![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
The Body Shop - kolorówka
Ponieważ wątki markowe cieszą się sporym powodzeniem, a ostatnia wizyta w Galerii Łódzkiej zaowocowała kolejnymi must have, pomyślałam że czas na dyskusję o kosmetykach kolorowych Body Shop.
Mała sciągawka z KWC Pędzel do pudru Pędzelek do cieni typu blender Pędzelek do eyelinera Puder w kulkach Cienie w kostkach Paletka Zapraszam do dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: The Body Shop - kolorówka
Fajny wątek pakosta
![]() Ja mam w posiadaniu paletke - shimmering waves - odcien blush - SUPEREXTRAFAJOWY. Mozna nakladac na pulasy - i uzywac jako cienia. Jak mam lenia, to potrafie tylko pomaziac sie samą paletką. Efekt bardzo fajny, rozświtlenie, troszke brązu.. Na lato i w sumie na caly rok niezastąpiony - i bardzo wydajny.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a gdzie Wy kupujecie kosmetyki tej firmy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
W Łodzi i Warszawie są sklepy, w innych miastach chyba też
![]() Poza tym spory wybór na Allegro. Ja jestem w posiadankiu cieni w kostkach z wymianki, i jestem z nich baaaaardzo zadowolona. Muszę w końcu w KWC ocenić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja miałam cień pojedynczy, nie byłam z niego zadowolona i przehandlowałam na Targowisku. Koszmarnie blakł i ścierał się w ciągu dnia, nawet na bazie.
Chciałabym mieć cienie w kostkach i puder w kulkach, ale nie jakoś tak strasznie, że śnią mi się po nocach. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa kolejny kuszący do wydania pieniędzy wątek!!!
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam zestaw kosteczek - cieni, i właściwie jedyne ale to fakt że są dość pastelowe, słabo napigmentowane.
4 kolory - beż złotawy, pastelowy chłodny róż, fioletowo-brązowy, czarny (czy też grafitowy). 2 pierwsze znakomicie spisują się jako cienie bazowe, są delikatne i transparentne, delikatnie połyskują (ale to raczej drobinkowy połysk niż perła, tylko że te drobinki mikroskopijne są). Fioletowo-brązowy nie bardzo nadaje się na powiekę, to daje efekt zaczerwienionych powiek, natomiast jest fenomenalnym różem ![]() Czarny jest za słaby do nakładania go zamozielnie, natomiast przepięknie cieniuje się nim nakładając na czarną gredkę - taki intensywnie smolistą czerń o delikatnym połysku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam cienie i błyszczyk, z obu kosmetyków jestem dosyć zadowolona, chociaż z błyszczyka mniej
![]() EDIT: I zapomniałabym, mam jeszcze paletę błyszczyków-pomadek ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A mnie w ogóle nie kusi kolorówka z Body Shopu a to za sprawą beznadziejnego pudru w pędzlu jaki obecnie mam. Zgłosiłam go na KWC, to totalny bubel i te 2 * które mu dałam w recenzji to nawet odrobinkę za dużo... Dla zainteresowanych - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=187509
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wybieram się na zakupy za jakiś czas. W planach mam kupno masła do ciała (sprawdziłam -cudne). Chciałabym zakupić coś jeszcze, ale nie wiem co, bo czuję się zagubiona. Nie nastawiam się na konkretną kategorię- może wy mogłybyście mi coś doradzić, na co mam zwrócić uwagę, co przetestować, a co sobie kompletnie odpuścić? Byłabym wdzięczna za pomoc i miałabym jeszcze prośbę, żebyście podawały ceny przy ewentualnych propozycjach
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co arto kupić w sklepie Body Shop?
ja polecam puder w kulkach Body Shop..trwaly, ladne rozswietlenie ( mma odcien brazowo-zloty), w uk placilam okolo 11 £ a w Polsce nie mam pojecia ile kosztuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
zel pod prysznic rozgrzewajacy sake - japonska wodka mmmmmmmmmmmmm...
![]()
![]() |
#14 |
Przyjaciółka KWC
|
Tu możesz poczytać opinie o przeróżnych kosmetykach Body Shop: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=237
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
dziewczyny zachwalają sobie serię tea tree, jak mi się skończy avene sama po to sięgnę
![]()
![]() |
#16 |
BAN stały
|
o tak seria tea tree dla cer mieszanych i tlustych jest rewelacyjna. szczegolnie polecam tonik i maseczke na wagry
![]() idac dalej moge polecic zel pilingujacy Satsuma - moj ulubiony zapach, balsam do ust o tym samym zapachu no i maselko do ciala ![]() Polecam tez olejki zapachowe z serii home fragrance.Szczegolnie rozany i z drzewka sandalowego. I pumeks - taka niebieska kostka - najlepszy na swiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Mają świetne pędzelki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za dotychczasowe wpisy, opinie na KWC też przeczytałam, ale będę wdzięczna za dalsze odpowiedzi, konkretne jednozdaniowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
zielony stworek
|
Wysokie
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy pędzle Body Shop aż tak rewelacyjne,że tyle kosztują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w Anglii i w moim mieście sa przynajmniej dwa TBS.
mam z kolorówki tylko pojedyńczy cień, czarny, dobrze sie trzyma, ale sie przy aplikacji odsypuje ![]() kupiłam sobie ostatnio http://www.thebodyshop.co.uk/invt/10...rushesandtools zestaw mini pedzelków, ale jeszcze ich nie uzywałam ![]() ![]() miałam tez korektor pod oczy w pedzelku, taki sobie. ale ta paletka mnie zaintrygowałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko! Przyznam się bez bicia, że posiadam/łam wiele kosmetyków z Body Shopu i żaden mnie nie rozczarował. Jedynie czego mogę się przyczepić zapach nie do zniesienia - z serii HEMP (myłam ręce ok. 20 razy, a one i tak śmierdziały tym okropnym kremem!). Poza tym to wiadomo - masełka (najlepsze na świecie), seria Tea Tree (najlepsza we wszechświecie - szczególnie pianka i krem na noc oraz preparat punktowy na wypryski), seria do ciała Wisdom (zapach, konsystencja, wszystko!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Testował ktoś może wiosenny 2008 pudro róż ten w kwiatki?
Ślicznie wygląda.ale ciekawa jestem czy ma duże drobiny itd |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boooooosko wygląda ![]() ![]() Są dwa odcienie-jeden-bardzo jaśniutki róż, myślę, że na bladych karnacjach będzie cudny efekt rozświetlenia. Drugi-ciemniejszy, ale to też róż, bardzo ostry i wpadający w czerwień. Nie ma żadnych drobinek. Efekt- mocno połyskujący. Ale trzeba przyznać, że śliczniutkie to ![]() (Kosztuje 25 euro) Dziewczyny, tę pędzle z Body Shopu są niewiarygodnie mięciutkie ![]() Fajnie wyglądają też te nowe cienie z wiosennej kolekcji, z kwiatuszkami ![]() Chciałam wkleić zdjęcia, ale nie mogę, nie wiem, dlaczego ![]() ![]() Cała seria Satsuma ma obłędny zapach ![]() Tea Tree jest ok ![]() Ślicznie pachnie najnowsza wiosenna seria (masełka, balsamy, żele i peelingi)-Moringa. Zapach masełka z tej serii utrzymuje się na skórze wyjątkowo długo ![]()
"Cierpliwość - spokój, że przecież się stanie..." /J. Twardowski/ Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-03-05 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
tak tak właśnie o ten.
![]() wolałabym żeby to był róż ale nie rozświetlający zbytnio.co najwyżej jak Fresh Bloom cliniqua. A cieni z tej serii na Allegro same brzydkie (jak dla mnie) odcienie. SERENITE a ile kosztuje w UK taki róż? (na allegro jest za 75zł).koleżanka przyjeżdża niedługo i może by mi przywiozła jeśli cena jest niższa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
A powiedzcie mi kobitki bom zielona w tym temacie, czym różnią się poszczególne rozdaje kulek:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-on-beads.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mer-beads.html Czy te z pierwszego linka to jakaś nowa wersja po prostu ? I czy te kulki będą dobre dla bardzo bardzo bardzo ![]() http://www.thebodyshop.co.uk/invt/07296 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
jest może gdzieś spis lokalizacji sklepów? za nic nie moge znalezc
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
masełka mialam juz kilka razy...i choc uwazam ze sa nieco przereklamowane to i tak lubie zajsc do body shopa i posmarowac sie ktoryms...
![]() uwielbiam zapach mango...pamietam jak go uzywalam a pozniej kazdy sie pytal czym tak pieknie pachne... kiedys byl wspanialay zapach jagod/owocow lesnych..niestet wycofany ze sprzedarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
no właśnie Sine ra też jestem ciekawa tych kulek.Zależy mi na takich żeby można było używać na całą twarz,bez drobin,bez brązowienia i różowienia.Tylko takie lekkie rozświetlenie żeby dawały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.