|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kursy językowe zagranicą - rosyjski
Witajcie, szukam szukam, ale nie znalazłam jeszcze szkoły, instytucji która organizowałaby takie kursy. Już bardziej popularne sa te z języka angielskiego, ba nawet mandaryńskiego..a rosyjski trudno znaleźć.
Może ktoś coś wie? Może ktoś już z jakąś szkołą był? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kursy językowe zagranicą - rosyjski
Zobacz sobie na stronie Glossy, mają rosyjski w ofercie. Są z Krakowa, ale organizują wyjazdy skąd tam jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Woow, dzięki!
Tylko teraz czy ktos tam juz był? ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- I tak sobie czytam, to nauczyciel nie znałby polskiego, oj nie wiem jak ja bym takiego nauczyciela zrozumiała... albop jakby kogoś poprosiła o coś nie znając języka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No, ale to wiadomo, że na zagranicznych kursach to lektor raczej po polsku mówił nie będzie bo odbywa się to w angielskich, rosyjskich czy innych szkołach- jedynie na angielski ewentualnie mogłabyś liczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale chcę połączyć zwiedzanie z nauką języka. Jak nie w tym roku to w następny i dlatego taki kurs mi się marzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Raz, zobacz czy nie ma czegos na stronie ambasady rosyjskiej. Dwa, a moze jako AuPair do Rosji? Zazwyczaj takie rodziny sa dwujezyczne - rosyjski i angielski. Na poczatek bedzie ciezko i bedzie Cie bolec glowa, ale po miesiacu powinno byc ok.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W Moskwie organizuje taki kurs Instytut Puszkina. Moja nauczycielka tam byla. Sa tez jakies kursy w Kalninigradzie, ale nie pamietam nazwy szkoly. Chyba o to chodzi,ze jak jedziesz na kurs to po to, by jezyka sie nauczyc.Poza tym mozna zawsze rodakow spotkac i jak co to pomoga. Nie boj zaby , bylam na takim wakacyjnym kursie we Wloszech i bylo kilka dziewczyn z Pl, ktore robily poziom A1 albo A2, daly rade.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
Szkoda bardzo, że mam taką jakaś niechęć bo bardzo chcę się dokształcać na takim kursie. Najwyżej pomyślę o zwykłych wycieczkach do Rosji i będę zagadywać w warzywniakach a uczyć w Polsce na uni oraz kursach tutejszych^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja na studiach niewiele sie nauczylam. Mialam problem z akcentem i moi wykladowcy zamiast mi pomoc zabronili mi mowic na ich zajeciach. W zwiazku z czym studia "ukonczylam" tylko rozumiejac ten jezyk a nie umiejac sie w nim porozumiec. Studiowalam piec lat. Wyemigrowalam do Londynu. Znalazlam prace w rosyjskiej firmie - glowny jezyk w pracy, czy miedzy soba czy z klientami to rosyjski. Na poczatku bylo mi bardzo ciezko. Codziennie wracalam do domu z bekiem i bolaca glowa. Z czasem bylo lepiej i lepiej. Po ponad dwoch latach pracy mowie plynnie po rosyjsku. czasem nawet "starzy Rosjanie" pytaja sie mnie z ktorej czesci ich kraju pochodze.
Wiecej zyskasz na kursie, gdzie bedziesz miala mozliwosci porozumiewania sie w innym jezyku niz ojczysty.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-05-08 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
heeey,
I co udało Ci się wyjechać na kurs do Rosji ? Bo ja planuję w tym sezonie i szukam chetnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.