|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() problem z koncowkami - co poradzicie?
Czesc
![]() Jestem tu nowy i pisze z prosba o porade ![]() Naturalnie mam dosc grube i matowe wlosy, ostatnio sa coraz dluzsze. Mialem z nimi problem "puszenia sie" i odstajacych koncowek - ogolnie nie wygladaly za dobrze. Wybralem sie wiec do fryzjera, wykonal co nalezy i calosc wyglada juz lepiej, ale pozostaly odstajace koncowki! ![]() Dla jasnosci wrzucam fotki: ![]() ![]() Na tym drugim widac to chyba najlepiej. Kupilem nawet odzywke NIVEA do falowanych i puszacych sie wlosow, ktora poza miekkoscia i sypkoscia nic w tej kwestii nie pomogla (zły wybór?). Nigdy nie susze wlosow (jesli juz to zimnym strumieniem z jonizacja). Probowalem suszenia na cieplo - bylo jeszcze gorzej ![]() Probowalem tez czesania na mokro (chociaz pdoobno szkodzi), po podsuszeniu i calkiem na sucho. I NIC... Poradzicie cos? ![]() Moze ktos tez ma taki problem? Przepraszam za ewentualne zdublowanie tematu, ale mam nadzieje, ze mnie zrozumiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: problem z koncowkami - co poradzicie?
moze jedwab w plynie?
kropelka roztarta w rekach i delikatnie, zeby nie przetluscic przejechac dlonmi po wierzchniej warstwie wlosow? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jeśli masz włosy z tendencją do falowania, to nawet niezniszczone włosy będa miały odstające końcówki. Takie "przetarcia' tez sie robią od gumki do włosów, jesli jest noszona dzien w dzien i zbyt mocno ściśnięta.
musisz spróbowac odzywek bez spłukiwania z silikonami, np sunsilk fioletowy albo z jedwabiem z Farouka. Nałozyc taki kleks wielkosci orzecha laskowego na dłonie, rozetrzec i przeciagnac po włosach i rozczesac na prosto grzebieniem i zostawic do wyschniecia. Jesli nie boisz się suszarki, to jeszcze lepszy efekt uzyskasz prostujac włosy na płaskiej szczotce, po prostu nią wygładzasz warstwy, naciagasz trzymajac od spodu szczotkę.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
mysia przeicez to jest facet i ze zdjec wida, ze ma krótkie włosy! jak on ma prostowac na szczotce, związywać gumką??
noi ilosc kosmetyku wielkosci orzecha laskowego na taka ilosc wlosow to bedzie zdecydowanie za duzo. jelsi jedwab to doslownie kropelka, jesli odzywka o kremowej kosystencji to nie wiele wiecej, tyle zeby dlonie byly sliskie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.