kłamstwo w CV - przejdzie czy nie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-20, 12:52   #1
sollicitation
Przyczajenie

kłamstwo w CV - przejdzie czy nie?

Witam.

Proszę, nie krzywcie się na widok tytułu tego wątku..

Skończyłam liceum, od października zaczynam studia zaoczne, w planach miałam pracowanie i studiowanie. Niestety jest problem. Szukam pracy już od czerwca i.. nic. Najbardziej interesuje mnie praca w sklepie. Rozniosłam chyba ze 30 CV, dzwoniono do mnie kilka razy, zapraszano na rozmowy, nawet na dni próbne, na których starałam się jak mogłam i cały czas coś robiłam, niestety, nic Zawsze przyjmowali kogoś z doświadczeniem, a moje CV jest, że tak powiem, bardzo ubogie, bo jakim cudem mogłam gdzieś pracować? Jakiś czas roznosiłam ulotki, ale to "praca" dobra na miesiąc, góra dwa. Jestem też w agencji modelek, ale tu zlecenia są b. rzadko, jedynie kilka razy w roku.
Pomyślałam, żeby wpisać sobie do CV fikcyjną pracę.. np wakacyjna praca jako sprzedawca w Anglii czy coś w tym stylu, jako miejsce pracy wpisałabym miasto w UK, żeby nie można było łatwo odkryć, że to kłamstwo. Znam dwie osoby, które tak zrobiły i z łatwością znalazły pracę w sklepie. Raczej nikt nie będzie się trudził, żeby to sprawdzić.
Zawsze postępuję uczciwie, ale jestem już tak przybita tym całym bezowocnym szukaniem pracy, że to rozwiązanie przyszło mi do głowy. Jak to widzicie?
sollicitation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:10   #2
cytryna21
Raczkowanie

Dot.: kłamstwo w CV - przejdzie czy nie?

kłamstwo zawsze wychodzi na jaw! a pracodawca w miarę inteligentny nie musi sprawdzać gdzie pracowałaś on odkryje przy rozmowie wstępnej że kłamiesz. Po zachowaniu, gestach, motaniu się
do tego przepyta Cię z języka lub z obsługi i leżysz
cytryna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:11   #3
ma-li-na
Zadomowienie

sama byłam jeszcze rok temu brygadzistką i uwierz mi nie ty jedna coś dopisujesz czytałam tyle CV i moze jakieś 30% nie miało sie z prawdą .A co do fikcyjnej pracy to mozesz napisac gorzej jak poproszą o świadectwo pracy lub o kopię umowy o dzieło no chyba że powiesz ze na czarno pracowałaś bo tego nie da sie sprawdzic

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:19   #4
sollicitation
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cytryna21 Pokaż wiadomość
kłamstwo zawsze wychodzi na jaw! a pracodawca w miarę inteligentny nie musi sprawdzać gdzie pracowałaś on odkryje przy rozmowie wstępnej że kłamiesz. Po zachowaniu, gestach, motaniu się
do tego przepyta Cię z języka lub z obsługi i leżysz
90% osób podczas rozmowy kwalifikacyjnej jest zdenerwowana, wątpie, żeby coś odkrył. poza tym mogę powiedzieć, że pracowałam na sklepie przy układaniu ubrań a z pracą na kasie np nie miałam styczności.
i dlaczego sugerujesz, że nie znam języka?

Cytat:
Napisane przez ma-li-na Pokaż wiadomość
sama byłam jeszcze rok temu brygadzistką i uwierz mi nie ty jedna coś dopisujesz czytałam tyle CV i moze jakieś 30% nie miało sie z prawdą .A co do fikcyjnej pracy to mozesz napisac gorzej jak poproszą o świadectwo pracy lub o kopię umowy o dzieło no chyba że powiesz ze na czarno pracowałaś bo tego nie da sie sprawdzic
w takim wypadku raczej to drugie..
Stary 2008-08-20, 13:34   #5
Oliwkaaa80
Raczkowanie

Ale w CV wpisuje się chyba tylko takie prace legalne, na które masz jakieś potwierdzenie, typu umowa zlecenie.
Kurcze trudna sytuacja rzeczywiście, ja jednak jestem za tym, żeby nie kłamać, jak wyda się że kłamiesz to jesteś od razu na straconej pozycji, ja osobiście nie chciałabym pracownika, który kłamie, bo jakby nie patrzeć jest to oszukiwanie. Sama nie wiem sytuacja jest nieciekawa.
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:51   #6
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa80 Pokaż wiadomość
Ale w CV wpisuje się chyba tylko takie prace legalne, na które masz jakieś potwierdzenie, typu umowa zlecenie.
Niekoniecznie - na pewno przy pisaniu o 5-cio letniej pracy w biurze dołącza się świadectwa pracy, ale młode osoby dopiero zaczynające karierę często wpisują prace typu opieka nad dziećmi, korepetycje, itp. , bo siłą rzeczy nie mają co innego wpisać.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:41   #7
edyta1421
BAN stały

ale piszesz że dopiero co skonczyłas liceum... no to jasne że nie masz doswiadczenia.... a pracodawce przecież umie czytać kiedy co skonczyłas.... moim zdaniem zamiast kłamać w CV powinnać napisać pożądny list motywacyjny, który pozwoli ci nadrobić ten brak doświadczenia... ja tez byłam bez doświadczenia (a raczej miałam doświadczenie inne niż oczekiwali) a jednak przyjęli mnie do pracy...

życzę pomyślnego szukania pracy....
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:44   #8
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie - na pewno przy pisaniu o 5-cio letniej pracy w biurze dołącza się świadectwa pracy, ale młode osoby dopiero zaczynające karierę często wpisują prace typu opieka nad dziećmi, korepetycje, itp. , bo siłą rzeczy nie mają co innego wpisać.
Zgadzam się Najlepiej wpisywać wszystko co tylko możliwe, ważne żeby pracodawca widział że osoba cokolwiek miała wspólnego z pracą.

A z tym kłamstwem w CV, hmm... pod względem moralnym nie wygląda to najlepiej, ale z drugiej strony może Ci to pomóc... oczywiście jeśli wpiszesz pracę, która nie wymaga dużych umiejętności i z którą byś sobie poradziła tak czy owak.
Przyznam szczerze, że mi się zdarzały małe przekłamania w CV które nie wyszły na jaw. Ale nie chciałabym Cię namawiać do kłamstwa.
Stary 2008-08-20, 15:23   #9
Foka29
Zadomowienie

Zdarzyło mi się "podrasowywać" znajomość j. angielskiego. Pisałam b. dobra - bez większych wyjaśnień, a błędy robię, zwłaszcza w języku mówionym... jak do tego dodać stres na rozmowie. No to porażki były.
Potem zmodyfikowałam swoje CV. Napisałam dobra znajomość angielskiego, a w LM wyjaśniałam co przez to rozumiem (płynne czytanie ze zrozumieniem, zrozumienie ze słuchu b. dobre, pisanie i mowa w stopniu komunikatywnym). Mój obecny szef na rozmowie się ucieszył, że im instrukcje obsługi potłumaczę, a rozmawiać z nikim nie muszę.
Warto za to w inny sposób podrasować CV.... Wpisać oryginalne hobby. Ja wpisałam: socjobiologia, zachowania społeczne gryzoni i hodowlę szczurów. Mój obecny szef powiedział mi kiedyś, że jak to zobaczył, to musiał mnie poznać, bo nie zna nikogo o takiej pasji. Pomijam, że niedawno kupił mi pluszowego szczura, bo "jak go zobaczyłem, to nie mogłem się powstrzymać"
Nie warto kłamać, ale warto podkreślić swoją indywidualność. Ważną rolę odgrywa LM. Tu się można wykazać.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 15:30   #10
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
ale piszesz że dopiero co skonczyłas liceum... no to jasne że nie masz doswiadczenia.... a pracodawce przecież umie czytać kiedy co skonczyłas.... moim zdaniem zamiast kłamać w CV powinnać napisać pożądny list motywacyjny, który pozwoli ci nadrobić ten brak doświadczenia... ja tez byłam bez doświadczenia (a raczej miałam doświadczenie inne niż oczekiwali) a jednak przyjęli mnie do pracy...

życzę pomyślnego szukania pracy....

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 15:33   #11
Wisienki
Zakorzenienie

Moim zdaniem to bardzo zły pomysł - kłamstwo zawsze może wyść na jaw, np jeśli nie masz wprawy w składaniu ubrań - nie robisz tego błyskawicznie to może budzić podejrzenie, poza tym jeśli nie znasz bardzo dobrze miasta w którym "pracowałaś" to również leżysz, zresztą zdradzić może cię tysiące innych szczegółów...

w pełni popieram Fokę29 - orginalne hobby to dobry pomysł

PS. Ja po skończeniu studiów długo nie mogłam znaleśc pracy, a dzięki wytrwałości mi się to udało, czego i Tobie życzę
Stary 2008-08-20, 15:38   #12
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sollicitation Pokaż wiadomość
90% osób podczas rozmowy kwalifikacyjnej jest zdenerwowana, wątpie, żeby coś odkrył. poza tym mogę powiedzieć, że pracowałam na sklepie przy układaniu ubrań a z pracą na kasie np nie miałam styczności.
i dlaczego sugerujesz, że nie znam języka?

w takim wypadku raczej to drugie..
Wydaje mi sie, ze pracodawcy wybieraja wlasnie te osoby, ktore na rozmowach sa opanowane, mowia plynnie itd.

Ja bym odradzal klamstwa a CV, w tym przypadku moze nie wyjdzie na jaw, ale z mojego doswiadczenia widze, ze pracodawcy czesciej niz sie wydaje sprawdzaja referencje. Poprosi Cie o jakis kontakt/referencje z UK i...?

Co do znajomosci jezyka, to mozna znac dobrze jezyk, ale nie znac slownictwa przydatnego w danej pracy.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 15:45   #13
Ponura
Wtajemniczenie

Jak w ogóle można brać taką możliwość pod uwagę?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:25   #14
dzustam
Zakorzenienie

No nie powinno się kłamać, jeżeli uważasz, że zniesiesz możliwość weryfikacji umiejętności nabytych w sklepie w UK, to zrobisz jak zechcesz...

Ja odradzam

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:34   #15
Optymistka w trampkach
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Jak w ogóle można brać taką możliwość pod uwagę?
Dokładnie. Kłamstwo prędzej, czy później wyjdzie na jaw, a wtedy to już umarł w butach. Lepiej od razu powiedzieć jak sprawy stoją.

Optymistka w trampkach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:41   #16
201710120930
Konto usunięte

A teraz Ci powiem jaki szpil zrobiła taka laska.
Napisała w CV,ze umie język francuski a nie umiała ani w ząb!!
Poszła na rozmowę ,a że jest przesympatyczną i uśmiechnietą osobą,no i miała odpowiednie kwalifikacje na to stanowisko/ tylko ten język/ zrobiła b.dobre wrażenie i pracę dostała
A teraz najlepsze- ten szef cały Francuz mówił po polsku jak Pascal ,więc problemu z komunikacją nie było
Jaki morał?.............nie wiem

Jeszcze pytanie autorko-skoro byłas i na rozmowach i na okresie próbnym to czy aby na pewno wina leży w skromnym CV?
Moze jestes mało komunikatywna czy coś w tym rodzaju ,tylko zdaję sobie sprawę,ze samemu trudno obiektywnie to ocenić.
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:43   #17
DariaKom
Zakorzenienie

Pracodawca najczęściej nie jest głupi i widzi na pierwszy rzut oka, czy dana osoba robi coś pierwszy raz czy nie. Znam przypadki, gdzie np. ktoś napisał sobie, że pracował w danym miejscu..no i pracodawca to sprawdził i wszystko się zgadzało z tym, że ta osoba zapomniała wspomnieć, ze została wywalona za kradzieże ihihh no i było niemiło
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 18:27   #18
sollicitation
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość

Jeszcze pytanie autorko-skoro byłas i na rozmowach i na okresie próbnym to czy aby na pewno wina leży w skromnym CV?
Moze jestes mało komunikatywna czy coś w tym rodzaju ,tylko zdaję sobie sprawę,ze samemu trudno obiektywnie to ocenić.
pytanie do Ciebie Łajko: mając do wyboru dwie osoby, jedną bez doświadczenia, i drugą z bogatym CV, którą zatrudnisz? z pewnością tą drugą, sama bym tak zrobiła. niestety. na okresie próbnym było razem ze mną kilka innych osób, wybranych na pierwszej rozmowie na którą zapraszali wszystkich, czyli wynika z tego, że wypadłam dość dobrze. niestety potrzebowali tylko jednego pracownika. ale być może masz rację, może jestem mało komunikatywna, tak samo jak inne osoby w 'mojej' sytuacji których szukanie pracy skończyło się na ulotkach..
Stary 2008-08-20, 19:04   #19
iziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sollicitation Pokaż wiadomość
pytanie do Ciebie Łajko: mając do wyboru dwie osoby, jedną bez doświadczenia, i drugą z bogatym CV, którą zatrudnisz? z pewnością tą drugą, sama bym tak zrobiła. niestety. na okresie próbnym było razem ze mną kilka innych osób, wybranych na pierwszej rozmowie na którą zapraszali wszystkich, czyli wynika z tego, że wypadłam dość dobrze. niestety potrzebowali tylko jednego pracownika. ale być może masz rację, może jestem mało komunikatywna, tak samo jak inne osoby w 'mojej' sytuacji których szukanie pracy skończyło się na ulotkach..

Zatrudnij się w byle jakim sklepie na jakies dwa trzy miesiące i doświadczenie będzie.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 19:05   #20
201710120930
Konto usunięte

Ale ja nie twierdzę ze jestes mało komunikatywna tylko czasami trzeba wziąć poprawkę na pracodawców i ich widzimisie.
Kojarzę właściciela sklepu który zatrudnia tylko i wyłącznie blondynki
Albo koleżanka przeszedłszy wstepną rozmowę została poproszona o napisanie kilku zdań / szef dyktował/ i co? wychodził z załozenia ,ze osoba z niechlujnym ,niewyraźnym pismem nie będzie dobrym pracownikiem.Odpadła bo myslała,ze trzeba pisać szybko .
I takie tam .
Oczywiście CV jest a nawet powinno być wazne lecz często jest tak ,ze pierwsze czy ogólne wrazenie robi więcej od papierka.
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 19:47   #21
whip
psy-chopatka

W ostateczności idź na staż, przynajmniej wystarczy na opłacenie studiów no i doświadczenie jakieś będzie
Stary 2008-08-21, 08:39   #22
TruskawkowoPoziomkowa
Raczkowanie

Jedna rzecz - to czy ktoś pracował za granicą czy nie bardzo łatwo poznać po tym jak znasz język obcy. Jeśli robisz dużo błędów w języku mówionym to nikt Ci nie uwierzy. Nikt nie zatrudnił by sprzedawcy który nie umie dogadać się z klientem.. płynnego mówienia nie nauczysz się w szkole, tu już trzeba obcować z żywym językiem. a może poszukaj pracy w telemarketingu, albo idź na staż np do urzędu albo coś?? pozdrawiam cieplutko
aaa i przypomniało mi się, jak szukałam praktyk to też nie raz chcieli osoby z doświadczeniem a ja go jeszcze wtedy nie miałam, różnie bywa, trzeba szukać i się nie załamywać, zawsze zostają markety i tam też jest dużo pracy.
TruskawkowoPoziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 09:09   #23
śnieżka_
Zakorzenienie

Ja mimo wszystko uważam że lepiej nie kłamać. Nigdy nie wiadomo na kogo trafisz i czego będzie oczekiwał
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 09:44   #24
Jula
Zakorzenienie

Wydaje mi się, ze to nie brak doświadczenia jest problemem. Zatrudniam osoby prosto po liceum, bez totalnie żadnego doświadczenie, na rozmowie sprawdzam, czy osoba jest komunikatywna, czy się uśmiecha, czy chce się uczyć nowych rzeczy i przejmuje inicjatywę.
Bywa, ze osoby z doświadczeniem stoją jak kołki i mają minę "lepiej nie podchodź, jak podejdziesz - ucieknę", więc nie ma reguły. Urok osobisty, miła aparycja, pewność siebie, komunikatywność, otwartość, uśmiech - to podstawa.

BTW, moja koleżanka 2 lata pracowała na "czarno" w biurze podróży jako pilot, uważam za słuszne, ze wpisywała to w CV i mówiła przyszłemu pracodawcy wprost, że nie ma na to "papierka" - tutaj można to jednak zweryfikować pytając np o obowiązki etc. Ja tez mam na swoim koncie prace bez "papierka" i wpisuję je w CV.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 09:57   #25
cytryna21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TruskawkowoPoziomkowa Pokaż wiadomość
Jedna rzecz - to czy ktoś pracował za granicą czy nie bardzo łatwo poznać po tym jak znasz język obcy. Jeśli robisz dużo błędów w języku mówionym to nikt Ci nie uwierzy.
do tego w UK nie rozmawia się tak jak w podręcznikach, jak w szkole uczą
tylko skrótami, sloganami zresztą jak w polskim
cytryna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 09:57   #26
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

jesteś dopiero po liceum, więc powinnaś iść gdzieś na staż, albo GDZIEKOLWIEK do pracy-nawet za grosze, aby JAKIEŚ doświadczenie zdobyć.
Bo być może jest tak, że masz duże wymagania i chciałabyś od razu konkretna pracę? wtedy jest ciężko. Ja właśnie tak miałam, po liceum miałam kilka opcji na pracę-jednak każda wydawała mi się byle jaka, niepotrzebna w przyszłości, mało płatna. A właśnie od takich trzeba zaczynać. Tak wiec zaczynałam od stanowiska "przynieś-podaj-pozamiataj" było ciężko, pieniędzy właściwie żadnych -niemal wolontariat ale jak mówię, od czegoś trzeba zacząć. Małymi kroczkami na szczyt powodzenia
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 10:19   #27
marcia45
Zadomowienie

Również odradzam kłamstwo, ale na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziałabym, że dorabiałaś sobie roznosząc ulotki i pracując jako modelka. Myślę, że dla pracodawcy ważne jest, że w ogóle coś robiłaś. Ja z moją siostrą i jej chłopakiem szukaliśmy pracy przez dwa tygodni i każdy już jakąś znalazł, nawet miał parę propozycji, a żadno z nas nie miało doświadczenie.
Więc głowa do góry, na pewno coś znajdziesz, dużo jest firm, które zatrudniają właśnie młode osoby, bez doświadczenia.
Pomyśl, jakby z góry zakładali, że zatrudnią osobę z doświadczeniem, to po co marnowali by swój czas na rozmowę kwalifikacyjną z Tobą, czas to pieniądz w końcu.

A tak poza tematem byłam kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej(do kawiarni), gdzie dziewczyna powiedziała, że pracowała w Anglii w barze, później wypełnialiśmy ankiety i było trzeba napisać pare zdań po angielsku , sprawdzające naszą znajomość języka i dziewczyna się spytała ,czy musi pisać, bo nawet jak rekrutatorka kazała napisać jej tak jak się mówi nie zwracając uwagę na pisownie to ona nie potrafiła, choć raczej pracowała w tej Anglii, tylko powiedziała, że miała kontakt z klientem a raczej nie miała. Więc kłamstwo ma krótkie nogi.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 10:33   #28
TruskawkowoPoziomkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytryna21 Pokaż wiadomość
do tego w UK nie rozmawia się tak jak w podręcznikach, jak w szkole uczą
tylko skrótami, sloganami zresztą jak w polskim
dooooookładnie
TruskawkowoPoziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 22:00   #29
Oliwkaaa80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam o tym. W sumie skoro mówicie, ze wpisujecie też pracę na które nie macie potwierdzenia to ja też tak będę robic, bo moje CV jest dosyc ubogie, a miałam kilka takich prac bez "papierka". a np takie coś jak wolontariat, na który się nie ma papierka też można wpisać?, zawsze jakiś dodatkowy atut w sumie
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 08:41   #30
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa80 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam o tym. W sumie skoro mówicie, ze wpisujecie też pracę na które nie macie potwierdzenia to ja też tak będę robic, bo moje CV jest dosyc ubogie, a miałam kilka takich prac bez "papierka". a np takie coś jak wolontariat, na który się nie ma papierka też można wpisać?, zawsze jakiś dodatkowy atut w sumie
Wpisuj, jak najbardziej. Ja zawsze wpisuję. W końcu pracując "niezarobkowo" też się czegoś uczysz, zdobywasz nowe doświadczenia.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości