Naprawdę ciepłe buty - pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 12:29   #1
ama
Wtajemniczenie

Naprawdę ciepłe buty - pomocy!

Zdecydowałam się założyć nowy wątek, bo mam wielki problem. Jestem straszliwym zmarźlakiem (a to cecha, która jak wiadomo pogłębia się z czasem) i nie mam odpowiednich butów na zimę. Znaczy mam dwie pary kozaków, ale niesamowicie marzną mi w nich stopy, w szczególności palce. Zakładam rajstopy, wełniane skarpety, ale i tak mam wrażenie, że odmrożę sobie paluszki. Kozaki są do kolana, na płaskim obcasie, a ocieplone tylko malutkim futerkiem o grubości polara. No i moje pytanie do was: czy, a jeśli tak to gdzie, widziałyście ciepłe buty? Takie, które są w środku ocieplone. Chodzi mi o kozaki, którę mogę nałożyć do w miarę eleganckiego stroju (ale też nie jakoś bardzo; ubieram się tylko w spódnice, nie noszę strojów w stylu sportowo-młodzieżowym, ale nie pracuję też w korporacji, gdzie musze być w garsonce; studiuję i noszę się na kobieco - spódnice, biżuteria, etc.), więc emu i futrzaki odpadają.
Interesują mnie namiary na butki w Warszawie, ewentualnie w Białymstoku. Allegro i sklepy internetowe nie wchodzą w grę, bo ja muszę zmierzyć każde buty przed kupieniem.

Bardzo Was proszę o pomoc!
Stary 2010-01-01, 12:37   #2
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!

mysle ze pzydalyby ci sie butki na grubej podeszwie, moze jakies koturnowe? to ma naprawde duze znaczenie. przejdz sie po galeriach tyle jest teraz wyprzedarzy
Stary 2010-01-01, 13:25   #3
eyo
Zakorzenienie

ja mam buty zimowe na 2cm platformie z przodu i to też nic nie daje

sama jestem zmarźlak i najwyraźniej nie będę szczęsliwa póki nie bede albo chodzi w kaloszahc i 5ciu parach skarpet albo póki nie będę wszędzie autem jeździć ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 13:38   #4
gaga87
Zakorzenienie

mam ten sam problem. Jeszcze kozaków, w których byłoby mi ciepło nie znalazłam

jedynie podróbki emu/ugg są dla mnie odpowiednie i noga mi nie marznie. Idąc tym tropem, myślałam że jak kupię kozaki z barankiem w środku, to będą ciepłe. Guzik. Tak więc wątpię już, że kiedyś ciepłe ładne kozaki znajdę.

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:18   #5
ama
Wtajemniczenie

To mnie nie pocieszacie ;/ Do emu się nie przekonam za nic na świecie, szczególnie, że mam długą stopę i będę się w nich czuła jak płetwonurek.

Hm, może z tą grubą podeszwą spróbuję - widziałam ładne butki w Deichmanie na takiej grubej podeszwie, ale nie wiem, czy będzie jeszcze mój rozmiar.

pozdrawiam inne zmarźlaki
Stary 2010-01-01, 21:46   #6
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!

Mialam ten sam problem. Mam 5 par kozakow na wyzszej i nizszej podeszwie. We wszystkich zima marzna mi stopy a to dlatego ze wszystkie pozwalaja wilgoci sie przedostac do srodka mimo ze nie czujemy ze skarpetki sa mokre.
Musisz szukac butow z GoreTex. Wiekszosc z nich jest sportowa ale czasem mozna znalesc bardziej eleganckie np w ofercie Ecco. Sama mam takie najzwyklejsze buty GoreTex (nic specjalnego ale nie sa sportowe) ale wierz mi nie ma porownania do pozostalych 5 par. Pozostale nosze jedynie jesli na dworze jest calkowicie sucho i nie zanosi sie na deszcz.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 22:04   #7
*Antoinette*
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!

Niestety niełatwo kupić ciepłe buty. Większość kozaków nie nadaje się na mrozy z powodu cienkiej podeszwy i małego ocieplenia. Sporo łaziłam po sklepach w poszukiwaniu czegoś sensownego i naprawdę nic nie znalazłam, oprócz wspomnianych juz emu, które kompletnie mi się nie podobają. Ale w tym wypadku wygląd chyba przestaje mieć znaczenie :P

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-01, 22:40   #8
laszka14
Wtajemniczenie

No ja niestety ciepłe buty znalazłam w dziale męskim ale na prawdziwe mrozy zrezygnowałam z kozaków właśnie na rzecz ciepła, czyli grubej podeszwy i porządnie ocieplanego środka buta. Może nie wyglądają rewelacyjnie (trochę jak buty górskie), ale przynajmniej już nie mam kostek lodu zamiast stóp
Stary 2010-01-01, 22:47   #9
ama
Wtajemniczenie

KarolinaK, ja marznę nawet jak jest zupełnie sucho. Ale może masz rację, że dostająca się woda, której nie czuć dodatkowo wychładza stopy. Dawno już w ecco nie byłam, bo nie przepadam za ich butami, ale chyba w takim razie zajrzę. Wolę kozaki na płaskim obcasie niż jak mi radzono wyżej na grubej podeszwie - koturnie. Dzięki

Laszka14, też myślałam żeby takie treckingowe buty kupić. Mój tata ma i mówi, że sa rewelacyjne. Ale musiałabym zrezygnować na ten czas ze spódnic, bo takie górskie butki to ni przypiął ni odpiął do nich ;/

A w ogóle to nachodzi mnie taka refleksja - dlaczego nie produkują ciepłych butów? Przecież polskie zimy nie są łagodne i nigdy nie były. Zapotrzebowanie na ciepłe i ładne, eleganckie obuwie też jest spore, bo z tego co piszecie ja nie jestem wyjątkiem. Dlaczego zatem w szalejacym kapitalizmie nikomu nie zależy na zaspokojeniu potrzeb konsumenta? Wkurza mnie to Skoro i tak płacimy ogromne pieniądze za ubrania i buty (wszystko jest znacznie droższe niż np. w Stanach, gdzie skórzane buty można kupić za kilkanście dolarów; u nas porządniejsze zaczynją się od kilkuset złotych) to producent i projektant z takiej hiszpańskiej zary, czy jakiejkolwiek innej firmy mógłby sie pofatygować i wpisać w google hasło klimat w polsce. Eh, frustracja

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2010-01-01 o 22:51
ama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 23:04   #10
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: Naprawdę ciepłe buty - pomocy!

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
KarolinaK, ja marznę nawet jak jest zupełnie sucho. Ale może masz rację, że dostająca się woda, której nie czuć dodatkowo wychładza stopy. Dawno już w ecco nie byłam, bo nie przepadam za ich butami, ale chyba w takim razie zajrzę. Wolę kozaki na płaskim obcasie niż jak mi radzono wyżej na grubej podeszwie - koturnie. Dzięki
Ja tez nie wierzylam ze cokolwiek moze pomoc dopiero siostra mi rok temu powiedziala ze z Gore Tex'em nic nie wygra. Wielkiego wyboru nie ma ale to jest jedyne wyjscie stopy nie marzna. Ja juz bylam calkiem zdesperowana i wierzylam ze im drozsze buty tym musza byc cieplejsze stad to 5 par mi sie uzbieralo. A to guzik prawda. Gore Tex sa najlepsze. Lepszego wyjscia na zime nie znajdziesz
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 09:41   #11
żurawinka
Zakorzenienie

A jak chodzisz w mrozy w spódnicy to nie marzniesz? Tylko stopy Ci marzną? Troche dziwne.

Swoje ciepłe buciki na grubym miśku znalazłam w Ambrze, ale to było dwa lata temu. Poza emu nic mi nie przychodzi do głowy. Mimo że jestem zmarźlak to zwykłe kozaczki z grubszymi rajstopami i zwykle skarpetki mi wystarczają, ale ja się duzo ruszam

Odnośnie emu, sporo dziewczyn je nosi ale jeśli nie jesteś fanką takiego "luzu" to rzeczywiście masz klopot.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 12:33   #12
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
A jak chodzisz w mrozy w spódnicy to nie marzniesz? Tylko stopy Ci marzną? Troche dziwne.

Noszę 2 pary rajstop 100den, a na to jeszcze parę akrylowo-bawełnianą, na stopy wełniane skarpetki do połowy łydki ;D Jestem szczupła, więc mogę sobie na warstwy pozwolić. No i spródnice noszę ciepłe i z podszewką. Po prostu strasznie mi niewygodnie w spodniach. Mam chyba coś z krążeniem w końcówkach, bo tak samo jak stopy marzną mi też dłonie i nos. Albo marzną mi tak jak innym tylko ja subiektywnie odczuwam, że marznę bardziej.
Może faktycznie ten goretex - zdaje się, że w nim chodzą alpiniści, więc może to się sprawdzi. O ile znajdę jakiś w miarę ładny fason butów.
Stary 2010-01-11, 17:40   #13
juciek
Przyczajenie

Hej, możesz się śmiać, ale najcieplejsze buty w Białymstoku są na rynku na Kawaleryjskiej. Właśnie tam zaopatrują się Rosjanie, którzy byle czego nie kupują, w końcu zima u nich sroższa niż w Polsce.

A może juz coś znalazłaś, daj znać
juciek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 18:50   #14
simeri
Wtajemniczenie

najlepiej kupić o rozmiar/pół rozmiaru większe buty i włożyć do nich wełniane wkładki, trochę pomaga przynajmniej nie ciągnie zimnem od spodu. ja jestem straszny zmarźluch i nawet jesienią noszę półbuty z wełnianymi wkładkami.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 18:51   #15
squirrelqa
Zakorzenienie

Podbijam temat.
Pierwszy raz tej jesieni sypnęło śniegiem, a ja już panikuję, że znowu będę przeżywać katusze czekając na przystankach i modląc się żeby nie odmrozić sobie stóp...
Możecie polecić jakieś ciepłe buty? Patrzyłam na te z systemem GoreTex, ale jakoś cena mnie powala... (w Ecco).

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 18:59   #16
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 19:00   #17
Madiha
Zadomowienie

ORYGINALNE UGG's, nie Emu bo te przemakają i robią się kapciuchy. Miałam 4 pary pod dwie ze emu i dwie ugg's. I uwierz mi wiem co mowie
Madiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 19:09   #18
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madiha Pokaż wiadomość
ORYGINALNE UGG's, nie Emu bo te przemakają i robią się kapciuchy. Miałam 4 pary pod dwie ze emu i dwie ugg's. I uwierz mi wiem co mowie
Ja również, tak jak założycielka tematu, nie przepadam za tego typu butami. To nie fanaberia, naprawdę nie chcę marznąć, ale po prostu wydają mi się one okropne...

Czy w mrozach poniżej -10, -15 stopni chodzi się w butach trekkingowych? Widzę, że jest ich sporo w sklepach, w internecie w działach "buty zimowe" też wyskakują jako pierwsze. No i z czym je łączyć? Kurtka sportowa? O wiele bardziej wolałabym pozostać przy płaszczu, ale chyba dla zdrowia i komfortu pozostanie mi się z nim pożegnać...

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 20:39   #19
Esteella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się założyć nowy wątek, bo mam wielki problem. Jestem straszliwym zmarźlakiem (a to cecha, która jak wiadomo pogłębia się z czasem) i nie mam odpowiednich butów na zimę. Znaczy mam dwie pary kozaków, ale niesamowicie marzną mi w nich stopy, w szczególności palce. Zakładam rajstopy, wełniane skarpety, ale i tak mam wrażenie, że odmrożę sobie paluszki. Kozaki są do kolana, na płaskim obcasie, a ocieplone tylko malutkim futerkiem o grubości polara. No i moje pytanie do was: czy, a jeśli tak to gdzie, widziałyście ciepłe buty? Takie, które są w środku ocieplone. Chodzi mi o kozaki, którę mogę nałożyć do w miarę eleganckiego stroju (ale też nie jakoś bardzo; ubieram się tylko w spódnice, nie noszę strojów w stylu sportowo-młodzieżowym, ale nie pracuję też w korporacji, gdzie musze być w garsonce; studiuję i noszę się na kobieco - spódnice, biżuteria, etc.), więc emu i futrzaki odpadają.
Interesują mnie namiary na butki w Warszawie, ewentualnie w Białymstoku. Allegro i sklepy internetowe nie wchodzą w grę, bo ja muszę zmierzyć każde buty przed kupieniem.

Bardzo Was proszę o pomoc!
Przy zakupie kozaków zwracaj szczególną uwagę na podeszwę, bo jeśli będzie cienka to nieważne jak ciepły będzie but to będzie Ci zimno. Także but nie może być za mały. Pozdrawiam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 21:03   #20
ParashuteEffect
Rozeznanie

moja cioca (ktora jest rehabilitantką) poleciła mi kiedys taki sposób na poprawienie krążenia: caly listopad wieczorem wkladac nogi we wżąntek, a potem w liodowatą wodę pa parę razy (można siedżąc przed telewizorem) od tamtego czasu przestałam tak marznąc w nogi zimą.
i daje rady przechodzic zimę w zwyklych kozakach z futrzaną wkladką (ale emu też mam). zato kiedyś mi było zimno nawet w emu.
Stary 2012-12-15, 22:46   #21
Endorfiny
Przyczajenie

Tak jak i nogi, można w ten sposób przygotować całe ciało na zimę. Prysznice zimne i gorące. Ja o tym wiem. Kilka razy próbowałam, ale o ile nie mam problemu, żeby wskoczyć pod gorący prysznic, tak spod zimnego od razu wyskakuję.

Buty niestety też mam męskie i już mnie to drażni, bo chodząc ciągle wśród ludzi wolałabym wyglądać bardziej kobieco.
Jak będziecie miały namiary na konkretne modele butów, to bardzo proszę.
Stary 2013-10-03, 18:58   #22
pomme de terre
Raczkowanie

Podbijam temat. Jakie buty zakupilyscie sobie w tym roku na zime?Moze cos nowego wyprodukowali? Prosze o konkretne modele

Ciągle łudzę się, że dzięki mojej wypowiedzi tutaj niektórzy ludzie się w końcu ogarną.

pomme de terre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 14:16   #23
Tinan
Raczkowanie

Ja chciałabym w tym roku kupić jakieś trekkingowe. Co myślicie o tych?
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...2-01-014M.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...men-086ML.html
http://www.czasnabuty.pl/product-pol...5B-S1-33P.html

Sprawdzą się? Jakie parametry za to odpowiadają (żeby były ciepłe i nie przemakały) ? Ewentualnie gdzie szukać dobrych trekkingowych butów do 300 zł?

Edytowane przez Tinan
Czas edycji: 2013-10-04 o 14:47 Powód: usunięcie 1 linka
Tinan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 14:21   #24
AnnaN7
Raczkowanie

Na zimę polecam tzw. śniegowce - to chyba najcieplejsze buty jakie miałam do tej pory
Stary 2013-10-06, 17:42   #25
Dione
Zakorzenienie

W butach na pewno przyda sie gruba podeszwa która izoluje od zimnego podłoża a poza tym mozna włożyc grube wkładki kilkuwarstwowe z wełną, skarpetki trzymające ciepło (w sklepach sportowych są ) no i chyba udac sie do lekarza bo to brzmi jak problemy z krążeniem .
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-06, 19:17   #26
pannamima
Zakorzenienie

Jeżeli pytasz o Warszawę to przejedź się na Marywilską. Mam ten sam problem- całe życie zimne stopy i dłonie. Dwa lata temu kupiłam tam skórzane kozaki, ocieplane w środku wełną 100%. Świetna sprawa. Dałam za nie 300zł a buty służą do dziś. Ważne, że od polskiego producenta.

Jak coś znajdziesz to daj znać, bo w tym roku też kupuję nowe buty na zimę. Szukam zwykłych czarnych oficerek, ale też ocieplanych wełną .
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 00:18   #27
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Jeżeli pytasz o Warszawę to przejedź się na Marywilską. Mam ten sam problem- całe życie zimne stopy i dłonie. Dwa lata temu kupiłam tam skórzane kozaki, ocieplane w środku wełną 100%. Świetna sprawa. Dałam za nie 300zł a buty służą do dziś. Ważne, że od polskiego producenta.

Jak coś znajdziesz to daj znać, bo w tym roku też kupuję nowe buty na zimę. Szukam zwykłych czarnych oficerek, ale też ocieplanych wełną .
a co to za firma?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 16:54   #28
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
a co to za firma?
Aktualnie jestem poza domem, ale w sobotę wracam, więc napiszę
Jeszcze polecam włoskie buty Fabio Fabrizi i inne
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 20:05   #29
StraVvberry
Wtajemniczenie

Ciężko znaleźć ciepłe i w miarę kobiece buty
Stary 2013-10-14, 00:33   #30
lolandra
Raczkowanie

Mam ten sam problem co autorka i muszę się pochwalić że właśnie kupiłam dobrze (ciepło) zapowiadające się buty Ecco z gore texem + ociepleniem z 40% wełny.
Jeszcze nie testowałam na mrozie (oczywiśćie), ale zapowiadają się dobrze Chodząc po domu, czuję że są cieplejsze niż inne moje buty, .
Poza tym to chyba najwygodniejsze buty jakie miałam podeszwa "sama" się zgina. A wcześniej miałam clarksy, więc też z gatunku tych wygodnych.
Jak ktoś ma rozmiar do 40, to można poszukać w dziecięcych . Ja tak zrobiłam bo damskie mają usztywniane czubki czego bardzo nie lubię. I nie, nie mam butów w różowe kwiatki tylko całkiem normalne workery. (I był tańsze niż damskie )

Więc polecam zajrzeć do ecco, albo clarksa (też mają modele z gore texem, ale chyba nie są ocieplane wełną).
lolandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości