![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Słomiany blond dla brunetki :)
Witam!
Ostatnio zastanawiam się czy nie poszaleć z kolorem włosów. Z natury mam ciemny brąz, a marzy mi się taki chłodny, słomiany blond-jak myślicie, pasowałby mi? Czy musiałabym rozjaśniać brwi? Jeśli tak, to gdzie można to zrobić, bo u fryzjera chyba nie bardzo.... Proszę, doradźcie mi ![]() Pozdrawiam ![]() PS. Jakby któraś z wizżanek umiała dorobić mi w Photoshopie słomiany blond, byłabym bardzo wdzięczna ![]() Edytowane przez Voodia Czas edycji: 2006-03-18 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słomiany blond dla brunetki :)
ja nie widze Ciebie w kolorze blond
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja zaszalalam rok temu. I bardzo zaluje! Tak jak ty mam ciemne wlosy. I chcialam cos zmienic wiec postanowilam je przefarbowac na blond. Najpierw uzylam rozjasniacza a potem farby blond. Z tego eksperymentu wyszedl jakis zolty kolor. Okropnosc!! Za dwa dni przefarbowalam na czekoladowy braz bo nie moglam patrzec w lusterko. To bylo jakies 1,5 roku temu a moje wlosy do tej pory sa zniszczone jak nie wiem co. Wiec lepiej uwazaj z tym farbowaniem.
Ale powiem ci ze bardzo ladnie wygladasz w tych wloskach i ja na twoim miejscu nie farbowalabym ich na blond.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Bedzie Ci bardzo ciezko wychodzic na blond z obecnego kolorku. I mysle ze i tak uzyskanie odcieniu który Cie interesuje to marzenia.. Tak jak poprzedniczki uwazam ze slicznie Ci w obecnej fryzurce i ciemny kolorek jest jak najbardziej dla Ciebie, wyglądasz w nim bardzo naturalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja zgadzam się w zupełności z poprzednimi wypowiedziami. W ogóle to gdzies kiedyś widziałam twoje zdjęcie i pamiętam,że pierwsze co mi przyszło do głowy to,że chciałabym mieć taki kolor włosów. W ogóle jesteś bardzo ładna i masz taką dziewczęcą urodę. Poza tym tyle teraz brunetek przefarbowanych na blond(a to akurat łatwo rozpoznać)...Ja na twoim miejscu niczego bym nie zmieniała.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
W tym odcieniu blondu wygladac bedziesz jak laleczka ,w obecnym kolorze wygladasz jak gwiazda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z dziewczynami- nie rozjasniaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze jestes typowa zima, wiec jasne wlosy odpadaja
ale owszem czasem chcialoby sie wygladac inaczej, wiec moze sredni chlodny bezowy , karmelowy zlamany popielem, ale zadne zlote odcienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
hey.mam bardzo podobny typ urody do twojego i takze chce sie rozjasniac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem masz bardzo sliczny kolor wlosow, wygladasz swietnie! Nic nie zmieniaj. Nawet nie zrobilabym na Twoim miejscu tych pasemek, bo Twoja sliczna buzka zgubi sie w nich. Tylko te jasne pasemka beda widoczne, a nie twoja twarz. Nie polecam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za szybkie odpowiedzi
![]() Widzę, że nikt nie widzi mnie w blondzie ![]() Gaga, chodzi Ci o taki raczej ciemny blond, coś jak nosi Alba? Smile_Smile, ja właśnie marzę o jednolitym kolorku...ale to chyba marzenie ściętej głowy ![]() tootsie, katushka,Ag_nes, ovca, madonek,zabcia111, Roxy- dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
looknij na watek do ktorego link ci podalam i na foto ktore ktos tam na koncu zamiescil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
no okey,wkleje je tu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
A coś takiego, jak myślicie-pasowałoby mi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Smile_Smile, dziękuję za fotkę
![]() Niestety, mi chodzi o jednolity kolor, pasemka lubię, ale u kogoś, nie u siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Voodia ona ma jasniejsza oprawe oczu , a mi sie tez nie podoba w tych jasnych wlosach (mowie o fotce , ktora wkleiłaś)oczywiście zawsze tez mowie ze młodemu we wszystkim ladnie, ale bezpzresady nic na siłe
![]() ona zreszta tez nie jednolitego koloru, nie podoba mi sie tez w jasnym kolorze Monika Brodka, slicznie było jej w ciemnych włosach , ale coz ,kazdy czasem chce sie zmienic tylko czy zawsze jest to na kozrysc? ale z drugiej strony jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedziec... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Gaga, ja już kiedyś miałam jasne włoski.... to był balejaż, pod spodem fryzjerka zafarbowała włosy na miedziany odcień, całość prezentowała się w sumie nieźle, ale sęk w tym, że ja nie lubię na sobie żadnych balejaży ani pasemek. Oczywiście musialam wydać majątek na maseczki i odżwyki.
Co do oprawy oczu, to Alba z natury też ma ciemną (załączyłam fotkę), ale rozjaśnia brwi.Ja nie wiem jak się za to rozjaśnianie brwi zabrać. Wydaje mi się, że to bardzo ryzykowna sprawa... A Brodkę też wolałam w ciemnych ![]() Hmmm, skoro nie słomiany blond, to może jakiś ciemny? Np coś jak ma Laeticia? O ile nie są to jej naturalne włoski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Step 1 (top right): Using a cotton bud, apply the bleach to the eyebrows.
Step 2 (top left): Cover each eyebrow with a piece of tissue paper to prevent the bleach evaporating. Also prevents any from dripping down into the eyes. Step 3 (bottom right): Leave the bleach on for no more than 3 minutes and then wipe off. Check the colour to make sure it’s not becoming too light. Repeat previous steps until the desired lightness has been achieved or until you are blind from bleach contamination (whichever comes first). Step 4 (bottom left): When an eyeball melts from its socket like an under-boiled egg, gently dab with tissue to remove dribbling vitreous humor. przepraszam ze po angielsku, tutaj masz krok po krok o rozjasnianiu brwi |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja bym sama nie ryzykowala rozjasniania brwi , to blisko oczu...
Voodia a czy to jest Twoj kolor czy masz jakas farbe, bo wiesz ze nawet przy zmianie o dwa tony czeka Cie dekoloryzacja? kolor jasniejszy , moze bylby oki , zreszta napisalam Ci kilka ocieni ![]() moze czekoladowy brazik, jasny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Smile_Smile, ja planowałam rozjaśniać u fryzjerki, choć pewnie podobnie zniszczyłoby to włosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten czekoladowy brązik brzmi kusząco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Chyba rozwiazalam twoj problem po czesci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
czuje ,ze przebijesz efekt Alby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
tylko ze przez czepek Pani Ci wyciagnie rowniez te rozjasnione wlosy, i na to polozy rowniez rozjaniacz, czy wiesz jak to zniosa te rozjasnione wloski?
napewno nie bardzo dobrze, czepek, nie jest dobrym rozwiazniem do powtrzenia takiego zabiegu koloryzacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smile_Smile, koniecznie wrzuć fotki, koniecznie ![]() Ja wciąż łażę i smęcę wszystkim naookoło o blondzie i wszyscy jak jeden mąż mi odradzają ![]() ![]() Gaga, mnie właściwie bardziej przeraża perspektywa zniszczonych włosów niż niedobranego koloru.... W najgorszym razie kupię sobie blond perukę, o!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja tez o tym pisze, nigdy nnie widzialm nie zniszczonych wlosow po wielokrotnym wyciaganiu pasemek na czepek...
sorki ale tego sposobu wlasciwie juz od dawna sie nie stosuje owszem robia to niektore fryzjerki, bo to dla fryzjerki wygodne, ale przy dlugich i poldlugich wlosach to strasznie nieprzyjemny zabieg, bo boli wyciaganie wlosow przez czepek po sciagnieciu go wlosy sa tak spaltane ze ciezko je rozczesywc , a rozjanione pasma czesto porostu sie urywaja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
rany jakas ty sliczna
![]() ![]() mozesz zrobic jasniejszy braz ale blond no nie wiem ,moja kolezanka mam ciemna karnacje i oprawe oczu a ma jasny rudy i jest jej super wyglada zjawiskowo nawet ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
sama natomiast jestem blondynka ale mam ciemna oprawe oczu i zmienilam na braz zdania sa podzielone ale ja sie czuje wspaniale
wiec jesli tak bardzo chcesz to zrob to bo jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziec ![]() ja tez bym chetnie zobaczyla fotki po metamorfozie smile_smile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.