Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 18:53   #1
Dione
Zakorzenienie

Co wam się podoba na weselach a co nie ? Tradycje, trendy - polskie i zagraniczne

Jakie wesela wam się podobaja; huczne skromne, eleganckie ,polskie swojskie czy , zagraniczne ? Co zwraca waszą uwage ?

Czasem w kontekście wesel pojawia się narzekanie że to „kicz” „wiocha” , "obserwowanie podchmielonych wujków , sprośne zabawy", że są "robione na pokaz". Zostało ta zreszta dosadnie pokazane w filmie Wojciecha Smarzowskiego
Ale stereotyp wesela jako obficie zakrapianej biesiady ze spośnymi zabawami chyba się zmienia .

• co wam staje przed oczami kiedy myślicie o typowym polskim weselu ? Czy jest to wasz ideał wesela ?
  • a może bardziej wam się podobaja wesela w innych krajach , amerykańskie ,greckie, brytyjskie ,włoskie ? sa jakies zagraniczne tradycje które waszym zdaniem mogły by się przyjąć w naszym kraju ?
  • czy myślicie że wesela w porównaniu z dawnymi –tymi z przed 15 lat, 50, 200 -zmieniły się na lepsze czy gorsze ?
  • wolicie sprawdzone rozwiązania kiedy jako gość wiecie czego się spodziewac czy wolicie jak jest inaczej ,ciekawie ?
  • czy wesela powinny być indywidualne powinny pokazywać preferencje PM ?
  • jakie zauważacie nowe trendy i jak wam się one podobają ?
  • Chcielibyście wesle jako skromny spokojny obiad czy to musi być zabawa, taniec ? a może najchętniej wyjechalibyście gdzieś daleko i mieli za cene wesela wspaniałą podróż poślubną ale boicie się reakcji rodziny ?
  • Lepiej prostsze ,nieprzekombinowane czy wystawne, huczne , z duza ilościa atrakcji ?
  • Elegancko czy swojsko – a moze to się to połączyć ?
  • w jakim stopniu młodzi decydują jak wygląda wesele a w jakim jest to powielanie schematu „obowiązującego „ w rodiznie często się zdarza że młodzi chcą czego innego ale wybieraja to co woli strasze pokolenie ?
  • lubicie chodzic na wesela jako goście czy staracie się ich unikac ?

żeby nie było ta lista to nie ankieta tylko propozycje tematów do dyskusji

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-04 o 14:08
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:20   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Ekhm, niestety naprawdę brzmi jak ankieta albo inne badanie rynku.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:21   #3
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
  • co wam staje przed oczami kiedy myślicie o typowym polskim weselu ? Czy jest to wasz ideał wesela ?
nie mam sprecyzowanego 'polskiego wesela'
  • a może bardziej wam się podobaja wesela w innych krajach , amerykańskie ,greckie, brytyjskie ,włoskie ? sa jakies zagraniczne tradycje które waszym zdaniem mogły by się przyjąć w naszym kraju ?
jestem zakochana w greckich weselach rodem z filmu, mnóstwo kolorów, rodziny, jakiś taki mają urok. podobają mi się też amerykańskie śluby, jednak nie o tym temat.
  • czy myślicie że wesela w porównaniu z dawnymi –tymi z przed 15 lat, 50, 200 -zmieniły się na lepsze czy gorsze ?
prawda jest taka, że nie do konca wiem, jak było 50 lat temu

• wolicie sprawdzone rozwiązania kiedy jako gość wiecie czego się spodziewac czy wolicie jak jest inaczej ,ciekawie ?
zależy, co uznaje się za sprawdzone rozwiązanie. na żadnym weselu nie spotkałam się z winietkami, na swoim je miałam i goście byli zadowoleni.

• czy wesela powinny być indywidualne powinny pokazywać preferencje PM ?
nie w każdym przypadku. dla przykładu, PM wegetarianie nie musza raczyć swoich gości jedynie warzywami

• jakie zauważacie nowe trendy i jak wam się one podobają ?
zauważyłam ostatnio wśród znajomych, że odchodzą do lamusa śmieszne pokazy sztucznych ogni, puszczanie gołębi i inne takie "pokazówki". jestem za rezygnacją z nich

• Chcielibyście wesle jako skromny spokojny obiad czy to musi być zabawa, taniec ? a może najchętniej wyjechalibyście gdzieś daleko i mieli za cene wesela wspaniałą podróż poślubną ale boicie się reakcji rodziny ?
miałam wesele takie, jakie chciałam- najbliższa rodzina i znajomi, impreza z tańcami, jednak nie do samego rana. a zamiast poprawin wielkie ognisko z szerszym gronem znajomych.

• Lepiej prostsze ,nieprzekombinowane czy wystawne, huczne , z duza ilościa atrakcji ?
proste, nieprzekombinowane.

• Elegancko czy swojsko – a moze to się to połączyć ?
można

• w jakim stopniu młodzi decydują jak wygląda wesele a w jakim jest to powielanie schematu „obowiązującego „ w rodiznie często się zdarza że młodzi chcą czego innego ale wybieraja to co woli strasze pokolenie ?
nie wiem, jak jest zwykle, wiem jak było u nas- o wszystkim zdecydowaliśmy sami. starsze pokolenie miało trochę do obgadywania "już po". tematem numer jeden było "bo to tylko cywilny", numer dwa "PM miała czerwone buty"

• lubicie chodzic na wesela jako goście czy staracie się ich unikac ?
nie lubię ani wesel, ani innych wielkich imprez
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:36   #4
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Nie lubię tradycyjnych polskich, wiejskich wesel. Mam powody aby kojarzyły mi się z chlaniem bez opamiętania, wyłudzaniem pieniędzy, a później komentowaniem zawartości kopert oraz liczeniem ile się zwróciło.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:44   #5
201604181004
Konto usunięte

Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki
-brokat
-sztuczne plastikowe pazury
-koszule z krótkimi rękawami
-balony
-konfetti
-serpentyny
-papierowe gołąbki i inne papierowe ozdoby
-upstrzone auto
-przezabawna rejestracja państwa młodych
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-panie tańczące bez butów bo szpilki je obtarły
-rosół i dewolaje
właściwie to tyle jak na raz
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:53   #6
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki
-brokat
-balony
-konfetti
-serpentyny
-upstrzone auto
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-rosół i dewolaje
J/w, do tego dodałabym, że nie rozumiem jak z wesela robi sie pokazówkę pt. "postaw się a zastaw się". Przykład z mojego otoczenia: na mieszkanie nie mieli, kredytu nikt im nie chciał dać, ona bez pracy, on zarabiał ledwie ponad średnia krajową - ale weselisko musiało być prawie na 200 osób. Ciotek, wujków, pół wsi naspraszane. A później ponad rok mieszkali raz u jednych rodziców, raz u drugich zanim udało im się dostać kredyt na kawalerkę.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 20:01   #7
201607050913
Konto usunięte

Z moich obserwacji wynika, że odchodzi się od chlania. Dwa ostatnie wesela takie były, rodziny sytuowane normalnie, a styl jak z Mody na Sukces, tylko, że kosztem cięć, mało jedzenia, mało napitków, DJ, impreza się kończy o 1. Nie żebym była fanką typowych biesiad, ale sztuczna elegancja i Beyonce do obiadu jest strasznie nudna.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 20:04   #8
201604181004
Konto usunięte

W sumie też na takim byłam. Z pewnością na plus było jedzenie, bo akurat nie lubię jak są stoły zawalone żarciem że po wódkę sięgasz to utytłasz sobie rękawy we wszystkim. A do "słodkości" był osobny stół i wszystko pięknie podane w papierowych foremeczkach pasujących kolorystycznie.
Tylko że towarzystwo też było trochę zbyt ęą, i jak koledzy pana młodego się spili i zaczęli sobie imprezować (w granicach normy) to niektórzy poczuli się zniesmaczeni

o 1 to ja już chyba w domu byłam w łóżku
Stary 2013-12-03, 20:09   #9
201607050913
Konto usunięte

Na tych ą ę się nie spili, bo nie było wódki tylko whisky i inne zagramaniczne ciężkie alkohole, ludzie się nie bawili tylko wszystkich brzuchy rozbolały, to nie są trunki na wesele.

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2013-12-03 o 20:10
Stary 2013-12-03, 20:11   #10
201604181004
Konto usunięte

U nas była wódka i wino co prawda.
Ale nie było komu pić i z kim pić bo państwo młodzi wybrali ęą knajpęłę jakieś 60 km od najbliższego miasta, na wiosce, no ale taka piękna okolica (nie powiem, lokal fajny) że większość przyjechała swoimi samochodami, bo mieli od 40 do 100 km do domu
Stary 2013-12-03, 20:15   #11
201607050913
Konto usunięte

O tak, moda na renesansowe pałacyki w jakiejś dziurze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 20:15   #12
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
Cytat:
może bardziej wam się podobaja wesela w innych krajach , amerykańskie ,greckie, brytyjskie ,włoskie ? sa jakies zagraniczne tradycje które waszym zdaniem mogły by się przyjąć w naszym kraju ?
jestem zakochana w greckich weselach rodem z filmu, mnóstwo kolorów, rodziny, jakiś taki mają urok. podobają mi się też amerykańskie śluby, jednak nie o tym temat
dokładnie o tym o wszystkim co sie podoba lub nie na ślubach ,na polskich, greckich czy amerykańkich

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-08 o 20:42
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 20:22   #13
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
dokładnie o tym o wszystkim co sie podoba lub nie na ślubach ,na polskich, greckich czy amerykańkich
Mieszkam w Hiszpanii i z bólem serca, nie widzę różnicy między weselami. Miałam nadzieję, że załapię się na typowe hiszpańskie, kicha. Nowoczesne dania i wspomniana Beyonce na obiedzie. Lecę do Polski, myślę sobie, nareszcie tradycyjne polskie wesele. Kicha, podobne dania i znowu Beyonce Globalizacja.
Stary 2013-12-03, 20:25   #14
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki
-brokat
-balony
-konfetti
-serpentyny
-upstrzone auto
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-rosół i dewolaje
Wow...tzn,że nasze wesele było jakieś niepolskie, bo tylko rosół zgadza się z tą listą
...co Ty masz za rodzinę,takie wesela to czy 15 lat temu
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
J/w, do tego dodałabym, że nie rozumiem jak z wesela robi sie pokazówkę pt. "postaw się a zastaw się". Przykład z mojego otoczenia: na mieszkanie nie mieli, kredytu nikt im nie chciał dać, ona bez pracy, on zarabiał ledwie ponad średnia krajową - ale weselisko musiało być prawie na 200 osób. Ciotek, wujków, pół wsi naspraszane. A później ponad rok mieszkali raz u jednych rodziców, raz u drugich zanim udało im się dostać kredyt na kawalerkę.
Sama na takim już dawno nie byłam,ale kilkanaście lat temu to bywały takie wielkie bale na 200 osób. Tylko, że u nas nikt z tego co wiem nie brał na no kredytu,bo albo pieniądze były albo mniejsza impreza po prostu.

Cytat:
co wam staje przed oczami kiedy myślicie o typowym polskim weselu ?
błogosławieństwo rodziców, witanie chlebem i solą,pierwszy taniec, oczepiny, tort no i pyszne jedzonko i dużo! fajna muzyka i zabawa w gronie najbliższych
Czy jest to wasz ideał wesela ?

a może bardziej wam się podobaja wesela w innych krajach , amerykańskie ,greckie, brytyjskie ,włoskie ?
nie! nie pozwoliłabym gościom płacić za alkohol na moim weselu tak jak w Anglii się praktykuje
sa jakies zagraniczne tradycje które waszym zdaniem mogły by się przyjąć w naszym kraju ?
czy myślicie że wesela w porównaniu z dawnymi –tymi z przed 15 lat, 50, 200 -zmieniły się na lepsze czy gorsze ?
są mniejsze bez zbędnego spędu nieznanych ludzi
wolicie sprawdzone rozwiązania kiedy jako gość wiecie czego się spodziewac czy wolicie jak jest inaczej ,ciekawie ?
fajerwerki to strata pieniędzy
czy wesela powinny być indywidualne powinny pokazywać preferencje PM ?
no raczej
jakie zauważacie nowe trendy i jak wam się one podobają ?
nie gonię za trendami
Chcielibyście wesle jako skromny spokojny obiad czy to musi być zabawa, taniec ? a może najchętniej wyjechalibyście gdzieś daleko i mieli za cene wesela wspaniałą podróż poślubną ale boicie się reakcji rodziny ?
zabawa dla najbliższych, mielismy male ok 60 osob przyjecie
na podroze mamy czas, a slub jest jeden

Lepiej prostsze ,nieprzekombinowane czy wystawne, huczne , z duza ilościa atrakcji ?
j.w.
Elegancko czy swojsko – a moze to się to połączyć ?
a co to znaczy swojsko ? wiejskiego wesela nie mielismy,ale tez nie takie sztuczne ąę
w jakim stopniu młodzi decydują jak wygląda wesele a w jakim jest to powielanie schematu „obowiązującego „ w rodiznie często się zdarza że młodzi chcą czego innego ale wybieraja to co woli strasze pokolenie ?
zawsze mi sie wydawalo,z to dorosli sie pobieraja, ktorzy potrafia podejmowac wlasne i niezalezne od innych decyzje
lubicie chodzic na wesela jako goście czy staracie się ich unikac ?
zalezy jakie i do kogo
Co do alkoholu to wódka już chyba mało popularna jest. Nam mnóstwo zostało,a nie robiliśmy dużych zapasów. Młodsi bawią się bez procentów raczej na parkiecie. No chyba,że jest jakiś drętwy zespół to na pocieszenie...
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 20:32   #15
slodka0018
Raczkowanie

Dokladnie , teraz juz odchodzi sie od takich wiejskich wesel gdzie tylko pija i pija. Ja lubie wesela tylko nie cierpie zabaw weselnych wrrrr:d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 20:32   #16
_Shiloh_
Wtajemniczenie

kaledonia: uwierz, że takie wesela nadal się organizuje podałam w miarę świeży przykład bo ok. półtora roku temu.
Stary 2013-12-03, 20:34   #17
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Nie podobają mi sie oczepiny,zabawy weselne,robienie z wesela cyrku (gołębie,balony,powozy,fo ntanny czekoladowe,wiejskie stoły) . 'Cudownych rodziców mam' w kółeczku mi się nie podoba.
Balony,dekoracje inne niż żywe kwiaty też są wg mnie paskudne.
Rękawiczki na jeden palec ,welony mgiełki w 3 warstwach,diademy,kiecki bezy,kamizelki haftowane w złote/srebrne róże
Pierwszy taniec rodem z TzG.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 20:41   #18
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Nie podobają mi sie oczepiny,zabawy weselne,robienie z wesela cyrku (gołębie,balony,powozy,fo ntanny czekoladowe,wiejskie stoły) . 'Cudownych rodziców mam' w kółeczku mi się nie podoba.
Balony,dekoracje inne niż żywe kwiaty też są wg mnie paskudne.
Rękawiczki na jeden palec ,welony mgiełki w 3 warstwach,diademy,kiecki bezy,kamizelki haftowane w złote/srebrne róże
Pierwszy taniec rodem z TzG.
Akurat wiejski stół lubię

A te suknie ślubne a'la ksieżniczka -beza ->
Stary 2013-12-03, 20:46   #19
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Akurat wiejski stół lubię
doprecyzuję

swojskie jedzenie -tak
wiejski stół http://3.bp.blogspot.com/-uRHrVE9oec...%259B%2B2l.jpg nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 21:12   #20
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
doprecyzuję

swojskie jedzenie -tak
Boski, mi się strasznie podoba
Stary 2013-12-03, 21:18   #21
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Boski, mi się strasznie podoba
przestań,te sztuczne róże w kiełbasie

Stary 2013-12-03, 21:31   #22
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki
-brokat
-balony
-konfetti
-serpentyny
-upstrzone auto
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-rosół i dewolaje
a barszcz nad ranem? a windą do nieba? a obowiązkowa piosenka ;cudownych rodziców mam'?

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 21:36   #23
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja lubię wesela przy tańcu i wódeczce. Jak muzyka jest spoko i spędza się dużo czasu na parkiecie to można całkiem sporo wypić i się nie upić. Wiejski stół z bimbrem też jest spoko - można spróbować tradycyjnie robionego trunku i przegryźć pysznym, prawdziwym mięsiwem Zresztą co mam narzekać - póki para wygląda na zadowoloną, nie męczy jakimiś okropnymi zabawami (można je zrobić z jajem, a można zrobić wielką żenadę, trzeba uważać!) i muzyka jest do tańczenia, to świetnie się bawię
A barszcz nad ranem, rosół i dewolaje są super! Wolę to, niż super-extra-wykwintną kuchnię, czyli mała kupka na talerzyku, którą zabiorą Ci jak pójdziesz do toalety, albo na parkiet

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2013-12-03 o 21:38
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 21:37   #24
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
a barszcz nad ranem? a windą do nieba? a obowiązkowa piosenka ;cudownych rodziców mam'?
dałam ciała.
masz racje
Stary 2013-12-03, 21:45   #25
_Shiloh_
Wtajemniczenie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;44006078]Ja lubię wesela przy tańcu i wódeczce. Jak muzyka jest spoko i spędza się dużo czasu na parkiecie to można całkiem sporo wypić i się nie upić. Wiejski stół z bimbrem też jest spoko - można spróbować tradycyjnie robionego trunku i przegryźć pysznym, prawdziwym mięsiwem Zresztą co mam narzekać - póki para wygląda na zadowoloną, nie męczy jakimiś okropnymi zabawami (można je zrobić z jajem, a można zrobić wielką żenadę, trzeba uważać!) i muzyka jest do tańczenia, to świetnie się bawię
A barszcz nad ranem, rosół i dewolaje są super! Wolę to, niż super-extra-wykwintną kuchnię, czyli mała kupka na talerzyku, którą zabiorą Ci jak pójdziesz do toalety, albo na parkiet [/QUOTE]

pod warunkiem, że dewolaj nie jest kawałkiem suchej piersi obtoczonej w odpadającą panierkę z dwoma ziemniaczkami i kilkoma plasterkami ogórka i pomidora. A barszczu nie rozwożą kucharki na stoliku na kółkach rodem z PRLU. Natomiast rosół nie jest ugotowany z kostek rosołowych.

Jestem jak najbardziej za polską kuchnią na weselach, ale dobrą polską i swojską kuchnią.
Stary 2013-12-03, 21:58   #26
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Typowe polskie wesele
-śliska sukienka
-babcine koki
-brokat
-balony
-konfetti
-serpentyny
-upstrzone auto
-wujkowie z wąsami
-panna młoda z brzuchem
-rosół i dewolaje
Pomijając ostatni punkt, ze wszystkim się zgadzam.
Cytat:
Popieram
Cytat:
Na tych ą ę się nie spili, bo nie było wódki tylko whisky i inne zagramaniczne ciężkie alkohole, ludzie się nie bawili tylko wszystkich brzuchy rozbolały, to nie są trunki na wesele.
Też tak uważam
Cytat:
Mieszkam w Hiszpanii i z bólem serca, nie widzę różnicy między weselami. Miałam nadzieję, że załapię się na typowe hiszpańskie, kicha. Nowoczesne dania i wspomniana Beyonce na obiedzie. Lecę do Polski, myślę sobie, nareszcie tradycyjne polskie wesele. Kicha, podobne dania i znowu Beyonce Globalizacja.
Dobrze wiedzieć:-D
Cytat:
doprecyzuję

swojskie jedzenie -tak
Mi się podoba, tego typu wyroby są mega
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 22:04   #27
201604181004
Konto usunięte

Ja tam też uważam że rosół i schabowy na obiad spoko pod warunkiem że rosół to rosół faktycznie na mięsie gotowany a nie woda olej i kostka, a schabowy to prawdziwy schabowy a nie przerzuta podeszwa w potrójnej panierce;p

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

A boczek, swojska kiełbacha - jestem w 100% za, ale moze nie w takim wydaniu jak na zdjęciu powyżej bo to często jest ni przypiął nie wypiął do sali - drewniany stół, słoma i sztuczne kwiaty a sala szklano-stalowa ale tak to jestem za 100% nie ma nic lepszego do wódeczki :d
za to dostaję alergii jak widzę coś takiego

aż mi się płakać chce
Stary 2013-12-03, 22:06   #28
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
dałam ciała.
masz racje
kup sobie notes pmki za 150 zł i notuj Koniecznie taki, nie jakiś w dyskoncie

<3 <3 <3
Stary 2013-12-03, 22:07   #29
201604181004
Konto usunięte

że co mam kupić?
Stary 2013-12-03, 22:08   #30
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

za to dostaję alergii jak widzę coś takiego

aż mi się płakać chce
No mogli chociaż ułożyć mięsnego jeża:/

--
drabineczka: http://mymission.pl/ tutaj tylko za 50 zł, więc za tani:/

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-12-03 o 22:10
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości