|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jakie brwi, jak malować oczy?
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć jak mam malować swoje oczy, żeby wyglądały na większe. W sumie nie wiem czy są małe, tak mi się wydaje, ale oceńcie same ![]() Z góry bardzo dziękuję za odp. ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2011-11-12 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie brwi, jak malować oczy?
Zrob normalne zdjecie. Te, ktore wrzucilas sa bezuzyteczne. Zrob zdjecie "na wprost".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ok, no to wrzucam jeszcze jedno, mam nadzieję że tu widać całą facjatę jak trzeba
![]() Dodam, że brwi miałabym dużo grubsze, są ciemne i gęste tyle, że je reguluję - ale tylko "od dołu", nie wiem jak się zabrać za regulowanie od góry, nie chcę sobie tego spaprać ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2011-11-12 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Brwi masz w porządku. Moim zdaniem to są bardzo ładnie zrobione (patrzę na zdjęcie na wprost).
Oczy przede wszystkim rozświetlające cienie (perła, nie drobinkowe) w jasnych odcieniach -w kącikach wewnętrznych, nad załamaniem (jeżeli załamanie malujesz ciemniejszym cieniem - tak się z reguły robi- to nad tą ciemną kreską). Na pewno mocno roztarta lekko ciemniejsza kreska cieniem na dolną powiekę(np.brązowa, zielona, ciemniejsza od cieni na powiece)-powinna być grubsza przy zewnętrznym kąciku i taka lekko "przesunięta" w stronę tego kącika (patrz makijaże gyaru). Wytuszowane rzęsy dolne i górne (dzięki dolnym otworzysz oko). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() btw: nie myslalas o rozjasnieniu brwi? Masz jasne wlosy, jasne oczy, jasna oprawe oczu a brwi ciemne. Jest duzy kontrast. Moim zdaniem lepiej by Ci bylo w jasniejszych brwiach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kmb1, dzięki za profesjonalne rady, jestem pod wrażeniem
![]() ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;27617094]Jesli chodzi o brwi to z gruboscia nie jest zle. Odrobine grubsze jednak nei zaszkodza ![]() btw: nie myslalas o rozjasnieniu brwi? Masz jasne wlosy, jasne oczy, jasna oprawe oczu a brwi ciemne. Jest duzy kontrast. Moim zdaniem lepiej by Ci bylo w jasniejszych brwiach.[/QUOTE] Też myślałam o grubszych brwiach ![]() ![]() Rozjaśniłam kiedyś brwi, ale powiem Ci, że twarz straciła cały wyraz. Wyglądałam kompletnie bez charakteru. Za to jak umalowałam dolną powiekę, to wtedy współgrała ona z brwiami, i już nie odcinały się tak bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.