![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Naprawdę ciepłe buty - pomocy!
Zdecydowałam się założyć nowy wątek, bo mam wielki problem. Jestem straszliwym zmarźlakiem (a to cecha, która jak wiadomo pogłębia się z czasem) i nie mam odpowiednich butów na zimę. Znaczy mam dwie pary kozaków, ale niesamowicie marzną mi w nich stopy, w szczególności palce. Zakładam rajstopy, wełniane skarpety, ale i tak mam wrażenie, że odmrożę sobie paluszki. Kozaki są do kolana, na płaskim obcasie, a ocieplone tylko malutkim futerkiem o grubości polara. No i moje pytanie do was: czy, a jeśli tak to gdzie, widziałyście ciepłe buty? Takie, które są w środku ocieplone. Chodzi mi o kozaki, którę mogę nałożyć do w miarę eleganckiego stroju (ale też nie jakoś bardzo; ubieram się tylko w spódnice, nie noszę strojów w stylu sportowo-młodzieżowym, ale nie pracuję też w korporacji, gdzie musze być w garsonce; studiuję i noszę się na kobieco - spódnice, biżuteria, etc.), więc emu i futrzaki odpadają.
Interesują mnie namiary na butki w Warszawie, ewentualnie w Białymstoku. Allegro i sklepy internetowe nie wchodzą w grę, bo ja muszę zmierzyć każde buty przed kupieniem. Bardzo Was proszę o pomoc!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!
mysle ze pzydalyby ci sie butki na grubej podeszwie, moze jakies koturnowe? to ma naprawde duze znaczenie. przejdz sie po galeriach tyle jest teraz wyprzedarzy
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja mam buty zimowe na 2cm platformie z przodu i to też nic nie daje
sama jestem zmarźlak i najwyraźniej nie będę szczęsliwa póki nie bede albo chodzi w kaloszahc i 5ciu parach skarpet albo póki nie będę wszędzie autem jeździć ;D
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mam ten sam problem. Jeszcze kozaków, w których byłoby mi ciepło nie znalazłam
![]() jedynie podróbki emu/ugg są dla mnie odpowiednie i noga mi nie marznie. Idąc tym tropem, myślałam że jak kupię kozaki z barankiem w środku, to będą ciepłe. Guzik. Tak więc wątpię już, że kiedyś ciepłe ładne kozaki znajdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To mnie nie pocieszacie ;/ Do emu się nie przekonam za nic na świecie, szczególnie, że mam długą stopę i będę się w nich czuła jak płetwonurek.
Hm, może z tą grubą podeszwą spróbuję - widziałam ładne butki w Deichmanie na takiej grubej podeszwie, ale nie wiem, czy będzie jeszcze mój rozmiar. pozdrawiam inne zmarźlaki ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!
Mialam ten sam problem. Mam 5 par kozakow na wyzszej i nizszej podeszwie. We wszystkich zima marzna mi stopy a to dlatego ze wszystkie pozwalaja wilgoci sie przedostac do srodka mimo ze nie czujemy ze skarpetki sa mokre.
Musisz szukac butow z GoreTex. Wiekszosc z nich jest sportowa ale czasem mozna znalesc bardziej eleganckie np w ofercie Ecco. Sama mam takie najzwyklejsze buty GoreTex (nic specjalnego ale nie sa sportowe) ale wierz mi nie ma porownania do pozostalych 5 par. Pozostale nosze jedynie jesli na dworze jest calkowicie sucho i nie zanosi sie na deszcz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!
Niestety niełatwo kupić ciepłe buty. Większość kozaków nie nadaje się na mrozy z powodu cienkiej podeszwy i małego ocieplenia. Sporo łaziłam po sklepach w poszukiwaniu czegoś sensownego i naprawdę nic nie znalazłam, oprócz wspomnianych juz emu, które kompletnie mi się nie podobają. Ale w tym wypadku wygląd chyba przestaje mieć znaczenie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
No ja niestety ciepłe buty znalazłam w dziale męskim
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
KarolinaK, ja marznę nawet jak jest zupełnie sucho. Ale może masz rację, że dostająca się woda, której nie czuć dodatkowo wychładza stopy. Dawno już w ecco nie byłam, bo nie przepadam za ich butami, ale chyba w takim razie zajrzę. Wolę kozaki na płaskim obcasie niż jak mi radzono wyżej na grubej podeszwie - koturnie. Dzięki
![]() Laszka14, też myślałam żeby takie treckingowe buty kupić. Mój tata ma i mówi, że sa rewelacyjne. Ale musiałabym zrezygnować na ten czas ze spódnic, bo takie górskie butki to ni przypiął ni odpiął do nich ;/ A w ogóle to nachodzi mnie taka refleksja - dlaczego nie produkują ciepłych butów? Przecież polskie zimy nie są łagodne i nigdy nie były. Zapotrzebowanie na ciepłe i ładne, eleganckie obuwie też jest spore, bo z tego co piszecie ja nie jestem wyjątkiem. Dlaczego zatem w szalejacym kapitalizmie nikomu nie zależy na zaspokojeniu potrzeb konsumenta? Wkurza mnie to ![]() ![]()
!Me encanta espanol! ![]() Edytowane przez ama Czas edycji: 2010-01-01 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A jak chodzisz w mrozy w spódnicy to nie marzniesz? Tylko stopy Ci marzną? Troche dziwne.
Swoje ciepłe buciki na grubym miśku znalazłam w Ambrze, ale to było dwa lata temu. Poza emu nic mi nie przychodzi do głowy. Mimo że jestem zmarźlak to zwykłe kozaczki z grubszymi rajstopami i zwykle skarpetki mi wystarczają, ale ja się duzo ruszam ![]() Odnośnie emu, sporo dziewczyn je nosi ale jeśli nie jesteś fanką takiego "luzu" to rzeczywiście masz klopot. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noszę 2 pary rajstop 100den, a na to jeszcze parę akrylowo-bawełnianą, na stopy wełniane skarpetki do połowy łydki ;D Jestem szczupła, więc mogę sobie na warstwy pozwolić. No i spródnice noszę ciepłe i z podszewką. Po prostu strasznie mi niewygodnie w spodniach. Mam chyba coś z krążeniem w końcówkach, bo tak samo jak stopy marzną mi też dłonie i nos. Albo marzną mi tak jak innym tylko ja subiektywnie odczuwam, że marznę bardziej. Może faktycznie ten goretex - zdaje się, że w nim chodzą alpiniści, więc może to się sprawdzi. O ile znajdę jakiś w miarę ładny fason butów.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej, możesz się śmiać, ale najcieplejsze buty w Białymstoku są na rynku na Kawaleryjskiej. Właśnie tam zaopatrują się Rosjanie, którzy byle czego nie kupują, w końcu zima u nich sroższa niż w Polsce.
A może juz coś znalazłaś, daj znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
najlepiej kupić o rozmiar/pół rozmiaru większe buty i włożyć do nich wełniane wkładki, trochę pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Podbijam temat.
Pierwszy raz tej jesieni sypnęło śniegiem, a ja już panikuję, że znowu będę przeżywać katusze czekając na przystankach i modląc się żeby nie odmrozić sobie stóp... Możecie polecić jakieś ciepłe buty? Patrzyłam na te z systemem GoreTex, ale jakoś cena mnie powala... (w Ecco). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ORYGINALNE UGG's, nie Emu bo te przemakają i robią się kapciuchy. Miałam 4 pary pod dwie ze emu i dwie ugg's. I uwierz mi wiem co mowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy w mrozach poniżej -10, -15 stopni chodzi się w butach trekkingowych? Widzę, że jest ich sporo w sklepach, w internecie w działach "buty zimowe" też wyskakują jako pierwsze. No i z czym je łączyć? Kurtka sportowa? O wiele bardziej wolałabym pozostać przy płaszczu, ale chyba dla zdrowia i komfortu pozostanie mi się z nim pożegnać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
moja cioca (ktora jest rehabilitantką) poleciła mi kiedys taki sposób na poprawienie krążenia: caly listopad wieczorem wkladac nogi we wżąntek, a potem w liodowatą wodę pa parę razy (można siedżąc przed telewizorem) od tamtego czasu przestałam tak marznąc w nogi zimą.
i daje rady przechodzic zimę w zwyklych kozakach z futrzaną wkladką (ale emu też mam). zato kiedyś mi było zimno nawet w emu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Tak jak i nogi, można w ten sposób przygotować całe ciało na zimę. Prysznice zimne i gorące. Ja o tym wiem. Kilka razy próbowałam, ale o ile nie mam problemu, żeby wskoczyć pod gorący prysznic, tak spod zimnego od razu wyskakuję.
Buty niestety też mam męskie i już mnie to drażni, bo chodząc ciągle wśród ludzi wolałabym wyglądać bardziej kobieco. Jak będziecie miały namiary na konkretne modele butów, to bardzo proszę.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat. Jakie buty zakupilyscie sobie w tym roku na zime?Moze cos nowego wyprodukowali?
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym w tym roku kupić jakieś trekkingowe. Co myślicie o tych?
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...2-01-014M.html http://www.eobuwie.com.pl/product-po...men-086ML.html http://www.czasnabuty.pl/product-pol...5B-S1-33P.html Sprawdzą się? Jakie parametry za to odpowiadają (żeby były ciepłe i nie przemakały) ? Ewentualnie gdzie szukać dobrych trekkingowych butów do 300 zł? ![]() Edytowane przez Tinan Czas edycji: 2013-10-04 o 14:47 Powód: usunięcie 1 linka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Na zimę polecam tzw. śniegowce - to chyba najcieplejsze buty jakie miałam do tej pory
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
W butach na pewno przyda sie gruba podeszwa która izoluje od zimnego podłoża a poza tym mozna włożyc grube wkładki kilkuwarstwowe z wełną, skarpetki trzymające ciepło (w sklepach sportowych są ) no i chyba udac sie do lekarza bo to brzmi jak problemy z krążeniem .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli pytasz o Warszawę to przejedź się na Marywilską. Mam ten sam problem- całe życie zimne stopy i dłonie. Dwa lata temu kupiłam tam skórzane kozaki, ocieplane w środku wełną 100%. Świetna sprawa. Dałam za nie 300zł a buty służą do dziś. Ważne, że od polskiego producenta.
Jak coś znajdziesz to daj znać, bo w tym roku też kupuję nowe buty na zimę. Szukam zwykłych czarnych oficerek, ale też ocieplanych wełną . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ciężko znaleźć ciepłe i w miarę kobiece buty
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem co autorka i muszę się pochwalić że właśnie kupiłam dobrze (ciepło) zapowiadające się buty
![]() Jeszcze nie testowałam na mrozie (oczywiśćie), ale zapowiadają się dobrze ![]() Poza tym to chyba najwygodniejsze buty jakie miałam ![]() Jak ktoś ma rozmiar do 40, to można poszukać w dziecięcych . Ja tak zrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Więc polecam zajrzeć do ecco, albo clarksa (też mają modele z gore texem, ale chyba nie są ocieplane wełną). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.