|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sekret urody hindusek
Mam nadzieję, że piszę w dobrym miejscu. Jutro w Dzień dobry TVN będzie mowa o sekretach dbania o urodę hindusek. Nie będę mogła tego obejrzeć - czy któraś z Was mogłaby mniej więcej przybliżyć mi o co chodzi jeśli jutro zobaczy ten reportaż? Baaardzo mi na tym zależy.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sekret urody hindusek
Nie jestem pewna czy to dobre miejsce na ten wątek.. (Może raczej w pytaniach do wizażystki powinnaś to była umieścić?..)
A tak w ogóle, to ciekawie brzmi Ale niestety i ja nie będę mogła tego obejrzeć.. |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie będe oglądać, ale wiem co jest sekretem urody hindusek, cos na co my nietety nie mamy wpływu i żadne kosmetyki tego nie zmienią - ładne rysy twarzy i naturalna ciemna oprawa oczu
![]()
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hihihi to na pewno ale podobno mają również jakieś sposoby dbania o siebie, marzę o tym żeby być taka ładna ale nie ma szans
Więc chciałabym się dowiedzieć co takiego ciekawego tam będą mówić.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
E... że ładne to za daleko posunięte stwierdzenie. Ja wiem z relacji osoby będącej jakiś czas w Indiach, że przeważnie wcale takie ładne nie są. Rzeczywistość bardzo się różni od tego, co przekazują media..
Ale ten program mnie zainteresował, bo sama mam orientalny typ urody i ostatnio stwierdziłam, że zamiast sztucznie się robić na Słowiankę, powinnam raczej podkreślać to czym mnie natura obdarzyła w sposób odpowiedniejszy dla mojego typu urody..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Orientalna uroda - ale Ci zazdroszczę!!! Chciałabym być naturalnie tak piękna jak hinduski czy arabki, a już zwłaszcza chciałabym mieć ich włosy - ciemne, gęste, mocne i długie. Genialne!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No przyznam się że w mych żyłach płynie trochę arabskiej krwi
![]() Ale nie do końca jestem zadowolona z mojego pakietu urodowego. Włosy? hm.. owszem lubię ich kolor (gorzka czekolada, prawie czarne), ale uwierz mi - co za dużo to nie zdrowo. Zawsze mam problem z ich gęstością i niestety.. puszeniem się ![]() Każdy medal ma dwie strony
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na moje, będą mówić o Kohl'u i takim tam.... ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
ja na moje, będą mówić o Kohl'u i takich tam....
|
|
|
#9 |
|
Mrs Mrau
|
http://www.papilot.pl/uroda/news/200...pieknosci.html
ps.nie polecam nitkowania brwi (boli jak cholera )
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Nie podniecalabym się przesadnie. Na ulicach nie króluje oszałamiające piękno.
A uroda powalająca dzięki magii Bollywood, czy obecnie dzięki Slumdogowi , z pewnością opiera się na olejkach kokosowych, eterycznych, z drzewa sandałowego i maseczkach z pomarańczy...A tak prywatnie to mnie się sam koloryt skory Hindusek nie podoba, choć na filmach to oczywiście taka brzoskwinia, że ach. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-03-10 o 23:50 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. A gdziez sie JD z awatara podzial? Co pani naprawde !
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie Hinduski podobaja. Moim zdaniem te, ktore spotykam tutaj w sklepach i na ulicach, sa o niebo ladniejsze od nijakich Dunek. Owszem, oszalamiajaco piekne nie sa, to nie Bollywood. Niemniej jednak, przyjemnie mi jest zawiesic na nich oko.
Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2009-03-11 o 07:29 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Poprosiłam koleżankę, żeby obejrzała i jeśli zdąży przed wyjściem z domu coś się na ten temat dowiedzieć, to mi przekaże.. a ja Wam
![]() Hvid, a gdzie spotykasz te Hinduski? |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-03-11 o 10:10 |
|
|
|
|
#15 |
|
Mrs Mrau
|
Tak naprawdę to temat może dotyczyc innych kobiet, sekrety Polek,Francuzek..itp itd.
To i tak nie oznacza,że w kraju są same piękności. Hinduski mają różne triki ale to głównie dlatego,że żyją w gorącym klimacie. Ale jedno muszę przyznać odnośnie Hindusek. Wiedzą jak dbać o włosy,że wyglądają zawsze na bardzo zdrowe i zadbane. To za sprawą olejków różnego rodzaju np. słynnych olejków Amla. Klimat kraju poniekąd zmusza je to tak intensywnej pielęgnacji,bo pogoda bardzo źle wpływa na włosy przesuszając je. Ja niestety nie mogę się przemóc to tych olejków,ponieważ: 1. Mają tak intensywny zapach,że nie moge wytrzymać.Potem wszędzie je czuję nawet już jak zostaną śladowe ilości. Nie ma znaczenia jaki olejek np. migdałowy czy kokosowy. Po prostu zawsze wymiękam ![]() 2.Te olejki sa przeznaczone do grubych/gęstych włosów o bardzo mocnej strukturze. Hinduski mają naprawdę grube włosy (chodzi mi o średnicę włosa). A ja mam raczej cienkie.Olejek jest dla mnie po prostu za ciężki. Za to bardzo fajnym rozwiązaniem jest peeling ze skórki pomarańczy (szkoda,że nie można go zrobić w warunkach domowych). |
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Pobieżnie obejrzałam dziś DDtvn i ten fragment o urodzie hindusek.
Zaproszono dwie panie (polki), które były przedstawicielkami jakiś centrum urody propagujących metody indyjskie. Panie mówiły głównie o odmładzaniu poprzez masaże i różniaste indyjskie specyfiki, których nazw niestety nie zapamiętałam. Bardzo dużo mówiono o oczyszczaniu ogranizmu. Najbardziej zainteresowała mnie jakaś mieszanka oczyszczająca ogranizm składająca się z 49 ziół, która ma formę dżemu ( ), można ją nabyć w sklepach i po 3 tygodniach stosowania widać efekty.Był też hindus, który na modelce pokazywał masaż odmładzający twarzy jakimiś olejkami. Zwrócono też uwagę na to, że kobiety w Indiach używają naturalnych specyfików (czyli mleko, miód, cytryna, etc) i robią z nich maseczki np na sińce pod oczami. Podano kilka przepisów na takie specyfiki, ale ich też nie pamiętam .Najbardziej mnie jednak zaintrygowało to, że jako przykład hinduskiej urody pokazano aktorkę ze Slumdoga i jakąś gwiazdkę Boollywood. I ja mam niby uwierzyć, że ich uroda wynika z mleka, cytryny i miodu ? Taka już ich uroda... geny, rasa, uwarunkowania biologiczne... Nie ma co europejczykom kitu wciskać, że od naturalnych metod upiększających nagle bedą mieć błyszczące włosy, oliwkową karnację i zmarszki im znikną...
|
|
|
|
|
#17 |
|
Mrs Mrau
|
Jasne,że nie.Te gwiazdki bolly korzystają z takich salonów,że koszty przewyższają tygodnieowe wyżywienie przeciętnego Hindusa
![]() Ps,Bardzo popularne jest też smarowanie ciała kurkumą (zmieszaną z olejkami).Podobno bardzo wygładza skórę i w ogóle same ochy i achy.T yle,że mnie zastanawia jakt o cholerstwo potem zmyc.Normalnie jak w kuchni umarzę się kurkumą to potem przez poł godz. nie moge rąk domyć.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
na plejada.pl lub stronie tvn mozesz sobie obejrzec niektore reportarze, ktore juz lecialy, poszukaj moze znajdziesz
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o urode hindusek to wiem tyle, co mi powiedzial Tz ktory byl w Indiach i o urodzie tamtejszych kobiet wypowiadal sie zawsze na plus.
Mianowicie, twierdzil, (zawsze z pewna doza zachwytu i uniesienia ) ze mozna tam spotkac naprawde piekne kobiety, glownie w duzych miastach. A ogolnie wiekszosc jest dosc ladna. Choc Indie sa ogromne i zalezy gdzie.
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanka podała mi stronę którą tam reklamowali ponoć - http://helfy.pl/ na pewno będę coś zamawiać ciekawa jestem bardzo efektów i poszukam przepisów na te maseczki, zwłaszcza pod oczy... Tylko skąd wziąć takie cuda jakie są tam potrzebne
Jakaś woda różana i inne dziwne rzeczy... :P |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj oglądałam ten program w TVN ale jest także dostępny już na sieci
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,1....html#autoplay Mnie szczególnie zaciekawiła ta maseczka na sińce, to mój odwieczny problem . no i Hindus.... robił masaż twarzy bosko dla mnie to zupełne nowości. Maseczka nie wygląda na skomplikowaną zamierzam wypróbować i może opiszę efekty
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamawiam z tej strony: http://www.habibi-shop.pl/ nie dosc ze same ziola -to wlosy mieciutkie i sie blyszcza jak psu jajca ![]() moge powiedziec ze one mi wlasnie uratowaly wlosy przed scieciem . Rozjasnianie , przyciemnianie etc , wlosy z "gumy" ktora mialam na glowie w ciagu dwoch miesiecy mam nawet dosc zdrowo wygladajace plus farbuje tez tylko henna teraz.Dla mnie rewelacyjne produkty i przede wszystkim naturale i mam nadzieje ze do wakacji calkiem je podlecze i co najwazniejsze szyciej rosna ostatnio
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2009-03-12 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie duzo osob zachwyca i stosuje rozne specyfiki a przecietna azjatka pieknoscia nie jest a jak juz jest to raczej te mikstury jej tylko pomagajaMoee piekne masz wlosy
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi sie podobaja kolorowe stroje Hindusek. Byc moze dla kogos to tandeta, ale dla mnie, w tym szarym i wietrznym kraju zwanym Dania, to powiew innego swiata - pelnego barw i roznorodnosci.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byly strasznie zniszczone , uciachalam sporo kilka miesiecy temu
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja się waham pomiedzy tymi dwoma, (no i dodatkowo trochę się obawiam, że takie olejki to przyplaszczą mi fryzurę )http://habibi-shop.pl/hesh-henna-sha...oru-p-169.html http://habibi-shop.pl/amla-hesh-herb...amla-p-73.html
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Ojejku, jakie drogie produkty maja w tym sklepie..
A w Indiach to grosze się daje za takie kosmetyki pielęgnacyjne. Wiem, bo moja mama była i przywiozła sporo tego. Np. to http://habibi-shop.pl/navratna-plus-...ala-p-122.html Smierdziało jak nie wiem co, ale faktycznie skuteczne. Tylko że trochę dużo 28 zł. wydać na coś, co gdzie indziej kosztuje (w przeliczeniu na naszą walutę)2/3 zł...
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://habibi-shop.pl/neem-shampoo-a...ych-p-168.html ale mysle ze te co dalas tez powinny fajnie dzialac w sumie to wyciagi z roznych ziol wiec .. co do olejku uzywam tego: http://habibi-shop.pl/dabur-vatika-o...00ml-p-51.html ja po prostu po umyciu glowy (olejek stosuje dwa razy w tygodniu) ,wcieram olejek i zostawiam na noc , rano splukuje go bez problemu szamponem . Nie przyplaszcza mi wlosow tylko dodaje objetosci . No i niech ktos nie pomysli ze ten olejek kokosowy to on pachnie jak wszystkie produkty w sklepach-kokosem , sie zdziwilam bo sie nie spodziwalam ale to czysty zapach ziolowy
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2009-03-13 o 00:31 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
no i przez Was na tej stronie spędziłam chyba godzinę czasu
świetne te produkty mają, zastanawiam się nad naturalną koloryzacją henną gdzies tylko czytałam, ze henna w połączeniu z farbą drogeryjną (którą kiedyś farbowano włosy) może zmienić kolor na zielony? ![]() nie chce mieć zielonych włosów
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

!

), można ją nabyć w sklepach i po 3 tygodniach stosowania widać efekty.
. no i Hindus.... robił masaż twarzy bosko
dla mnie to zupełne nowości. Maseczka nie wygląda na skomplikowaną zamierzam wypróbować i może opiszę efekty