wątek dla wszystkich przedświątecznie sprzątających - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 11:49   #1
nefretari
Raczkowanie

wątek dla wszystkich przedświątecznie sprzątających

szczerze nie wiem czy taki był, w razie czego prozse o połączenie przez moderatora
może połączymy się w spólnie w naszych bólach świątecznych porządków?
ja mam już wszystkiego dość, gdzie sprzątnę, tam zaraz ktoś zrobi bałagan! warczę juz na wszystko co sie rusza i w tym okresie przedświątecznym robię się coraz bardziej nerwowa
została mi jeszcze do sprzątnięcia mja gerderoba i szafy w pokoju dziennym, codziennie jeżdzę na balsamie do mebli i ścieram kurze, ale to już moja mania z tymi kurzami i do tego z jeżdżeniem na odkurzaczu
podejrzewam, żew tym tygodniu będę jeszcze musiała umyć okna, myłam je coprawda tydzień temu, ale nie wiem od czego są tekie zapylone i niewyraźne od zewnątrz
czy którąs z wizażanek swiąteczne porządki też doprowadzaja do szału?
nefretari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 12:34   #2
ankasz
Zakorzenienie

Dot.: wątek dla wszystkich przedświątecznie sprzątających

A mnie denerwuje takie podejcie "bo bedą świeta i trzeba sprzątać". Co roku wybuchaja u mnie w domu awantury o to. Czy w powszedni dzien nie musi być posprzątane? Szczególnie jesli np wigilię spędza sie u rodziny, to ja pytam-po jaką cholere?
Denerwuje mnie to że kiedy słysze słowo "świeta" albo "Boże Narodzenie" nie kojarzy mi sie to z rodzinnym spotkaniem, z wigilią czy pasterką tylko z krzykiem mamy "trzeba sprzatac bo święta idą!"

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 13:10   #3
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja musze w swoim pokoju umyć okna, wyprac dywan, a raczej jego białe lementy i firanki, ale to razem z oknami za jedym zamachem oprócz tego jak co tydzien kurze w gablocie i w łazience nie przesadzajmy zeby układac ciuchy w szafie, bo za dwa dni i tak bedzie bałagan w niej

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 14:57   #4
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefretari Pokaż wiadomość
szczerze nie wiem czy taki był, w razie czego prozse o połączenie przez moderatora
może połączymy się w spólnie w naszych bólach świątecznych porządków?
ja mam już wszystkiego dość, gdzie sprzątnę, tam zaraz ktoś zrobi bałagan! warczę juz na wszystko co sie rusza i w tym okresie przedświątecznym robię się coraz bardziej nerwowa
została mi jeszcze do sprzątnięcia mja gerderoba i szafy w pokoju dziennym, codziennie jeżdzę na balsamie do mebli i ścieram kurze, ale to już moja mania z tymi kurzami i do tego z jeżdżeniem na odkurzaczu
podejrzewam, żew tym tygodniu będę jeszcze musiała umyć okna, myłam je coprawda tydzień temu, ale nie wiem od czego są tekie zapylone i niewyraźne od zewnątrz
czy którąs z wizażanek swiąteczne porządki też doprowadzaja do szału?
Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
A mnie denerwuje takie podejcie "bo bedą świeta i trzeba sprzątać".
Mnie też.
To jak? Przez cały rok ludzie żyją w brudzie, czy co?

Porządki robię na bieżąco, a nie tylko przed Świętami i po kłopocie

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 17:03   #5
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Mnie też.
To jak? Przez cały rok ludzie żyją w brudzie, czy co?
nie.. robią po prostu GENERALNE porządki ... tzn. myją okna, piorą firanki, trzepią dywany, wycierają kurze z zakamarków zapomnianych lub niełatwo dostępnych...
Bo nie sądzę, żeby cotygodniowe powiedzmy sobotnie sprzątanie opierało się na aż tak dokładnym sprzątaniu w meblach i za meblami... i pucowaniu całego domu!!
Stary 2008-12-16, 18:05   #6
iustitia
Zadomowienie

Oj zgadzam się, na święta ludzie sprzątają tak, jakby Jezus przychodził na inspekcję czystości w wigilię Mnie co roku wykańcza psychicznie moja mama, która pucuje cały dom. Na szczęście teraz ma dużo pracy przez cały grudzień, to musi hamować swoje zapędy. A ja nie sprzątam tylko leżę i zdycham (choroba straszna rzecz), nie mam na nic siły ale próbuję się przyzwyczaić do myśli, że któregoś dnia trzeba będzie wysprzątać trochę... Ale nie teraz
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 18:55   #7
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
nie.. robią po prostu GENERALNE porządki ... tzn. myją okna, piorą firanki, trzepią dywany, wycierają kurze z zakamarków zapomnianych lub niełatwo dostępnych...
Bo nie sądzę, żeby cotygodniowe powiedzmy sobotnie sprzątanie opierało się na aż tak dokładnym sprzątaniu w meblach i za meblami... i pucowaniu całego domu!!
Jak ktoś ma w domu cały czas czysto, to nie zna pojęcia GENERALNE porządki
I kto powiedział, że są jakieś cotygodniowe sobotnie sprzątania?
W domu porządek utrzymuje się na bieżąco, jak ktoś nie wie, co to znaczy to nie moja wina i tłumaczyć też nie zamierzam, taką wiedzę wynosi się z domu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 19:06   #8
Mijalea
Zakorzenienie

No nie wiedzialam, ze swiateczne sprzatanie moze doprowadzic do zalozenia specjalnego watku... I wyglada na to, ze zaraz sie o sprzatnie poklocicie

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 19:21   #9
evela28
na drugie mam Irena

a mie sie wydaje ze już jest wątek o gorączce przedświątecznej

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 19:30   #10
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ktoś ma w domu cały czas czysto, to nie zna pojęcia GENERALNE porządki
I kto powiedział, że są jakieś cotygodniowe sobotnie sprzątania?
W domu porządek utrzymuje się na bieżąco, jak ktoś nie wie, co to znaczy to nie moja wina i tłumaczyć też nie zamierzam, taką wiedzę wynosi się z domu
sugerujesz, że mam brudno w domu? więc zapraszam, możesz przyjść nawet z białą rękawiczką

Naucz się czytać dziewczyno ze zrozumieniem, bo nie widzę tam żadnego związku ze mną! Wytłumaczyłam Ci tylko, że ludzie nie musza żyć w brudzie sprzątając cały dom przed świętami! end.
Stary 2008-12-16, 19:40   #11
evela28
na drugie mam Irena

przecież chodzi o to że np dywany pierzesz raz dwa razy w roku - przed świętami ,dobra okazja

bijesz się jak ciota

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 19:43   #12
nefretari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
No nie wiedzialam, ze swiateczne sprzatanie moze doprowadzic do zalozenia specjalnego watku... I wyglada na to, ze zaraz sie o sprzatnie poklocicie
no chodziło mi o wsparcie wzajemne, bo szczerze powiedziawszy to mnie się nie chce i potrzebuje kopa od kogoś
ostatnio dopadł mnie niezły leń, nie oznacza to, że mam syf w domu, bo porządek mam na bierząco, ale nie przy każdym sprzątaniu - jak Ktoś wspomniał - trzepie się dywany, zmienia firanki, pastuje podłogi i tym podobne
no chyba, że ktoś nie ma nic innego do roboty tylko sprzątanie, ale chyba takich osób nie ma, więc przed świętami pomalutku codziennie coś się robi, przynajmniej tak jest u mnie, bo naprawdę nie mam codziennie czasu na obłędne szorowanie każdego zakamarka
owszem jest wątek o przedświątecznej gorączce (czy z jakąś inną nazwą), ale jest już na tyle długi, ze nie każdy się w nim odnajdzie
cos mi się wydaje, że założenie tego wątku doprowadzi do poważnej wizażowej kłótni, i jeszcze sie BANy posypią
Stary 2008-12-16, 19:45   #13
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
przecież chodzi o to że np dywany pierzesz raz dwa razy w roku - przed świętami ,dobra okazja
dokładnie tak...
albo na przykład całe szkło które masz za szybką w salonie, w kuchni lub coś w tym rodzaju...jakieś filiżanki, kieliszki, kufle lub rzeczy służące zwyczajnie ozdobie...
Stary 2008-12-16, 20:32   #14
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
sugerujesz, że mam brudno w domu? więc zapraszam, możesz przyjść nawet z białą rękawiczką

Naucz się czytać dziewczyno ze zrozumieniem, bo nie widzę tam żadnego związku ze mną! Wytłumaczyłam Ci tylko, że ludzie nie musza żyć w brudzie sprzątając cały dom przed świętami! end.
No, ja nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem, bo jakoś nigdzie nie napisałaś w pierwszej osobie, czy robisz generalne porządki czy nie, zresztą mnie to nie interesuje, a moja wypowiedź była ogólna a nie pod twoim adresem.
Więc to raczej ty sama nie rozumiesz tego, co sama piszesz

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
A nie można częściej? trzeba czekać do Świąt, żeby dywany wyczyścić?
btw,polecam pralnie chemiczne, szybko, dokładnie i się człowiek nie napracuje

Stary 2008-12-16, 20:42   #15
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja dywan akurat bede prała teraz, gdyż kupiłam go jakieś 2 miesiące temu i białe elementy sie już spaskudziły, a że swięta to święta, nie chce aby goście widzieli dywan cały szary

A każdy sprząta tak jak lubi i tak jak umie, dla niektórych bałagan w domu odnosi się do jednej szklanki pozostawionej na stole, lub do ciucha zawieszonego na krześle a nie w szafie, a dla drugich bałagan to wszystko zakurzone, rozwalone itd. nie poruwnujmy sie tutaj z tym bo u każdej z nas jest inaczej i każdy wyniusł co innego z domu i to w jaki sposób i co ile sprzata

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 21:00   #16
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
można, ale może nie każdy pracujący człowiek ma na to czas... a jeśli chodzi o pralnie chemiczne, nie każdego na to stać...
Stary 2008-12-16, 21:49   #17
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A ja lubie sprzatac I w tym roku biore sie za podloge w kuchni jakimis magicznymi specyfikami co mi wyszoruja plytki na blysk

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:35   #18
jenifer198
Wtajemniczenie

Po pierwsze coś ode mnie. Dziewczyny nie kłóćcie się Zbliżają się święta, za którymi powinna iść zgoda i wzajemne zrozumienie, więcej cierpliwości i wogóle samych pozytywnych uczuć Wiec po co te kłótnie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
A mnie denerwuje takie podejcie "bo bedą świeta i trzeba sprzątać". Co roku wybuchaja u mnie w domu awantury o to. Czy w powszedni dzien nie musi być posprzątane? Szczególnie jesli np wigilię spędza sie u rodziny, to ja pytam-po jaką cholere?
Denerwuje mnie to że kiedy słysze słowo "świeta" albo "Boże Narodzenie" nie kojarzy mi sie to z rodzinnym spotkaniem, z wigilią czy pasterką tylko z krzykiem mamy "trzeba sprzatac bo święta idą!"
Mam to samo, dopóki byłam w domu rodzinnym ostatnie dwa tygodnie skupiały sie na sprzątaniu mimo tego, ze u nas i tak co sobota, a nawet w tygodniu sprzątaliśmy dokładnie cały dom, łącznie z przecieraniem szkła, praniem firanek, dywanów. Ale i tak mama mówiła "bo to przed świętami trzeba jeszcze bardziej wysprzątać", a potem po wigilii wszyscy padali ze zmęczenia.

Cytat:
U mnie np. cały rok jest sprzątane dokładnie, tzn, było w moim rodzinnym domu, teraz u siebie i ja tak robie. W tym roku to moje pierwsze święta we własnym domu i ja dbając cały rok o porządek nie muszę przed świętami nie wiadomo ile pucować domu, bo i tak jest czysto, szkło przecieram regularnie, dywany czyszczę, zmieniam i piorę firanki, więc przed święta zrobię wszystko jak zwykle, a nie tak, żeby padać na twarz po tych sprzątaniach.

Cytat:
no chodziło mi o wsparcie wzajemne, bo szczerze powiedziawszy to mnie się nie chce i potrzebuje kopa od kogoś
ostatnio dopadł mnie niezły leń, nie oznacza to, że mam syf w domu, bo porządek mam na bierząco, ale nie przy każdym sprzątaniu - jak Ktoś wspomniał - trzepie się dywany, zmienia firanki, pastuje podłogi i tym podobne
no chyba, że ktoś nie ma nic innego do roboty tylko sprzątanie, ale chyba takich osób nie ma, więc przed świętami pomalutku codziennie coś się robi, przynajmniej tak jest u mnie, bo naprawdę nie mam codziennie czasu na obłędne szorowanie każdego zakamarka
owszem jest wątek o przedświątecznej gorączce (czy z jakąś inną nazwą), ale jest już na tyle długi, ze nie każdy się w nim odnajdzie
cos mi się wydaje, że założenie tego wątku doprowadzi do poważnej wizażowej kłótni, i jeszcze sie BANy posypią
ja tez jestem za wsparciem, bo wyjątkowo i ja nie mam ochoty na porządki, choć u siebie w pracy właśnie je robie, niedawno skończyłam ścierać kurze
jenifer198 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 11:41   #19
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:

a u mnie nie trzeba częściej, sama sobie narzucam to sprzątanie, nie jest to dla mnie żadna kara ,mam czas to piorę sama a po co mam płacić komuś

bijesz się jak ciota

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-17, 17:17   #20
Małgosia89
Zakorzenienie

Fresa... widzę, że jesteś okropną pedantką i cholernie się tym szczycisz

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 14:19   #21
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

o jaa, każdy czyści dywan kiedy chce, albo kiedy ma na to czas i nikomu nic do tego
jedni przed swietami chca sobie wiecej posprzatac, a inni sprzataja tak jak zwykle i nie rozumiem co z takiego wytykania palcami wynika..

też jestem za wsparciem, bo jak słyszę mame jak biega że tu umyć to zetrzeć, to zrobić to odechciewa mi się świąt.. najgorzej jest w samą wigilie, od rana masakra
Stary 2008-12-18, 20:00   #22
nefretari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kochana-plotkara Pokaż wiadomość
o jaa, każdy czyści dywan kiedy chce, albo kiedy ma na to czas i nikomu nic do tego
jedni przed swietami chca sobie wiecej posprzatac, a inni sprzataja tak jak zwykle i nie rozumiem co z takiego wytykania palcami wynika..

też jestem za wsparciem, bo jak słyszę mame jak biega że tu umyć to zetrzeć, to zrobić to odechciewa mi się świąt.. najgorzej jest w samą wigilie, od rana masakra
no właśnie we wigilię od samego rana wszyscy się gdzieś spieszą, bo jeszcze to nie zrobione, tamto trzeba ugotowć, tu sprzątnąć jeszcze na ostatnią chwilę
i w końcu człowiek pada umordowany jak nigdy i nie ma już siły na całe świętowanie
Stary 2008-12-19, 18:24   #23
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie we wigilię od samego rana wszyscy się gdzieś spieszą, bo jeszcze to nie zrobione, tamto trzeba ugotowć, tu sprzątnąć jeszcze na ostatnią chwilę
i w końcu człowiek pada umordowany jak nigdy i nie ma już siły na całe świętowanie

i dlatego tak wiele ludzi nie lubi świat
wiec poki sie jest młodym trzeba sie cieszyc z nich.
ja sprzatanie mam gdzies, dywanow brak , okien tez nie myje , bo zimno jest
pełen luuuz
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 12:34   #24
klada
Zakorzenienie

Przylaczam sie
Ja wlasnie zaraz musze wysprzatac dom... ;/ Ale z mama
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 12:37   #25
nefretari
Raczkowanie

no a ja troszke od tego biglowania odpoczywam, następne wielkie sprzatanie będzie pwnie po świętach, kiedy to mój TŻ ukochany jak tsunami przeleci przez cały dom
Stary 2008-12-25, 16:21   #26
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

U mnie tez pelny luz. Niech mi kto sprobuje kazac sprzatac ! Sprzatam regularnie, a swieta sa po to by odpoczac i miec zabawe.
Czyli 0 stresu, 0 pracy. Ja i TZ upieklismy ciastka, ale dla zabawy, bo nam sie tak chcialo.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości