|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 380
|
![]() Bita śmietana usztywniona galaretką.
Zrobiłam dzisiaj do biszkoptu masę śmietanową z dodatkiem galaretki. Ubiłam 1 litr śmietany 30%, a gdy była już sztywna, zaczęłam powoli dosypywać suchą galaretkę wiśniową. Trochę się bałam ( niepotrzebnie), że wyjdzie za słodka. W smaku była lekko kwaskowa. Nie byłam pewna ile jej wsypać, żeby było akurat więc tak na oko dałam jedno opakowanie na litr śmietany i masa wyszła przepyszna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Cytat:
Bardzo fajny pomysł. Jeszcze nie robiłam w ten sposób. Zapisane i pewnie kiedyś skorzystam ![]() Mam tylko nadzieję, że agarowa galaretka będzie sie równie dobrze zachowywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Też tak kiedyś zrobiłam ale na pół litra śmietany.... i było troche za słodkie
![]() ![]()
__________________
Nie chcę się skarżyć na swój los, Nie proszę więcej niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że, Że chyba wiesz co robisz Boże? Moje butelki i inne pierdołki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-12
Wiadomości: 6 740
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Lullu, a gdzie Ty takie agarowe galaretki kupujesz?
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Wrocław i okolice
Wiadomości: 6 594
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Ja często ubijam śmietanę z galaretką, tylko że rozrobioną i już lekko stężałą - pyszna masa do ciast, zwłaszcza na lato
![]() Z sypką jeszcze nie próbowałam - będę musiała przy najbliższym pieczeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 380
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Wcześniej też tak robiłam, ale tym razem postanowiłam zaryzykować. Suchą galaretę dosypywałam do śmietany bardzo ostrożnie, żeby się nie porobiły grudki. Gościom smakowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: Weston-super-Mare
Wiadomości: 6 832
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
o to samo chciałam zapytać
![]()
__________________
A prayer for the wild at heart, kept in cages... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
![]() Niestety nie w Polsce ![]() Wielką fanką galaretek nie jestem, ale czasem tato mi z Niemiec przywozi. Chociaż już dawno go o nie nie prosiłam, bo jak mnie najdzie na galaretkę, to robię własną o dowolnym smaku ze zwykłym agarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: Weston-super-Mare
Wiadomości: 6 832
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Cytat:
![]()
__________________
A prayer for the wild at heart, kept in cages... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-12
Wiadomości: 6 740
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Heh, a ja głupia ostatnio tak namiętnie szukałam
![]() A agar gdzie? ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-12
Wiadomości: 6 740
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
Ile kosztuje?
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
|
Dot.: Bita śmietana usztywniona galaretką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.