|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
piêkne l¶ni±ce zdrowe d³ugie w³osy
mam bardzo d³ugie w³osy ale s± matowe, szybko sie przet³uszczaj± i s± zniszczone na koñcówkach..jakich kosmetyków/szamponów u¿ywac zeby by³y l¶ni±ce i zdrowe? prosze podac jakie¶ konkretne firmy
![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 89
|
Dot.: piêkne l¶ni±ce zdrowe d³ugie w³osy
¿eby mieæ piêkne, zdrowe w³osy niezal¿nie od ich d³ugo¶ci powinno siê zdrowo od¿ywiaæ, je¶æ du¿o warzyw, owoców, orzechów, etc.
pisa³a¶, ¿e masz zniszczone koñcówki, wiec najlepsz± drog± do piêknych w³osów, bêdzie wizyta w salonie fryzjerskim i skrócenie ich, chocia¿by o d³ugo¶æ koñcówek z kosmetyków polecam maseczkê regeneruj±c± z serii Yves Rocher dodatkowo szampon z tej samej serii z wit. E, maseczka WAX, od¿ywka Panten Pro, na pocz±tku musisz potrzymaæ czy to maseczki czy od¿ywki trochê d³u¿ej ni¿ zalecaj± producenci, najlepiej owin±æ g³owê recznikiem, wtedy maseczka pod wp³ywem ciep³a szybciej i skuteczniej siê wch³ania na koniec, na suche w³osy kropelka serum np firmy Rene Blanche (serum krystaliczne) aby w³osy siê ³adnie uk³ada³y :czarodzie |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 286
|
My¶le,ze najlepiej jakbys je troche podcie³a.
I koniecznie uzywala odzywki do d³ugich w³osów np. L'oreal -Proteina per³y
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
a gdzie mogê kupiæ to serum krystaliczne Rene Blanche?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 154
|
hmm a ja uzywam albo serii pantene codzienna pielegnacja albo sunsilk blond
dodam ze wlosy mam nigdy nie farbowane, zdrowe i prawie do pasa ![]() jesli chcesz miec sliczne wlosy to nie farbuj, nie uzywaj zbyt czesto suszarki i prostownicy czy lokowki i dobrze sie odzywiaj mozesz jeszcze kupic u swojej fryzjerki jedwab, taka mala buteleczka (ok 10zl) fajny polysk nadaje
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 819
|
Piêkne i zdrowe w³osy - podsumowanie
Chcia³abym stworzyæ w±tek podsumowuj±cy zasady pielêgnacji w³osów, by by³y zdrowe, grube i l¶ni±ce. Je¶li siê uda, bêdzie to poradnik dla wszystkich tych, którzy pragn± mieæ piêkne w³osy - wszystko w jednym miejscu.
Co robiæ, a czego unikaæ? Czego potrzebuje w³os i jak mu to dostarczaæ? Jak o niego dbaæ, by wygl±da³ dobrze przez ca³y czas? Dodatkowo zbiór porad i preparatów, które wykazuj± najwiêksz± skuteczno¶æ. Mo¿e ja zacznê od budowy chemicznej w³osa: W³osy, jak te¿ paznokcie zbudowane s± z mikroskopijnych „cegie³ek” elastycznego zrogowacia³ego bia³ka – keratyny. Bia³ko to zawiera w sobie siarkê, która ma tê w³a¶ciwo¶æ, ¿e jak bardzo silny klej spaja s±siednie koñce keratynowych cegie³ek w d³ugie sprê¿yste struktury w³osów. St±d dla ich codziennego wzrostu niezbêdne s± aminokwasy zawieraj±ce siarkê. Aminokwasy to najmniejsze cz±stki sk³adowe bia³ek, z których buduje siê bia³ko. Umo¿liwiaj± one powstawanie keratyny. Aminokwasy siarkowe znajdujemy w niektórych pokarmach bia³kowych, jakie spo¿ywamy – ale rzadko. Ponadto naszej osobistej wytwórni w³osów potrzebne s± substancje energetyczne – g³ównie glukoza; jak te¿ witaminy i biopierwiastki, które stymuluj± tempo wzrostu i zapewniaj± wytrzyma³o¶æ konstrukcji rosn±cego w³osa. Dodawajcie wszelkie informacje, które uwa¿acie za ciekawe. Mam nadziejê, ¿e spodoba siê Wam temat. Pozdrawiam, vLain |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Piêkne i zdrowe w³osy - podsumowanie
Widzê du¿e zainteresowanie
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 814
|
No to zaczynam
Z w³asnego do¶wiadczenia, wiem:1. Czego nie robiæ: Na pewno unikaæ suszenia (szczególnie gor±cym powietrzem), a przede wszystkim prostowania (straszliwie niszczy w³aki, o czym przekonala siê na pewno niejedna z Was, ja zreszt± równie¿). Najlepiej nie farbowaæ, nie rozja¶niaæ, etc... 2. Jakie od¿ywki mi pomog³y: Oczywi¶cie znany bardzo dobrze Wax (mnie bardzo s³u¿y ), Biosilk lub Hot Liss (przed ewentualnym suszeniem/prostowaniem, Gliss Kur w spray'u do w³asów suchch i zniszczonych, 2-fazowa od¿ywka kompletna regeneracja równie¿ Gliss Kur, serum na zniszczone koñcówki Joanny.Wiele osób chwali sobie równie¿ olejek rycynowy, ale mi po nim baardzo wpada³y w³osy, wiêc zrezygnowalam... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 348
|
watek fajny, ale jakos nie ma wziêcia
![]() STOP: -suszarka, protownica, itp -nadmiar kosmetykow do stylizacji -p³ukanie gor±c±, bardzo ciep³± wod± TAK, Tak, tak: +p³ukanie ch³odn± wod± +wax +jedwab biosilk +domowe maseczki +grzebien z szeroko rozstawionymi zêbami +nozyczki rozdwojonym koncowkom JAk mi sie jeszcze cos przypomni to napisze
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 750
|
Rozmarynek, moze to dlatego, ze ju¿ identyczny istnieje?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 334
|
Indianie dawniej "myli" w³osy w naturalnym t³uszczu, tzn. wycierali o nie rêce po posi³ku. Te same sposoby stosowali Eskimosi, ci drudzy od czasu do czasu przemywali czupryny moczem... co do plemion afrykañskich, to robili p³ukanki z pustynnego b³ota. Wszyscy mieli zdrowe, d³ugie, gêste w³osy i nie ³ysieli
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 260
|
dok³adnie
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 348
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
... w³a¶nie takie w³osy chcia³bym mieæ. A jakie mam...?... krótka kartoteka mojej czupryny: Mam w³osy d³ugo¶ci "trochê za ramiona", s± one farbowane (pasemka) na kolor blond(mój naturalny kolor to... hmm... brudny, ciemny blond, taki nijaki). Moje w³osy maj± strasznie wysuszone koñcówki, ale to nie jest najgorsze. Najgorsze mianowicie jest ich naturalne u³o¿enie. W³osy z samego czubka s± proste, lekko falowane. W³osy "pod spodem" s± krêcone. Jezeli rozczeszê w³osy to strasznie siê pusz± i elektryzuj±, s± matowe, ³ami± sie i stercza. Wypróbowa³am juz dziesiatki szamponów itp. Ale tych typowo komercyjnych, które zachwycaj± kolorowymi reklamami. Nie znam "aptekowych" códów... Moze doradzicie mi co¶? Nie chcê ich równiez ¶cinac poniewa¿ w krótkich wygl±dam masakrycznie....^^ wrêcz przeciwnie... wola³abym zeby uros³y.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 80
|
Ja po 2 laTACH ZNALAZ³AM PATENT NA TAKA GRZYWKê, A ZDRADZê JE¶LI MI PWIECIE DLACZEGO JAK PISZê ODPOWIED¼ TO TAK ZWALNIA MI PISANIE, ¿E NIE MOGê TEGO ZNIE¶æ. mAM 1mb CZY gb SZYBKO¶æ ³±CZA...
Caps siê w³±czy³, sorki ![]() ![]()
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 535
|
Dot.: Piêkne, d³ugie, l¶niace...
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Co Ciê tak bardzo zdziwi³o?
Chodzi³o mi o odpowied¼ na w±tek.
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 233
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
My¶lê, ze powinna¶ zapytaæ siê o to fryzjerki
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Mo¿e wypróbuj Henne Treatment Wax,jesli nie wiesz co to jest jest to wosk na w³osy,od¿ywka-wosk..wiêcej o tym poszukasz na forum albo KWC
Po tej odzywce w³oski s± w³a¶nie takie jak napisalas w tytule..piêkne i l¶ni±ce
Noc±,gdy ca³y ¶wiat ¶pi,czuwam i sercem jestem przy Tobie,marzê,¿e Ty ze swej gwiazdy ¶lesz my¶li swoje,tak bardzo pragnê z Tob± byæ i marzeñ tych nie przerwie mi nikt,nie ma na ¶wiecie miejsca,gdzie bym odej¶æ chcia³a,bo tylko tu s± razem serca dwa: Ty i Ja.. |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
Teraz juz za pó¼no... by³am u fryzjerki... i tak mnie scie³a ze nie mogê patrzec w lustro... za³amka...
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
mam to samo! fryzjerom mówimy w tym tygodniu zdecydowane i stanowcze NIE
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiêksz sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowo¶ci z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbli¿sze dni ![]() |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Pomyli³am topik
Sorki.
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
Na bardzo zniszczone wlosy polecam serie reconstruct chyba tak sie to pisze z joico, ja mam cala serie szampon odzywke, maske do uzyciaraz na miesiac i druga raz na tydzien i musze wam powiedziec ze mimo iz w tymmiesiacu farbowalam wlosy juz 3 razy nadal lsnia i wcale nie sa zniszczone
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 900
|
3 razy???
Ja ju¿ nie mia³abym w³osów
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 628
|
Popieram. ![]() Mia³am w³osy dok³±dnie takie, jak opisujesz w pierwszym po¶cie. Mimo i¿ nadal siê falujê, czy nawet loczkuj± to s± po Wax'ie l¶ni±ce, miêkkie, nie ³ami± siê nie pusz±. S± w naprawdê dobrej kondycji, ¿e nawet prostownica im nie straszna. Spbóbuj tej od¿ywki. Naprawdê dobra.
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 675
|
Je¶li w³osy siê pusz±, to czasem lepiej jest podkre¶laæ ich skret ni¿ rozprostowywaæ i wyg³adzaæ na si³ê.Przede wszystkim nale¿y pamiêtaæ o od¿ywianiu w³osów - ¶wietne s± produkty z jedwabiem, a tak¿e kosmetyki Gliss Kura i Pantene.Fajn± seriê do krêconych i falowanych w³osów ma Nivea. Dziêki od¿ywce z tej serii w³osy siê nie pusz± i s± w lepszym stanie,³adnie siê podkrêcaj±.Na blask w³osów dobra jest p³ukanka z sody.Do w³osów suchych i zniszczonych polecam te¿ takiego pomarañczowy albo ¿ó³ty szampon Loreala.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Polecam ten szampon - jest rewelacyjny (sama go stosujê
)http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...StyleSolutions |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.