|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
czy wyslanie walentynki to obciach?
Nie wiem czy to swieto w ogole przyjelo sie w Polsce, bo w Stanach to jest
superpopularne i w calkowity szal. Kazdy daje i otrzymuje mnostwo walentynek. U nas to tylko wymiana miedzy zakochanymi i to na pierwszym etapie zakochania, ze sie tak wyraze... Czy dajecie walentynke mężowi, czy tylko narzeczonemu? czy wszystkim, ktorych kochacie? a od kogo chcialybyscie ja otrzymac??? ![]() Robimy ankiete w tej sprawie - 2 krotkie pytania. Jesli mialybyscie minutke na wypelnienie jej to bylabym bardzo wdzieczna. Ankieta jest na www.wioskisos.org/ankieta Edytowane przez tuscany Czas edycji: 2009-01-06 o 14:14 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy wyslanie walentynki to obciach?
w jakim celu została stworzona ta ankieta??
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
I dlaczego nie ma odpowiedzi "nikomu", "od nikogo"?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję tylko mojemu Marcinowi
I tylko do niego dostaję. Nie podoba mi się zwyczaj obdarowywania wszystkich, np koleżanek. Jak dzień zakochanych to zakochanych.
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie trochę obciach- Walentynki kojarzą mi się z dziecinnym, komercyjnym świętem, w które "bawi się" szkoła podstawowa.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
wlansie brakuje tam odpowiedzi 'nikomu'
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ale za to jest Koziołek Matołek
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
ja wysyłam walentynki do narzeczonego i do przyjaciół oraz najbliższej rodziny nie zwarzam na to czy to obciach czy nie
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie to miły zwyczaj. Ja i mój narzeczony co roku dajemy sobie Walentynkę, albo jakiś drobiazg typu czekoladki. Zawsze jest mi miło, kiedy rano znajdę na poduszce kartkę z miłosnym wyznaniem
![]() . Chociaż takie "dowody miłości" zdarzają się u nas częściej, niż w Walentynki, fajnie, że mimo 7 lat bycia razem i 4 latach wspólnego mieszkania mój Kochany nadal bywa romantyczny .
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
to może i kolejny amerykanizm, ale milszy od szukania bomb atomowych w Iraku.
Umiejętnie zabili stagnację rynkową między Bożym Narodzeniem a Wielkanocą, a co! ;-) ja "zwalentynkuję" moją TŻ i to mocno tym bardziej, że w tym roku 14.02 to sobota ;-) aha, no i już dawno skończyłam podstawówkę (a propos podstawówki - miło było 14.02 usłyszeć wierszyk walentynkowy z dedykacją DLA MNIE -----> przez radiowęzeł )))))
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bedac w podstawowce uslyszalam przez radiowezel wierszyk dla mnie. jaki wstyd pod lawke sie schowalam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak czy inaczej, najprzyjemniejszą walentynką jest taka, którą zrobi własnoręcznie moja TŻ ))) nagryzmoli, napoci się Biedna, ale ile radości mi tym sprawi
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Chcemy sprawdzic czy internauci lubia to swieta i jak je w ogole odbieraja. Zauwazylam, ze zazwyczaj mezczyzni nie obchodza Walentynek, a kobiety jak najbardziej!
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tym waleniem w tynki, uczczenie epileptykow ktorych to sw Walenty jest patronem
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
ja nie obchodzę tego dnia, dla mnie jest to zbyt komercyjne święto, nakręcane przez media. Za dużo szumu wokół tego.
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
ja bardzo lubie dostawać prezenty to takie słodkie
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Czy uważacie, że sama idea tego święta jest ok?
Czy w ogóle znacie jakąkolwiek legendę/historię związaną z tym świętem, żeby mówić, że to jest a-fe? Przecież analogicznie to i Mikołajki winny być nazwane komercyjnym szitem. Przecież media, sklepy, tv i parcie na zakupy też niedługo (a może i już) zepsują atmosferę i ISTOTĘ Bożego Narodzenia/ Wielkanocy etc... tak czy inaczej, 14.02 wcale nie trzeba wydawać trylionów, czy "szpanować" z różą idąc środkiem najważniejszej ulicy w mieście. To może być kolejne obdarowywanie się sercem "z okazji: BEZ OKAZJI (czyt. Kocham Cie!). A jeśli pod to "BEZ OKAZJI" podstawimy "KOCHAM CIĘ MOJA TY WALENTYNKO" no to super i właśnie tak powiem do mojej TŻ 14.02 rano jak tylko otworzy oczka i bezcennym będzie widok Jej zadowolonej buźki jak dostanie ode mnie buziaka, który tym razem będzie się nazywał "walentynka dla Ciebie Kochanie!"
Edytowane przez lookbook Czas edycji: 2009-01-08 o 09:35 |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
ja libie na przykład jak powiedzialas poszpanowac bukietem od mojego kochanego narzeczonego i jest tak fajnie jeżeli ktoś przechodzi i zerka to na mnie to na bukiecik
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oprócz Ciebie takie bukiety dostaną miliony innych kobiet, więc jakoś nie wydaje mi się, żeby patrzenie na kwiaty dla przechodniów było czymś wyjątkowym.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
A ja Kotecka rozumiem. Jest cos takiego, np. kiedy kobieta w dniu kobiet nie dostanie zadnego kwiatka i wszystkie babki na miescie lataja z kwiatami w rekach, a jedna nie ma nic, to czuje sie nieswojo, taka jakby o niej wszyscy zapomnieli.... Tak samo moze ten mechanizm dzialac w walentynki - kiedy wszyscy dookola Ciebie otrzymuja jakies dowody sympatii, uczuc, a Ty nie, to jest Ci smutno...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

I tylko do niego dostaję. Nie podoba mi się zwyczaj obdarowywania wszystkich, np koleżanek. Jak dzień zakochanych to zakochanych.

?