![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój wisiorek z prehnitem
Witam wszystkich, bo to mój pierwszy post. Choć dużo czytam forum jakoś wcześniej nie pisałem.
Przygodę z biżuterią rozpocząłem nie dawno, ale powoli się rozwijam i uczę się posługiwać palnikiem, zresztą wiele dowiedziałem się właśnie z tego forum. Pochwalę się wisiorkiem który wczoraj wreszcie skończyłem. Jest to moja czwarta praca, ale pierwsza, którą mam ochotę się Wam pochwalić. Kamień to prehnit. Zielone cudo z Afryki. ewis3-0.jpg Tu wrzuciłem więcej zdjęć, jeśli macie ochotę zobaczyć: Więcej fotek wisiorka Wiem, że jeszcze nie jest idealnie, ale nie krytykujcie mnie zbyt mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój wisiorek z prehnitem
Jak na czwartą pracę to jest nieźle, choć ja bym zoksydowała srebro, wtedy te nierówności można by podciągnąć pod celowy, etniczny styl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Śliczny wisior, prosty, klasyczny, a sam kamien ma taki optymistyczny kolor. Być może "na żywo" inaczej się on jeszcze prezentuje, ale na zdjęciu podoba mi się w srebrze bez oksydy.
Ja też dopiero zaczynam, więc jesli to Twoja czwarta praca to przyjmij moje szczere gratulacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Prosta forma+ciekawy kamień=ładne a praktyka czyni mistrzem
![]() ![]() ale tło pod wisior nie nastraja-zdecydowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładny- powtorzę za dziewczynami, tylko tło jakieś takie... ,,nie biżuteryjne"
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
piekne tło.... na niczym innym nie idzie sie skupic
![]() takie....... męskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Śliczny kamień, ręczna oprawa - zdjęcie sugeruje, że to dla żony admina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mi tam jakoś tło nie przeszkadza
![]() ![]() Miło,że Twój początek to prace na palniku,jestem ciekawa,czym nas za jakiś czas zaskoczysz ![]() Wisior jak na czwartą pracę prezentuje się naprawdę dobrze.Jestem ciekawa,tak jak Jelonek,jak to by wyglądało w oksydzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie wiem co wam się w tle nie podoba. Ciemne tło dobrze kontrastuje, zieleń płytki delikatnie podkreśla kolor kamienia, no a sloty na karty pamięci są śliczne same w sobie
![]() @Atallayah - dzięki, ładnie to określiłaś Pewnie, że jest męskie, bo nie jestem przecież Wizażanką ![]() Następnym razem znajdę jednak coś w kwiatki na tło, w końcu chciałbym, żeby Wam się podobało. Nie oksydowałem jeszcze srebra, wiem, że to taki płyn, ale go na razie nie posiadam. A wisiorek jest dla mnie. Moje Kochanie czeka aż się nauczę i to wszystko nie będzie takie kańciaste. Choć i tak wyszedł mi lepiej niż przedostatni: http://srebrnie.pl/showthread.php?tid=27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Obydwa wisiorki rewelacyjne. Chociaż rubin przyciąga mój wzrok, pewnie dlatego, że jestem spod znaku barana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwiatki też mi się podobają ![]() Ostatni wisior ma świetny kolor.. jak rubin się tam trzyma? Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-05-18 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Szczerze lubię oglądać tego typu prace. Jestem pewna, że będę tu zaglądać
![]() Podoba mi się to, co zaprezentowałes teraz i czekam na więcej (my kobiety zwykle chcemy więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ojejciu, a w jaki sposób robisz taką fajną oprawkę do kamieni
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zajęło mi to trochę więcej czasu niż powinno (jakieś kilkadziesiąt razy więcej) ale tak to wyglądało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
pomysłowa ekspozycja, odrazu zdjecie rzuca sie w oczy, a wykonanie jak na pierwsze próby świetne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
No przyznam że prace rewelacja i nie wyglądaja na pierwsze, dla mnie nawet kanciaste nie są, jak to napisałeś
![]() ![]() ![]() Za rubinami nie przepadam, ale wisior też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja się na AC nie znam ale wisiorki fajnie wyglądają
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kolejny wisiorek od Emixa
Pochwalę się ostatnim wisiorkiem ze srebra.
Ten nosi już moja TŻ, bo czekała, aż wisiorki będą już choć trochę profesjonalne. Ten widocznie jest ![]() Nie wygląda tak kańciaście jak poprzednie, choć nie jest oczywiście jeszcze idealny. No i z tyłu nie jest za równo, ale nosi się go z przodu przecież. Mam nadzieję, że Wam się też spodoba. Więcej zdjęć dla chętnych: http://srebrnie.pl/showthread.php?tid=96 A kamień to cyrkonia, w ślicznym rubinowym kolorze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolejny wisiorek od Emixa
Wisior świetny, cyrkonia mocno w nim siedzi, ja bym taki na miejscu Twojej TŻ również nosiła.
Jeśli to Twoja kolejna praca prezentowana na tym forum, może uczyniłbyś z niej początek swojego wątku? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Wisiorek śliczny, skromną formę równoważy piękna barwa. Pozwól jednak, że uzewnętrznię swoje wewnętrzne wnętrze odnośnie zdjęcia. Wzrok mi lata mniej więcej tak: klejnot --> górna różyczka --> klejnot --> różyczka w prawym rogu --> klejnot --> różyczka w lewym rogu --> klejnot... itd. Przyznaję, że ja sama jestem kompletny bałwan odnośnie fotografowania, ale coś już zrobione łatwo jest krytykować. Meritułułułum: może zobacz, czy nie lepiej będzie się wisiorek (śliczny!) prezentował na mniej rozpraszającym tle.
(za dużo kawy, za dużo kawy, za dużo kawy, za dużo kawy...)
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Piękne cacuszko
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Przeuroczy ten kryształ
![]()
![]() |
#23 |
Joanna d'Moder
|
Po pierwsze mamy tu taką zasadę,że nikt nie zakłada nowego wątku tylko po to by pokazać nową pracę.Prezentujemy prace w jednym wątku.Z tego powodu wątek połączyłam z dotychczasowym.Po drugie na forum Wizaż jest zabronione reklamowanie konkurencyjnego forum/stron.Na Wizażu można spokojnie wklejać więcej niż jedno zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Postaram się dostosować do tutejszych reguł.
Za jakiś czas będę miał nowy wisiorek, tym razem z samego srebra, to wkleję już do tego wątku. Mam już oksydę więc liczę na ciekawy efekt. A co wyjdze? Przekonam się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
mam Cie
![]()
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wisiory bardzo ładne, tym bardziej, kiedy pomyśleć, jak krótko się tym zajmujesz. Jak ktos napisał wyżej - ciekawi mnie bardzo, jakie będą za jakiś czas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Nadszedł czas na kolejny wisiorek.
Co prawda ciągle uważam go za niedokonczony, ale wkładając go na szyję, stwierdzam, że mogę pochwalić się nim na forach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-09-24 o 12:40 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Według mnie jest super. Chętnie bym go ponosiła
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
mi się też podoba ostatni wisior, a na dole to tak na zdjęciu wyszło czy jest na połowę zoksydowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.