|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy wy też się nie możecie doprosić?
Chodzi mi o to że wszystko jest super i pięknie z moim TŻ póki o coś go nie poproszę. Obiecuje, mądrzy się a potem...ja dopytuję wręcz się proszę żeby w czymś mi pomógł. Sama denerwuje sie że codziennie pytam np. Misiu no i przyniosłeś mi to czy tamto? Oczywiście że
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wy też się nie możecie doprosić?
Z doświadczenia wiem, że faceci po prostu o takich rzeczach nie pamiętają
![]() Może powieś gdzieś (np na jego szafce, komputerze itepe ) karteczke samoprzylepną z tym o co prosisz? ![]() u mnie pomogło ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dobra rada
![]() Albo zwyczajnie poprosc kumpla i nastepnym razem jak ruszysz na rower a On spyta jak bedziesz jechac bez hamulca,powiedz ze kumpel CI pomogl i ze nie ma ludzi niezastapionych.Moze sie zmobilizuje;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja uważam że facet powinien być tylko nie do tego dobrego- czułe słowka, seks, kolacyjki ale także to pomocy bo wtedy przekonujemy sie do tego co on naprawdę do nas czuje, słowka czułe słowka- dla mnie liczą sie czyny, pomoc kiedy go potrzebuje, czasem starczy dobre słowa czy rada, to świadczy on nim jako o człowieku bo miłość kiedyś może zblednąć ale liczy sie przyjaźń ona jest trwalsza
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ludzie szybko się przyzwyczajają do wszystkiego. Jeżeli widzi, że za każdą niespełnioną obietnicę czeka go tylko chwila nieprzyjemności, a zaraz potem wszystko wróci do normy, nie przejmuje się tym.
Zmień tę sytuację i będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a ja nie mam z tym najmniejszego problemu. Mój TŻ we wszystkim mi pomaga o co tylko go prosze,bardzo sie z tego powodu ciesze. Zawsze moge liczyc na jego pomoc jak i wsparcie. Jest wtedy gdy potrzebuje pomocy np przy sprzataniu jak i jest gdy potrzebuje przyjaciela w trudnych chwilach. Mocno go kocham taki mój promyczek.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mojemu TŻ często wylatuje z głowy co ma zrobic, ale nie mam takiego problemu,że proszę, proszę i nic.
poza tym myślę, że jak ktoś się tak naśmiewa to chamskie po prostu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wymień się z nim na rowery i nie daj się spławić. ![]() Ale nie rób z siebie Zosi Samosi, ![]() ![]() Albo go zaszantażuj. ![]() ![]() Nie no, przepraszam Cię, głupawka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
moja mama ma taki problem
![]() Ale jak ost.2 dni pytalam eksia na gg o pewien informatyczny szczegol(bardzo grzecznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - "no ja wiedzialam, ze sobie z tym nie poradzisz" - "po prostu powiedz mi, ze nie umiesz" - "nie masz kluczy? zadzwonie do Wieska" - "ja wiedzialam, ze na Ciebie nie mozna liczyc" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie przyznam ze moj bardzo czesto mi pomaga, nawet kosztem tego ze pozniej moze nie spac cala noc. Sa takie rzeczy o ktorych zapomina, ale go nie winie bo ma bardzo duzo pracy. Takze nie mam w sumie na co narzekac. Moge na niego zawsze liczyc.
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ja mam szczescie, bo moj TŻ jest w ogole pracowity i jak ma coś do zrobienia, to sie zbytnio z tym nie ociaga. i tak samo jest jak ja Go o cos prosze. 'le wiem, ze niestety są rozne charaktery... np. mój brat należy do tych leniwych, co mowia 'zaraz' i to zaraz przeciaga sie nawet do kilku dni... :P
moim zdaniem powinnas prosic kumpli o pomoc-moze jak poczuje sie zazdrosny, to cos go ruszy. i raczej nie powinnas sama robic wszystkiego. bo wtedy juz w ogole bedzie uwazal, ze nie musi Ci pomagac. no i tyż nie wyreczaj sie nim we wszystkim ![]() zycze powodzenia w przywolywaniu TŻ do porządku ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie mogę mu wjechać na ambicję aż tak bardzo bo będzie jeszcze bardziej "pokrzywdzony". A nie odzywa się do mnie w takich sytułacjach, bo jak twierdzi: "mówię do niego z wyrzutem i nie pytam tylko stawiam stwierdzenia." Jak nie mówię z wyrzutem tylko proszę po raz setny też nic to nie daje a rozmowa nie polega chyba tylko na ZADAWANIU PYTAŃ? Tu już (chyba) nawet nie chodzi o to że olewa moje prośby tylko mógłby wykazać choć odrobinę wysiłku żeby zapamiętać. Niektóre rzeczy o które go proszę są naprawdę banalne i nie wymagają wysiłku. Np. ja nie składam łóżka tylko przykrywam je kocem. Zeby koc nie wyglądał jak przeciągnięty po ziemi po tygodniu przebieram się po przyjściu do domu i z tego względu moja mama poprosiła mnie żebym mu zasugerowała żeby też miał u mnie jakieś swoje "domowe ciuchy" bo i tak odkąd sie znamy (3,5 roku) praktycznie u mnie mieszkamy. Kiedyś wziął ale jak zabrał je spowrotem żeby dać bratu tak drugich nie przyniósł choć błagam go już niemal.
Najlepsze jest to że właśnie chciałabym wysłużyć się kolegą ale ich po prostu...nie mam! Każdą wolną chwilę spędzamy we dwoje...:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dobre ![]() ![]() Mój Ukochany na szczęście też jest bardzo pracowity i nawet nie musze go prosić sam czerpie przyjemność że może pomóc, naprawić i potem ja się do niego taaaaaaaak ładnie uśmiecham ![]() a poza tym nie ma to jak troszkę zazdrości... Ostatnio widziałam też taką sytuację choć nie wiem czy można ja polecać) moja siostra prosiła swojego TŻ żeby jej pomógł nieść duże (choć nie ciężkie) pudło. On oczywiście wyraził chęć ale zapatrzył sie na nadjeżdzające subaru i tak stoi i patrzy się..moja siostra niby specjalnie wywróciła się (nic sobie nie zrobiła jak się okazało zrobiła to specjalnie) i nie minęła sekunda jak jak przerażony wziął wszystko i od tego czasu nie widziałam żeby cokolwiek teraz nosiła choćby nie wiem jakie to było lekkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
ja też czasami muszę troszkę pomęczyc TZ-a żeby zrobił to czy tamto
tyle, że zdaję sobie sprawę, ze on nie chce mi zrobić na złość nie robiąc czegoś tylko po prostu nie ma na to czasu, bo całymi dniami w pracy siedzi, czasem nawet w weekendy jedyne do czego pali się, zeby zrobić zanim ja się za to wezmę to wszelkie prace przy prądzie kiedyś sama poszłam coś przełączać, ale wcześniej czegoś tam nie przestawiłam czy nie wyłączyłam i jak się dwoeidział jak to robiłam to stwoerdził, że przecież mogło mnie zabić no cóż, nie wiedziałam, ale za to teraz przynajmniej jak się coś stanie to akurat w prądzie grzebie na czas |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzilo o zazdrosc tylko o meska dume czy ambicje. Wiekszosc nie przezyje ze ktos cos moglby zrobic od nich lepiej. To sie sprawdza nie tylko w relacjach damsko-meskich.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
O tak tak, znam ten problem niestety. Mój TZ to ogólnie kochany facet, ale niestety są dwie czy trzy sprawy, którymi doprowadza mnie do szału. Jedną z nich jest właśnie to. Kiedy ma coś zrobić w domu czy przy aucie, zawsze mówi, że to zrobi, sam nawet się deklaruje, nie muszę go prosić. Ale na deklaracjach się kończy. Dalej nic, mimo że przypominam mu o tym po kilka razy. W końcu tracę nerwy, robię wielką awanturę, a wtedy on nagle robi wszystkie zaległe rzeczy. Wiem, że nie jest to żadne rozwiązanie, więc pracuję nad tym nadal - rozmowy itd. Kiedy go pytam dlaczego tak robi, mówi, że po prostu zapomina. Jednak facet to tylko facet.
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym szantażem to ostrożnie , bo możesz rozwalić swój związek. zaczyna się od jednej rzeczy ,a potem dochodzą następne nawet nie wiesz kiedy , w końcu przebierze się miarka i tż szuka sobie kochanki , bo wyjdzie taniej ![]() Cytat:
śmiać mi się chce , ale właśnie przypomniałem sobie ,że mnie też żona prosi od tygodnia o naprawę pewnej rzeczy w domu... teraz sobie przypomniałem odpisując na tym forum ![]() ![]() hmm , ale dlaczego ten temat jest na forum "intymne" , od początku coś mi tu nie pasowało i czegoś brakowało ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Moje kochanie to poprostu skarb
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
U mojego TŻ wszystko musi nabrac mocy urzedowej. Nic nie zrobi tak odreki. Zawsze jest kilka dni zwloki. Ja sie juz do tego przyzwyczailam. 3 lat jestesmy ze soba i od samego poczatku mieszkamy razem. W pierwszych miesiacach znajomosci wszystko bylo ladnie, pieknie i wogole, ale wszytsko co dobre szybko sie konczy.
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Enaffi...Mój TŻ tydzień temu przyniósł te klucze do roweru. Narazie leżą i "dojrzewają". Teraz proszę się żeby z nich skożystał...A najlepiej jak mnie wyśmiał gdy zaproponowałam że sama się zajmę tym rowerem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
to weź parę lekcji albo skorzystaj z pomocy sąsiada
![]() Napraw rower i zobaczysz jaką będzie miał minę, możesz także przy jakiejś okazji np towarzyskiej zażartować że sama naprawiłaś rower bo chyba tylko ty umiesz to zrobić ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre dobre ![]() Przyda mi się taki zestaw odpowiedzi. Mój TŻ jest kochany, czuły, romantyczny ,ale ..........trzeba się go wciąż dopraszać o wiele rzeczy, bo albo zapomina,albo zrobi coś nie tak , jakby w ogóle nie rozumiał , o co mi chodzi ![]() ![]() ech.......... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Rena te odpowiedzi sa boskie!!!
U mnie na szczescie nie ma tego problemu. To raczej JA czasami czegos zapomne...
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam
![]() jak mu na czymś zależy to potrafi z prędkością światła o to zadbać, a czasem proszę , proszę i nie mogę sie doprosić ( chyba skorzystam z tekstu o Wieśku ![]() A najgorzej jest jak sie doczepi do komputera, wtedy mogę gadać i gadać i albo żadnej reakcji nie widzę albo patrzy sie na mnie spode łba -" czego Ty kobieto ode mnie chcesz" ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest, ze to MY zawsze wychodzimy na ostatnie marudy a nasi panowie udaja wielkich meczennikow....
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
a ja pograłam na opiekuńczości...sama wyprałam ten wielki koc z łóżka i z błaganiem w oczach poprosiłam go po raz tysięczny żeby wziął te spodnie na zmianę bo rozumiem że ma gdzieś to że matka wrzuci ten koc do pralki ale ja go wyprałam sama i to w rękach! I wczraj patrzę..a on zmienił gatki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Bo trzeba umiec samemu rower naprawić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moze przychylisz sie do pomyslu "wieska"?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.