![]() |
#1 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Zmiana fryzury :)
Dziewczyny, tym razem ja proszę o rady. Od kilku dni mocno myślę nad zmianą fryzury. Planuję jakieś ścięcie, ale jakie? Żal mi długich włosów bo rewelacyjnie się w nich czuję ale może czas na zmainę? Są też zniszczone po pasemkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
czesc Agus
ja dochodze do wniosku, ze wlosy to wlosy odrosna... zmiany sa potrzebne czlowiekowi, mozna sie poczuc zupelnie odmienionym, samopoczucie sie poprawia jesli wlosy sa zniszczone to tym bardziej sciecie sie przyda, grunt to znalezc odpowiedniego fryzjera ja sama sie zamierzam ze scieciem juz 2 razy jak bylam w PL szukam dobrego fryzjera co wie co sie robi z nozyczkami i taki co ma zmysl , fach w lapkach i potrafi zaproponowac cos a nie tylko zapytac : To co koncowki tylko??? ja mam krecone wlosy i jeszcze sie taki fryzjer nie narodzil, ktory potrafil mnie przekonac, ze wie co robi gdybym takiego spotkala to bym sie nawet dala na jeza sciac jesli bym wiedziala, ze fryzjer wie co robi. znajdz kogos z polecenia i wio.... widac jak nieraz fryzura dodaje charakteru.... np ostatnio gamegirl sie sciela i wydaje mi sie ,ze wyglada super powodzenia zycze i jak nadejdzie ten dzien prosze o fotki pozdrawiam cieplo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zmiana fryzury :)
Aguś
![]() Cóz, ja nie wiem jakie masz teraz włosy. hmm z tego co pamiętam to może ładne cieniowanie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() No właśnie, dobry fryzjer ![]() Sama nie wiem ...długie włosy bardzo lubię, mąż też. Na pewno jak się zetnę to będzie mi ciężko znowu zapuszczać, zwłaszcza że jestem po 30-tce i tak jakoś nie pasują mi do tego wieku długie włosy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ech...niezdecydowana baba ze mnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
to może podcięłabym i zrobił bym grzywę na wprost i jakiś jednolity brązowy kolorek?
ehhh sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hmm... ja po sobie wiem, ze NAJlepiej jest przy zniszczonych włoskach lekko je podciąć, same końcówki, nic wielkigo z nimi nie robić, tlko podciąć bo etedy jak wiadomo lepiej się im rośnie etc
![]() ![]() ![]() szukalam w sklepach kiedys jeszcze maseczki ktora z zalecen ma 30min trzymania na wlosach ale niczego takiego nie znalazlam, wszystkie sa 'ekspresowe'... jedynie mozna szukac w salonach ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Dwa tygodnie je podcinałam tak wiec mam to juz za sobą. Regeneracja- w moim przypadku muszę uważac na szampony i odżywki ciężkie bo włosy mi się przetłuszczają. Wszelkie maski nakładam tylko do połowy długości włosów ![]() Nadal wcieram w skórę tonik Garnier Neril przeciw wypadaniu i łykam tabletki drożdżowe ze skrzypem i pokrzywą. Od kilku tygodni strasznie wypadały, zaczęły zaraz na urlopie nad morzem. Teraz na szczęście juz jest ok ale na pewno ubyło im z objętosci. Wiem, to kolejny powód by ściąć. Ale mi szkoda, naprawdę. Z długimi włosami można fajnie kombinować, lubię je zarówno na co dzień spiąć do pracy jak i zmieniać uczesanie do zdjęć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Aga to może n apoczątek podetnij tył ? Kurcze nie znajdę na biegu fryzurki ale chodzi mi o to ,że przód zostawiasz dłuższy, tył krótszy. Włoski tniesz pod skosem. Możesz kombinowac z przedziałkiem i jakbyś nie wykombinowała będzie git
![]() Poszukam fotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Moje włosy są dziwne-cienkie, delikatne, lubią się puszyć, kręcą się, zwłaszcza pod spodem a wierzchnia wartstwa jest częściej prostsza, nie cierpię ich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę edytować poprzedniego postu
![]() Mniej więcej o coś takiego mi chodzi ![]() http://fryzury.qever.com/galeria-fry.../1%20(155).jpg - zawsze możesz troche dłuższe zostawić. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
oj ja bym nie obcinala
![]() ew delikatne podciecie koncowek, albo troche bardziej radykalne, ale z dlugich na srednie albo i krotkie- jesli ladnie Ci w dlugich to nie ryzykuj lepiej, bo zapuszczanie trwa potem ladne pare lat ![]() ja obcielam sie 4 lata temu i okropnie zaluje bo ciagle nie jestem w stanie zapuscic dluzszych niz "srednie"
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
wydaje mi sie ze zmiana jest ci potrzebna!! ciagle noszenie takiej samej fryzury (jeszcze wspominasz o słabej kondycji twoich włosków po pasemkach) to nuda
![]() Info na szybko klasyczny BOB: Dla kogo? Pasuje kobietom o pociągłych lub trójkątnych twarzach. Ta fryzura optycznie zaokrągla buzię, łagodzi zarys spiczastej brody. Warto ją wybrać również wtedy, gdy ma się sztywne, grube włosy, doda też puszystości delikatnym pasmom. Strzyżenie. Włosy skraca się warstwami - ta pod spodem jest najkrótsza, na wierzchu najdłuższa. Długie, zewnętrzne pasma tworzą idealnie prosty kontur. Dzięki warstwowemu strzyżeniu łatwiej jest wystylizować mało podatne na układanie kosmyki, gdyż końcówki zaczynają się naturalnie podwijać pod spód. Jak modelować? Na osuszone ręcznikiem włosy nakładamy piankę (lekką lub mocną, w zależności od rodzaju włosów). Grubą, okrągłą lub półokrągłą szczotką podkręcamy końcówki pod spód, jednocześnie nagrzewając je ciepłym strumieniem powietrza z suszarki. Fryzurkę utrwalamy mgiełką lekkiego lakieru.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
doskonale rozumiem Twoje rozterki, bo kilka razy miałam podobne fryzurowe wątliwości. potrzebowałam zmiany (zwykle życiowej
![]() ![]() za każdym razem jednak dochodziłam do takiego momentu, że nie mogłam już żyć z dotychczasową fryzurą, dlatego decyzja o (dość radykalnym) cięciu przychodziła bardzo łatwo. jeśli żałowałam, to jedynie tego, że nie podjęłam decyzji wczesniej ![]() ![]() jeśli masz jeszcze wątpliwości, to radzę poczekać. z doświadczenia wiem, że fryzjerzy przed obcięciem długich włosów wielokrotnie pytają, czy jest się pewnym tej decyzji ![]() ![]() ![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
okrutnica jakaś... |
dzięki dziewczyny za rady
![]() Suwa, wszelkie boby odpadają , zwłaszcza z dłuższym przodem-to nie sprawdzi się przy moich włosach . Nie mam czasu na codzienne modelowanie ich i prostowanie rano przed pracą. Jeśli się zetnę to raczej tak by ułatwić sobie poranne przygotowania do wyjścia ![]() ![]() Cóż ![]() Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Agus ale nie musisz ich prostować ! Własnie chodzi o to, by były lekko kręcone
![]() Na studiach miała koleżanke , która miała kręcone włoski i ścinała się tylko na BOB'a własnie , optycznie zagęszczało to włoski i praktycznie nic nie musiała z nimi robić. Dobrze obcięte włosy " same" się układają ![]() Możesz obciąć je warstwowo 1 warstwa (od spodu) dłuższa, 2 warstwa włosków o 1cm krótsza i 3 tez o jakiś 1 cm krósza od 2 - naprawde daje to świetny efekt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
kręcone BOBY śa super... i takie faktycznie naturalne... Zastanów sie nad taką już radykalną zmianą poważnie... możesz tylko zyskać bo włoski zawsze odrastają a ciągła regeneracja też ich osłabia...
![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ja zmam coś o tych niesfornych włosach ( widze to po sobie
![]() Podstawowe pytanie ![]() A moze taka fryzura? Tylko nie ten kolor Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2016-12-12 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A moze jesli sie wywijaja to tylko wycieniowac (ale delikatnie, nie wyciac polowe wlosow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mocno wycieniować nie mogę, bo przy cieniutkich i delikatnych włosach efekt będzie opłakany, zamiast dodać im kształtu po prostu takie mocne cieniowanie zabierze im z objętości-cienkich i delikatnych włosów nie degażuje się mocno. Dziewczyny, bardzo Wam jestem wdzięczna za zainteresowanie i porady ale chyba jednak zostaje mi regeneracja i raczej długie włosy. Pozdrawiam i bardzo dziękuję |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Chodzilo mi o delikatne cieniowanie, ale rozumiem ze to jednak nie dla Twoich wloskow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
no to klapa z tymi modnymi BOBAMI...
może zorganizuj jakiśwypad do fryzjerki po informacje , może taka profesjonalistka jakoś by ci mogła poradzić... ? powodzenia... ps. co do niesfornych falujacych sie włosów - też wiem coś o tym tyle tylko że po wycieniowaniu takie się stały... i odrazu po myciu "wgniatałam je" tak że gdy schły samoczynnie tworzyły sie fale/loczki - coś pieknego (ale nudne chwilami, bo w dzieciństwie miałam proste jak patyczki włoski) ...
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Agnieszko dzięki Bogu,że zrezygnowałaś z tego strasznego pomyslu! Mam nadzieje,że wytrzymasz i od nozyczek bedziesz sie trzymac z daleka. Nie wyobrażam sobie Ciebie w krótkich czy sporo krotszych włosach..Masz piękne , długie wlosy..i Ty tu piszesz,że masz 30 lat to cos at,cos tam..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | |||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Wam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ila
![]() ![]() To sie bardzo ciesze! Wiem jak to jest kiedy kusi i kusi..długie włosy w końcu sa ciągle tylko dlugie i długie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Aguś pamietam,ze kiedy pierwszy raz pojawiłam sie na wizażu to mialas w avatarze zdjęcia we włoskach z prosta grzywka. wyglądałas zabójczo
![]() ![]() ostatnio widzialam fryzure Maryli Rodowicz w "szansie na sukces" miala prosta grzywke i reszte wlosow lekko falowana. i super wygladala, tak lekko, lepiej niz wtedy gdy prostuje cale wlosy. kurcze nie moge znaleźc jej zdjęcia z szansy ![]() a moze tylko przefarbuj wlosy. zauwazylam, ze zniszczonym pasemkami wlosom bardzo pomaga nadanie jednolitego koloru. ostatnio pofarbowalam moje rozjasnione pasemkami i sloncem wlosy profesjonalna farba renee blanche, ciemny popielaty blond. wyszly oczywiscie ciemne, chlodne, brazowowo-popielate, takie jak zawsze chcialam. zdrowo wygladaja. ja sie ciesze bo lubie zmiany i mam co chcialam ![]() o tym zdjęciem zamęczalam wszystkie kolezanki proszac je zeby sobie przypomnialy sobie jak sie nazywa ta modelka, zebym wiedziala co wpisac w google. najlepsze jest to, ze wszystkie mowily, ze tak kojarza, a nazwisko maja doslownie na koncu jezyka ![]() ![]()
WAŻNE ! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA ! Filmik o zaginionej Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2007-10-01 o 22:06 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
jak promyczek słońca....
|
![]()
Pewnie i tak za późno napisałam...
Aga, zdecydowanie nie ścinaj włosków!!! ![]() Masz piękne, długie włosy, które Ci naprawdę pasują. Co za bzdura, że przy 30 nie wypada mieć długich?! To jest jakieś ograniczenie wiekowe? ![]() Ty uwielbiasz zmieniać fryzury, układać je, upinać itp... Co zrobisz jak je zetniesz? niewiele... ![]() Jeżeli chcesz odmiany, to używaj różnych opasek, turbanów, w których Ci ładnie itp. Rób różne fryzury... A kolor zostaw jak się podoba mężowi. Podcinaj tylko regularnie końcówki, niewiele, a systematycznie. I dbaj o nie. Czasem nadmiar kosmetyków pielęgnacyjnych też może szkodzić. Acha, postaw raczej na profesjonalną pielęgnację, kup coś w sklepie dla fryzjerów, bo te ogólnodostępne kosmetyki moim zdaniem są raczej słabe. Jak masz problem z przetłuszczaniem, to tylko te kosmetyki co się spłukuje, i bez suszarki, ale tej i tak nie używasz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
To ja już nie wiem co proponować
To moze na początek tylko podetnij końcówki? Ja podcięłam i o połowe mniej mi wypadają ) też z tym walczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.