Sekret urody hindusek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-10, 21:31   #1
malawinka
Raczkowanie

Sekret urody hindusek

Mam nadzieję, że piszę w dobrym miejscu. Jutro w Dzień dobry TVN będzie mowa o sekretach dbania o urodę hindusek. Nie będę mogła tego obejrzeć - czy któraś z Was mogłaby mniej więcej przybliżyć mi o co chodzi jeśli jutro zobaczy ten reportaż? Baaardzo mi na tym zależy.
Pozdrawiam!
malawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 21:36   #2
honey pie
Raczkowanie

Dot.: Sekret urody hindusek

Nie jestem pewna czy to dobre miejsce na ten wątek.. (Może raczej w pytaniach do wizażystki powinnaś to była umieścić?..)
A tak w ogóle, to ciekawie brzmi
Ale niestety i ja nie będę mogła tego obejrzeć.. Może ktoś inny się znajdzie
honey pie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 21:41   #3
crippled
Wtajemniczenie

ja tez nie będe oglądać, ale wiem co jest sekretem urody hindusek, cos na co my nietety nie mamy wpływu i żadne kosmetyki tego nie zmienią - ładne rysy twarzy i naturalna ciemna oprawa oczu
Stary 2009-03-10, 21:44   #4
malawinka
Raczkowanie

Hihihi to na pewno ale podobno mają również jakieś sposoby dbania o siebie, marzę o tym żeby być taka ładna ale nie ma szans Więc chciałabym się dowiedzieć co takiego ciekawego tam będą mówić.
Stary 2009-03-10, 21:53   #5
honey pie
Raczkowanie

E... że ładne to za daleko posunięte stwierdzenie. Ja wiem z relacji osoby będącej jakiś czas w Indiach, że przeważnie wcale takie ładne nie są. Rzeczywistość bardzo się różni od tego, co przekazują media..

Ale ten program mnie zainteresował, bo sama mam orientalny typ urody i ostatnio stwierdziłam, że zamiast sztucznie się robić na Słowiankę, powinnam raczej podkreślać to czym mnie natura obdarzyła w sposób odpowiedniejszy dla mojego typu urody..
Stary 2009-03-10, 22:05   #6
malawinka
Raczkowanie

Orientalna uroda - ale Ci zazdroszczę!!! Chciałabym być naturalnie tak piękna jak hinduski czy arabki, a już zwłaszcza chciałabym mieć ich włosy - ciemne, gęste, mocne i długie. Genialne!
Stary 2009-03-10, 22:29   #7
honey pie
Raczkowanie

No przyznam się że w mych żyłach płynie trochę arabskiej krwi
Ale nie do końca jestem zadowolona z mojego pakietu urodowego. Włosy? hm.. owszem lubię ich kolor (gorzka czekolada, prawie czarne), ale uwierz mi - co za dużo to nie zdrowo. Zawsze mam problem z ich gęstością i niestety.. puszeniem się
Każdy medal ma dwie strony
Stary 2009-03-10, 22:32   #8
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez malawinka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że piszę w dobrym miejscu. Jutro w Dzień dobry TVN będzie mowa o sekretach dbania o urodę hindusek. Nie będę mogła tego obejrzeć - czy któraś z Was mogłaby mniej więcej przybliżyć mi o co chodzi jeśli jutro zobaczy ten reportaż? Baaardzo mi na tym zależy.
Pozdrawiam!
ja też się podpinam pod zapytanie

ja na moje, będą mówić o Kohl'u i takim tam....

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Pozdrawiam!
ja też się podpinam pod zapytanie

ja na moje, będą mówić o Kohl'u i takich tam....
Stary 2009-03-10, 23:31   #9
cattt
Mrs Mrau

http://www.papilot.pl/uroda/news/200...pieknosci.html

ps.nie polecam nitkowania brwi (boli jak cholera )
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 23:47   #10
Hultaj
BAN stały

Nie podniecalabym się przesadnie. Na ulicach nie króluje oszałamiające piękno.
A uroda powalająca dzięki magii Bollywood, czy obecnie dzięki Slumdogowi , z pewnością opiera się na olejkach kokosowych, eterycznych, z drzewa sandałowego i maseczkach z pomarańczy...
A tak prywatnie to mnie się sam koloryt skory Hindusek nie podoba, choć na filmach to oczywiście taka brzoskwinia, że ach.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-03-10 o 23:50
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 02:20   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Nie podniecalabym się przesadnie. Na ulicach nie króluje oszałamiające piękno.
A uroda powalająca dzięki magii Bollywood, czy obecnie dzięki Slumdogowi , z pewnością opiera się na olejkach kokosowych, eterycznych, z drzewa sandałowego i maseczkach z pomarańczy...
A tak prywatnie to mnie się sam koloryt skory Hindusek nie podoba, choć na filmach to oczywiście taka brzoskwinia, że ach.
Pełna zgoda Z uroda Hindusek czy tez Indusek Bollywood ma tyle wspolnego, co z uroda Amerykanek Hollywood

PS. A gdziez sie JD z awatara podzial? Co pani naprawde !

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 07:28   #12
Hvid
Zakorzenienie

Mnie sie Hinduski podobaja. Moim zdaniem te, ktore spotykam tutaj w sklepach i na ulicach, sa o niebo ladniejsze od nijakich Dunek. Owszem, oszalamiajaco piekne nie sa, to nie Bollywood. Niemniej jednak, przyjemnie mi jest zawiesic na nich oko.

Edytowane przez Hvid
Czas edycji: 2009-03-11 o 07:29
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 08:57   #13
honey pie
Raczkowanie

Poprosiłam koleżankę, żeby obejrzała i jeśli zdąży przed wyjściem z domu coś się na ten temat dowiedzieć, to mi przekaże.. a ja Wam

Hvid, a gdzie spotykasz te Hinduski?
Stary 2009-03-11, 09:42   #14
AcAshA
Przyczajenie

spam

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-03-11 o 10:10
AcAshA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 09:44   #15
cattt
Mrs Mrau

Tak naprawdę to temat może dotyczyc innych kobiet, sekrety Polek,Francuzek..itp itd.
To i tak nie oznacza,że w kraju są same piękności.
Hinduski mają różne triki ale to głównie dlatego,że żyją w gorącym klimacie.

Ale jedno muszę przyznać odnośnie Hindusek.
Wiedzą jak dbać o włosy,że wyglądają zawsze na bardzo zdrowe i zadbane.
To za sprawą olejków różnego rodzaju np. słynnych olejków Amla. Klimat kraju poniekąd zmusza je to tak intensywnej pielęgnacji,bo pogoda bardzo źle wpływa na włosy przesuszając je.

Ja niestety nie mogę się przemóc to tych olejków,ponieważ:
1. Mają tak intensywny zapach,że nie moge wytrzymać.Potem wszędzie je czuję nawet już jak zostaną śladowe ilości. Nie ma znaczenia jaki olejek np. migdałowy czy kokosowy. Po prostu zawsze wymiękam
2.Te olejki sa przeznaczone do grubych/gęstych włosów o bardzo mocnej strukturze. Hinduski mają naprawdę grube włosy (chodzi mi o średnicę włosa). A ja mam raczej cienkie.Olejek jest dla mnie po prostu za ciężki.

Za to bardzo fajnym rozwiązaniem jest peeling ze skórki pomarańczy (szkoda,że nie można go zrobić w warunkach domowych).
Stary 2009-03-11, 10:28   #16
wesna
Wtajemniczenie

Pobieżnie obejrzałam dziś DDtvn i ten fragment o urodzie hindusek.

Zaproszono dwie panie (polki), które były przedstawicielkami jakiś centrum urody propagujących metody indyjskie. Panie mówiły głównie o odmładzaniu poprzez masaże i różniaste indyjskie specyfiki, których nazw niestety nie zapamiętałam. Bardzo dużo mówiono o oczyszczaniu ogranizmu. Najbardziej zainteresowała mnie jakaś mieszanka oczyszczająca ogranizm składająca się z 49 ziół, która ma formę dżemu (), można ją nabyć w sklepach i po 3 tygodniach stosowania widać efekty.

Był też hindus, który na modelce pokazywał masaż odmładzający twarzy jakimiś olejkami.

Zwrócono też uwagę na to, że kobiety w Indiach używają naturalnych specyfików (czyli mleko, miód, cytryna, etc) i robią z nich maseczki np na sińce pod oczami. Podano kilka przepisów na takie specyfiki, ale ich też nie pamiętam .

Najbardziej mnie jednak zaintrygowało to, że jako przykład hinduskiej urody pokazano aktorkę ze Slumdoga i jakąś gwiazdkę Boollywood. I ja mam niby uwierzyć, że ich uroda wynika z mleka, cytryny i miodu ? Taka już ich uroda... geny, rasa, uwarunkowania biologiczne... Nie ma co europejczykom kitu wciskać, że od naturalnych metod upiększających nagle bedą mieć błyszczące włosy, oliwkową karnację i zmarszki im znikną...
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 10:35   #17
cattt
Mrs Mrau

Jasne,że nie.Te gwiazdki bolly korzystają z takich salonów,że koszty przewyższają tygodnieowe wyżywienie przeciętnego Hindusa

Ps,Bardzo popularne jest też smarowanie ciała kurkumą (zmieszaną z olejkami).Podobno bardzo wygładza skórę i w ogóle same ochy i achy.T yle,że mnie zastanawia jakt o cholerstwo potem zmyc.Normalnie jak w kuchni umarzę się kurkumą to potem przez poł godz. nie moge rąk domyć.
Stary 2009-03-11, 12:15   #18
Zielone_korale
Wtajemniczenie

na plejada.pl lub stronie tvn mozesz sobie obejrzec niektore reportarze, ktore juz lecialy, poszukaj moze znajdziesz
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 13:00   #19
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez honey pie Pokaż wiadomość
Hvid, a gdzie spotykasz te Hinduski?
W Danii.
Stary 2009-03-11, 15:58   #20
Daenerys
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o urode hindusek to wiem tyle, co mi powiedzial Tz ktory byl w Indiach i o urodzie tamtejszych kobiet wypowiadal sie zawsze na plus.
Mianowicie, twierdzil, (zawsze z pewna doza zachwytu i uniesienia) ze mozna tam spotkac naprawde piekne kobiety, glownie w duzych miastach. A ogolnie wiekszosc jest dosc ladna. Choc Indie sa ogromne i zalezy gdzie.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 07:41   #21
malawinka
Raczkowanie

Koleżanka podała mi stronę którą tam reklamowali ponoć - http://helfy.pl/ na pewno będę coś zamawiać ciekawa jestem bardzo efektów i poszukam przepisów na te maseczki, zwłaszcza pod oczy... Tylko skąd wziąć takie cuda jakie są tam potrzebne Jakaś woda różana i inne dziwne rzeczy... :P
Stary 2009-03-12, 12:55   #22
evelink
Przyczajenie

Wczoraj oglądałam ten program w TVN ale jest także dostępny już na sieci
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,1....html#autoplay
Mnie szczególnie zaciekawiła ta maseczka na sińce, to mój odwieczny problem . no i Hindus.... robił masaż twarzy bosko dla mnie to zupełne nowości. Maseczka nie wygląda na skomplikowaną zamierzam wypróbować i może opiszę efekty
evelink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 13:13   #23
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka podała mi stronę którą tam reklamowali ponoć - http://helfy.pl/ na pewno będę coś zamawiać ciekawa jestem bardzo efektów i poszukam przepisów na te maseczki, zwłaszcza pod oczy... Tylko skąd wziąć takie cuda jakie są tam potrzebne Jakaś woda różana i inne dziwne rzeczy... :P
A ja wam polecam szampony i olejki do wlosow
ja zamawiam z tej strony:
http://www.habibi-shop.pl/

nie dosc ze same ziola -to wlosy mieciutkie i sie blyszcza jak psu jajca
moge powiedziec ze one mi wlasnie uratowaly wlosy przed scieciem . Rozjasnianie , przyciemnianie etc , wlosy z "gumy" ktora mialam na glowie w ciagu dwoch miesiecy mam nawet dosc zdrowo wygladajace plus farbuje tez tylko henna teraz.Dla mnie rewelacyjne produkty i przede wszystkim naturale i mam nadzieje ze do wakacji calkiem je podlecze i co najwazniejsze szyciej rosna ostatnio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo 135.jpg (45,3 KB, 204 załadowań)
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2009-03-12 o 13:29
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 13:41   #24
architekt80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie jednak zaintrygowało to, że jako przykład hinduskiej urody pokazano aktorkę ze Slumdoga i jakąś gwiazdkę Boollywood. I ja mam niby uwierzyć, że ich uroda wynika z mleka, cytryny i miodu ? Taka już ich uroda... geny, rasa, uwarunkowania biologiczne... Nie ma co europejczykom kitu wciskać, że od naturalnych metod upiększających nagle bedą mieć błyszczące włosy, oliwkową karnację i zmarszki im znikną...
podobnie jest z azjatyckim typem urody tez sie duzo osob zachwyca i stosuje rozne specyfiki a przecietna azjatka pieknoscia nie jesta jak juz jest to raczej te mikstury jej tylko pomagaja

Moee piekne masz wlosy

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 13:57   #25
Hvid
Zakorzenienie

Bardzo mi sie podobaja kolorowe stroje Hindusek. Byc moze dla kogos to tandeta, ale dla mnie, w tym szarym i wietrznym kraju zwanym Dania, to powiew innego swiata - pelnego barw i roznorodnosci.
Stary 2009-03-12, 14:09   #26
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez architekt80 Pokaż wiadomość
podobnie jest z azjatyckim typem urody tez sie duzo osob zachwyca i stosuje rozne specyfiki a przecietna azjatka pieknoscia nie jesta jak juz jest to raczej te mikstury jej tylko pomagaja

Moee piekne masz wlosy
Do pieknosci to im jeszcze brakuje ale byly strasznie zniszczone , uciachalam sporo kilka miesiecy temu mi sie najbardziej polysk podoba, ostatnio dziewcze jedno mnie w sklepie zaczepilo i sie pytalo jaki nablyszczacz uzywam a tu.. naturalne ziolka
Stary 2009-03-12, 23:34   #27
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
Do pieknosci to im jeszcze brakuje ale byly strasznie zniszczone , uciachalam sporo kilka miesiecy temu mi sie najbardziej polysk podoba, ostatnio dziewcze jedno mnie w sklepie zaczepilo i sie pytalo jaki nablyszczacz uzywam a tu.. naturalne ziolka
Ekstra, ja mam pytanie odnośnie szamponów, czy używałaś któregoś z tych dwóch?

Bo ja się waham pomiedzy tymi dwoma, (no i dodatkowo trochę się obawiam, że takie olejki to przyplaszczą mi fryzurę )

http://habibi-shop.pl/hesh-henna-sha...oru-p-169.html

http://habibi-shop.pl/amla-hesh-herb...amla-p-73.html

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 00:20   #28
honey pie
Raczkowanie

Ojejku, jakie drogie produkty maja w tym sklepie.. A w Indiach to grosze się daje za takie kosmetyki pielęgnacyjne. Wiem, bo moja mama była i przywiozła sporo tego. Np. to http://habibi-shop.pl/navratna-plus-...ala-p-122.html Smierdziało jak nie wiem co, ale faktycznie skuteczne. Tylko że trochę dużo 28 zł. wydać na coś, co gdzie indziej kosztuje (w przeliczeniu na naszą walutę)2/3 zł...
Stary 2009-03-13, 00:25   #29
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Ekstra, ja mam pytanie odnośnie szamponów, czy używałaś któregoś z tych dwóch?

Bo ja się waham pomiedzy tymi dwoma, (no i dodatkowo trochę się obawiam, że takie olejki to przyplaszczą mi fryzurę )

http://habibi-shop.pl/hesh-henna-sha...oru-p-169.html

http://habibi-shop.pl/amla-hesh-herb...amla-p-73.html
ja jestem temu wierna od dwoch miesiecy:

http://habibi-shop.pl/neem-shampoo-a...ych-p-168.html

ale mysle ze te co dalas tez powinny fajnie dzialac w sumie to wyciagi z roznych ziol wiec ..

co do olejku uzywam tego:

http://habibi-shop.pl/dabur-vatika-o...00ml-p-51.html

ja po prostu po umyciu glowy (olejek stosuje dwa razy w tygodniu) ,wcieram olejek i zostawiam na noc , rano splukuje go bez problemu szamponem . Nie przyplaszcza mi wlosow tylko dodaje objetosci .
No i niech ktos nie pomysli ze ten olejek kokosowy to on pachnie jak wszystkie produkty w sklepach-kokosem , sie zdziwilam bo sie nie spodziwalam ale to czysty zapach ziolowy

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2009-03-13 o 00:31
Stary 2009-03-13, 00:44   #30
Papryczkaa
Zakorzenienie

no i przez Was na tej stronie spędziłam chyba godzinę czasu świetne te produkty mają, zastanawiam się nad naturalną koloryzacją henną
gdzies tylko czytałam, ze henna w połączeniu z farbą drogeryjną (którą kiedyś farbowano włosy) może zmienić kolor na zielony?
nie chce mieć zielonych włosów

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości