Kursy językowe zagranicą - rosyjski - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 21:33   #1
mmm3m
BAN stały

Kursy językowe zagranicą - rosyjski

Witajcie, szukam szukam, ale nie znalazłam jeszcze szkoły, instytucji która organizowałaby takie kursy. Już bardziej popularne sa te z języka angielskiego, ba nawet mandaryńskiego..a rosyjski trudno znaleźć.
Może ktoś coś wie? Może ktoś już z jakąś szkołą był?
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 22:16   #2
Charmain
Zakorzenienie

Dot.: Kursy językowe zagranicą - rosyjski

Zobacz sobie na stronie Glossy, mają rosyjski w ofercie. Są z Krakowa, ale organizują wyjazdy skąd tam jesteś
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 22:22   #3
mmm3m
BAN stały

Woow, dzięki!
Tylko teraz czy ktos tam juz był?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

I tak sobie czytam, to nauczyciel nie znałby polskiego, oj nie wiem jak ja bym takiego nauczyciela zrozumiała... albop jakby kogoś poprosiła o coś nie znając języka.
Stary 2012-05-07, 22:25   #4
Charmain
Zakorzenienie

No, ale to wiadomo, że na zagranicznych kursach to lektor raczej po polsku mówił nie będzie bo odbywa się to w angielskich, rosyjskich czy innych szkołach- jedynie na angielski ewentualnie mogłabyś liczyć
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 22:34   #5
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
No, ale to wiadomo, że na zagranicznych kursach to lektor raczej po polsku mówił nie będzie bo odbywa się to w angielskich, rosyjskich czy innych szkołach- jedynie na angielski ewentualnie mogłabyś liczyć
No ja właśnie myślałam, ze inaczej to wygląda, polska szkoła, polscy lektorzy, czy tam rosyjscy ale znający polski. Pewnie nie jest tak źle jak to sobie wyobrażam, ale np. mając teraz poziom A1 z rosyjskiego i jakies A2 z angielskiego, wiem, że tam umrę
Ale chcę połączyć zwiedzanie z nauką języka. Jak nie w tym roku to w następny i dlatego taki kurs mi się marzy.
Stary 2012-05-07, 22:45   #6
Jyotika
Raczkowanie

Raz, zobacz czy nie ma czegos na stronie ambasady rosyjskiej. Dwa, a moze jako AuPair do Rosji? Zazwyczaj takie rodziny sa dwujezyczne - rosyjski i angielski. Na poczatek bedzie ciezko i bedzie Cie bolec glowa, ale po miesiacu powinno byc ok.

_________________________ _____

Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia
Pozytywnie - watek na forum
Moja strona - moje zycie w Kazachstanie

Jyotika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 10:22   #7
alcon
Rozeznanie

W Moskwie organizuje taki kurs Instytut Puszkina. Moja nauczycielka tam byla. Sa tez jakies kursy w Kalninigradzie, ale nie pamietam nazwy szkoly. Chyba o to chodzi,ze jak jedziesz na kurs to po to, by jezyka sie nauczyc.Poza tym mozna zawsze rodakow spotkac i jak co to pomoga. Nie boj zaby , bylam na takim wakacyjnym kursie we Wloszech i bylo kilka dziewczyn z Pl, ktore robily poziom A1 albo A2, daly rade. Oczywiscie nauczanie jest tylko w jezyku obcym, ale to nic strasznego. Mam za soba tez taki kurs z niemieckiego, zaczynalam od zera.

alcon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 14:43   #8
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alcon Pokaż wiadomość
W Moskwie organizuje taki kurs Instytut Puszkina. Moja nauczycielka tam byla. Sa tez jakies kursy w Kalninigradzie, ale nie pamietam nazwy szkoly. Chyba o to chodzi,ze jak jedziesz na kurs to po to, by jezyka sie nauczyc.Poza tym mozna zawsze rodakow spotkac i jak co to pomoga. Nie boj zaby , bylam na takim wakacyjnym kursie we Wloszech i bylo kilka dziewczyn z Pl, ktore robily poziom A1 albo A2, daly rade. Oczywiscie nauczanie jest tylko w jezyku obcym, ale to nic strasznego. Mam za soba tez taki kurs z niemieckiego, zaczynalam od zera.
Ja was rozumiem, ale zrozumcie też to, że ja sobie nie wyobrażam nauki obcego języka w drugim obcym języku, który jest tak inny od polskiego. Przecież angielski ma jakieś swoje niuanse, które nijak się mają do polskiego. A po polsku wiele rzeczy łatwiej wytłumaczyć jeśli chodzi o rosyjski. Mnie rodzina rosyjska by nie przeszkadzała, mogłabym u takiej mieszkać, ale jednak preferuję nauczyciela rodaka... wiem, jestem inna : (
Szkoda bardzo, że mam taką jakaś niechęć bo bardzo chcę się dokształcać na takim kursie. Najwyżej pomyślę o zwykłych wycieczkach do Rosji i będę zagadywać w warzywniakach a uczyć w Polsce na uni oraz kursach tutejszych^^
Stary 2012-05-08, 18:21   #9
Jyotika
Raczkowanie

Ja na studiach niewiele sie nauczylam. Mialam problem z akcentem i moi wykladowcy zamiast mi pomoc zabronili mi mowic na ich zajeciach. W zwiazku z czym studia "ukonczylam" tylko rozumiejac ten jezyk a nie umiejac sie w nim porozumiec. Studiowalam piec lat. Wyemigrowalam do Londynu. Znalazlam prace w rosyjskiej firmie - glowny jezyk w pracy, czy miedzy soba czy z klientami to rosyjski. Na poczatku bylo mi bardzo ciezko. Codziennie wracalam do domu z bekiem i bolaca glowa. Z czasem bylo lepiej i lepiej. Po ponad dwoch latach pracy mowie plynnie po rosyjsku. czasem nawet "starzy Rosjanie" pytaja sie mnie z ktorej czesci ich kraju pochodze.

Wiecej zyskasz na kursie, gdzie bedziesz miala mozliwosci porozumiewania sie w innym jezyku niz ojczysty.

_________________________ _____

Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia
Pozytywnie - watek na forum
Moja strona - moje zycie w Kazachstanie

Edytowane przez Jyotika
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:26
Jyotika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 19:43   #10
malamyszka20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jyotika Pokaż wiadomość
Ja na studiach niewiele sie nauczylam. Mialam problem z akcentem i moi wykladowcy zamiast mi pomoc zabronili mi mowic na ich zajeciach. W zwiazku z czym studia "ukonczylam" tylko rozumiejac ten jezyk a nie umiejac sie w nim porozumiec. Studiowalam piec lat. Wyemigrowalam do Londynu. Znalazlam prace w rosyjskiej firmie - glowny jezyk w pracy, czy miedzy soba czy z klientami to rosyjski. Na poczatku bylo mi bardzo ciezko. Codziennie wracalam do domu z bekiem i bolaca glowa. Z czasem bylo lepiej i lepiej. Po ponad dwoch latach pracy mowie plynnie po rosyjsku. czasem nawet "starzy Rosjanie" pytaja sie mnie z ktorej czesci ich kraju pochodze.

Wiecej zyskasz na kursie, gdzie bedziesz miala mozliwosci porozumiewania sie w innym jezyku niz ojczysty.
Ja Tez skonczylam rosyjski i od razu wyjechalam do UK. Jestem tutaj juz 2 lata i niestety moj rosyjski na tym znaczaco ucierpial, bo nie mam z nim kontaktu Gratuluje znalezienia takiej pracy w UK. A czym sie zajmujesz jesli mozna wiedziec?
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 19:16   #11
darkness44
Przyczajenie

heeey,
I co udało Ci się wyjechać na kurs do Rosji ? Bo ja planuję w tym sezonie i szukam chetnych
darkness44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości