Pomocy, ktoś się podszywa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-05-30, 08:08   #1
bociek
Raczkowanie

Pomocy, ktoś się podszywa

Wizażanki, pomóżcie mi rozwiązać problem.
Od jakichś dwóch tygodni dostaję niewybredne SMS-y. Do tej pory to ignorowałam, ale przedwczoraj dostałam "konkretną ofertę", a wieczorem dzwonił jakiś napaleniec. Mój mąż się wściekł, a ja nie mam z tym nic wspólnego. Wczoraj dzwonił kolejny amator i od niego wyciągnęłam, że jakaś panienka rodem z Koryntu podaje w necie mój numer komórki. Byłam na tyle zszokowana, że nie spytałam go gdzie się ogłasza, a jego numer mi się nie wyświetlił.
Jak mogę to przeurocze dziewczę namierzyć i poprosić o zmianę telefonu na jej własny??? Jak się dowiedzą w środowisku, że mój telefon krąży po necie w ofertach dla facetów to się chyba zastrzelę. A może to jakaś podła osoba chce sobie ze mnie zakpić? Dziewczyny, pomóżcie, bo ja nie wiem jak to zrobić, a nie mogę narażać swojej reputacji na szwank. Osobiście nic nie mam do osób zajmujących się tego typu usługami, każdy jest kowalem swojego losu, ale na litość boską niech nie mieszają do tego takich jak ja, żon, matek, podwładnych, przełożonych.
Ratujcie [img]icons/icon22.gif[/img]
bociek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-30, 08:20   #2
admin
Gość

Re: Pomocy, ktoś się podszywa

podaj mi swoj nr telefonu, moze uda mi sie odnalezc te strone.
[img]icons/icon35.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-30, 08:23   #3
bociek
Raczkowanie

Dzięki Zło, jesteś kochany.

Podobno to Anna, a mój numer kom. 0-604 820 064
Stary 2003-05-30, 09:06   #4
Agentka
Wtajemniczenie

Czesc [img]icons/icon7.gif[/img] ja na szybko [img]icons/icon7.gif[/img] jako ze tak powiem pracujaca komóra [img]icons/icon12.gif[/img] dobrze radze boćku- zastrzez swoj numer telefonu w Erze, zadzwon do BOk, załoz clira i popros o zastrzezenie msisdn w ks tel abonentów. masz abonamentowy rozumiem ? z checia bym ci pomogła sama, ale pracuje w konkurencji ..

[img]icons/1cmok.gif[/img] wracam se do pracy [img]icons/icon7.gif[/img]

ps. jak bys nie miala numeru do bok era gsm , sluze pomocą [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 09:13   #5
bociek
Raczkowanie

dzięki Agentko Olu,

Niestety to jest Tak-TAK, którego używam także w pracy zawodowej, więc chyba nie da się zastrzec...

Lament [img]icons/icon22.gif[/img]

Dziękuję za dobre chęci, jesteś kochana, naprawdę
Stary 2003-05-30, 09:23   #6
admin
Gość

Niestety, jest to ogloszenie najprawdopodobniej na jednym z platnych serwerow - wyszukiwarka tam nie dojdzie na 100%.
Jak dla mnie to po prostu najlepiej zmienic numer telefonu...
Stary 2003-05-30, 09:29   #7
bociek
Raczkowanie

Dziekuję Zło za dobre chęci. Doszłam, że ogłasza się na Onecie (jeden z klientów mi powiedział, kiedy usłyszał, że ten numer należy do innej osoby). Sama próbowałam przez wyszukiwarkę bez rezultatu. Jeszcze się nie poddaję, zmiana numeru to ostateczność. zabawię się w detektywa i spróbuję te sytuację rozwiązać. Nie jest to przyjemne, uwierz mi...
Jeszcze raz bardzo gorąco dziękuję za pomoc.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-05-30, 09:30   #8
Agentka
Wtajemniczenie

upsss [img]icons/icon9.gif[/img] to rzeczywiscie kaszanka.. kochanie , ale wiesz co ? u nas jest tez tak ze osoby, które mają telefony na kartę pre-paid nie moga zastrzec numerku raczej tylko teoretycznie, bo praktycznie jak Klient sie powołuje na Ochrone Danych Osobowych to mozemy w bazie napisac na jego koncie kom o tym ze chce by numer nie był podawany i my robimy to na zyczenie Klienta. Moze warto zadzwonic i zapytac o taką mozliwość. Jak konsultant w bok taki komentarz zostawi to bedziesz miała spokojną głowke, ze zrobilas wszystko jako uzytkownik komórki, co mogłas zeby sie zabezpieczyc..niestety jak mowisz clira nie da rady wpakowac na karty "tak tak" sim+ i inne- ograniczenia systemowe. Mimo to polecam goraco i szczerze i ze tak powiem z doswiadczenia zawodowego [img]icons/icon12.gif[/img] lepiej zadzwonic i poprosic chocby o mały wpis na konto o "nieinformowaniu innych Klientów o moim numerze = charakter zastrzezony" [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/1glaszcze.gif[/img] trzymaj sie kochanie, moze Łysinek znajdzie to gdzies na www, jak obiecał [img]icons/icon7.gif[/img] nosek do góry , a ja spadam [img]icons/icon7.gif[/img] jakbys chciała ten numer do ery, to wal smiało [img]icons/icon7.gif[/img] o ile gdzies na ulotkach nie masz, no i jest jeszcze www [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 09:45   #9
admin
Gość

to moze napisz do onet.pl, ze ktos podal twoj numer telefonu, podaj im swoj telefon i moze oni znajda...
[img]icons/icon35.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 09:50   #10
DominikaS
Zadomowienie

Jak zadzwoni następny klient to postaraj się wypytać o szczegóły - gdzie dokładnie znalazl ogloszenie. Potem mozna napisać do redakcji onetu żeby usunęli - może moga...
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-30, 10:00   #11
bociek
Raczkowanie

Dziękuję Wam wszystkim, dodaliście mi otuchy. Skontaktuję się z onetem i spróbuję to przez nich załatwić.
Jesteście wszyscy cudownymi przyjaciółmi, dziękuję bardzo
Stary 2003-05-30, 10:47   #12
Szarada
Zakorzenienie

Nie wiem, czy da coś pisanie do onetu... To moloch, zlewają takie sprawy. Mnie kiedyś ktoś wbrew mojej woli zrobił stronę z moim zdjęciem (to chyba podpada pod przestępstwo) i adresem e-mail. Pisałam w tej sprawie do onetu, z prośbą, żeby ściągnęli stronę, ale nikt sie nie zaiteresował. Ten sam człowiek, który mi zrobił tą stronę, nękał mnie też tasiemcowymi smsami z internetu. Kiedy wyłączyłam opcję otrzymywania smsów z i-netu, zaczął wysyłać z zagranicznego serwera i w tym momencie byłam już bezradna. Na szczęście podeszła mi sama możliwość zmiany numeru... Czasem po prostu nie ma innego sposobu.

Do Boćka - a masz w ogóle jakies pojęcie, co to jest za panna, która puściła Twój numer ? To jakaś zemsta ?
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-30, 10:51   #13
admin
Gość

z doswiadczenia wiem, ze wzmianka o kilku paragrafach oraz prawnikach powoduje natychmiastowe zainteresowanie admina... w koncu nikt nie lubi prawnikow, prawda Palomino? [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 10:53   #14
bociek
Raczkowanie

Nie mam bladego pojęcia, kto to jest, znam dwie Anie i są to moje dobre koleżanki, nigdy żadnej z nich nie podpadłam, a poza tym ja jestem nadzwyczaj spokojną osobą, mało się udzielam towarzysko, Po prostu nie wiem. Przychodzą mi najróżniejsze myśli do głowy, ale nie wiem co o tym sądzić. Mam tylko nadzieję, że to przypadek i, że się wyjaśni. Znalazłam kilka ogłoszeń na onecie, ale nie podają numeru telefonu, tylko proszą o kontakt mailowy i wtedy niby mają podawać telefon. Muszę poprosić jakiegoś kolege, żeby mi w tym pomógł.
Stary 2003-05-30, 11:19   #15
sistar
Gość

Nie chce Cie martwic, ale skontaktowanie sie z Onetem moze nic nie dac.. na onecie sa ogloszenia towarzyskie, ale wszyscy podaja emaile... wiec nic dziwnego ze nie mozna znalezc po telefonie. Przypuszczam, ze telefon jest podawany po kontakcie emailowym. Zwazywszy, ze ogloszen o konkretnej tresci znalazlam 185, pisanie pod kazdy email z prosba o telefon byloby meczace [img]icons/icon12.gif[/img]
Jesli wiec zadzwoni jeszcze jakis chetny - wyciagnij z niego, czy na stronie byl telefon, czy email - a jesli email to jaki. Wtedy bedzie mozna uderzyc do Onetu.

pozdrawiam, i nie przejmuj sie tak - chyba nikt, kto cie zna, nie uwierzy, a ofiara glupich kawalow moze pasc kazdy (nie mowiac o ewidentnej pomylce)
[img]icons/icon40.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 11:26   #16
Szarada
Zakorzenienie

do Złośliwca

Trzeba się jeszcze orientować w paragrafach... Na to trzeba czasu i chęci, ale jeśli sprawa jest poważna, to się takowe znajdą.

Zwróciłeś się do mnie per Palomino, czy to było do innej osoby ?
Stary 2003-05-30, 11:29   #17
Szarada
Zakorzenienie

do Boćka

No to jest zaiste bardzo tajemnicza sprawa... Myślałam, że najpierw trzeba komuś podpaść, żeby robił takie rzeczy, a nie, żeby tak bezinteresownie... Życzę pomyślnego załatwienia sprawy, bo z doświadczenia wiem, że to nic przyjemnego...

Pozdrawiam
Stary 2003-05-30, 11:29   #18
bociek
Raczkowanie

dzięki Sistar. Wiesz, ja się przejmuję z dwóch powodów. Po pierwsze chętni dzwonią tudzież przysyłają sms-y o treściach wiadomych, często mocno obraźliwych, i mam już tego po kokardy. Po drugie używam mojego telefonu do celów służbowych, a jak wiesz na złe to i kura (pardon) "piardnie", więc gdyby tak zadzwonił jakiś chetny z otoczenia zawodowego to mimo, że jestem Bogu ducha winna, poszłoby w świat i wtedy osobista porażka. Niektórym nie jesteś w stanie wytłumaczyć, że czarne jest czarne.
Stary 2003-05-30, 11:34   #19
bociek
Raczkowanie

Re: do Boćka

No tak przyjemnie nie jest absolutnie. Mam nadzieję, że to szybko rozejdzie się po kościach.
Nigdy w życiu nie miałam tylu telefonów dziennie!!! I to od samych mężczyzn...
W innej sytuacji, pewnie bym się cieszyła...
Eh, życie, czemu płatasz takie przykre figle.....
[img]icons/icon9.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 11:43   #20
palomino
Zakorzenienie

zlosliwiec napisał:
> z doswiadczenia wiem, ze wzmianka o kilku paragrafach oraz prawnikach powoduje natychmiastowe zainteresowanie admina... w koncu nikt nie lubi prawnikow, prawda Palomino? [img]icons/icon12.gif[/img]

też ich nie kocham [img]icons/icon12.gif[/img] Ale po to staram sie orientować w przepisach żeby oni nie mogli się za to zemscić hehehe [img]icons/icon10.gif[/img]

Szarada napisala:
>Trzeba się jeszcze orientować w paragrafach... Na to trzeba czasu i chęci, ale jeśli sprawa jest poważna, to się takowe znajdą.

ignorantia iuris nocet [img]icons/icon12.gif[/img]
A na serio nie trzeba aż tyle czasu ani chęci - po prostu wystarczy chcieć napisać maila - nawet jak moja dużo mlodsza siostra napisala skargę do admina portalu to zareagowano na to i przeproszono (wlasciciel portalu) Fakt - paragrafy warto znać, ale to i tak ostateczność. Nie od razu wyjeżdza się przecież z groźbą zlożenia pozwu z odpowiedniego artykulu..... tylko przy braku chęci do współpracy [img]icons/icon12.gif[/img]

>Zwróciłeś się do mnie per Palomino, czy to było do innej osoby ?

z nicka wynika że raczej do mnie [img]icons/icon7.gif[/img]

cmoki [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 11:44   #21
admin
Gość

Re: do Złośliwca

Szarada napisał(a):
> Zwróciłeś się do mnie per Palomino, czy to było do innej osoby ?

Nie, tak troche w powietrze strzelilem, zeby sie troche z nia podroczyc... [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 11:53   #22
palomino
Zakorzenienie

Boćku - radzilabym napisać i sprobować sprostować.
Jeżeli telefon jest podany na jakiejś stronie internetowej - nawet platnej jak napisal Zlo to możliwe jest że po prostu numer zostal przeinaczony - i w konsekwencji wyszedl Twoj - to nie musi byś żaden spisek [img]icons/icon12.gif[/img]
Tez nam sie w rodzinie zdarzylo że przy dawaniu ogloszenia w necie o sprzedaży ziemi jakiś niedowidzący czlowiek polowe przepisal źle z wyslanego przez nas zgloszenia. Po jednym mailu z upomnieniem wszystko wrocilo do normy.
Jezeli wiesz na którym to jest portalu to juz polowa sukcesu [img]icons/icon7.gif[/img]

trzymaj sie dzielnie [img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-05-30, 11:54   #23
palomino
Zakorzenienie

Re: do Złośliwca

zlosliwiec napisał(a):
> Nie, tak troche w powietrze strzelilem, zeby sie troche z nia podroczyc... [img]icons/icon12.gif[/img]

trafiona znienacka spadłam i kwiczę [img]icons/tongue.gif[/img] [img]icons/icon12.gif[/img]

cmoki [img]icons/icon7.gif[/img]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-05-30, 11:59   #24
julita104
Raczkowanie

przykra sprawa. Ale powiem wam ze jak zobaczylam temat "do bocka" to myslalam ze jakas wizazanka zali sie ze Bocian jest nieskuteczny i prosi go jak najszybciej o bobaska :P
Chyba juz za duzo na sloncu siedzialam w tym roku :P
Stary 2003-05-31, 00:45   #25
Iwonalodz
Zakorzenienie

No wiesz Pal, myślałam, że lubisz prawników [img]icons/icon12.gif[/img]
A tu proszę zostałam brutalnie sprowadzona na ziemię [img]icons/icon10.gif[/img]

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-02, 07:44   #26
bociek
Raczkowanie

Re: Pomocy, ktoś się podszywał

cześć,
Chciałam tylko powiedzieć, że dzięki jednemu z klientów tej osoby, udało mi się ją namierzyć. Ogłaszała się na stronie z sex ogłoszeniami podając na tejże stronie mój numer. Napisałam do admina i po godzinie telefon z ogłoszenia zniknął. Ucichły także telefony
Wszystkim jeszcze raz dziękuję za rady i wsparcie. Jesteście kochani, naprawdę doceniam Waszą pomoc.
Pozdrawiam iżyczę udanego poniedziałku!!
Stary 2003-06-02, 08:02   #27
admin
Gość

Czyli poniedzialek dobrze sie zaczal [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon14.gif[/img]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-06-02, 08:49   #28
palomino
Zakorzenienie

super [img]icons/icon7.gif[/img]
jak widac Admini to tez ludzie [img]icons/icon12.gif[/img] i mozna sie z nimi dogadać heheh [img]icons/icon10.gif[/img]

cmoki Bocku [img]icons/1cmok.gif[/img] i życzę żadnych tego typu "atrakcji" więcej [img]icons/icon12.gif[/img]
Milego dnia [img]icons/icon7.gif[/img]

bociek napisał(a):
> cześć,
>Napisałam do admina i po godzinie telefon z ogłoszenia zniknął. Ucichły także telefony

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości