kiedy byłam małą dziewczynką powtarzała mi
Kobieca mądrośc nr 1 - pamiętaj - jeśli kiedykolwiek poznasz meżczyzne z dobrej rodziny inteligentnego, wykształconego, znającego jezyki obce, opiekuńczego, przystojnego, który spodoba się twoim znajomym i jeszcze na dodatek będize umiał tanczyć, to.................. uciekaj gdzie pieprz rośnie ![]() ![]() Kobieca madrość nr 2 - jak cię nie pokocha brudną to i czystą trudno - tzn nie udawaj lepszej niz jesteś, on kocha cię tak samo w seksownej bieliźnie jaki i wtedy kiedy padasz ze zmęczenia na twarz po całym dniu pracy ![]() Kobieca mądrośc nr 3. - z wielką dupą zmiescisz sie wszędzie z wielką mordą nie koniecznie (babcia nie była zwoleniczką odchudznia sie) ![]() Kobieca madrosć nr 4. -Krowę kupuje się daleko, męza szuka sie blisko ![]() Wiecej babcinych madrości nie pamiętam, jak sobie jeszcze jakąś przypomne niezawodnie umieszcze ją w tym wątku ![]()
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2007-01-13 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
szkoda, ze już nie żyje, chociaż nie ona żyja dalej w swoich powiedzonkach które zozpowszechniam wsród znajomych, dostarczając im tym samym dużo radości i śmiechu
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ketmia napisąła w któryms watku:
to, że ktos kocha cię inaczej niż byś tego chciała nie znaczy, że nie kocha cię najbardziej na świecie I uważam ze to przydatne słowa ![]()
"Myślę że nie tylko makijaż i modna fryzura czynią kobietę piękną. Naprawdę olśniewajaco wygląda kobieta w której oczach widać wiarę w siłę swojej urody oraz madrość żyiowych doświadczeń" SHARON STONE |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja wiem jedno: Nie wolno dać facetwi sobie "wejść na głowe" Jak myśli, że jest mądrzejszy niż swoja wybranka to już jest niedobrze. Znam pewne kobiety, które dają sobą pomiatać. Boją sie wypowiedzieć swoje zdanie i zawsze siedzą cicho. Niekoniecznie są szczęśliwe. Może to trochę szowinistyczne, ale nie wolno dać się facetom
![]() I druga mądrość: Mężczyźni z wiekiem się zmieniają. Nie tylko chodzi o fizycznośćSą to rady na podstawie obserwacji i nie dotyczą każdego ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Moja [jak mniemam] przyszła teściowa zdradziła mi ostatnio kobiecą mądrość pt. "Jak postępować z mężczyznami...":
Z chłopem trzeba jak z ptaszyną: karmić i nie płoszyć. Ale co z drugą częścią tematu "...byśmy były szczęśliwe w związkach" - jeszcze się nie dowiedziałam. Może przy okazji następnej lekcji. ![]()
Od 09/02/2010: 89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg Edytowane przez tama Czas edycji: 2007-01-13 o 19:42 Powód: przypomniałam sobie, że ta mądrość była inaczej sformułowana ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ale czemu krowę kupuje się daleko
![]() Nie daje mi to spokoju... ![]() A żeby było na temat wątku - nigdy się nie zastanawiałam jak trzeba postępowac z męzczyznami ![]() O ile w różnych niedojrzałych związkach można w coś grać, np. zawsze zgrywać najpiękniejszą, najsympatyczniejszą, najbardziej uśmiechniętą... O tyle kiedy myśli sie o związku przyszłościowo - żadne gierki nie powinny miec miejsca. Bo i tak (prędzej czy później) wszystko wyjdzie w praniu. Ja jestem szczęśliwa w moim związku przede wszystkim dlatego, że to co jest między mną a moim TŻ jest w 100% szczere i naturalne. Nie udajemy kogoś kim nie jesteśmy, nie zgrywamy idealnych. A mimo to (albo dzięki temu) czujemy sie ze sobą dobrze i od kilku lat idziemy przez życie razem.
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Wynikajace z moich doswiadczen? To chyba tylko na łancuch i do budy ;P Wszystko inne probowalam, i nie zdalo egzaminu ;P
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z tym w 100 procentach iness też mnie to zaciekawiło ![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niektorymi dziewczynami nikt nawet nie probuje dyrygowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za wytłumaczenie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.